Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Φεβ 2015

Αν ποτέ βρεθείς στην Αίγυπτο θα μάθεις το πρώτο αξίωμα του παζαριού: «Ο μόνος τρόπος να πάρεις κάτι πολύ φτηνά, είναι να μην το θέλεις».
Το δεύτερο αξίωμα είναι: «Ακόμα κι αν θέλεις κάτι, πρέπει να πείσεις τους πωλητές ότι δεν το θέλεις». 
 
Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Όμως αυτό που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ένα παζάρι, μια πολιτικο-οικονομική διαπραγμάτευση, στα όρια του εφικτού.
Είναι η θεσμοθέτηση ή όχι της εξόντωσης μας.
Οι θεσμοί με τους οποίους διαπραγματευόμαστε δεν είναι άνθρωποι, δεν είναι εταίροι ή σύμμαχοι, δεν είναι φίλοι, είναι οι φυσικοί εχθροί μας.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, μαζί με τους τεχνοκράτες των συμβουλίων και τους ντόπιους συνεργάτες τους, είναι ένοχοι για εγκλήματα ενάντια στον ελληνικό λαό.
Γνωρίζουν ότι με τα νεοφιλελεύθερα προγράμματα τους μας οδήγησαν στην εξαθλίωση. Εμάς, τους πολλούς, γιατί οι συνεργάτες τους, καθώς κι οι Έχοντες, κέρδισαν πολλά.
 
Σκεφτείτε το.
Το ένα τέταρτο των Ελλήνων είναι άνεργοι. Απ' όσους δουλεύουν οι περισσότεροι δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα.
Δημόσια υγεία δεν υπάρχει. Πόσοι Έλληνες πολίτες δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πλέον; Και ποιας ποιότητας;
Οι συνταξιούχοι, παραφυλάνε στις λαϊκές αγορές, για τα απομεινάρια μιας ζωής μόχθου.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες κοιτούν τους τοίχους του μαγαζιού τους.
 
Τα ξέρετε όλ' αυτά, δεν τα ξέρετε;
Η νέα κυβέρνηση τα ξέρει, δεν τα ξέρει;
Και οι Ευρωπαίοι τα ξέρουν. Τα ξέρουν, γιατί αυτοί τα δημιούργησαν.
Στήριξαν τη διαφθορά, επιδότησαν την απαξίωση των προϊόντων μας, εξανάγκασαν τη μείωση των μισθών, κατέστρεψαν κάθε ικμάδα παραγωγικότητας στη χώρα.
Έτσι διαλυμένοι όπως είμαστε νομίζουν ότι δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Ποντάρουν σ' αυτό.
 
Τα media είναι δικά τους, των ντόπιων συνεργατών τους, και μας βομβαρδίζουν:
«Είστε άχρηστοι. Είστε ανίσχυροι. Δεν μπορείτε να επιβιώσετε ούτε έναν μήνα χωρίς εμάς. Είστε τα σκουπίδια της Ευρώπης.» 
 
Δεν μας αξίζει αυτό, να είμαστε τα σκουπίδια τους. Σε κανέναν άνθρωπο δεν πρέπει τέτοια αντιμετώπιση.
Δεν μου αρκεί η ανάσα. Ζητώ δικαίωση.
Δεν υπάρχει έντιμος συμβιβασμός με τους δολοφόνους μας, με τους γενοκτόνους. Έπρεπε να βρίσκονται ήδη στη Χάγη, να κατηγορούνται ήδη για τα εγκλήματα τους.
Αν η κυβέρνηση δεν αντέχει το τίμημα τότε να μας δώσει το δικαίωμα να επιλέξουμε. Χωρίς μισόλογα και μετονομασίες και ευφημισμούς.
Αυτή είναι η δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν είναι συμβιβασμός με τις αγορές. Η δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τους τυράννους. 
 
Οι δυνάστες μας περιπαίζουν, γελάνε, ενώ ξέρουν πόσους έχουν σκοτώσει, πόσους έχουν καταστρέψει.
Ο κύριος Τσίπρας, ο κύριος Βαρουφάκης (κομμένα τα Αλέξης και Γιάνης), πρέπει να θυμούνται ότι τους έχουν ψηφίσει οι 5.000 αυτόχειρες της κρίσης, και οι οικογένειες τους, που έμειναν πίσω.
Πρέπει να θυμούνται ότι τους ψήφισαν όλοι οι ξεριζωμένοι της κρίσης και οι οικογένειες τους.
Πρέπει να θυμούνται ότι τους ψήφισαν οι σαραντάρηδες που έχασαν τα καλύτερα τους χρόνια χτυπώντας την κάρτα ανεργίας.
Πρέπει να θυμούνται ότι εκπροσωπούν κάθε Έλληνα που σχεδιασμένα έγινε παρίας.
Πρέπει να θυμούνται ότι διαπραγματεύονται μ' εκείνους που έπνιξαν στο αίμα την Ελλάδα, τότε και τώρα, εκείνους που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα πολεμικών αποζημιώσεων.
Πρέπει, πρώτιστα, να θυμούνται ότι είναι υπηρέτες του λαού, εκλεγμένοι απ” τον λαό για τον λαό.
Πρέπει να θυμούνται ότι δεν τους ψήφισαν οι εφοπλιστές ούτε οι καναλάρχες ούτε οι τραπεζίτες ούτε οι Γερμανοί ούτε οι Αμερικάνοι.
Αλλά εμείς, ο λαός. Σε μας οφείλουν.
Κι αν δεν μπορούν να υποστηρίξουν την ψήφο που τους δόθηκε, τότε καλύτερα να παραιτηθούν.
 
Κομμένα τα γέλια. Έχουμε πόλεμο, κύριε Τσίπρα, δεν το ξέρετε;
Διαλέξτε με ποιους θέλετε να είστε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας


Λεπτομερειακό σχέδιο του γνωστού συμβούλου επί χρόνια του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, για τον διαμελισμό της Ρωσίας καθοδηγεί τα τελευταία χρόνια την αμερικανική εξωτερική πολιτική σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Αμερικανού καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο του Illinois των ΗΠΑ, Francis Anthony Boyle.

Ο Αμερικανός καθηγητής σύμφωνα με μια μακροσκελή και αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στην ρωσική εφημερίδα Pravda, ανέφερε ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική κατευθύνεται σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο που προβλέπει την διάσπαση της Ρωσίας σε μικρά ανεξάρτητα κρατίδια που θα ελέγχονται απόλυτα από την Δύση. Το σχέδιο αυτό βασίζεται στην πολυμορφία εθνοφυλετική και θρησκευτική που υπάρχει σήμερα στην Ρωσική Ομοσπονδία και προβλέπει την διάσπαση της χώρας, εξέλιξη που θα προκληθεί με τις αλλεπάλληλες προσβολές στο ρωσικό καθεστώς με αφετηρία την μεγάλη κρίση της Ουκρανίας που επέβαλε τις γνωστές οικονομικές κυρώσεις στην Ρωσία.

Ο Francis Anthony Boyle επιτέθηκε ανοιχτά κατά του σημερινού ηγέτη της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, τον οποίο χαρακτήρισε σαν Ναζιστή και οπορτουνιστή, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Γαλλία και Γερμανία για την προκλητική τους πολιτική έναντι της Ρωσίας. Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για ειρήνευση στη Ουκρανία καθώς και ο Ομπάμα αλλά και ο Ολάντ και η Μέρκελ στο βάθος του μυαλού τους έχουν την πρόθεση να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα, εκβιάζοντας τον Ρώσο πρόεδρο να υποχωρήσει ανοίγοντας όμως έτσι τους ασκούς του Αιόλου για την ίδια την Ρωσία. Για την Μέρκελ ανέφερε ότι ενώ θέλει την ρωσική υποχώρηση από την άλλη πλευρά φοβάται τις συνέπειες μιας πρόκλησης για θερμή αναμέτρηση καθώς το προηγούμενο της σοβιετικής κατοχής της μισής Γερμανίας, είναι ζωντανό στις μνήμες πολλών Γερμανών. Στην πρόσφατη συνάντηση Μέρκελ Ομπάμα που έγινε στην Ουάσιγκτον, η Γερμανίδα καγκελάριος όπως αναφέρει ο Αμερικανός καθηγητής, προσπάθησε να κερδίσει χρόνο για να προετοιμαστεί καλυτέρα για κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τον Francis Anthony Boyle, ο Ομπάμα ήταν μαθητής του Μπρεζίνσκυ και τον είχε πολλά χρόνια σύμβουλο στην εξωτερική του πολιτική ενώ το στρατηγικό κέντρο του CSIS που διευθύνεται από τον Μπρεζίσνκυ, επηρεάζει καθοριστικά σε πολλές αποφάσεις την πολιτική του Ομπάμα. Για τον ίδιο τον Μπρεζίνσκυ ο Αμερικανός καθηγητής ήταν εξόχως αποκαλυπτικός καθώς όπως υποστήριξε, μισεί την Ρωσία και επιδιώκει με κάθε μέσο την διάσπαση της σε μικρά εξαρτωμένα κρατίδια. Στα σχέδια του αυτά έχει πολλούς υποστηρικτές στο ίδιο το Δημοκρατικό Κόμμα αλλά και στην αμερικανική γραφειοκρατία και διοίκηση ενώ παράλληλα και στην άλλη παράταξη, στους συντηρητικούς, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό για αποφάσεις εναντίον της Ρωσίας. Σύμφωνα με μια τελευταία έκθεση του Ινστιτούτο Brookings που επηρεάζεται από την σχολή σκέψης του Μπρεζίνσκυ, η Αμερική θα αναγκαστεί αργά η γρήγορα να προμηθεύσει με οπλικά συστήματα το ναζιστικό καθεστώς του Κίεβου έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους Ρώσους στην ανατολική Ουκρανία, διευρύνοντας όμως με αυτόν τον τρόπο την αιματηρή σύρραξη με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ο Francis Anthony Boyle τόνισε τέλος πως τα τελευταία χρόνια έχει καλλιεργηθεί στο αμερικανικό κογκρέσο ένα έντονα αντιρωσικό κλίμα. "Υπάρχουν δυο πολύ ισχυρές φατρίες εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Ρωσίας και των Ρώσων οι οποίες καθοδηγούν αυτή την πολιτική και υπάρχουν πολύ λίγες φωνές που αντιτίθενται σε αυτή". Όπως τόνισε ο Αμερικανός καθηγητής, «η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Από τότε που είχε εκραγεί η κρίση της Κούβας το 1962 δεν θυμάμαι μια τόσο επικίνδυνη κατάσταση. Η κρίση της Κούβας με είχε προτρέψει από τότε να κάνω μια μελέτη για την Σοβιετική Ένωση στο πανεπιστήμιο του Σικάγου και του Χάρβαρντ και με την μεγάλη πείρα στο θέμα αυτό επισημαίνω για άλλη μια φορά τους κίνδυνους που οδηγεί αυτή η πολιτική των ΗΠΑ καθοδηγούμενη από τα σχέδια του Μπρεζίνσκυ γιατί υποτιμά με εγκληματικό τρόπο τις ρωσικές αντιδράσεις».

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Δεν ξέρω εάν μπορούν να μπουν στη σειρά οι σκέψεις, αν μπορούν να βρεθούν οι κατάλληλες λέξεις, για να αποδοθεί επακριβώς το τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην πατρίδα μας. Με λίγα λόγια, όμως, διαπιστώνουμε (πλέον όλοι, εκτός των ιστορικά υπαρκτών εφιαλτών και κατά συνείδηση υποταγμένων) ότι οι μέχρι πρότινος φίλοι, σύμμαχοι και εταίροι, μας απειλούν πως θα μας καταστρέψουν εάν τολμήσουμε να μην υπακούσουμε στην ρητές τους εντολές οι οποίες μας έχουν ήδη καταστρέψει και εγγυώνται την απόλυτη καταστροφή για το σύνολο της χώρας…!
Αξιοσημείωτο, είναι μάλιστα, το ότι οι ίδιοι οι «εταίροι» έχουν αποδεχθεί πως το πρόγραμμα που επέβαλαν στην Ελλάδα ήταν ένα λάθος που έφερε καταστροφικά αποτελέσματα!
Λογικό, είναι λοιπόν, να αναρωτιόμαστε: Μήπως, τελικά, οι φίλοι, οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας, δεν θέλουν να μας σώσουν, αλλά επιθυμούν να μας καταστρέψουν για μία σειρά από λόγους που εξυπηρετούν τα δικά τους (αποκλειστικά) συμφέροντα, είτε αυτά είναι πολιτικά, είτε είναι οικονομικά, είτε είναι γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά;

Επανειλημμένα ο γράφων έχει καταθέσει την δυσφορία του για μία σειρά πολιτικών που ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να επιβάλει στη χώρα. Όμως, πέρα από την διαφορετική πολιτική και τις ό,ποιες διαφορές υπάρχουν, τόσο ο υπογράφων όσο και όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας είμαστε υποχρεωμένοι πρώτον, να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νομιμότητα της κυβέρνησης και δεύτερον τον αγώνα που δίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και οι αρμόδιοι υπουργοί προκειμένου να αλλάξουν προς το καλύτερο την πορεία καταστροφής στην οποία τοποθετήθηκε η χώρα με εντολές της Ευρώπης και εκτελεστές εγχώριους παλιάτσους της πολιτικής.
Αν και οι διαφορές μεταξύ μερών (συνιστωσών) του ΣΥΡΙΖΑ και του αυτονόητου συνεχίζουν να υφίστανται, οφείλουμε όλοι να τις παραμερίσουμε και να συνταχθούμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε ως χώρα και η οποία απειλεί να καταστήσει την πατρίδα μας και επίσημα γερμανική αποικία, ενώ επιφυλάσσει να την μετατρέψει σε ανοιχτή φυλακή και ένα τεράστιο εργοστάσιο χαμηλού εργατικού κόστους για τους κατοίκους της, οι οποίοι θα εργάζονται με μισθούς Κίνας σε εργοστάσια των οποίων οι διοικήσεις θα άρχουν στις περιοχές στις οποίες θα δραστηριοποιούνται (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες).

Μπορεί η Ευρώπη της Μέρκελ και του Σόιμπλε να έχει τα δικά της σχέδια, όμως κι εμείς ως χώρα έχουμε τα δικά μας. Μέχρι σήμερα μας έχουν λοιδωρήσει, μας έχουν εκβιάσει, μας έχουν απειλήσει… Αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να μας επιτεθούν χρησιμοποιώντας «ειδικά εργαλεία» (οικονομικής φύσης και όχι μόνο), ενώ είναι απολύτως βέβαιο πως θα επιχειρήσουν να θέσουν την Ελλάδα σε καθεστώς «ολικής ασφυξίας» και ενδεχομένως και απειλών από γειτονικές χώρες οι οποίες αποτελούν ιστορικούς συμμάχους της Γερμανίας.

Απέναντι σε αυτές τις «εταιρικές σχέσεις» που επιχειρεί να επιβάλει μέσω απειλών η κυρία Μέρκελ (οργανωμένη και εκπαιδευμένη στη νεολαία της Στάζι), εμείς οφείλουμε να αντιτάξουμε πρώτα τη λογική, στη συνέχεια τα εργαλεία που προσφέρει το Διεθνές Δίκαιο και τέλος, εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, να σταθούμε ενωμένοι απέναντι στο νεοναζισμό που μας απειλεί με εξανδραποδισμό.

Η σημερινή κυβέρνηση οφείλει:
  • να προχωρήσει άμεσα σε έλεγχο του χρέους
  • να συλλάβει και να προφυλακίσει όλα τα μέλη των κυβερνήσεων των τελευταίων 20 (τουλάχιστον) χρόνων, με την κατηγορία της συνεργασίας με ξένα συμφέροντα εις βάρος της Ελλάδας (εσχάτη προδοσία)
  • να δημεύσει το σύνολο των περιουσιών όλων των συλληφθέντων (έως και συγγενών πρώτου βαθμού)
  • να απαιτήσει την άμεση πληρωμή του συνολικού κατοχικού χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με τόκους που η Ελλάδα θα ορίσει
  • να απαιτήσει την άμεση πληρωμή από την Γερμανία, για όλες τις καταστροφές που επέβαλε ο γερμανικός κατοχικός στρατός
  • να εγγράψει το σύνολο των παραπάνω απαιτήσεων στον προϋπολογισμό του κράτους
  • να ζητήσει την διενέργεια διεθνούς έρευνας για τον υπολογισμό της ζημίας που υπέστη η Ελλάδα από το 2010 έως και σήμερα, με υπαιτιότητα (ειδικά) της Γερμανίας, αφού τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να διασωθούν ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι η οικονομία της Ελλάδας
  • να απαιτήσει την απομάκρυνση από την γερμανική κυβέρνηση του ναζιστή Σόιμπλε, ο οποίος έχει με δηλώσεις του κατ’ επανάληψη προσβάλει τόσο την Ελλάδα όσο και τους Έλληνες πολίτες
Με όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση της Ελλάδας μπορεί να κατέλθει σε συζητήσεις με την γερμανική Ευρώπη, επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα βρίσκονται φυλακισμένοι εκείνοι που συνεργάστηκαν με την Γερμανία για να θέσουν την χώρα σε κατάσταση γερμανικής κατοχής, να επιτρέψουν την οικονομική επίθεση στα ασφαλιστικά ταμεία των Ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και τονίζοντας πως εάν η κυρία Μέρκελ (και τα ευρωπαϊκά παρακολουθήματά της, τα κράτη των οποίων έχουν πολύ μεγαλύτερα χρέη από την Ελλάδα) επιθυμούν να τιμωρούνται οι λαοί όταν εγκληματούν οι πολιτικοί, τότε, ο γερμανικός λαός θα πρέπει να πληρώσει άμεσα όλα τα ιστορικά και8 καταγεγραμμένα εγκλήματα των ηγεσιών του, όπως και της σημερινής του ηγεσίας, που εμμένει να ακολουθεί πιστά τα χνάρια του Χίτλερ και άλλων υπανθρώπων, που στο όνομα της μεγάλης Γερμανίας δεν δίστασαν ποτέ να σκοτώσουν εκατομμύρια ανθρώπους…

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η Γερμανία που έχουμε σήμερα απέναντί μας, μας έχει κηρύξει τον πόλεμο. Και σε αυτή την κήρυξη του πολέμου, είτε θα πούμε όχι, διδάσκοντας για μία ακόμη φορά πως η ελευθερία κερδίζεται με αγώνες, είτε θα σκύψουμε τα κεφάλια και θα γίνουμε πολίτες τρίτης κατηγορίας μέσα στην Ευρώπη της «ισονομίας και της ισοπολιτείας». Ήδη στον πόλεμο (που έχει ξεκινήσει), γίνονται επιθέσεις ψυχολογικού πολέμου (δηλώσεις ευρωπαίων) αλλά και οικονομικού (δηλώσεις για τράπεζες, ενώ στο χρηματιστήριο βρίσκονται σε κατάσταση "βομβαρδισμού).
Όχι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, αλλά εμείς αποφασίζουμε κι εμείς πρέπει να αποφασίσουμε ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για εμάς. Θα επιλέξουμε, λοιπόν, να αγωνιστούμε για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας ή θα αφεθούμε σε έναν αργό, βασανιστικό και εξευτελιστικό θάνατο, τον οποίο θα αποφασίσει οποιαδήποτε στιγμή θελήσει η «κραταιά» Γερμανία και οι νεοναζί του γερμανικού ευρω-ιερατείου;

ΥΓ: Και ας σκεφτούμε, επιτέλους, τι είναι αυτό που φοβάται η Γερμανία από μία σύγκρουση με την «μικρή Ελλάδα»… Αν δεν φοβόταν, τότε θα μας είχε ήδη καταστρέψει... ή μήπως δεν το έκανε επειδή πιστεύει στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, την ισότητα και την ισονομία μεταξύ των κρατών και των λαών της Ευρώπης;
Η σημερινή ηγεσία της Γερμανίας φαίνεται πως δεν έχει διδαχθεί τίποτε από την Ιστορία.
Ας τους θυμίσουμε εμείς, λοιπόν, όχι τα λάθη τους, αλλά την κατάληξη της μισάνθρωπης πολιτικής τους...
Ας θυμίσουμε στην κυρία Μέρκελ πως εμείς έχουμε ιστορία και η Γερμανία έχει ποινικό μητρώο....
Ας θυμίσουμε στους νεοναζί του Βερολίνου, πως εμείς εφηύραμε την Δημοκρατία κι εκείνοι τον ναζισμό...
Ας θυμίσουμε στην "μεγάλη Γερμανία" πως η Ελλάδα "για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά"...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Με δύσκολα αποφθέγματα αρχίσαμε σήμερα… «Είναι μεγάλη τύχη για τους ηγέτες που οι λαοί δεν σκέπτονται»… Πόσο αλήθεια είναι αυτό θα σκέπτεται ο κύριος Σόιμπλε, η κυρία Μέρκελ και οι συν αυτώ… Και ανάθεμα την ώρα για τους συγκεκριμένους αυτούς πολιτικούς που βρέθηκε και πάλι μπροστά τους αυτό το μικρό Γαλατικό χωριό, η Ελλάδα, και οι κάτοικοι του που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές τον «Αστερίξ» για να αναλάβει τις τύχες της χώρας και να αντισταθεί στις ορέξεις της Γερμανίας! Και κάτι σημαντικό πριν προχωρήσουμε στα υπόλοιπα θέματα που θα αναλύσουμε… Το περίφημο αυτό απόφθεγμα είναι του Αδόλφου Χίτλερ…

Και προχωρώντας προς την ανάλυση μας πρέπει να διασαφηνίσουμε κάτι. Η κατάσταση αυτή που ζούμε σήμερα με την προσπάθεια της κυβέρνησης για αλλαγή της πορείας της χώρας, την στιγμή αυτή δεν έχει να κάνει τίποτα με την πολιτική… Δεν έχουν σημασία τα πολιτικά πιστεύω του καθενός! Το θέμα είναι εθνικό. Και δυστυχώς πολλοί συνάνθρωποι μας δεν θέλουν να το αντιληφθούν. Και προχωρούν σε κριτική και σχόλια είτε χαιρέκακα είτε αγωνιούν να αποτύχει η προσπάθεια αυτή για πιο λόγο; Για να κυβερνήσουν πάλι οι ίδιοι που κυβερνούσαν πριν και τα έκαναν θάλασσα ή για να έρθει ακόμη πιο μαύρο σκοτάδι και δυστυχία στην χώρα μας;

Μας κάνει τρομακτική εντύπωση η χαρά ορισμένων συμπατριωτών μας με τα τελευταία αρνητικά σχόλια που γράφονται ή ακούγονται από ξένα ΜΜΕ για τον βασικό διαπραγματευτή της Ελλάδος, τον υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη. Καλά τόσο κοντόφθαλμοι είναι; Τόσο άσχετοι είναι; Δεν τους κάνει εντύπωση το γιατί πριν από μερικές ημέρες όλοι στο εξωτερικό εκθείαζαν τον κ. Βαρουφάκη και τώρα ξαφνικά σπεύδουν να τον αποκαθηλώσουν από την θέση που οι ίδιοι του είχαν δώσει; Μήπως συνέβη κάτι; Λέμε; Μήπως πήραν γραμμή; Μήπως κάποια ΜΜΕ ή ακόμη και δημοσιογράφοι πληρώθηκαν για να ακολουθήσουν άλλη γραμμή; Λέμε τώρα… Όχι ότι γίνονται αυτά!!!

Και τι θέλαμε και εμείς να διαβάσουμε το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και συγκεκριμένα το άρθρο ΟΙ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ που υπογράφει ο κ. Κριτσαντώνης και αναφέρεται στις αποκαλύψεις του βιβλίου του πρώην αρχισυντάκτη της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) για το πώς πολιτικοί, μυστικές υπηρεσίες και τραπεζίτες καθοδηγούν τα ΜΜΕ στη Γερμανία. Το βιβλίο φέρει τον τίτλο «Αγορασμένοι Δημοσιογράφοι» και ο συγγραφέας του, ο Ούντο Ούλφκοτε ήταν επί δέκα επτά συναπτά έτη αρχισυντάκτης της FAZ… Δεν μιλάμε για κάποιο τυχαίο πρόσωπο… «Τα δύο τρίτα των δημοσιογράφων στη Γερμανία είναι εξαγοράσιμοι», «Οι πεμπτοφαλαγγίτες των ΗΠΑ», «Το παραμύθι της Μέρκελ -Έτσι ψεύδεται η καγκελαρία στον λαό», «Πώς λαδώθηκα από εταιρία πετρελαιοειδών», «Δημοσιογραφικά ταξίδια και φοροαπάτες», «Πώς πληρώνονται οι βίλες στην Τοσκάνη», «Πίσω από τη FAZ υπάρχει ένα διεφθαρμένο κεφάλι» και «Αγόρασε κι εσύ έναν δημοσιογράφο, μπορείς!»… Αυτοί είναι κάποιοι από τους τίτλους των κεφαλαίων του βιβλίου…

Και αν δεν είναι αυτό αρκετό σε ορισμένους για να αντιληφθούν την επίθεση στον κ. Βαρουφάκη διαβάστε και κάτι άλλο. Λίγοι θα θυμούνται την ντιρεκτίβα του 1968, την λεγόμενη «δολοφονία χαρακτήρα» (character assassination) του τότε αρχηγού της υπηρεσίας αποπληροφόρησης της KGB Ιβάν Αγκαγιάντ. Τι έλεγε η ντιρεκτίβα αυτή; Ότι έπρεπε να δυσφημούνται οι αντίπαλοι μας με την κυκλοφορία φημών ότι ήταν πράκτορες της CIA, φασίστες, αντιδραστικοί, αντικομμουνιστές, αντιδημοκρατικοί. Να κυκλοφορούν ακόμη και διαδόσεις για την ιδιωτική τους ζωή για να τους δημιουργήσουν κοινωνικά, επαγγελματικά και άλλα προβλήματα!!!! Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά; Και αφού ήταν ντιρεκτίβα της KGB δεν μπορεί θα την είχαν μάθει και στην Ανατολική Γερμανία!!! Λέτε να την θυμάται ή να την ξέρει η κα Μέρκελ;

Προφανώς ο κύριος Βαρουφάκης με το αντισυμβατικό υφάκι του, το ντύσιμο του, με το λέγειν του ως καθηγητής, πολλές φορές και με την ασάφεια των λόγων του τους προκαλεί εκνευρισμό… Και αυτό μπορεί να αποτελεί επιτυχία στην διάρκεια διαπραγματεύσεων γιατί αποσυντονίζει την άλλη πλευρά. Νομίζετε ότι μπορεί ο καθένας να «εκνευρίσει» τον αντίπαλο του… Ήδη βλέπει όλος ο κόσμος δύο ξένους πολιτικούς, τον κ. Σόιμπλε και την κα Μέρκελ κυριολεκτικά να έχουν «σκυλιάσει» με τους Έλληνες. Να εμφανίζονται αδιάλλακτοι, εριστικοί και να γράφουν όλη την ΕΕ στα παλιά τους τα παπούτσια. Κάνει μια πρόταση η Ελληνική κυβέρνηση και πριν προλάβει να την καταθέσει στα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ έχει ήδη απορριφθεί από τους Γερμανούς!!!
Ωραία Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή…
Ωραία Ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι αυτή…
Να την λέγαμε καλύτερα Γερμανική Ένωση;

Το «παιχνίδι» είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που βλέπουν οι περισσότεροι. Θα το γράψουμε για άλλη μία φορά. Ο κύριος Τσίπρας ή έχει την συμπαράσταση «ανώτερων» δυνάμεων ή έχει άγνοια κινδύνου, κάτι που δεν θέλουμε να πιστεύουμε… Και για να δείξουμε ότι το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο ας αναλογιστούν όλοι και την σημασία μιας είδησης που διαβάσαμε σήμερα στα ΜΜΕ. «Ταφόπλακα» στην πολυδιαφημιζόμενη από την κυβέρνηση του Α. Σαμαρά εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από την εταιρεία SOCAR βάζει η Κομισιόν παραπέμποντας στις καλένδες τη διερεύνηση για το κατά πόσο μπορεί να επηρεασθεί ο ευρωπαϊκός ανταγωνισμός, διαδικασία απαραίτητη για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών στους Αζέρους!

Ταυτόχρονα οι Αζέροι σήμερα απάντησαν με «Όχι» στα τρία αιτήματα του Παναγιώτη Λαφαζάνη για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, επιβολή τελών διέλευσης και συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό TAP!!! Μια απάντηση που ουσιαστικά είναι άνευ ουσίας λόγω της απόφασης της ΕΕ. Με λίγα λόγια η Κομισιόν άνοιξε και πάλι τον δρόμο για να επανέλθουν οι Ρώσοι για αγωγό στην Ελλάδα κάτι που δεν θέλουν ούτε να σκέπτονται οι ΗΠΑ!!!

Οι Γερμανοί ξεσκεπάζονται, δείχνουν σε όλους τους λαούς της Ευρώπης πως βλέπουν την ΕΕ και ότι μάλλον ο μοναδικός λόγος ύπαρξης της είναι πλέον το να υπηρετεί τα Γερμανικά συμφέροντα… Δεν υπάρχουν για τους Γερμανούς οι λαοί της Ευρώπης, δεν υπάρχει ανθρωπιστική καταστροφή, δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο τα κέρδη τους!!! Επαναλαμβάνουν για άλλη μία φορά την σκοτεινή πλευρά της ιστορίας τους…

Εμείς ως Έλληνες ελπίζουμε να έχει ευτυχή κατάληξη για την χώρα μας η όλη προσπάθεια γιατί η προηγούμενη κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο. Οδηγούσε στην εφ’ όρου ζωής δουλεία ενός ολόκληρου λαού… Και για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, άμα βλέπεις εκπρόσωπο μιας οικογένειας ολιγαρχών όπως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να δηλώνει στο Reuters ότι «Έχουμε εμπιστοσύνη στη νέα μας κυβέρνηση» και ότι «προσωπικά καλωσορίζω αυτόν τον τρόπο προσέγγισης όπου το “fair play”, οι νόμοι και οι κανονισμοί θα υπερισχύσουν», δεν μπορεί κάτι καλό έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση αυτή!!! Επί Σαμαροβενιζέλου, μάλλον κάποια τροπολογία θα περνούσε αντί για την πληρωμή προστίμων, φόρων, ΦΠΑ κλπ. Κάνουμε λάθος;

Κλείνουμε θυμίζοντας στην κυρία Μέρκελ τι είχε πει η Αμερικανίδα συγγραφέας Angelina Grimke: «Το δόγμα της τυφλής υπακοής και της αδιάκριτης υποταγής σε οποιαδήποτε ανθρώπινη εξουσία -είτε πολιτική είτε εκκλησιαστική- είναι το δόγμα του δεσποτισμού και δεν έχει θέση ανάμεσα σε δημοκράτες και χριστιανούς». Πόσο μάλλον σε ένα Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα; Τι λέτε και εσείς κυρία Μέρκελ;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι η Ευρώπη έκανε λάθη με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι η χώρα παρείχε στο παρελθόν «μακιγιαρισμένα στοιχεία» για τα οικονομικά της.

Εν αναμονή του ελληνικού αιτήματος τελεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε βελγικό τηλεοπτικό σταθμό ο Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί. Ο Γάλλος Επίτροπος υπογράμμισε ότι άλλη επιλογή από την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ δεν υπάρχει, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα είναι πρόγραμμα βοήθειας προς τη χώρα.

Αναφερόμενος στις συνεδριάσεις της τελευταίας εβδομάδας, δήλωσε ότι το θετικό είναι πως «τώρα γνωριστήκαμε» με τους υπουργούς της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι δυο συνεδριάσεις του Eurogroup για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως το ελληνικό «δεν ήταν πολλές».

Μιλώντας για το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης το χαρακτήρισε «πρωτόγνωρο» για τα δεδομένα της Ελλάδας και της Ευρώπης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ασφαλώς πρέπει να τεθεί προς συζήτηση. Συνέχισε δε, λέγοντας ότι ουδείς απαιτεί από τη νέα κυβέρνηση να πράξει τα ίδια με την προηγούμενη, ούτε να εφαρμόσει υποχρεωτικές πολιτικές. Αν η Ελλάδα ζητήσει αλλαγές για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών, πολιτικών πάταξης της φοροδιαφυγής και μεγαλύτερης δικαιοσύνης, θα υπάρξει ελαστικότητα από πλευράς ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι, ο Επίτροπος σημείωσε ότι είναι αναγκαία η υποβολή αίτησης παράτασης από την Ελλάδα, τόσο για την εκταμίευση των χρημάτων που η χώρα έχει λαμβάνειν από τους δανειστές, όσο και για την εκπόνηση μιας νέας συμφωνίας.

Αναγνώρισε, επίσης, ότι η Ευρώπη «έκανε λάθη» στην περίπτωση της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι η Ελλάδα κατά το παρελθόν παρείχε «μακιγιαρισμένα στοιχεία» για τα οικονομικά της και διατηρούσε μια μεγάλη παραοικονομία. Όταν υπάρχει κοινωνική αταξία και διαλυμένη οικονομία οι διαρθρωτικού χαρακτήρα αλλαγές είναι επιβεβλημένες, δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος και κατέληξε επί του θέματος: «Μην πυροβολείτε λοιπόν τον Ευρωπαίο πιανίστα».

Τέλος, σχολιάζοντας τον Βρετανό υπουργό Οικονομίας, τον οποίο δημοσιεύματα δείχνουν να ζήτησε χθες στις Βρυξέλλες -στη συνεδρίαση του EcoFin- να συζητηθεί το ενδεχόμενου εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ο Γάλλος Επίτροπος σημείωσε ότι αν η Βρετανία ήταν στη ζώνη του ευρώ θα μπορούσε ίσως να τοποθετηθεί, ενώ τον κάλεσε «να κάτσει απέξω» σε ότι αφορά τις διαβουλεύσεις της ευρωζώνης με την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Η Ρωσία, η οποία στη διάρκεια της ιστορίας της, βίωσε αρκετούς πολέμους, φημίζεται για την κατασκευή όπλων. Παρουσιάζουμε τα τρία πιο προηγμένα οπλικά συστήματα τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας στο πρώτο ήμισυ του 21ου αιώνα.

Στον αέρα: PAK FA

Η υλοποίηση του προγράμματος για το νέο αεροσκάφος ξεκίνησαν το 2002 στο σχεδιαστικό γραφείο Sukhoi. Στις 21 Φεβρουαρίου 2014 παραδόθηκε στις Ενοπλες Δυνάμεις το πρωτότυπο για την πραγματοποίηση δοκιμών.
Το PAK FA διαφέρει ριζικά από τον προκάτοχό του. Το νέο αεροσκάφος κατατάσσεται στα βαρέως τύπου αεροσκάφη, αλλά το βάρος του είναι σημαντικά μικρότερο απ’ ότι θα μπορούσε, καθώς για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται ευρέως σύνθετα υλικά, ο όγκος των οποίων φτάνει σε ποσοστό 25% του βάρους του άδειου από συστήματα αεροσκάφους, ενώ καταλαμβάνουν το 70% της επιφάνειάς του.
Ο κινητήρας του αεροσκάφους, του επιτρέπει να αναπτύσσει υπερηχητική ταχύτητα χωρίς τη χρήση του συστήματος μετάκαυσης, ενώ χάρις στο ραντάρ Ενεργού Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) «Belka» μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα 4 επίγειους και 30 ιπτάμενους στόχους, και να «παγιδεύει» τους 8 από αυτούς.
Το αεροσκάφος «κρύβεται» από τα εχθρικά ραντάρ χάρις στα στοιχεία απόκρυψης ίχνους όπως το σχήμα του, η απορροφητική επικάλυψη-βαφή, κ.α. Ακόμη και το εκτινασσόμενο κάθισμα του πιλότου είναι νέας γενιάς. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πτήσης αναλύει αυτόματα το ύψος πτήσης, την ταλάντευση, κλίση, τις γωνιακές ταχύτητες πρόνευσης, το ύψος και το βάρος του πιλότου. Σε πρώτο στάδιο, η ρωσική αεροπορία σχεδιάζει την αγορά 60 τέτοιων αεροσκαφών, τα οποία θα αρχίσουν να εντάσσονται σε αυτή από το 2016.

Στην ξηρά: Armata

Η εμπειρία των πολεμικών επιχειρήσεων στην Τσετσενία έδειξε ότι τα σοβιετικά άρματα μάχης, τα οποία ήταν ιδανικά για μεγάλης έκτασης επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, σε συνθήκες τοπικών συγκρούσεων σε περιορισμένο χώρο εμπνέουν σαφώς λιγότερη εμπιστοσύνη. Το πλήρωμα του άρματος, λόγω της εσωτερικής διαρρύθμισης του Τ-72/90, δεν είναι διαχωρισμένο από τα πυρομαχικά και σε περίπτωση έκρηξής τους δεν έχει πιθανότητες να σωθεί. Αυτό ελήφθη υπόψη κατά το σχεδιασμό του νέου οχήματος.

Το Τ-14 Armata, το οποίο θα παρουσιαστεί φέτος στην παρέλαση της νίκης τον ερχόμενο Μάιο, θα συγκεντρώνει όλη την εμπειρία της «ρωσικής σχολής» κατασκευής αρμάτων μάχης. Για το Armata ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά, καθώς εξακολουθούν να είναι απόρρητα τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, το νέο βασικό άρμα μάχης θα διαθέτει πυροβόλο 125 χιλιοστών (με τη δυνατότητα τοποθέτησης και 152 χλστ.), στον πύργο δεν θα υπάρχει μέλος του πληρώματος, το πολυβόλο θα έχει τη δυνατότητα επαναφόρτισης εξ αποστάσεως, το πλήρωμα θα είναι τοποθετημένο σε μια σειρά και θα βρίσκεται σε μια θωρακισμένη «κάψουλα» διαχωρισμένη από το τμήμα με τα πυρομαχικά...
Το Armata θα διαθέτει και δικό του ραντάρ το οποίο θα του επιτρέπει να παρακολουθεί μέχρι 40 δυναμικούς και 25 αεροδυναμικούς στόχους, και να ελέγχει μια περιοχή σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο 2015 το στράτευμα θα λάβει περισσότερα από 30 άρματα μάχης Τ-14.

Στη θάλασσα: Πυραυλοφόρο υποβρύχιο καταδρομικό στρατηγικού ρόλου Borei

Το ναυτικό συστατικό στοιχείο της πυρηνικής τριάδας, λόγω του ότι είναι λιγότερο ευάλωτο, αποτελεί την εγγύηση του ανταποδοτικού πυρηνικού πλήγματος, και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής στους εχθρούς της Ρωσίας. Όμως η ένταξη στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό των νέων στρατηγικών πυραυλοφόρων, καθυστέρησε σημαντικά. Βασική αιτία ήταν η παραίτηση από τον 100 τόνων πύραυλο «Bark», για τον οποίο προορίζονταν τα υποβρύχια κλάσης 955 Borei. Εν τω μεταξύ, ο στόλος χρειαζόταν επειγόντως νέους «στρατηγούς» κι έτσι το 1998 αποφασίστηκε να δημιουργηθεί  γρήγορα -και το κυριότερο φτηνά- με βάση τον πύραυλο «Topol», o ναυτικός «Bulava».

Στις πρώτες δοκιμές, ο «Bulava» αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, αλλά τα τελευταία χρόνια κατάφεραν τελικά «να μάθουν» τον πύραυλο να πετάει. Τα υποβρύχια 955 Borei είναι ικανά να εκτοξεύουν τον «Bulava» κάτω από τους πάγους της Αρκτικής όπου δεν υπάρχει ναυτιλία από πλοία επιφανείας, γεγονός που δυσχεραίνει τον εντοπισμό του υποβρυχίου, όχι μόνο από δορυφόρους, αλλά και από πλοία, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την αναχαίτιση των πυραύλων του στο αρχικό στάδιο της πτήσης. Επιπλέον, το υποβρύχιο έγινε λιγότερο «θορυβώδες» σε σύγκριση με τους προκατόχους του, ενώ δύναται να βάλλει ευρισκόμενο κάτω από το νερό «εν κινήσει».
Το πρόγραμμα προβλέπει συνολικά την κατασκευή 8 υποβρυχίων του συγκεκριμένου τύπου, εκ των οποίων τα τρία βρίσκονται ήδη στο στάδιο της ναυπήγησης. Πρόκειται για τα «Πρίγκιπας Βλαδίμηρος», «Πρίγκιπας Ολέγκ» και «Πρίγκιπας Σουβόροφ». Πιθανόν κάποια από αυτά να κατασκευάζονται με βάση το ανανεωμένο σχέδιο κλάσης Borei-A. Μιλώντας στο Τύπο γι’ αυτό, ο Ίγκορ Βιλνίτ, επικεφαλής του κεντρικού σχεδιαστικού γραφείου «Rubin» όπου σχεδιάστηκαν τα υποβρύχια, ανέφερε ότι «θα πρόκειται για Borei με κάποιες προσθήκες».

Πηγή RBTH


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κλεισθένης


Πολλοί φοβούνται, ανάμεσά τους κι εγώ, ότι οι Ευρωπαίοι θα πάνε τα πράγματα στα άκρα.

Ο σημερινός συσχετισμός στην Ε.Ε δεν επιτρέπει την ελαστική αντιμετώπιση της Ελλάδας.
Δεν δείχνουν οι Ευρωπαίοι ότι τους απασχολεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.
Επιμένουν στην εφαρμογή του καταστροφικού μνημονίου και στην συνέχιση της αντιλαϊκής λιτότητας.

Εμείς; Τι θα κάνουμε;
Θα περιμένουμε σαν αμνοί την σφαγή μας;

Επειδή οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης και του ευρωιερατείου αφορούν άμεσα την ζωή μας και την επιβίωση του έθνους μας υπάρχει η λύση του δημοψηφίσματος.

Ο λαός, αφού αυτός θα υποστεί όσα δεινά θα έρθουν απ' τις αποφάσεις της Ε.Ε, πρέπει να εκφραστεί, πρέπει να δώσει δημοκρατικά την λύση.

Έρχεται η επιτακτική ανάγκη ο λαός να αποφασίσει αν θέλει ή όχι το ευρώ, αν θέλει η όχι την Ε.Ε.

Το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν αποδέχεται αυτή την λύση γιατί θα τεθεί στο περιθώριο μιας και ο λαός θα πάρει την τύχη του στα χέρια του.
Οι σημερινοί εξουσιαστές στην Ε.Ε φοβούνται και απεύχονται ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

Φοβούνται το ενδεχόμενο ντόμινο δηλαδή να θελήσουν και άλλοι λαοί να εκφραστούν μέσω δημοψηφισμάτων.
Αν εκφραστούν οι λαοί τότε το ευρω-ιερατείο χάνει το παιχνίδι και τα προνόμιά του.

Εδώ που φτάσαμε τα ημίμετρα, της δήθεν λύσης μέσω των διαπραγματεύσεων για την συνέχιση της καταστροφής μας, δεν αρκούν.
Χάσαμε ήδη μια γενιά, τι περιμένουμε να έρθει η ολοκληρωτική καταστροφή.

Οφείλουμε σε 'μας, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας να δώσουμε τώρα λύση, να μιλήσουμε μέσω δημοψηφίσματος, είναι η πλέον δημοκρατική λύση.

Ένα σαφώς διατυπωμένο δημοψήφισμα χωρίς παρερμηνείες ασάφειες θα μας δώσει την ευκαιρία να αποφασίσουμε επιτέλους σαν κυρίαρχος λαός για το μέλλον μας.

Μερικοί σκέπτονται την λύση των πρόωρων εκλογών.
Τι θα προσφέρουν οι πρόωρες εκλογές;
Θα ισχυροποιήσουν τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας;

Οι Ευρωπαίοι δεν αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση σαν μη έχουσα δημοκρατική νομιμοποίηση αλλά αδιαφορούν πλήρως για την λαϊκή έκφραση που δόθηκε στις πρόσφατες εκλογές.
Η λύση που θα δώσει δημοκρατική διέξοδο είναι μόνο ένα δημοψήφισμα.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η πολιτική των ΗΠΑ στα Βαλκάνια αποσκοπεί στην πλήρη χειραγώγηση της περιοχής. Η Ουάσιγκτον φαίνεται πως επιστρέφει “δριμύτερη” στα Βαλκάνια, όπου μετά το 2001, δεν είχε κάποιον σοβαρό αντίπαλο. Τώρα, τέτοιος θεωρείται η Μόσχα, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος από την Πολιτεία Κονέκτικατ, Κρις Μέρφι, κατά την ομιλία του στο Γερμανικό Ίδρυμα Μάρσαλ, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της περιοδείας του στα Βαλκάνια, προκειμένου να “ενημερωθεί” για την επικρατούσα κατάσταση. Ο Μέρφι ηγείται του ευρωπαϊκού τμήματος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Γερουσίας, δηλαδή είναι ουσιαστικά υπεύθυνος για τη χάραξη της ευρωπαϊκής πολιτικής των ΗΠΑ σε νομοθετικό επίπεδο.
Ο τόνος της ομιλίας του ήταν εξόχως αποκαλυπτικός σε σχέση με το γενικό ύφος στο οποίο μας έχει συνηθίσει η αμερικανική πλευρά. Η πολιτική των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, όπως την ανέπτυξε στην ομιλία του, παρουσιάζεται σαν ένα σύνολο από χειρισμούς χειραγώγησης της περιοχής που αποσκοπούν στην επιστροφή των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, στα οποία η Ουάσιγκτον από το 2001 δεν πραγματοποίησε καμία συντονισμένη πολιτική διότι, κατά την άποψή του, δεν συναντούσε πλέον εκεί κάποιον σοβαρό αντίπαλο. Σήμερα αυτόν τον αντίπαλο αντιπροσωπεύει η Μόσχα.

Απόλυτο μπλόκο στη Ρωσία

Ο γερουσιαστής, ο οποίος διεκδικεί τον τίτλο του «βασικού ειδήμονα» στις ΗΠΑ για τα Βαλκάνια, αναχώρησε από το Βελιγράδι την ημέρα της άφιξης στη Σερβία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως αναφέρει, «ο Πούτιν σκόπευε να αποκομίσει από τη Σερβία περισσότερα στον τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας, υπολόγιζε στον αγωγό South Stream, αλλά χάρις στο γεγονός ότι η Σερβία και οι άλλες χώρες της περιοχής αποφάσισαν να διατηρήσουν την ευρωατλαντική πορεία τους και επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στη δέσμευση αυτή», η διεύρυνση της συνεργασίας με τη Ρωσία στάθηκε δυνατό να αποτραπεί.

Ως κύρια απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια ο Μέρφι εντοπίζει τη ρωσική ιδεολογική επιρροή, η οποία διαδίδεται μέσω «μιας ισχυρής μιλιταριστικής προπαγανδιστικής μηχανής». Ο γερουσιαστής θεωρεί ότι σε αυτό πρέπει να αντιπαρατεθούν επειγόντως «ακριβείς και σαφείς πληροφορίες», οι οποίες «θα διορθώσουν το ψεύδος που κομίζει η επικοινωνιακή μηχανή της Ρωσίας».
Ο Μέρφι είναι πεπεισμένος ότι «δεν μπορούμε πλέον να ζούμε σ’ έναν κόσμο στον οποίο οι χώρες είναι αναγκασμένες να επιλέξουν ανάμεσα στην πολιτικοοικονομική συνεργασία ή με τη Ρωσία ή με την ΕΕ και τις ΗΠΑ». Με άλλα λόγια, η Ρωσία δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί επιρροή στη διεθνή πολιτική σκηνή, και οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν το παν ώστε να της αφαιρέσουν αυτές τις δυνατότητες. Συγκεκριμένα στη Σερβία, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσπαθήσουν για τη δημιουργία μιας τέτοιας κατάστασης, κατά την οποία το Βελιγράδι θα διατηρεί τις φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά ταυτόχρονα θα ενταχθεί τελικά στην ΕΕ. Ο γερουσιαστής παραδέχθηκε ότι «μέχρι την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ θα περάσει αρκετός καιρός», αλλά συμβούλευσε τη χώρα «να τον χρησιμοποιήσει σωστά», και έφερε ως παράδειγμα την Κροατία η οποία «δεν θα δημιουργήσει εμπόδια στη Σερβία», όταν το θέμα φτάσει ως την πραγματική είσοδο του Βελιγραδίου στην «ενιαία ευρωπαϊκή οικογένεια».
Σύμφωνα με τον γερουσιαστή, οι σχέσεις των βαλκανικών χωρών με την ΕΕ παραμένουν πάντως ένα είδος φόρου τιμής στο παρελθόν, και οι προσπάθειες της ΕΕ να παίξει το δικό της παιχνίδι στα Βαλκάνια ενίοτε προκαλούν δυσπιστία, ακόμη και αποστροφή. Αυτή η προσπάθεια της Ευρώπης «να αναμιχθεί», εκδηλώθηκε όταν οι ΗΠΑ χαλάρωσαν την πίεση προς τις «νεαρές δημοκρατίες», καθώς οι Αμερικανοί ήταν πολύ απασχολούμενοι με το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Σερβία και Κόσσοβο

Ο Μέρφι θεωρεί ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή πρέπει να λυθούν συνυπολογίζοντας τα αμερικανικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Επομένως,  χαιρετίζει τις συνομιλίες μεταξύ Βελιγραδίου και της Πρίστινα, θεωρώντας εξαιρετικό επίτευγμα ότι η σερβική ηγεσία «είναι έτοιμη» για διάλογο με τους Κοσοβάρους.
Όπως ανέφερε ο Μέρφι, «καθαυτό το γεγονός ότι υπάρχει μια προσωρινή συμφωνία βάσει της οποίας η σερβική κυβέρνηση, αν και δεν αναγνωρίζει επίσημα το Κόσοβο, είναι πρόθυμη να συνεργαστεί μαζί του σαν με έναν ισότιμο εταίρο, είναι καταπληκτικό. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι αυτό θα συμβεί τόσο σύντομα! Ούτε και πριν από πέντε χρόνια. Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι η τωρινή κυβέρνηση της Σερβίας είναι απόλυτα προσηλωμένη στην εξομάλυνση των σχέσεων με το Κόσοβο».

Ενεργειακό παιχνίδι με αμερικανικούς όρους

Τη διακοπή του σχεδίου για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου, μέσω των Βαλκανίων, South Stream, ο γερουσιαστής τη θεωρεί ως νίκη των ΗΠΑ και ως μια δυνατότητα να διεξάγει το ενεργειακό παιχνίδι στην περιοχή με τους δικούς της όρους.
«Βρισκόμουν στη Βουλγαρία με τον γερουσιαστή Μακέιν την ημέρα του παγώματος του προγράμματος -διηγήθηκε ο Μέρφι- και μάλιστα επεδίωξα να διαμηνύσω στη σερβική κυβέρνηση τη χαρά μου που το έργο αυτό δεν προχωρά. Οι ΗΠΑ όμως -πρόσθεσε- δεν πρέπει μόνο να τάσσονται κατά του South Stream, αλλά και να προτείνουν μια εναλλακτική λύση, όπως είναι φυσικό. Για τις ΗΠΑ η εναλλακτική είναι το υγροποιημένο φυσικό αέριο, οι μελλοντικές εξαγωγές από τις ΗΠΑ, επομένως χρειάζονται υποδομές για την παράδοσή του στην περιοχή, ένας νέος τερματικός σταθμός, ο οποίος συζητείται στην Κροατία».

Κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα και η ονομασία των Σκοπίων

Την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα ο Μέρφι τη χαρακτήρισε «απλά ως μια νέα αφορμή για να ασκήσουν τον ηγετικό ρόλο τους στην περιοχή οι ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ναι, η κατάσταση εκεί αλλάζει -πρόσθεσε ο Μέρφι- και μπορεί να επιδράσει σε ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη. Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι ανοικτό για νέα μέλη και να διευκολύνει την πορεία τους, και όχι να δημιουργεί προβλήματα».
Αναφερόμενος στα Σκόπια, ο Μέρφι διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ «μπορούν να πιέσουν τα Σκόπια να επανέλθουν στη σωστή τροχιά», και ότι «θα πρέπει να υπάρξει πιο ενεργή καθοδήγηση από τις ΗΠΑ για την επίλυση της διαφοράς τους με την Ελλάδα. Τα Σκόπια -είπε- είναι έτοιμα να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και ίσως περισσότερο απ’ ό,τι το Μαυροβούνιο. Πρόκειται όντως για μικρές χώρες οι οποίες ενισχύουν κάπως το δυναμικό του ΝΑΤΟ, αλλά νομίζω κανείς δεν αμφιβάλλει πως όσο δεν διευθετείται η διαμάχη σχετικά με την ονομασία, τα Σκόπια, δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ». Συνοψίζοντας σε ό,τι αφορά το θέμα Ελλάδας και Σκοπίων, ο αμερικανός πολιτικός είπε ότι «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωρίζει καλύτερα τι πρέπει να γίνει εκεί».

Επίθεση παντού

Αναφερόμενος ξανά στη Ρωσία, ο γερουσιαστής ανέφερε: «Θέλω να καταλάβετε πως η Ρωσία δεν θα εξαφανιστεί από πουθενά. Θα συνεχίσει να πιέζει και να βολιδοσκοπεί. Στο Μαυροβούνιο πρότειναν, και αυτό δεν είναι μια κρυφή πληροφορία, πολλά δισεκατομμύρια για μια ναυτική βάση στις ακτές του. Για μια χώρα η οποία βιώνει τέτοιες οικονομικές δυσκολίες, θα ήταν δύσκολο να απορρίψει μια τέτοια πρόταση. Αλλά δείχνοντας συνέπεια, αρνήθηκαν λέγοντας “όχι”. Επειδή θέλουν να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», είπε ο Μέρφι.
Με την ομιλία του ο γερουσιαστής επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν περάσει στην επίθεση εναντίον της Ρωσίας ουσιαστικά παντού, όπου η Μόσχα έχει συμφέροντα και παραδοσιακή παρουσία. Η διαλλακτικότητα της πολιτικής των κυβερνήσεων, ακόμη και των ελίτ ορισμένων βαλκανικών κρατών (πρωτίστως της Σερβίας και του Μαυροβουνίου) προσφέρει καλές θέσεις εκκίνησης για «επιστροφή» της Ουάσιγκτον στην περιοχή.

Πηγή RΒΤΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει η Νίνα Γεωργιάδου

Όταν ο Μέτερνιχ έλεγε πως οι «οι λαοί είναι σαν μικρά παιδιά ή σαν γυναίκες που πιστεύουν στα φαντάσματα», στήριζε, με ακόμη ένα αξίωμα, την αναγκαιότητα της σκληρής μοναρχικής ηγεμονίας και το τσάκισμα κάθε λαϊκού, εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, με δεδομένο ότι οι λαοί είναι ανώριμες, ανήμπορες κι ανόητες μάζες.

 Όταν σήμερα ο Σόιμπλε δηλώνει ότι
«λυπάται τον ελληνικό λαό» και η Handelsblat – ακόμη πιο κυνικά – ότι «ο ελληνικός λαός είναι ηλίθιος» αποφεύγουν, ευθαρσώς, υπαινιγμούς κι ευφημισμούς και, με τρόπο που ταιριάζει μόνο σε πατρική μεγαθυμία κι ευρωπαϊκή ευγένεια, δηλώνουν την άποψη και τις προθέσεις τους.

Είναι, κατ’ αρχήν, εντυπωσιακό το γεγονός πως μέσα από το αφυδατωμένο και μυτερό κουφάρι του Σόιμπλε αναδύθηκε ένα συναίσθημα και μάλιστα αυτό της λύπης. Αυτό διαψεύδει κατηγορηματικά τους ανθρωπολογικούς ισχυρισμούς πως πρόκειται για μούμια του κόμη Δράκουλα ή μετάλλαξη του Αδόλφου Μέτερνιχ.

Ο εν λόγω πολιτικός αποδεικνύεται περίτρανα πως είναι ένας ζωντανός οργανισμός με ενεργό και φορτισμένο θυμικό.

Βέβαια το συναίσθημα της λύπης δεν τροφοδοτήθηκε από τους αυτοκτονημένους,
τα παιδιά που λιποθυμούν από πείνα, τους νεόφτωχους, τους νεοάστεγους, όσους γενικά ξέβρασε στα πεζοδρόμια η κρίση. Σημασία έχει ότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εμείς γίναμε το αντικείμενο της συναισθηματικής του αναζωογόνησης και της άγριας κανιβαλικής του συμπόνιας.

Αν τώρα αντιστρέψουμε τον τίτλο του ομώνυμου άρθρου της Handelsblat, βγάζουμε αβίαστα το συμπέρασμα ότι δεν θα ήμασταν ηλίθιοι, άρα θα ήμασταν έξυπνοι, αν:

α) είχαμε επιλέξει, με σταθερή αφοσίωσή, τη μνημονιακή μας ανασκολόπιση και
β) ναι μεν ψηφίζαμε αντιμνημονιακά (αφού το άρθρο δεν γράφτηκε αμέσως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα) αλλά, μετεκλογικά, φρόνιμα και πειθήνια, ξαναγυρνούσαμε στη θαλπωρή των μνημονίων.

Αυτός θα ήταν ο ορισμός του αντιηλίθιου, τον οποίο, προσωπικά, αδυνατώ να παρακολουθήσω και απλά συνάγω, από τα συμφραζόμενα, πως μπορεί και οι δούλοι να ψηφίζουν, φτάνει να αποδέχονται το γεγονός ότι είναι και παραμένουν δούλοι.

Γενικό συμπέρασμα, η μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια είναι συναισθηματικά στο πλευρό μας, και μάλιστα με την ιδιαίτερη ευαισθησία που η γονική μέριμνα επιφυλάσσει στα πιο αδύναμα – εν προκειμένω – ηλίθια παιδιά της.

Αυτή η άρρωστη, αιμομικτική οικογένεια, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να την ονομάζει «Ευρώπη των λαών ή μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια», φέρνει στο μυαλό τη ρήση της αλήστου μνήμης κυράτσας του νεοφιλελευθερισμού, Θάτσερ, «Δεν υπάρχουν κοινωνίες. Υπάρχουν μόνο οικογένειες και επιχειρήσεις».

Σ’ αυτή, λοιπόν, την άρρωστη, αιμομικτική οικογένεια του Κυνόδοντα πρέπει να αποδεχτούμε το ρόλο της κόρης που την πηδάει ο διεστραμμένος μπαμπάς, να πληρώνουμε μέχρι ενδέκατης γενεάς τα χρέη που έχουμε ήδη αποπληρώσει, να φορτωνόμαστε νέα για τη σωτηρία των τραπεζών, να αρνηθούμε τα 2 ευρώ τη μέρα, που σημαίνει η 13η σύνταξη στο χαμηλοσυνταξιούχο, το ρεύμα στα 300 χιλιάδες σκοτεινά σπίτια και το συσσίτιο στα παιδιά που λιποθυμούν. Δεν επιτρέπεται να ικανοποιηθούν ούτε καν αυτές οι χαμηλές προσδοκίες του εκλογικού σώματος. Το μικρό παιδί του Μέτερνιχ πρέπει να πάψει να πιστεύει στα φαντάσματα..

Πρέπει, όπως και στην αγία οικογένεια του Κυνόδοντα, όταν λέμε «θάλασσα» να εννοούμε τη δερμάτινη πολυθρόνα στην οποία στρογγυλοκάθεται ο θεσμικός επενδυτής των παραλιών.

Όπως και στον Κυνόδοντα, να αποδεχτούμε ότι αντί για παιδιά θα γεννάμε ψωραλέους αδέσποτους σκύλους που θα ζητιανεύουν το ξεροκόμματο και θα γρυλίζουν παραπονεμένα στην κλωτσιά.

Μπορούμε, κλεισμένοι μέσα στη μεγάλη, περιφραγμένη, μισαλλόδοξη ευρωπαϊκή μας οικογένεια, να παρακολουθούμε το βιασμό μας, να τον ευχαριστιόμαστε κιόλας για να μη δίνουμε λαβές να μας λένε ηλίθιους.

Να ευγνωμονούμε για τις αγροτικές επιδοτήσεις διάλυσης της αγροτικής οικονομίας και το μαζικό ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς.

Να γέρνουμε για να ταιριάζουμε με τα μπαταρισμένα υποβρύχια.

Να αποποιούμαστε τις γερμανικές αποζημιώσεις και μαζί σύμπασα την άγρια ναζιστική θηριωδία, τους νεκρούς μας και την ιστορία.

Να ακούμε το Γιούνκερ, Νο 1 στα σκάνδαλα φοροαποφυγής μέσα από τις πολυεθνικές του Λουξεμβούργου, να μας κάνει μαθήματα καλής φορολογικής συμπεριφοράς.

Να υποφέρουμε τον Σόιμπλε, του διαπιστωμένου κομματικού χρηματισμού επί Κολ και θωπευτή της φωτοδότρας Ζήμενς να μας κουνάει το δάχτυλο για τη διαπλοκή.

Να ακούμε και τον εξάδελφο Ραχόι, του υποσυνόλου των «γουρουνιών του Νότου», να μας επιτιμά γιατί δεν ικανοποιούμε τις δεσμεύσεις μας.

Να αυτοενοχοποιούμαστε γιατί φεσώσαμε, λέει, το Γερμανό φορολογούμενο όταν η κρίση μας αποδείχτηκε η πιο προσοδοφόρα μπίζνα του αρχιτοκογλύφου της μεγάλης ευρωπαϊκής μας φαμίλιας.

Και, όταν τα παίρνουμε στο κρανίο, όπως στην αγία, αιμομικτική οικογένεια του Κυνόδοντα, να ουρλιάζουμε ή και να γαυγίζουμε αλλά ποτέ να μη διανοούμαστε να φύγουμε.

Γιατί, όπως λέει ο μπαμπάς Κυνόδοντας, έξω καραδοκεί η «γάτα». Ή όπως έλεγε ο άλλος αλήστου μνήμης εγχώριος πρόδρομος του νεοφιλελευθερισμού και μέντορας του Σαμαρικού κουτσαβακισμού, Αβέρωφ, «Εξω απ’ το μαντρί, το τρώει ο λύκος το πρόβατο».

Μένουμε λοιπόν γιατί δεν είμαστε ηλίθιοι. Προτιμάμε να μας φάει ο τσοπάνης ή να μας κρεμάσει τεμαχισμένους στο τσιγκέλι, «με το ματάκι παιχνιδιάρικο πάνω στον πάγκο του χασάπη».

Και πραγματικά νοιώθω ως η ηλίθια της Handelsblat όταν αδυνατώ να συλλάβω τη βουκολική εικόνα ενός πρόβατου που διαπραγματεύται «καλύτερες συνθήκες σφαγής» εν μέσω αλυχτούντων λύκων.  


Πηγή Alfavita


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Ιωάννη Μιχαλέτου
Πηγή RIMSE


Το τελευταίο τρίμηνο, ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο λαμβάνει χώρα στο Κοσσυφοπέδιο με ευρύτερες προεκτάσεις στην Ευρώπη.

Μαζικά και φαινομενικά απρογραμμάτιστα, φεύγουν κατά κύματα οι Αλβανοί κάθε ηλικίας και κυρίως διαμέσου Σερβίας-ακόμα και πεζή- κατευθύνονται στην Ουγγαρία. Στη συγκεκριμένη χώρα που είναι ο πρώτος σταθμός της Κεντρικής Ευρώπης στη ζώνη του Σένγκεν, οι περισσότεροι συλλαμβάνονται και εν συνεχεία αιτούνται άσυλο, το οποίο όμως δεν γίνεται αποδεκτό από τις τοπικές αρχές γιατί δεν θεωρούνται πρόσφυγες αλλά παράνομοι μετανάστες.

Εν συνεχεία οι πλειονότητα βρίσκει τρόπο μετάβασης στην Αυστρία και από εκεί κυρίως προς τη Γερμανία. Υπολογίζεται ότι τις τελευταίες 15 εβδομάδες πάνω από 70.000 Κοσοβάροι επέλεξαν τη φυγή από το τόπο τους, με το φαινόμενο να εντείνεται κυριολεκτικά μέρα με την ημέρα.

Χρόνια σοβαρά προβλήματα της περιοχής, όπως υψηλότατη ανεργία, διαφθορά και σχετικά υψηλό κόστος ζωής,καθότι το μη-αναγνωρισμένο αυτό κράτος από τον Ο.Η.Ε. έχει υιοθετήσει ως Ντε Φάκτο νόμισμα του το Ευρώ, έχουν βεβαίως συντελέσει στα ανωτέρω.

Ο κύριος όμως λόγος της μαζικής και ξαφνικής φυγής έγκειται στην ίδια τη βούληση της τοπικής ηγεσίας να μειώσει κάθετα την ανεργία ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες όπου αγγίζει το 80%, καθότι είχαν αρχίσει να δημιουργούνται σοβαρότατα θέματα αμφισβήτησης της τοπικής "ελίτ" από ομάδες πολιτών.

Επιπροσθέτως, έχουν μειωθεί οι χρηματοοικονομικές "μεταγγίσεις" από τη διεθνή κοινότητα όπως το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η παροχή επιδομάτων, επισήμων και ανεπισήμων, σε μια ευρεία κατηγορία πολιτών,με σκοπό την εξαγορά της συναίνεσης τους.

Σε αυτό το σημείο έρχεται και ο Ελληνικό ρόλος. Η Αυστρία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, αλλά και η Σερβία αποφάσισαν να δημιουργήσουν πλέον ένα αυστηρό πλαίσιο εξάλειψης του φαινομένου με περιπολίες, συλλήψεις των παράνομων μεταναστών και την όσο το δυνατόν διατάραξη αυτού του δρομολογίου που οδηγεί προς το Σένγκεν.

Ως εκ τούτου και καθόσον η έξοδος θα συνεχιστεί σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, η επόμενη εγγύτερη περιοχή-στόχος είναι η Ελλάδα κυρίως μέσω ΠΓΔΜ προς τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Αυτό αναμένεται να λάβει χώρα το θέρος του 2015 και δεν είναι βέβαιο ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σε αδρές γραμμές υπολογίζεται ότι 500.000 Κοσοβάροι επιθυμούν/προτρέπονται να μεταναστεύσουν. Συνεπώς το θέμα αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο ως κοινωνικό αλλά και ως ζήτημα ασφάλειας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί Κοσοβάροι θα έχουν τη δυνατότητα -αναλόγως και των διαθέσεων της Αλβανίας- να προμηθευτούν Αλβανικά διαβατήρια και κατά αυτό το τρόπο να εισέρχονται και από τα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα. Σε γενικές γραμμές είναι φρόνιμο να υφίσταται προεργασία για πάσα περίπτωση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ήρθε η ώρα να πούμε “τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη”

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Η αρνητική απάντηση του Γερμανού Υπ. Οικον. Δρ. Σόϊμπλε  στο τελευταίο (σημερινό) αίτημα της Ελλάδας για “παράταση της Δανειστικής Σύμβασης” (πριν ακόμη αυτό σταλεί επισήμως στο Eurogroup) αποκαλύπτει πλήρως την άποψη ότι το πραγματικό διακύβευμα της διαπραγμάτευσης που διεξάγει η Ελληνική κυβέρνηση με το Eurogroup, δεν είναι τίποτε από όλα αυτά που ακούγονται στις χιλιάδες ώρες ανάλυσης του θέματος στα τηλεοπτικά πορτοπαράθυρα και έχουν γραφεί ως… τώρα, στις χιλιάδες σελίδες του Τύπου, τις τελευταίες μέρες. 

Το πραγματικό διακύβευμα είναι το αν η Ελλάδα θα επανακτήσει την χαμένη (με τους επονείδιστους και εθνοκτόνους όρους των “Μνημονίων”) Εθνική της Κυριαρχία (που έχει συμπαρασύρει στην απώλεια και την Λαϊκή Κυριαρχία της κοινωνίας της).

Αυτό (το τί “παίζεται”) φάνηκε καθαρά (και απορώ γιατί δεν προβάλλεται από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς αναλυτές τους) από την επιμονή των “δανειστών” να μην αποδεχθούν, ως γεγονός, το τέλος τού, υπάρχοντος μέχρι την ημέρα των εκλογών, “Προγράμματος”, όπως ισχυρίζεται η Ελληνική κυβέρνηση.

Βλέπουμε, λοιπόν, να μην γίνεται αποδεκτή (από τους δανειστές) συνέχιση της παροχής ρευστότητας στην Ελλάδα, μέσα στα πλαίσια ενός νέου “Προγράμματος” (“Γέφυρα” το ονόμασε η Ελληνική κυβέρνηση), αλλά να γίνεται αποδεκτή μέσα στα πλαίσια της παράτασης του υπάρχοντος “Προγράμματος”, το οποίο συμπεριλαμβάνει τις επαίσχυντες Μνημονιακές δεσμεύσεις που υποθηκεύουν κάθε Ελληνική περιουσία, δημόσια και ιδιωτική, με όρους πρωτοφανούς οικονομικής και πολιτικής υποτέλειας.

Οπότε, είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ποιο είναι το αντικείμενο της (μέχρι σήμερα) διαπραγμάτευσης στο Eurogroup και γίνεται απόλυτα σαφής και καθαρή η θέση των “δανειστών”: 
“Όχι, δεν επιτρέπουμε την επανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας σας, που μας την έχετε παραδώσει με τα Μνημόνια”!!!! “Συζητάμε για οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό”!!!

Έτσι, η Ελληνική κυβέρνηση, έχοντας λάβει και το σχετικό (καθ’ υπαγόρευση της Γερμανίας) τελεσίγραφο τού Eurogroup, για συμμόρφωση ή όχι με την σαφή αυτή θέση του, βρίσκεται εμπρός στη μεγάλη απόφαση:
“Οικονομικό βόλεμα με συνέχιση της παράδοσης της Αυτοδιάθεσης της Χώρας, ή Αυτοδιάθεση, με μεγάλο, αλλά πρόσκαιρο, ζόρι”;

Αυτό το ερώτημα/δίλημμα, συνοψίζεται ως εξής:
Υποδούλωση και βόλεμα, ή Αυτοδιάθεση και ζόρι”;

Αυτό πρέπει να είναι και το ερώτημα στο ενδεχόμενο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, διότι τέτοιες αποφάσεις, ιστορικής σημασίας, μόνον Ο ΛΑΟΣ, ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ, μπορεί να πάρει, διότι αυτός θα κληθεί να τις υπερασπισθεί, ακόμα και με τη ζωή του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η παραίτηση του επικεφαλής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο οποίος προτίθεται να κατέλθει ως υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, έχει προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με τον διεξαγόμενο μυστικό πόλεμο μεταξύ Ερντογάν και Νταβούτογλου. 

Της Αμπερίν Ζαμάν
ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας
 

Η απόφαση Ερντογάν να διακόψει το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική και να επιστρέψει εσπευσμένα, λόγω της «κρίσης Φιντάν», προκάλεσε όργιο φημών στην Τουρκία. Μήπως μετά από 13 χρόνια στην εξουσία το ΑΚΡ αρχίζει να διασπάται; Μήπως ο πανίσχυρος Ερντογάν χάνει τον έλεγχο;

Είναι γεγονός πως ένας αριθμός γραφειοκρατών στην Τουρκία, καταλήγει τελικά στο Κοινοβούλιο. Γιατί λοιπόν τόσος θόρυβος για τον Φιτνάν; Ο πρώην, πλέον, αξιωματούχος, ήταν ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ερντογάν, μέχρι τη στιγμή της παραίτησής του, το δεύτερο ισχυρότερο πρόσωπο στην χώρα, μετά τον πρόεδρο. Ο Ερντογάν είχε δώσει στον Φιντάν επιπλέον εξουσίες και ήταν το δεξί χέρι του προέδρου σε θέματα όπως το Κουρδικό ή το ζήτημα της Συρίας, αλλά και στο ζήτημα του Γκιουλέν. 

Ο Γκιουλέν και οι οπαδοί του είναι αντίπαλοι και του Φιτνάν, τον οποίο κατηγορούν πως όταν ήταν στέλεχος της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, το 2008, τάσσονταν υπέρ του Ιράν και πάντα κατά του Ισραήλ. Ο Ερντογάν είχε ασκήσει βέτο, παλαιότερα, μη επιτρέποντας στον Φιτνάν να αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής της ΜΙΤ. Ήθελε όμως τον Φιτνάν ως πρωθυπουργό, μετά τη δική του εκλογή στην προεδρία. Κατέληξε να ορίσει τελικά τον Νταβούτογλου πρωθυπουργό. 

Τούρκοι αναλυτές θεωρούν πως η αντίδραση του Ερντογάν είναι περισσότερο συναισθηματική. Ο Ερντογάν δεν επιθυμούσε την αποχώρηση Φιντάν από τη ΜΙΤ, αλλά αυτό που κυρίως τον ενόχλησε ήταν ο τρόπος που η αποχώρηση αυτή μεθοδεύτηκε, αναφέρουν. Σύμφωνα με τους ίδιους, η υπόθεση Φιντάν δεν σηματοδοτεί κάποια κρίση στους κόλπους της τουρκικής ηγετικής ομάδας. Απλώς εντός αυτής γίνεται ανακατανομή θέσεων. 

Δυτικοί παρατηρητές δεν συμμερίζονται πάντως απόλυτα την άποψη των Τούρκων, αν και θεωρούν ότι σε κάθε περίπτωση είναι ο Ερντογάν που θα παραμείνει η ηγετική μορφή της Τουρκίας. Ωστόσο, αναφέρουν πως ο Νταβούτογλου είναι εξαιρετικά φιλόδοξος και δεν θέλει να παραμείνει μαριονέτα του Ερντογάν. Γι’ αυτό ο Νταβούτογλου υπονομεύει τις προσπάθειες Ερντογάν να ενισχυθούν οι εξουσίες του προέδρου, μέσω συνταγματικών αλλαγών. Τις αλλαγές αυτές θέλει ο Νταβούτογλου να σταματήσει.

Και δεν είναι ο μόνος. Σημαντικός αριθμός στελεχών του κυβερνώντος ΑΚΡ δεν νιώθει ευχάριστα με την προοπτική να συγκεντρώσει ο Ερντογάν μεγάλη δύναμη στα χέρια του και όχι μόνο γιατί κάτι τέτοιο υπονομεύει τις δικές τους φιλοδοξίες. 

Περικυκλωμένος από ένα δικό του περιβάλλον, ο εμφανώς ασταθής Ερντογάν, ζει σε μια γυάλα, στο νέο του παλάτι το Ακ Σαράι. Με τη διεθνή εικόνα του προέδρου στο ναδίρ οι κίνδυνοι για το κόμμα και την Τουρκία είναι εμφανείς. Ο Φιτνάν δεν είναι ανόητος και υπό αυτές τις συνθήκες θέλει να απομακρυνθεί από τον Ερντογάν.

Εξάλλου, σημαντικές διαφορές έχουν προκύψει σχετικά με τους χειρισμούς στο Κουρδικό. Για παράδειγμα, ο Νταβούτογλου και ο Φιντάν είχαν υποστηρίξει το σχέδιο των ΗΠΑ να μεταφερθούν Κούρδοι Πεσμεργκά στο Κομπάνι. Ο Ερντογάν και ο στρατός όμως αρνήθηκαν.

Στη γνωστή συνομιλία Νταβούτογλου – Φιντάν που διέρρευσε, σχετικά με την πιθανότητα τουρκικής πολεμικής εμπλοκής στη Συρία, Νταβούτογλου και Φιντάν συνιστούσαν μετριοπάθεια. Αντίθετα, ο Ερντογάν ήταν αυτός που ήθελε, με πρόσχημα την ασφάλεια των Τούρκων στρατιωτών που φρουρούν τον τάφο του Σουλεϊμάν, να ξεκινήσει πόλεμος με την Συρία. 

Επίσης, ο φυλακισμένος Οτσαλάν εμπιστεύεται τον Φιτνάν. Η αποχώρησή του λοιπόν από τη ΜΙΤ, σημαίνει πως ο ίδιος ο Ερντογάν θα χάσει την επιρροή του επί της ειρηνευτικής διαδικασίας. Οι Κούρδοι αποτελούν το κλειδί του προεδρικού του οράματος. Αν οι Κούρδοι στηρίξουν το δίδυμο Νταβούτογλου-Φιντάν, οι διαπραγματεύσεις θα διαταραχθούν, από τον Ερντογάν. 

Ο Ερντογάν θα μπορούσε πάντοτε να παίξει το χαρτί του στρατού. Η σύγκρουσή του με τον Γκιουλέν κινείται παράλληλα με την επαναπροσέγγιση με τους στρατηγούς. Από την άλλη, κανείς από τους αντιπάλους του δεν έχει την ίδια με αυτόν πρόσβαση στο τουρκικό λαϊκό αίσθημα και ο Ερντογάν έχει και χρήματα να μοιράσει, αν χρειαστεί, καθώς η κομματική του βάση τον στηρίζει. 

Μέχρι στιγμής ο Ερντογάν έχει βγει νικητής από όλες τις συγκρούσεις στο εσωτερικού τουρκικό πολιτικό παιχνίδι.

Al-Monitor
Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Απαγορεύεται να λυγίσουμε γιατί σε μας έπεσε ο κλήρος της Ιστορίας για να γυρίσουμε τον Ήλιο.
Απαγορεύεται να λυγίσουμε γιατί, αν το κάνουμε, τότε θα ενταφιαστεί η ελπίδα και του ελληνικού, αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών λαών, για μια καλύτερη ζωή από τη συνεχή φτωχοποίηση που επιβάλλουν τα ευρω-κέντρα. 

Αλέξη, απαγορεύεται να λυγίσεις, γιατί αυτό το βάρος δε σου αναλογεί για να το σηκώσεις.
Δεν μπορείς να πάρεις πάνω σου την ταφή της ελπίδας και της δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δικαιούσαι δυο πράγματα:

1) Να καταφέρεις να "περάσεις" στην Ευρώπη την πολιτική για την οποία εξελέγης.
Και, για να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές, αυτό δε σημαίνει να επιβάλεις το 100% του προεκλογικού προγράμματος.
Αλλά τα βασικά του σημεία τουλάχιστον.
Το θέμα είναι να επιβάλεις ένα πρόγραμμα αναστροφής της λιτότητας, σταδιακής αναδιανομής του πλούτου υπέρ των αδυνάτων και αντιμετώπισης της φτώχιας.
Κανείς άλλωστε δεν πιστεύει ποτέ πως μια κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει το 100% του προγράμματός της και πόσο μάλλον στις συνθηκες που ζούμε.
Αλλά όλοι μας -εικάζω- απαιτούμε η νέα κυβέρνηση να μείνει πιστή στον προσανατολισμό της, για τον οποίο ψηφίστηκε. Με όποια διατύπωση.
2) Αν δεν καταφέρεις να επιβάλεις τα βασικά σημεία του προγράμματος, τότε δε δικαιούσαι σε καμία περίπτωση να συναινέσεις στο πρόγραμμα που θέλουν τα κέντρα εξουσίας της Ε.Ε.
Σ' αυτήν την περίπτωση, ο δρόμος είναι ένας: να μιλήσει ο λαός.
Είτε μέσω εκλογών είτε -το καλύτερο- μέσω δημοψηφίσματος.
Έτσι, αν επικρατήσει η απόφαση ρήξης με την Ε.Ε., τότε έχεις τη νομιμοποίηση να το τραβήξεις μέχρι τα άκρα, ακόμη και να κηρύξεις στάση πληρωμών και, αν χρειαστεί, να βγούμε και από την Ευρωζώνη.

Είναι σαφές ότι τώρα δεν έχεις τέτοια νομιμοποίηση, αφού ο λαός σε επέλεξε με προοπτική την εφαρμογή του προγράμματός σου εντός ευρωζώνης.

Αν ο λαός επιλέξει την πλήρη ρήξη όμως, τότε δικαιούσαι να φτάσεις έως το ακρότατο σημείο.
Αν, όμως, ο λαός επιλέξει συμβιβασμό με τους όρους που θέτει η Ε.Ε. και η Γερμανία (δηλαδή κανονική συνέχιση του Μνημονίου), τότε πολύ απλά προκηρύσσεις εκλογές και εκλέγεται μια άλλη κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) πρόθυμη να συνεχίσει τη γερμανόδουλη μνημονιακή πολιτική.
Και να ξέρεις ότι και τα δύο σενάρια από πολιτικής άποψης μπορούν να περιγραφούν με την, προσφιλή σ' εσένα, φράση "win-win".
Δηλαδή, στο σενάριο 1, επιβάλλεις με τον Α ή τον Β τρόπο στην Ε.Ε. την πολιτική σου και είσαι ο πρώτος μάγκας.
Τότε όλα καλά και άγια.

Αλλά και το σενάριο 2, ακόμη κι αν έχει τη φαινομενικά αρνητική κατάληξη, στην πραγματικότητα βγαίνει σε καλό.
Γιατί απλούστατα, τότε θα έχουμε την εφαρμογή του σεναρίου της... "δεξιάς παρένθεσης"!

Δηλαδή, τώρα ξεψαρώσαμε ως λαός.
Και όχι μόνον αυτό αλλά, εκλεγόμενο ως κυβερνητικό το πρόγραμμα αναδιανομής του πλούτου και αντιστροφής της κοινωνικής δυστυχίας, πλέον θεωρείται "δεδομένο" για τον Έλληνα πολίτη.
Έτσι, ακόμη κι αν ξανακαταλάβει την εξουσία το μνημονιακό μπλοκ, θα πέσει σε έξι μήνες, όχι μόνο μόλις πάει να περάσει κι άλλα νέα μέτρα, αλλά και εάν δεν εφαρμόσει πολιτική υπέρ των φτωχότερων στρωμάτων. Πράγμα άτοπο. Και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι αυτόν τον πρώτο μήνα μαζί του συνδέθηκε ψυχολογικά ένα ευρύτατο ποσοστό του ελληνικού λαού, θα βγει με 45% και θα κάνει τα κουμάντα του με την Ε.Ε., πλήρως νομιμοποιημένος για κάθε ενδεχόμενο.
Βέβαια, πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια, ούτως ώστε να εφαρμοστεί το σενάριο 1, το οποίο είναι και το ευκταίο.

Το σίγουρο είναι ότι, αν δε λυγίσει, το πατριωτικό κυβερνητικό μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα κερδίσει έστω και την τελευταία στιγμή, με την Ε.Ε. να λυγίζει μπροστά στο φόβο της ελληνικής χρεοκοπίας, είτε θα πέσει πρόσκαιρα, αλλά θα είναι και αύριο εδώ πανίσχυρο και θα ξαναπάρει την εξουσία με φτερά στα πόδια, για να εφαρμοστούν όλα όσα απαιτεί ο ελληνικός λαός. 

Χαμένοι θα 'μαστε μόνο αν λυγίσεις, Αλέξη.
Και είμαι πεπεισμένος ότι δε θα λυγίσεις.
Μέχρι σήμερα δε μ' έχεις διαψεύσει ποτέ.
Και είμαι απ' αυτούς που σε πίστεψαν απ' την αρχή.
 
Είμαι βέβαιος πως δε θα επιχειρήσεις να σηκώσεις ένα βάρος που δε σου αναλογεί.

Γιατί το βάρος αυτό δεν είναι μόνο η εθνική αξιοπρέπεια και η ύπαρξη αριστεράς, αλλά κυρίως και πάνω απ' όλα είναι η δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είναι το κοινωνικό συμβόλαιο, είναι οι αξίες του διαφωτισμού.

Γιατί το βάρος αυτού του βράχου θα πέσει και θα πλακώσει κι εσένα κι εμάς και όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς που ετοιμάζονται να αποτινάξουν από πάνω τους τη σκουριά των Γερμανόδουλων πολιτικών ηγεσιών.

Αν χρειαστεί, αυτό το βράχο πρέπει να τον σηκώσουμε όλοι μαζί.
Σε δημοψήφισμα.
Και παίρνουμε την ευθύνη της όποιας επιλογής.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Ή λυγίζει η Ε.Ε. και δέχεται τα βασικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ
Ή δημοψήφισμα.
Και στις δυο περιπτώσεις κερδισμένοι θα είμαστε.
Μόνο μη λυγίσεις!
Γιατί όλη η Ευρώπη ξέρει ότι, αν δεν μπορεί η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν μπορεί κανείς.
Τότε θα γκρεμιστούν τα πάντα και ο Μεσαίωνας θα είναι πια παντοτινός.

Γι' αυτό...
Πάμε γερά, επιθετικά, προοδευτικά, δημοκρατικά και πατριωτικά!
Φιλιά.
Και γ@μѠ τη Γερμανία.

ΥΓ.:Η τσατσόγρια-υπουργός αυτής της γ@ϻηϻ€νης χώρας που υποδύεται τον νταβατζή της Ευρώπης δήλωσε πως "λυπάται τους Έλληνες που 'χουν τέτοια ανεύθυνη κυβέρνηση."
Οι Γερμανοτσολιάδες των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι προφανώς συμφωνούν μ' αυτή τη μαϊμού, γι' αυτό και δεν αντέδρασαν στις προσβολές του ενάντια στον ελληνικό λαό.
Εμείς όμως σου απαντούμε πως θα σας ξεσκίσουμε γι' άλλη μια φορά και μετά θα μας παρακαλάτε πάλι να δείξουμε επιείκεια, όπως κάνατε και τις δύο προηγούμενες φορές που πήγατε να κάνετε τον νταβατζή και τελικά γίνατε εσείς η π⓪υτάν@ της Ευρώπης.

Μαζεστίξ από τοίχο-τοίχο...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες από την αποκάλυψη ότι η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια των λαών δεν έχει ισότιμα μέλη αλλά κάτι εκβιαστές πατερούληδες που αναγκάζουν τα παιδιά τους να ζητιανεύουν στα φανάρια υπό την απειλή ότι θα τα αφήσουν νηστικά.

Στην παραπάνω αποκάλυψη προχώρησε χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης που δήλωσε πως ήταν πρόθυμος να υπογράψει το αρχικό κείμενο που του παρουσίασε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσχοβισί αλλά τελευταία στιγμή το κείμενο αυτό αποσύρθηκε από τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κι αντικαταστάθηκε από ένα άλλο, το οποίο ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών τόλμησε να μην υπογράψει.
Η άρνηση του Γιάνη Βαρουφάκη να υπογράψει το κείμενο - που του ξεφούρνισαν λίγα λεπτά πριν το Eurogroup για να τον αιφνιδιάσουν - προκάλεσε την οργή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού η γενναιοδωρία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών να παρουσιάσει γραπτό κείμενο αντί να το στείλει με μέηλ φαίνεται πως δεν εκτιμήθηκε καθόλου από τον Έλληνα ομόλογό του.
Λυπάμαι τους Έλληνες για την αχάριστη κυβέρνησή τους, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σχετικά.
Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, η πρωτοφανής ενέργεια του Γιάνη Βαρουφάκη να μην υπογράψει στα τυφλά το δεύτερο κείμενο δείχνει παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της Ελλάδας προς τους Ευρωπαίους εταίρους της, ενώ χαλάει και την εξαιρετική εικόνα που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις στο εξωτερικό.
Επιπλέον, ο κ. Σόιμπλε κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι εμφανίστηκε ξανά χωρίς κοστολογημένο πρόγραμμα - σε αντίθεση με τον παλιό Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου που έκανε επιτόπου υπολογισμούς σε χαρτοπετσέτα - και του έδωσε τελεσίγραφο μέχρι την Παρασκευή να πει ναι σε όλα.
Ως συνέπεια των παραπάνω, η Άνγκελα Μέρκελ διέταξε αμέσως την αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη με ένα γατόψαρο και την κατάργηση των εκλογών στην Ελλάδα που δε συνάδουν με τις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γερμανίας, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωράκη για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις της γερμανικής κυβέρνησης.
Από τη μεριά του, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει Plan B, οπότε καταλαβαίνουμε ότι σχεδιάζει να τους πηγαίνει από Eurogroup σε Eurogroup μέχρι να παρακαλάνε για κούρεμα του χρέους.
Όποιος θέλει μπορεί να μπει και να διαβάσει και τα δύο κείμενα που παρουσιάστηκαν χθες στον Γιάνη Βαρουφάκη, αν και η ουσία δεν αλλάζει.
Κι η ουσία δεν είναι παράταση ή επέκταση του προγράμματος. Είναι το αυτονόητο. Ότι δηλαδή καμία ευρωπαϊκή χώρα, όχι μόνο η Ελλάδα, δε γίνεται να διαπραγματεύεται το μέλλον της με εκπροσώπους τραπεζιτών και πολυεθνικών, όπως ο Ντράγκι και ο Γιούνκερ, ή με κομιστές των γερμανικών εντολών, όπως ο Ντάισελμπλουμ.
Δεν υπάρχει καμία Ευρώπη των λαών. Και σίγουρα δεν υπάρχει Ευρώπη του Διαφωτισμού, της Δημοκρατίας και του Δυτικού Πολιτισμού.
Αυτό που παρακολουθούμε είναι η Ευρώπη των κυβερνήσεων που προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους και να δικαιολόγησουν τα αδικαιολόγητα. Ότι δηλαδή κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να οδηγήσουν μια ολόκληρη ήπειρο στην παρακμή και να τσακίσουν την αξιοπρέπεια εκατομμυρίων ανθρώπων.
Είχαν μια αποστολή να εκπληρώσουν κι απέτυχαν. Πούλησαν την ψήφο των λαών στους τραπεζίτες. Είναι τόσο απλό.
Δε μου αρέσουν οι σοβαρές αναφορές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για την ερμηνεία της σημερινής κατάστασης αλλά η Ευρώπη κινδυνεύει να βρεθεί πολλά χρόνια πίσω.
Ο φασισμός καραδοκεί και περιμένει καρτερικά τη στιγμή που θα κάνει την αποφασιστική κίνησή του. Κι αν συνεχίσουμε έτσι, όταν την κάνει θα μας βρει με τα παντελόνια κατεβασμένα.
Οι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να το επιτρέψουν αυτό. Πρέπει να στείλουν τους πουλημένους πολιτικούς τους στο περιθώριο και να βγουν στο προσκήνιο. Ενωμένοι.
Να πουν ότι δε δέχονται πια να πληρώνουν τις τράπεζες και τις αγορές. Να πάρουν την τύχη της Ευρώπης στα χέρια τους. Να διεκδικήσουν πίσω την αξιοπρέπειά τους.
Αυτό πρέπει να είναι το δικό τους τελεσίγραφο.
Αυτό το τελεσίγραφο πρέπει να δώσει η νέα ελληνική κυβέρνηση στον Σόιμπλε. Έχει την εντολή μας να το κάνει.
by To Skouliki Tom
(Ανηθικό δίδαγμα: Παρακολουθώ με δέος τους εγχώριους υπερασπιστές της γερμανικής γραμμής που αντιλαμβάνονται το ευρωπαϊκό όραμα ως άνευ όρων παράδοση στις ορέξεις των δανειστών. Νομίζουν ότι είναι πολιτισμένοι κι εμείς είμαστε οι βάρβαροι που ερχόμαστε από την Ανατολή να κόψουμε κεφάλια. Ε, δεν είναι. Είναι αυτό που έγραψε χθες ο Χάρης Ζάβαλος: Ευρωλιγούρηδες.)
(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να κάνουμε πίσω τώρα. Είχα γράψει ότι "Είναι καθήκον της παρούσας κυβέρνησης και καθήκον δικό μας να πάρουμε μια γενναία απόφαση. Να την πάρουμε και να ζήσουμε με αυτήν και τις συνέπειές της." Αυτό γράφω και τώρα.)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Στον σκοτεινό αστερισμό του γερμανικού τελεσιγράφου για πλήρη υποταγή ζει εδώ και δύο ημέρες η κυβέρνηση και η χώρα. Τελεσίγραφο το οποίο το Βερολίνο επέβαλλε με εξευτελιστικό τρόπο και στην Ευρωπαική Επιτροπή που είχε διαφορετική προσέγγιση, όπου κανείς φυσικά δεν κουνήθηκε παρά την πολλαπλή γελοιοποίηση θεσμών και ανθρώπων.

Οποιος πιστεύει ότι πρόκειται περί μπλόφας κάνει πολύ μεγάλο τακτικό και, κυρίως, στρατηγικό λάθος. Δεν είναι μπλόφα. Οι «εταίροι» έχουν την εντολή του Βερολίνου να δείξουν παραδειγματικά στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο ποιος είναι το μεγάλο αφεντικό και τι δεν ανέχεται.

Οι Γερμανοί, το φωνάζουμε τόσο καιρό, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω ούτε εκατοστό. Αν κρίνουν ότι ήρθε η ώρα να το πράξουν, θα πατήσουν τη σκανδάλη, θα οδηγήσουν την Ελλάδα στον γκρεμό, όπως είπε ο Κρούγκμαν ο οποίος ορθώς παρατήρησε ότι η Βαιμάρη έχει ήδη κατέβει στο Αιγαίο.

Ουσιαστικά, στο Βερολίνο είναι αποφασισμένοι από καιρό να τελειώνουν με την Ελλάδα, εκτός κι αν αυτή είναι έτοιμη να υποταχθεί πλήρως και χωρίς άλλες κουβέντες– γι αυτό άλλωστε έριξαν όπως έριξαν τον Σαμαρά. Η παρούσα στήλη έχει αναφερθεί πολύ αναλυτικά στο πώς και το γιατί αυτής της υπόθεσης που ξεκίνησε με το ταξίδι Σαμαρά στο Βερολίνο και κορυφώθηκε με την άρνησή τους να δώσουν μια τελική συμφωνία στις 8 Δεκεμβρίου, οδηγώντας την προηγούμενη, φίλια προς τους ίδιους, κυβέρνηση στη σφαγή.

Οι Γερμανοί δεν ανέχονται τίποτα λιγότερο από την πλήρη υποταγή. Και είναι αποφασισμένοι να στείλουν σε όλη την Ευρώπη ένα μήνυμα ότι θα εξοντώσουν κάθε αντίσταση στην ηγεμονία τους.

Γι αυτό άλλωστε και η ελληνική κυβέρνηση βρίσκει τόσο απρόσμενους και ετερόκλητους συμμάχους όπως ο Αγγλος Φάραζ και η Γαλλίδα Λεπέν, οι οποίοι έχουν εκφράσει στις χώρες τους την αντίδραση κατά της γερμανικής ηγεμονίας: δεν είναι ότι οι Γάλλοι έγιναν ξαφνικά ακροδεξιοί, όπως άλλωστε και οι Ελληνες ψηφίζοντας και στηρίζοντας μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν αριστεροί.

Οι Γερμανοί απειλούν μέσω ΕΚΤ και Ντράγκι – έχουμε πει άλλωστε ότι το λεγόμενο πακέτο Ντράγκι ήρθε σε μια πολύ περίεργη στιγμή: μία εβδομάδα πριν τις ελληνικές εκλογές. Κάτι που μπορεί πολύ καλά να σημαίνει ότι θα αποτελέσει τον μηχανισμό «μπουκώματος» της Ευρώπης με χρήμα την ώρα που πάλι ο Ντράγκι θα προκαλεί ασφυξία στην Ελλάδα με εντολή του Βερολίνου. Η ελληνική πολιτική δεν μπόρεσε να δει αυτή τη λειτουργεία και έπεσε πολύ εύκολα και με μεγάλη αφέλεια στην παγίδα να πιστεύει ότι κάτι θετικό σήμαινε για την Ελλάδα ένα πρόγραμμα που, ακόμα κι αυτά να μη συμβούν, ουσιαστικά δεν αφορά την Ελλάδα με τις προυποθέσεις που θέτει.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Ελλάδα πρέπει πλέον να είναι έτοιμη για όλα. Χωρίς φόβο και χωρίς μύθους – ας αναρωτηθεί ξανά και ξανά: τελικά τι μας έδωσε αληθινά το ευρώ; Είναι ένα ερώτημα στο οποίο ουδείς μέχρι τώρα ήταν σε θέση να απαντήσει... Αντίστοιχο ερώτημα είναι το το θα είχε συμβεί αν είχαμε πτωχεύσει από το 2010, όπως πολλοί εισηγήθηκαν αλλά δεν το πράξαμε. Αποτελεί περίπου κοινό τόπο για όλους τους διεθνείς οικονομολόγους ότι τώρα θα είχαμε πολύ μικρότερο χρέος, ενώ από πλευράς ανάπτυξης, ήδη θα πετούσαμε.

Η αλήθεια είναι μία, όσο κι αν, για προφανείς πολιτικούς και οικονομικούς λόγους μας είναι δύσκολο να τη δεχθούμε: η Ελλάδα αυτοκτόνησε για το ευρώ συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια. Ακριτα, χωρίς περίσκεψη, χωρίς να κοιτάξει το πραγματικό εθνικό συμφέρον της, η χώρα παραδόθηκε πλήρως στις ανάγκες άλλων, οι οποίοι, τώρα πια, θεωρούν ότι την έχουν ξεπεράσει και της επιφυλάσσουν την ανάλογη μοίρα.

Όμως τη μοίρα, τελικά, τη φτιάχνουμε μόνοι μας. Και αν τώρα μας αναγκάσουν να βρεθούμε υπό συνθήκες εκρηκτικές, θα πρέπει να έχουμε ετοιμαστεί όσο πιο πολύ μπορούμε, πριν πατήσουν την σκανδάλη, όπως ο νόμος του Βερολίνου ορίζει.

Αν πάλι κάνουμε πίσω, τότε, ο ίδιος νόμος ορίζει ότι οι πολιτικές θα είναι σκληρές όσο στο παρελθόν και ίσως σκληρότερες ακόμα, καθώς μέτωπα όπως το ασφαλιστικό δεν είχαν καν ανοίξει, ενώ τα δημόσια έσοδα έχουν ήδη ξεφύγει και οι προσδοκίες από τα νέα νομοσχέδια στα οποία χθες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός έχουν κόστος που οι Γερμανοί δεν θα επιτρέψουν.

Ετσι, τα δύσκολα, μόλις αρχίζουν…Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με ανοιχτά χαρτιά, ενημερώνει τους Έλληνες και ξεμπροστιάζει τους Ευρωπαίους
Ολόκληρος ο φάκελος της διαπραγμάτευσης!

Ξεμπροστιάζει τους ευρωπαίους η κυβέρνηση δίνοντας εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών να δώσει στη δημοσιότητα ό,τι είχε στη διάθεσή του στα Eurogroup της 11ης και της 16ης Φεβρουαρίου.

Παρουσιάσεις του Βαρουφάκη, δηλώσεις, τα non paper της κυβέρνησης, ακόμα και τα περιβόητα κείμενα Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί. Το δεύτερο μάλιστα κατά τους ευρωπαίους δεν υπήρξε ποτέ!

Έτσι, για να βλέπουν μερικοί (όλα τα κείμενα είναι στα αγγλικά) ότι αυτοί που μπλόφαραν και έπαιζαν παιχνίδια δεν ήταν από την ελληνική πλευρά αλλά από εκείνη των εταίρων.Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου