Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

31 Ιαν 2015

«Θα αιτηθούμε την έξοδο της Γερμανίας από το ευρώ εάν...»

Θράσος, προκλητικότητα, άγνοια κινδύνου ή στυγνή ευθεία τοποθέτηση και αποκάλυψη προθέσεων απέναντι στην πανίσχυρη Μέρκελ; Όπως και να επιχειρηθεί να εξηγηθεί η συγκεκριμένη δήλωση του Γιάννη Βαρουφάκη, το μόνο βέβαιο είναι πως η ελληνική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παίξει αμυντικά απέναντι στην γερμανική πολιτική, ούτε πρόκειται να περιμένει να δεχτεί τα αναμενόμενα χτυπήματα των ευρωπαίων «εταίρων» και ιδιαίτερα εκείνα του Βερολίνου.

Με μία δήλωση που πρόκειται να συζητηθεί, μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter (και μετά την συζήτησή του με τον αμερικανό ομόλογό του) έρχεται να ταράξει «τα νερά» (τα ήδη ταραγμένα μετά την επίσκεψη Σουλτς και Ντάισελμπλουμ) και να δηλώσει ευθαρσώς πως η Ελλάδα θα αιτηθεί την έξοδο της Γερμανίας από το ευρώ, εάν η τελευταία δεν αλλάξει την πολιτική της σε περισσότερο φιλολαϊκή!


Μετά από την τυπική έρευνα και την βοήθεια διαδικτυακών φίλων, αποδείχθηκε πως το συγκεκριμένο «τιτίβισμα» είναι από πλαστό λογαριασμό του Βαρουφάκη στο twitter. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως είναι κακή ιδέα μία τέτοια «επίθεση» προς εκείνους τους "φίλους" που μας κατέστρεψαν και μας απειλούν εάν αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε στην "φονική φροντίδα" τους…

Κάποιοι ίσως αναρωτηθούν: Μα είναι δυνατόν η Ελλάδα να κάνει συστάσεις στην Μέρκελ για το πως θα ασκεί την πολιτική της στο εσωτερικό της Γερμανίας;
Προφανώς, κανένας δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης στην άσκηση της εσωτερικής πολιτικής μίας χώρας. Ακριβώς αυτό το σαφέστατο παράδοξο θέλει, προφανώς, να καταδείξει και το πλαστό μήνυμα του Γιάννη Βαρουφάκη, αφού η παρεμβατικότητα από την πλευρά της Γερμανίας στην άσκηση της εσωτερικής πολιτικής της Ελλάδας έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε επιτρεπτό όριο…

Με όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες, το μόνο βέβαιο είναι πως δεν πρόκειται να πλήξουμε, αφού η «διάθεση» της κυβέρνησης Τσίπρα είναι μη προβλεπόμενη από την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τα υποπόδιά τους των Βρυξελλών…

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Παίζουν με τη φωτιά οι δυτικοί

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Συνεχίζονται οι επικίνδυνες προβοκατόρικες κινήσεις του ΝΑΤΟ προς την πλευρά της Ρωσίας, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις ότι οι δρόμος αυτός οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην τελική σύγκρουση η οποία δεν θα ωφελήσει κανένα και στις δυο πλευρές. Πρόσφατα μάλιστα ο πρώην τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, απηύθυνε προειδοποίηση προς την πλευρά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ότι η πολιτική που ακολουθούν είναι αδιέξοδη και άκρως επικίνδυνη για την διεθνή ασφάλεια και ειρήνη.

Παρά όμως αυτές τις προειδοποιήσεις, σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, (εφημερίδα Habertürk 30/1), που επικαλούνται ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stotenberg, η βορειοατλαντική συμμαχία ιδρύει καινούργιο στρατηγείο με κύριο στόχο την σταδιακή περικύκλωση της Ρωσίας από χώρες πρόθυμες να στρατευτούν εναντίον της Μόσχας και διακατεχόμενες από αντιρωσικά απωθημένα από την εποχή της Σοβιετικής κυριαρχίας.

Στην τελευταία διάσκεψη του ΝΑΤΟ που έγινε στο Κάρντιφ της Ουαλίας, στις 4 - 5 Σεπτεμβρίου του 2014, αποφασίστηκε η ίδρυση ενός καινούργιου νατοϊκού στρατηγείου. Το νέο αυτό στρατηγείο θα διευθύνει μια στρατιωτική δύναμη αποτελούμενη από στρατιωτικά σώματα των χωρών, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή της Βουλγαρίας παρά την έντονη εσωτερική αντιπολίτευση για την αντιρωσική στροφή της νέας βουλγαρικής κυβέρνησης.
Το στρατηγείο αυτό θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει επιχειρησιακά από τις αρχές του 2016 και προσδοκάται να καλύψει μια μεγάλη έκταση στην ανατολική Ευρώπη εναντίον της ρώσικης επεκτασιμότητας, όπως τονίζεται στις ανακοινώσεις του ΝΑΤΟ. Μάλιστα στα τέλη του 2015 αναμένεται να γίνουν οι πρώτες συντονισμένες στρατιωτικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν από την κοινή στρατιωτική δύναμη των έξη αυτών χωρών.

Όπως φαίνεται αμετανόητοι κύκλοι του ΝΑΤΟ και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών προσπαθούν να προκαλέσουν και νέες εντάσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, συνεπικουρούμενοι και από το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, μη υπολογίζοντας τις πιθανές ολέθριες συνέπειες από όλες αυτές τις ανεύθυνες κινήσεις.
Η «πληγωμένη αρκούδα» είναι ότι χειρότερο για την εξασφάλιση της ειρήνης σε μια ήπειρο που έχει ήδη ταλαιπωρηθεί από δυο μεγάλους πολέμους και τώρα διέρχεσαι μια μεγάλη οικονομική κρίση. 

Ελπίζουμε να μην τους ακολουθήσει και η χώρα μας.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μαζικές συλλήψεις πολιτικών του αντιπάλων διέταξε ο Γκρούεφσκι 

Πανικόβλητος είναι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι και απόδειξη αυτού του πανικού του είναι η ζωντανή ομιλία του από την τηλεόραση των Σκοπίων, όπου κατήγγειλε σχεδιασμό πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησής του, η οποία καταρρέει από την πίεση των εξελίξεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του κρατιδίου.

Όπως μας ενημερώνει ο αποκλειστικός μας ανταποκριτής από τα Σκόπια Vladislav Perunović, η κυβέρνηση των Σκοπίων ξεκίνησε μία μαζική επιχείρηση συλλήψεων βασιζόμενη "πληροφορίες" σχετικά με κάποιο σχέδιο βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.
Τονίζουμε πως ο ηγέτης του επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης, πρόεδρος του SDSM Ζόραν Ζάεφ έχει κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία, κατασκοπεία, οργάνωση βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος.
Το απόγευμα του Σαββάτου 31/1/2015 πάνω από 10.000 "πραιτωριανοί" (πολίτες) του Γκρουέφσκι επιτέθηκαν στην έδρα του SDSM στην πόλη των Σκοπίων.

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό των Σκοπίων βαίνουν ραγδαίες και πολύ δύσκολα θα μπορέσει η κυβέρνηση Γκρούφσκι να τις αντιμετωπίσει με δημοκρατικά μέσα.

Όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στα Σκόπια αφορούν άμεσα την Ελλάδα και θα έχουμε αποκλειστικές ανταποκρίσεις από τον Vladislav Perunović για όλες τις εξελίξεις των επόμενων ημερών, που ενδέχεται να είναι καταλυτικές για τα Σκόπια.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Αν περιμέναμε τη χθεσινή συνάντηση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση, μάλλον δεν ξεκίνησε καλά.

Εφόσον λοιπόν βαφτίσουμε το χθεσινό περιστατικό διαπραγμάτευση, διαπιστώνουμε τεράστιο πρόβλημα. Πρόβλημα επαφής, μια και οι δυο πλευρές έδειχναν χθες να υποφέρουν από πολιτικό αυτισμό. Προφανώς ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν περίμενε να βρει κάποιον του στυλ Χαρδούβελη στην Αθήνα να συνεννοηθεί, ούτε ήταν έτοιμος να κάνει ένα γενναιόδωρο φίλεμα στη νέα κυβέρνηση για την εκλογή της, αλλά έλπιζε να ακούσει κάτι περισσότερο από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δανειστές έχουν από ημέρες εξηγήσει ποιο είναι το πλαίσιό τους. Εξάλλου είναι υπογεγραμμένο από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.

Χθες η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει στο τραπέζι το τελεσίγραφό της. Οχι Μνημόνιο, όχι πρόγραμμα, όχι τρόικα, σας προτείνουμε το δικό μας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και παρακαλούμε τα λεφτά να μας τα στέλνετε τακτικά κάθε 15 μέσω ELA, ενώ για τη διαγραφή του χρέους θα σας πούμε λεπτομέρειες το καλοκαίρι?

Ηταν προφανές ότι η διαπραγμάτευση δεν ξεκινούσε καλά, μια και εμείς λειτουργούμε υπό την πίεση του χρόνου. Το πρόγραμμα εξασφαλίζει χρηματοδότηση για την Ελλάδα για τις επόμενες 28 ημέρες. Και μέσα σε αυτές είτε θα πρέπει να πείσουμε τους άλλους 18 της Ευρωζώνης, περιλαμβανομένου και του κ. Σόιμπλε, ότι έχουμε εμείς δίκιο, ή θα πρέπει να οδηγηθούμε σε άλλες επιλογές.

Σωστά ο κ. Βαρουφάκης είπε στον Ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup ότι αυτό που του προτείνει είναι η «πλατφόρμα» που ψήφισε ο ελληνικός λαός. Το 36% του λαού, για να είμαστε ακριβείς, ενώ ξέχασε να του πει ότι υπάρχει και το 80% που θέλει την παραμονή στο ευρώ.

Ας ελπίσουμε και πάλι ότι όλο αυτό αποτελεί διαπραγματευτικό ελιγμό της κυβέρνησης και όχι τη στρατηγική της κατά μέτωπον επίθεσης.

Για να απειλήσεις με πυρηνική καταστροφή, δεν αρκεί απλώς να πατήσεις ένα κουμπί. Πρέπει να μη γνωρίζει ο εχθρός ότι οι πύραυλοί σου είναι πια χωρίς κεφαλές? Και το ύφος του κ. Ντάισελμπλουμ χαιρετώντας τον Γ. Βαρουφάκη έδειξε ότι μάλλον γνωρίζει το μυστικό σου.

Πηγή
Επικοινωνία με τον συντάκτη
nmeletis@pegasus.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σε ανύποπτο χρόνο, σε τηλεοπτικό πάνελ και καθώς συζητιόταν η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, ο κ. Ρουμπάτης ως δημοσιογράφος έκανε μία πολύ καλή τοποθέτηση, δεικτική των θέσεών του.
"Ο Γ. Ρουμπάτης λοιπόν στην τοποθέτησή του, ενώ ήταν απολύτως καταδικαστικός απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου,κατέθεσε τον σοβαρό του προβληματισμό για την περίπτωση του Κώστα Καραμανλή. Είπε, ότι από τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου όπου ως πρωθυπουργός είχε μπλοκάρει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κάνοντας χρήση του δικαιώματος αναβλητικής αρνησικυρίας (βέτο), άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου εναντίον της κυβέρνησής του και του ιδίου προσωπικά" (Πηγή).
Ο κ. Ρουμπάτης επιλέχθηκε για νέος διοικητής της ΕΥΠ και ήδη από την Παρασκευή 30/1/2015 έχει αναλάβει καθήκοντα. Μία επιλογή πολλά υποσχόμενη, αλλά και με δεδομένη την πάρα πολύ καλή γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος, αποκαλυπτική για την επικείμενη (πολύ καλή) στόχευση των Ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών. Μία σοβαρότατη επιλογή στο πρόσωπο του κ. Ρουμπάτη για τη διοίκηση της ΕΥΠ, σηματοδοτεί αυτό που θα έπρεπε να ειναι αυτονόητο, ότι η ΕΥΠ πρέπει να κοιτά προς τα έξω...

Η ανακοίνωση του ονόματος του Γιάννη Ρουμπάτη για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ ξάφνιασε πολλούς αφού αφενός ανακοινώθηκε Σάββατο και αφετέρου τοποθετείται για πρώτη φορά στα χρονικά της υπηρεσίας ένας δημοσιογράφος στη θέση του διοικητή εκεί όπου τοποθετούνταν κατά κόρον ένστολοι (στρατιωτικοί και αστυνομικοί) και πρέσβεις (εξαιρέσεις οι περιπτώσεις Τσίμα, Παπαγγελόπουλου και Δραβίλλα).

Το κρίσιμο ραντεβού για τη συγκεκριμένη απόφαση όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Κατσίγιαννης στο Secret της εφημερίδας "Παραπολιτικά" που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Ο γνωστός δημοσιογράφος επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου όπου και περίμενε να συναντηθεί με τον Νίκο Παππά ενώ ενδεχομένως συνάντησε κατ' ιδίαν και τον Αλέξη Τσίπρα.

Μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της ΕΥΠ δείχνει ότι η αλλαγή της διοίκησης της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ παρόλο που ανακοινώθηκε σήμερα.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα, σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον.
Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Το Βήμα στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.
Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.
Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 – 1999.
Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.

Από εμάς κανένα άλλο σχόλιο.
Σε αναμονή του δύσκολου έργου που έχει να επιτελέσει, ευχόμαστε καλή επιτυχία στον πατριώτη Γιάννη Ρουμπάτη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η τζιχάντ ξεκίνησε στο Κόσοβο και θα καταλήξει στην Ελλάδα;

Τόσο η ISIS όσο και η Τουρκία συνεργάζονται με τους Αλβανούς μουσουλμάνους στο Κοσσυφοπέδιο για τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στα Βαλκάνια και κατ” επέκταση σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη.

Η Τουρκία συμμετέχει στην «επιχείρηση», με απώτερο στόχο τον έλεγχο των Βαλκανίων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν τις τρέχουσες ταραχές και διαδηλώσεις στο Κοσσυφοπέδιο ως απότοκα εθνικιστικών συμπεριφορών, αν κανείς κοιτάξει κάτω από την επιφάνεια θα διαπιστώσει ότι τα αίτια των επεισοδίων αυτών είναι παρόμοια με εκείνα που οδήγησαν στις «επαναστάσεις» της Συρίας και της Αιγύπτου.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται πλάνα και φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι διαμαρτυρίες στο Κοσσυφοπέδιο είναι υποκινούμενες από τους Ισλαμιστές:Οι τρέχουσες αναταραχές δεν είναι ειρηνικές διαδηλώσεις, αλλά αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου τζιχαντιστικού κινήματος που στοχεύει στη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στα Βαλκάνια. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σιωπούν, όπως ακριβώς σιωπούσαν σχετικά με το ισλαμιστικό υπόβαθρο των αιγυπτιακών και συριακών «επαναστάσεων», όταν πρωτοξεκίνησαν.

Σύντομα θα δούμε την Τουρκία να κεφαλοποιεί τα τζιχαντιστικά αισθήματα των ισλαμιστών στα Βαλκάνια και να τα χρησιμοποιεί για να «αποκαταστήσει» την εξουσία της στην ευρύτερη περιοχή.

Η βία θα εξαπλωθεί από το Κοσσυφοπέδιο και θα διαχυθεί στη Σερβία, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο για να καταλήξει στην Ελλάδα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε και αυτή τη φορά η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην πηγαίνει ως πρόβατο επί σφαγήν. Το σχέδιο Τσίπρα και η υποστήριξη του ελληνικού λαού

Γράφει ο Στάθης Διομήδης

Η νέα κυβέρνηση υπό τον κο Τσίπρα ξεκίνησε πολύ δυναμικά. Πριν κλείσει εβδομάδα έδειξε τις προθέσεις της μένοντας πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες αλλά και στην αποδοχή που είχαν αυτές από το Λαό όπως εκφράστηκε στις εκλογική αναμέτρηση της  προηγούμενης Κυριακής.
Ο Πρωθυπουργός στο δόγμα του σοκ που εφαρμόζεται στην Ελλάδα επέλεξε να απαντήσει με ένα άλλου είδους δόγμα του σοκ προς τους εταίρους αυτή τη φορά. Έκανε δηλαδή το αυτονόητο. Έμεινε πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες.

Για πρώτη φορά από την στιγμή που η Ελλάδα το 2010 μπήκε στο σπιράλ θανάτου του μνημονίου, κατ’ επιλογήν του Παπανδρέου και των 156 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν Έλληνες, Πρωθυπουργός και Υπουργοί, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να υπερασπιστούν την χώρα, το Λαό και τα Κυριαρχικά Δικαιώματα. Πρώτη φορά εδώ και μια πενταετία βρέθηκε μια ηγεσία να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια για το Λαό, Εθνική Κυριαρχία για τη χώρα.

Βέβαια η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί ως ισότιμος μέλος από τους Ευρωπαίους βρήκε τη σφοδρή αντίδραση σχεδόν όλων των εταίρων. Τον τόνο είχε δώσει ο Υπουργός Εξωτερικών κος Κοτζιάς ο οποίος αντέδρασε στην προσπάθεια της Ε.Ε. να επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία χωρίς πρώτα να συνεννοηθεί με τη νέα Ελληνική κυβέρνηση θεωρώντας (η Ε.Ε) δεδομένη τη βουβή συμφωνία των Ελλήνων , όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Σχεδόν ταυτόχρονα ο ανεκδιήγητος κος Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν ανέχεται εκβιασμούς από την Ελλάδα. Αυτό μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί. Ο κος Σουλτς απείλησε ότι θα χάσουμε ενώ ο κος Ντάισελμπλουμ διέκοψε τη συνέντευξη τύπου και αποχώρησε στολίζοντας με «γαλλικά» τον κο Βαρουφάκη μην αντέχοντας να ακούει ότι αρνούμαστε να συζητήσουμε με την τρόικα.

Ταυτόχρονα διάφορες χώρες ανέφεραν ότι δεν θέλουν να γίνει διεθνή διάσκεψη για το χρέος καθώς τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχει περίπτωση να έρθουν αντιμέτωποι με τη Γερμανία.

Σύμμαχοι των Γερμανικών επεκτατικών τακτικών μια πλειάδα συγκροτημάτων διαπλοκής και τηλεοπτικών «δημοσιογράφων» που λυσσαλέα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δανειστών απαιτώντας μεγαλύτερη εξαθλίωση και υποτέλεια του Λαού και της χώρας.

Εάν πράγματι οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη φορολόγηση του πλούτου στην Ελλάδα όπως ανέφερε ο κος Σουλτς, δεν έχουν παρά να εκδώσουν τον Χριστοφοράκο στην Ελλάδα και να δοθούν στη Δικαιοσύνη οι λίστες  διαπλοκής της Siemens. Τόσο απλό είναι.

Έχει ξεκινήσει ένα σκληρό μπρα ντε φερ χωρίς η Ελλάδα να έχει πολλούς συμμάχους στο Ευρωενωσιακό σύστημα. Σε αυτή τη μάχη χρειάζονται διεθνείς συμμαχίες και μάλιστα ισχυρές. Σημαντική παράμετρος ότι δεν έχουν ακόμη εκφραστεί, δημόσια τουλάχιστον, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κος Ντράγκι και η διευθύντρια του ΔΝΤ, κα Λαγκάρντ.

Ένα διαπραγματευτικό χαρτί θα ήταν η εγγραφή στον προϋπολογισμό της Ελλάδας των Γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Μια κίνηση που θα δυσκόλευε ιδιαίτερα τη Γερμανία σε αυτό το ιδιότυπο μπρα ντε φερ.

Είναι επιβεβλημένο να απαιτηθεί άμεσα η αποχώρηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς σε μια τόσο σκληρή μάχη δεν μπορεί να παραμένει σε ένα τόσο κρίσιμο πόστο ο πιο ακραίος εφαρμοστής του μνημονίου της καταστροφής και βασικός  εκπρόσωπος του Γερμανικού επεκτατισμού.

Την Κυριακή ο Λαός ψήφισε και έδωσε εντολή διακυβέρνησης της χώρας στον κο Τσίπρα. Είναι σίγουρο ότι μια εβδομάδα μετά είναι και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να είναι στο πλευρό της κυβέρνησης σε αυτή τη μάχη για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και την Πατρίδα του.

Η λύρα ξεκίνησε να παίζει. Τώρα ποιος θα χορέψει πεντοζάλη θα φανεί τον αμέσως επόμενο καιρό. Εδώ που τα λέμε εμείς μάθαμε να χορεύουμε το χορό του Ζαλόγγου πέντε χρόνια τώρα.

Υ.Γ. 1 Τελικά έχει κότσια «ο Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς» κύριε Σαμαρά. Έχει τα κότσια να πάει κόντρα στους ισχυρούς, για το καλό της Ελλάδας!!!

Πηγή Νews247

* Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας Έλληνες Ενεργοί Πολίτες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Ι.Δέμος
Οικονομολόγος 
Η «επιτυχημένη» συνταγή των Τροϊκανών και των συν αυτώ, ίσως λειτουργήσει, προς όφελος της Ελλάδος…αν η σημερινή συγκυβέρνηση κινηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. 

Από την μία πλευρά να εφαρμόσει τα θετικά υποσχεθέντα ταχύτατα και από την άλλη, να δώσει δείγματα της επιδιωκόμενης αύξησης των εσόδων αφ’ ενός εισπράττοντας βεβαιωμένα πρόστιμα από μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου και αφ’ ετέρου να νομοθετήσει κατά χαριστικών διατάξεων  και αμαρτωλών τροπολογιών στις πτυχές των οποίων βρίσκονται ίχνη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Διευκολύνσεις όπως η μηνιαία καταβολή των τελών κυκλοφορίας, το πάγωμα  για μία τριετία των οφειλών στα Ασφαλιστικά ταμεία θα τονώσουν τα αντίστοιχα έσοδα. Παράλληλα η επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών για την είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο άνω των 5.000.000 ευρώ αλλά και η υποβολή αιτήματος προς την Τράπεζα της Ελλάδος (!) για να παραδοθούν στο Υπουργείο Οικονομικών λίστες με την εξαγωγή κεφαλαίων κατά την τετραετία 2010-2014 θα συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομία. 

Το παραεμπόριο χρησιμοποιεί τις ιδιωτικές εταιρίες κίνησης κεφαλαίων, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να εξάγουν  χωρίς  κανένα δικαιολογητικό πόθεν έσχες ακόμη και σε τρίτες χώρες μικρά, (έως 15.000€)  αλλά με μορφή ριπών πολλές φορές από το ίδιο «όπλο» αφορολόγητα κεφάλαια.

Αύξηση των φορολογικών εσόδων μπορεί να επιτευχθεί, με τη  εφαρμογή «δυναμικών» (και όχι στατικών) φορολογικών ελαφρύνσεων, οι οποίες μπορούν να συνοδεύουν την μείωση των συντελεστών φορολογίας που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση.  Συγκεκριμένα, προτείνεται η κατάταξη στην μικρότερη κλίμακα φόρου των οφειλετών, μόνον εάν εξοφλήσουν ή εάν ρυθμίσουν,  τις βεβαιωμένες οφειλές και για το διάστημα που θα είναι συνεπείς. Κατ’ επέκταση ο μειωμένος συντελεστής θα ισχύει για το χρονικό διάστημα που ο φορολογούμενος ή η φορολογούμενη επιχείρηση θα είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος. 

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να συνοδευτούν με τριετές πάγωμα των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία ώστε οι υπόχρεοι να έχουν την δυνατότητα καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών. Βεβαίως, οι συνεπείς εργοδότες ή ασφαλισμένοι θα δικαιούνται έκπτωση στις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές. 

Ενώ, ο  σχετικός φορολογικός νόμος θα παραμείνει σε ισχύ χωρίς τροποποιήσεις για μία δεκαετία. 

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις λοιπές εξαγγελίες για την μείωση του ΦΠΑ, την ανακούφιση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και τις σκέψεις για το Τραπεζικό Σύστημα θα ανοίξουν τον δρόμο για νέες επενδύσεις από Έλληνες και ξένους επενδυτές , θα συμβάλλουν  στην περαιτέρω αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και θα «ηρεμήσουν» τις αγορές.

Εξάλλου, κρίνεται σκόπιμο να εξεταστεί η δυνατότητα εφαρμογής  της διάταξης του ν. 3986/11 περί επιβολής έκτακτης εισφοράς  π.χ. 1%ο,  επί του τζίρου των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων για την πάταξη των τριγωνικών συναλλαγών (πρόταση και της Τρόϊκας).   

Το καίρια δυνητικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαπερνούν τα παραπάνω είναι η σταθερότητα της πολιτικής βούλησης και  ταχύτητα εφαρμογής τους, αντίστοιχη με εκείνην που εφαρμόστηκαν οι μνημονιακές μεθοδεύσεις που οδήγησαν την χώρα στο σπιράλ της ύφεσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Γράφει ο Κλεισθένης 

Δεν ανακάλυψα την πυρίτιδα, απλά όλοι το γνωρίζουν αλλά κανείς, τουλάχιστον απ’ τους κυβερνώντες, δεν το πράττει.

Όταν σήμερα έχουμε απόλυτη ανάγκη τις εισαγωγές ακόμα και για να επιβιώσουμε, όταν σήμερα δεν παράγουμε σχεδόν τίποτε, τι περιμένουμε; να είμαστε εθνικά ανεξάρτητοι;

Αν δεν πάρουν μπροστά τα τρακτέρ, αν δεν καπνίσουν τα φουγάρα, αν το πρωί δεν γίνεται συνωστισμός έξω απ’ τους χώρους δουλειάς, τι περιμένουμε; να είμαστε εθνικά ανεξάρτητοι;

Η υπερφορολόγηση, τα πανάκριβα καύσιμα, οι επιδοτήσεις της Ε.Ε που έστειλαν τους αγρότες μας στα καφενεία, οι ποσοστώσεις στην παραγωγή, η αντικατάσταση της παραγωγής με τον χρηματιστηριακό τζόγο και άλλα πολλά στρεβλά οδήγησαν την Ελληνική οικονομία στον μαρασμό.

Ακόμη και για να φάμε εισάγουμε.

Τι επιδιώκει η παγκοσμιοποίηση;

Να παράγουν λίγες πολυεθνικές εταιρείες και όλοι οι άλλοι να είναι απλά καταναλωτές.

Καταναλωτές χωρίς ενεργή συμμετοχή στην παραγωγή, χωρίς δικαιώματα πλην του να διαβιούν φτωχικά, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς προβληματισμούς, χωρίς ελεύθερη βούληση.

Απλά να τρώνε και να δουλεύουν.

Αυτή η επιδίωξη της παγκοσμιοποίησης δεν αρκείται μόνο στα λόγια, γίνονται ανά τον κόσμο νομοθετικές ρυθμίσεις που απαγορεύουν την ιδιωτική παραγωγή, την ιδιωτική διαχείριση των σπόρων ακόμη και απαγορεύσεις στην συλλογή του βρόχινου νερού.

Μήπως αυτά είναι άγνωστα;

Μας λένε να καταναλώνουμε όσα παράγουμε, να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, να εξάγουμε περισσότερα ή τουλάχιστον ίσα με όσα εισάγουμε και άλλα φαιδρά.

Για να γίνουν αυτά προϋποθέτουν εθνική παραγωγή, προϋποθέτουν εθνική αυτάρκεια.

Πρέπει οι λαοί να παράγουν όσα τους είναι απαραίτητα και να εξάγουν τα περισσεύματα.

Μόνο έτσι κερδίζεται η εθνική ανεξαρτησία.

Όποιος στηρίζει την αυτάρκεια των λαών γίνεται άμεσα εχθρός της παγκοσμιοποίησης.

Λίγα χρόνια πριν όσοι έμεναν στα χωριά μας, που παρεμπιπτόντως κάποιοι «φωστήρες» τα άδειασαν, ήταν αυτάρκεις, έτσι κατόρθωναν να επιβιώνουν.

Φυσικά υπήρχαν φτωχοί αγρότες που υπέφεραν αλλά σε τελική ανάλυση μπορούσαν τουλάχιστον να έχουν τα απολύτως αναγκαία για την επιβίωση.

Σήμερα χωρίς χρήμα θα πεθάνεις απ’ την πείνα, πότε; στον 21ο αιώνα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι σαν Έλληνες έχουμε και τα κεφάλαια, και την γνώση και την όρεξη για δουλειά.

Δεν μας χρειάζονται τα δανεικά των τοκογλύφων που σαν γύπες περιμένουν να φάνε τους λαούς-πτώματα.

Αρκεί κάποιοι κυβερνήτες να συντάξουν και να εκτελέσουν ένα εθνικό πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης που θα βασίζεται στην παραγωγή, στην εργασία και όχι στα δανεικά και τον χρηματιστηριακό τζόγο.

Πηγή "Ιδεοπηγή"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι η πολιτική. Είναι η πολιτική η τέχνη των τεχνών, όπως την όρισε ο Αριστοτέλης, είναι η τέχνη του εφικτού, η διαχείριση των συμβόλων, ένας αναίμακτος πόλεμος ή κάτι άλλο;

Πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι έχουν δώσει τον ορισμό τους για την πολιτική, οπότε θα επιχειρήσω κι εγώ -ο ταπεινός- να δώσω τον δικό μου ορισμό για την πολιτική στη σημερινή Ελλάδα.

Πριν από τις εκλογές, το γαλλικό περιοδικό «L’Express» χαρακτήρισε «μαλάκ@» τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
«Μαλάκ@» χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά και ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να ζητάει την απόλυσή του από τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».
Ο χαρακτηρισμός «μαλάκ@ς» ενόχλησε πολύ τους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά, πριν τις εκλογές.
Μετά τις εκλογές -και τη μεγάλη ήττα της Νέας Δημοκρατίας-, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε το πρωτοφανές και δεν πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου να παραδώσει την πρωθυπουργία στον Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να τον λένε «μαλάκ@» οι δικοί του.
Πολιτική είναι να σε χαρακτηρίζουν «μαλάκ@» οι αντίπαλοί σου πριν τις εκλογές σου, και να σε χαρακτηρίζουν «μαλάκ@» οι υποστηρικτές σου μετά τις εκλογές.
(Στη φωτογραφία, ο Αντώνης Σαμαράς την ώρα που δηλώνει σε στημένη συνέντευξη πως αισθάνθηκε ότι θα νικήσει στις εκλογές. Μαλάκ@ς με περικεφαλαία.)
Έγραψε o Pitsirikos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


H έκπληξη των στελεχών της ΕΕ εξηγείται με ένα μόνο τρόπο. Τόσα χρόνια είχανε απέναντί τους εθελόδουλες κυβερνήσεις που σκύβανε το κεφάλι, τα ξεπουλούσαν όλα, έλεγαν σε όλα ναι και αυτό το ονόμαζαν ισότιμη σχέση κρατών μελών ή και "διαπραγμάτευση".
Έτσι σήμερα η αυτονόητη στάση κυρίαρχου κράτους και κυβέρνησης που εκφράζει τον κυρίαρχο λαό, προκαλεί θυμό, οργή και εκδηλώνει αυτό που πραγματικά είναι ο καθένας: επιβήτορες αυτού του τόπου, όργανα μιας αυταρχικής ευρωπαϊκής ελίτ, συμφερόντων που θεωρούν την Ελλάδα κανονικότατο προτεκτοράτο.
Από κοντά και όλα τα ντόπια σκουλήκια που μόνο να γλείφουν ξέρουν, που τρέμουν στην ιδέα της χειραφέτησης αυτού του λαού από τα αφεντικά τους.
Τώρα ξεσκεπάζεται το πραγματικό πρόσωπο της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Σουλτς, του Ντάϊσελμπλουμ, τώρα τα αρπακτικά δείχνουν τα δόντια και πέφτουν οι μάσκες και τα προσωπεία που τους κρατούσαν μπροστά τα ντόπια τσιράκια τους.
Ο υπερήφανος Ελληνικός Λαός, ο μικρόσωμος αυτός γίγαντας, ορθώνει το ανάστημά του, είναι εκείνος που βρίσκεται πίσω από τα πρόσωπα της ελληνικής κυβέρνησης και τους οπλίζει με δύναμη, με ψυχή και με επιχειρήματα.
Ζούμε σίγουρα κάτι συναρπαστικό, κάτι μοναδικό και είμαστε οι πρωταγωνιστές μιας νέας σελίδας στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, που πάνω πάνω θα γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά μας. Ελπίζουμε οτι θα συνεχίσουμε σε αυτό τον υπερήφανο δρόμο, που είναι ο μοναδικός προς τη νίκη και την ελευθερία.

Σήμερα θα μπορούσε ένας σκηνοθέτης να κινηματογραφήσει το σύγχρονο Θωρηκτό Ποτέμκιν, με το φτωχό και κουρασμένο λαό μας στη θέση εκείνων των γιγαντόσωμων ναυτών που εξεγέρθηκαν και κυβέρνησαν το πλοίο της ιστορίας.

Πηγή Κεράσια και Κρίνοι


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

(Αυτό, επάνω, στην φωτογραφία, παλιά το λέγανε ''διαπραγμάτευση''! Αξίζει να παρατηρήσουμε το μαραμένο ύφος του ψευτομαχαλόμαγκα πρώην ''πρωθυπουργού'', και την ερωτική ματιά της Αυτού Χυδαιότητας, προς τον λελέ με τις μπούκλες)

Και ξαφνικά ο χρόνος συμπυκνώθηκε!
Γίναν τόσα πολλά σε μιά βδομάδα, όσο δεν είχαν γίνει χρόνια και δεκαετίες ολόκληρες.

Φύγαν τα κάγκελα απ' την Βουλή!

Ορκίστηκε νέα κυβέρνηση χωρίς γραβάτες. Άλλοι με θρησκευτικό όρκο, οι περισσότεροι με πολιτικό!

Υπουργοί και υφυπουργοί κυκλοφορούν με ταξί, με μηχανές, με παλιά Ι.Χ, με ό,τι κυκλοφορούσαν και πριν τέλος πάντων!

Πρώτη κίνηση του πρωθυπουργού ή απότιση τιμής στους δολοφονημένους όχι αριστερούς, αλλά πατριώτες αντιστασιακούς από την γερμανική θηριωδία του Γ' Ράϊχ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, καταθέτει στεφάνι για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια εκεί που έδωσαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι ελληνικές πέτρες οι σύγχρονοι ήρωες Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός, εκεί, στους βράχους εκείνους που το κίτρινο έμεσμα του ''εκσυγχρονισμού'' ανακήρυξε γκρίζες ζώνες, ευχαριστώντας συγχρόνως τις Ηνωμένες Πολιτείες, νεκεί, που το ανθρωπόμορφο κήτος είχε δηλώσει πως την σημαία την πήρε ο άνεμος(!), το ίδιο κήτος που πριν λίγες μέρες υποσχόταν στον ελληνικό λαό ότι θ' αυτοκτονήσει αν βγει κυβέρνηση αυτή που τελικά βγήκε!

Όλα αυτά κι άλλα τόσα σε επίπεδο σημειολογίας, συμβολισμού.

Σε επίπεδο ουσίας, νέοι υπουργοί εξαγγέλουν μέτρα ανακούφισης λαϊκών στρωμάτων, και κατηγορούνται απ' τους μαυραγορίτες για λαϊκισμό!

Και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομίας, ανακοινώνουν το ουσιαστικό τέλος των μνημονίων, την έναρξη πραγματικής διαπραγμάτευσης, το τέλος της αντιμετώπισης της χώρας σαν αποικία, όπου μία τριαλαλό επιτροπή των επικυριάρχων έλυνε και έδενε με την απόλυτη συναίνεση ανδρείκελων-εργολάβων-ΜΜΕ.

Τα παπαγαλάκια-κοράκια των δανειστών επιχαίρουν χαιρέκακα για την πιθανή σκλήρυνση της στάσης των Εταίρων (μη χ@σω!).

Και ο λαός νοιώθει την ταφόπλακα στο στήθος του να ελαφραίνει.

Ο πόλεμος όμως άρχισε!
Καλοδεχούμενος.
Καιρός ήταν!

Η μάχη της προηγούμενης Κυριακής ήταν μία νίκη.
Ας συσπειρωθούμε και για τις επόμενες.
Τόσο Βαρου-φάκινγκ να μη πάει χαμένο!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Καταρρέει το πολυδιαφημισμένο επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο της Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Φαίνεται πως το περίφημο οικονομικό «θαύμα» του Ερντογάν βαίνει προς το τέλος του με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Μια από αυτές τις συνέπειες είναι να ξαναβγάζει στο σφυρί η Τουρκία μικρά νησάκια και βραχονησίδες στο ανατολικό Αιγαίο, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι και αμφισβητήσιμης κυριαρχίας.
Ένα από αυτά τα νησιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet (31/1), με τον τίτλο «Tavşan adası satılığa çılartıldı», είναι και το Tavşan adası που είναι γνωστό με την ελληνική ονομασία, Μαύρη.

Το Ταβσάν αντασί, ή Μαύρη, βρίσκεται ένα μίλι βορείως της Τενέδου και έχει έκταση 980 χιλιάδες τετραγωνικά. Πάνω στο νησί υπάρχει ένας Φάρος, δυο γέφυρες σε ένα γραφικό λιμανάκι, ενώ υπάρχει και τρεχούμενο νερό, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι. Θεωρείται σαν ένα από τα πιο όμορφα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και η τιμή του είναι δέκα εκατομμύρια δολάρια. Για πρώτη φορά «είχε βγει στο σφυρί» το 2003, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς τότε δεν είχε βρεθεί κανένας αγοραστής. Τώρα την υπόθεση έχει αναλάβει ένα από τα μεγαλύτερα κτηματομεσιτικά γραφεία της Κωνσταντινούπολης, το «Σενά Εμλάκ», που διαπραγματεύεται την πώληση του. Η τιμή του 12 εκατομμύρια ευρώ.

Για πρώτη φορά το 2007 η Τουρκία είχε βάλει πωλητήριο σε κάποια πανέμορφα νησιά του Αιγαίου ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και στις μικρασιατικές ακτές χωρίς όμως τότε να βρεθεί αγοραστής.
Για δεύτερη φορά τώρα και ενώ οι Τούρκοι δεν έπαψαν ποτέ να διεκδικούν δεκάδες νησάκια και βραχονησίδες στο ανατολικό Αιγαίο προκαλώντας συνεχώς προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι Τούρκοι έβγαλαν πωλητήρια τον Μάιο του 2012.
Σύμφωνα με τότε αποκαλυπτικό δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας, Ακσάμ, στις 14 Μαΐου 2012, η Τουρκία αποφάσισε να πουλήσει τα νησιά σε τιμές που κυμαίνονται από τα 4 μέχρι 16 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα ξαναεπανέρχονται στο θέμα με προφανείς προθέσεις.

Τα νησιά αυτά, όπως τονίζεται από τουρκικής πλευράς, συγκεντρώνουν μεγάλο τουριστικό και όχι μόνο, ενδιαφέρον, γιατί βρίσκονται ακριβώς δίπλα σε μεγάλα ελληνικά νησιά. Τα νησιά είναι το Ταβσάν αντασί (στα ελληνικά Μαύρη), Κιστάκ αντασί, το Τσιτσέκ αντασί, Χασίρ αντασί Τσιφτλίκ αντασί και Καρατζά αντασί.
Το Τσιτσέκ αντασί (Νησί των Λουλουδιών), βρίσκεται 40 μέτρα περίπου από τις ακτές του Αϊβαλί. Είναι ένα πανέμορφο πραγματικά νησί, πολύ γνωστό στους Έλληνες όταν κατοικούσαν στην περιοχή. Το νησί αυτό έγινε πολύ γνωστό στην Τουρκία εξ αιτίας της πασίγνωστης Τουρκάλας ηθοποιού, Χούλιας Αβσάρ, που συνήθιζε να παραθερίζει στην περιοχή και να επισκέπτεται συχνά το μικρό αυτό (24 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα), νησάκι. Το νησάκι δεσπόζει στον κόλπο του Αϊβαλί και είναι σχεδόν δίπλα στην ελληνική Λέσβο. Τα παλιά χρόνια, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι της περιοχής, άκουγαν μέχρι και τα κοκόρια της Λέσβου που λαλούσαν πρωί πρωί.

Δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στo πολύ ευαίσθητο status quo στο Αιγαίο αυτή η επιμονή των Τούρκων να ξεπουλήσουν νησάκια και βραχονησίδες, πάντως η επαναφορά του θέματος τώρα στην δεδομένη συγκυρία και με μεγαλύτερο ζήλο ίσως δείχνει κάποια πολύ «σημαντικά» πράγματα.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση από την προηγούμενη κυβέρνηση και τους γλείφτες τους. Περίμενα να έχουν την ευθιξία τουλάχιστον να σιωπούν.

Αντί αυτού ωστόσο έχουμε τον Γεωργιάδη να μας ζαλίζει στο twitter ακολουθώντας τον Δένδια και τον Μιχελάκη, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι του τουρίστα. Δεν πιάνει ο τρόμος σας πια. Είναι εμφανές ποιους εξυπηρετείτε και πόσο τσάτσοι είσαστε.

Να σας θυμίσω κάτι. Εκλογές είχαμε τη περασμένη Κυριακή. Ο κόσμος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙZA για πρώτη φορά στα δεδομένα του βόθρου σας τόσα χρόνια, προχωράει όπως υποσχέθηκε! Δεν έχετε καταλάβει λίγο την ουσία του λειτουργήματος που σας αναθέτουμε. Δεν σας ψηφίζουμε γιατί είστε ωραίοι, σας ψηφίζουμε γιατί συμφωνούμε με αυτά που μας τάζετε. Έτσι τουλάχιστον θα έπρεπε να δουλεύει το πράγμα.

Δεν είμαστε χαζοί να μην ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει η επιλογή μας. Αν έρθει η ρήξη όπως λέτε. ΑΣ ΕΡΘΕΙ! Δεν θέλουμε άλλους τσάτσους σαν εσάς να πορευόμαστε με την ξεβράκωτη υπευθυνότητα σας. Πρωθυπουργό θέλαμε επιτέλους! Όχι αρχιχέστη!

Να το κάνω πιο λιανά… ακόμα κι αν χρειαστεί ο θεός να βάλει το χέρι του ( ε Δενδια;) γιατί θα έρθει η καταστροφή. αναλαμβάνουμε την ευθύνη γιατί αυτή τη τακτική θέλαμε από τους ηγέτες μας.

Πιο λιανά. όσοι δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές ήταν όσοι δεν τον πίστεψαν. Με βάση τις πρώτες κινήσεις του είμαι πεπεισμένος πως το ποσοστό που συμφωνεί με όσα πράττει έχει εκτοξευτεί. Και αν δεν είχαμε και εσάς να μας τα ζαλίζετε με την συνεχιζόμενη τρομοκρατία θα είχε και πάνω του 50% μαζί του.

Κάντε μας τη χάρη λοιπόν και αφήστε μας να δοκιμάσουμε και να απολαύσουμε για πρώτη φορά και κάτι που μας εκφράζει. Δεν είμαστε εμείς οι χαζοί και εσείς οι έξυπνοι. Ξέρουμε τις όποιες συνέπειες μπορούν να έρθουν. Οι οποίες μην ξεχνάμε αν έρθουν θα έρθουν γιατί όλο αυτό το μπουρδέλο έχει δημιουργηθεί από δικές σας πολιτικές και επειδή τόσα χρόνια είχανε μάθει να σας ρίχνουν μπάτσες!

Ξέρω σας πληγώνει να έχει η τωρινή κυβέρνηση μαζί της τον λαό της…είχατε μάθει στη μούτζα τόσα χρόνια. Σας προτείνω λοιπόν αντί να μας ζαλίζετε με τη μιζέρια σας να κάνετε έναν νέο σύλλογο «Ανώνυμοι Εξουσιολάγνοι» και να συναντιέστε κάθε εβδομάδα για group therapy. Βάλτε τον Γεωργιάδη για πρόεδρο και φωνάζετε τον υπουργό. Θα είναι δύσκολη η απεξάρτηση για αυτόν.

Στο τενεκέ των σκουπιδιών κοπρόσκυλα!

Χαμένος Νέος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου