Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

23 Ιαν 2015

Της Μαρίνας Σολδάτου
.
Ντρέπομαι, γιατί εμείς οι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου γίναμε νάνοι της ανθρωπότητας.

Ντρέπομαι, γιατί ξένοι διαφεντεύουν τον τόπο μας.

Ντρέπομαι, γιατί παραδώσαμε το τιμόνι της χώρας στους Γερμανούς σφαγείς μας.

Ντρέπομαι, γιατί Έλληνες έφυγαν από τη ζωή επειδή δεν άντεξαν άλλο το διασυρμό και τη φτώχεια.

Ντρέπομαι, γιατί Έλληνες τρώνε απ΄τα σκουπίδια και κοιμούνται στα παγκάκια την ίδια στιγμή, που κάποιοι θησαύρισαν από τη δυστυχία μας.

Ντρέπομαι, γιατί οι πολιτικοί μας, κάθονται στο ίδιο τραπέζι και συζητούν με τους αρχηγούς κρατών, που διεκδικούν συμφέροντα έναντι της Ελλάδας, ενώ εκκρεμούν αποζημιώσεις για τις θηριωδίες, που διέπραξε ο στρατός τους εις βάρος του έθνους μας.

Ντρέπομαι, όταν κοιτάζω τους άστεγους συμπατριώτες μου και τους νέους, που φεύγουν μετανάστες, γιατί δε βρήκα τη δύναμη, να ξεσηκωθώ και να παλέψω για την πατρίδα.

Ντρέπομαι, γιατί ο αέρας πήρε τη σημαία μας από τα Ίμια…και την ξέσκισε.

Ντρέπομαι, γιατί ξεπουλάνε την πατρίδα κομμάτι, κομμάτι.

Ντρέπομαι, γιατί φροντίζουν για την πολιτική τους επιβίωση, διεκδικώντας σαρδέλες από τους ξένους, προδίδοντας την πατρίδα.

Ντρέπομαι, γιατί εγώ άνοιξα την Κερκόπορτα στους εχθρούς με την ψήφο μου.

Ντρέπομαι, γιατί στην επόμενη βουλή οι προδότες θα είναι μέσα.

Ντρέπομαι, γιατί έχω κοντή μνήμη.
.
Πηγή: Freepen


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφω σε σένα, υποψήφιε πολιτικέ.

Δεν με ξέρεις προσωπικά, ούτε ποτέ συζητήσαμε. Ούτε έχω ανάγκη να με μάθεις προσωπικά, γιατί χάρες δεν θέλω να ζητήσω. Όμως άνοιξες την κουβέντα πρώτος, ζητώντας μου την προσωπική μου ψήφο για να με κυβερνήσεις.

Σε βλέπω αυτές τις μέρες, που έρχεσαι στον ναό που προσεύχομαι, σε βλέπω που επισκέπτεσαι και ανταλλάσσεις χειραψίες με τους ιερείς της ενορίας μου και τους αρχιερείς της μητρόπολής μου. Βγαίνεις σε ιστοσελίδες και σε κανάλια χαμογελαστός με μητροπολίτες, φιλάς σταυρούς αγιασμών, σηκώνεσαι από το πρωτοκάθισμα μπροστά στο προσευχόμενο εκκλησίασμα την Κυριακή και αναγιγνώσκεις το «Πιστεύω» αλάνθαστα μέσα από το βιβλίο.

Βέβαια δεν θυμάμαι να σε έχω δει και πολύ συχνά άλλες φορές κοντά μου Κυριακή στην εκκλησία, ή σε κάποια υποφωτισμένη βραδυνή αγρυπνία. Είσαι ήδη πολιτικός ενεργός, και είμαι σίγουρος πως αυτό σημαίνει συχνά φορτωμένος με άλλες υποχρεώσεις. Φαντάζομαι αγρυπνείς τα βράδια, αλλά και ξεχνιέσαι στη δουλειά τα πρωινά πολλών Κυριακών ώστε να νομοθετήσεις σωστά για το καλό της πατρίδας.

Γι’ αυτό τις Κυριακές, αν και δεν σε βλέπω, προσεύχομαι για σένα όταν ο ιερέας μας καλεί να δεηθούμε «υπέρ πάσης αρχής και εξουσίας εν τω κράτει τούτο».

Τώρα όμως προεκλογικά, φαίνεται να έχεις πιο έντονα την ανάγκη να προσευχηθείς δημόσια κοντά μου. Και, μιας και στέκομαι λίγα στασίδια παραπίσω, δεν είναι και τόσο κακό να σε κρατήσω στη μνήμη μου για όταν θα βάζω σταυρουδάκια στην κάλπη. Θέλω όμως πάρα πολύ να σού επισημάνω μερικά πράγματα, που μέσα στο φόρτο και την παραζάλη της πολιτικής σου καθημερινότητας ίσως να σου διαφεύγουν.

Ζητάς την ορθόδοξη ψήφο μου, μα τη μασονία δεν την αποκήρυξες ποτέ δημόσια. Κι ας έχει καταδικάσει επίσημα ήδη τρεις φορές η Εκκλησία της Ελλάδος την ιδιότητα του μασώνου ως απόλυτα ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του χριστιανού. Αν ζητάς την ψήφο μου λοιπόν, πες μου ανοιχτά ότι δεν είσαι μασώνος, γιατί δεν θέλω να ψηφίσω εν αγνοία μου μασώνους να με εκπροσωπούν.

Ζητάς την ορθόδοξη ψήφο μου, μα το μελάνι σου ακόμα δεν έχει στεγνώσει από ευρωψηφίσματα υπέρ της ομοφυλοφιλίας, και από εγκρίσεις παρελάσεων ανωμάλων στις γειτονιές που ζω. Όμως ίσως δεν έχεις συνειδητοποιήσει πόσο αδίστακτα και βάναυσα προσβάλεις την Βασίλισσά μου Παναγία, αφού ξέρεις καλά ότι Αυτή είναι η κατ’εξοχήν Προστάτιδα της Παρθενίας και της Μητρότητας.

Όμως εσύ προτιμάς να κάνεις υπακοή στους μισάνθρωπους προωθητές της ομοφυλοφιλίας, μίας ανωμαλίας που είναι κατ’εξοχήν εχθρική στις αξίες τόσο της Παρθενίας όσο και της Μητρότητας. Φοβάσαι μην σε πουν «ομοφοβικό» (sic); Δικαίωμά σου! Όμως μην ζητάς υποκριτικά ψήφο από εκείνους που ευλαβούνται την Αειπάρθενο Μητέρα! Αν ζητάς την ψήφο μου, μάθε πως θέλω να εκλέξω εκείνους που θα μιλήσουν τη γλώσσα του Χριστού, των Αποστόλων, των Πατέρων. Όχι τη γλώσσα των αμετανόητων εκφύλων.

Ζητάς την ορθόδοξη ψήφο μου, ώστε, σαν βγεις από τον ναό σήμερα και αύριο μπεις στη Βουλή νικητής, να ξοδεύεις την ενέργειά σου –και το βιός μου – για να χτίσεις τζαμιά στη γειτονιά μου. Να στήσεις την ημισέληνο πάνω στην περιουσία του Πολεμικού Ναυτικού (τί ειρωνεία! ναι, είναι το ίδιο ένδοξο Ναυτικό του σεπτού Κανάρη που καταναυμάχησε αμέτρητες ημισελήνους, εκδικούμενο τις γενοκτονίες που διέπραττε το ανόσιο ισλάμ στους προγόνους μου).

Σε καταλαβαίνω βέβαια. Αυτοί που θέλουν τζαμί δεν έχουν λεφτά να το χτίσουν, καθώς ήδη θυσίασαν όλες τις οικονομίες τους για να μπουν παράνομα στην πατρίδα μου. Ούτε που ασχολήθηκες αν μεταξύ τους, σιίτες και σουνίτες, σφάζονται. Κι αν δε σφάζονται μεταξύ τους, σφάζουν και σταυρώνουν κι αποκεφαλίζουν χριστιανούς στις δικές τους πατρίδες. Εσύ λατρεύεις επιδέξια τη «θεά» της πολυπολιτισμικότητας, και θα καταφέρεις να μας μονοιάσεις όλους κάτω από ένα μεγάλο τζαμί – γιατί τζαμί δείχνει να είναι τελικά το σπίτι της περίεργης και αλλήθωρης αυτής «θεάς» που προσκυνάς. Είναι το ίδιο μέρος που αρνήθηκαν να προσκυνήσουν, με τίμημα τη ζωή τους, οι εκατοντάδες Νεομάρτυρες της Πίστης του Χριστού κατά τα χρόνια της χολερικής ισλαμοτουρκοκρατίας στην πατρίδα μου.

Εξάλλου, και στην βουλή που θες να μπεις, δεν μου είπες πως θέλεις να αλλάξεις αυτήν την περίεργη συμφωνία, όπου είναι αποδεκτό οι λαθρομετανάστες να κάθονται στην Ελλάδα, αλλά απαράδεκτο να κάθονται στη Γερμανία ή στην Αγγλία ή στην Ολλανδία.

Ζητάς την ορθόδοξη ψήφο μου, και ακόμη δεν έχεις κλείσει το ακουστικό απ’τα τηλέφωνα με τους «Σορούς της Σιών». Ναι, με αυτούς που σου στέλνουν συχνά χρήματα, δημοσιότητα και παλαμάκια, με αντάλλαγμα συστάσεις και οδηγίες για το πώς θα φτιάξεις το μέλλον των δικών μου παιδιών.

Ζητάς την ορθόδοξη ψήφο μου, κι ας με τραβάς επίμονα έξω από την εκκλησία την Κυριακή, να προσκυνήσω τον Μαμωνά αντί για τον Χριστό. Στ’ αλήθεια, τί θα έλεγες αν έβλεπες μπροστά σου τον Σεπτό Πατρο-Κοσμά, με τα σημάδια της αγχόνης ακόμη στον άγιο λαιμό του, από εκείνους που μισούσαν την Κυριακή αργία; Θα ζητούσες άραγε κι απ’αυτόν να λεριάσει την πίστη του με τις πενταροδεκάρες απ’ τα ψώνια της Κυριακής; Ίσως πρώτα να θες να αναστήσεις τον Μωυσή και να τον διαφωτίσεις με τη δική σου αντικατάσταση στην Τέταρτη Εντολή – να στη θυμίσω στα γρήγορα; «ἓξ ἡμέρας ἐργᾷ καὶ ποιήσεις πάντα τὰ ἔργα σου· τῇ δὲ ἡμέρᾳ τῇ ἑβδόμῃ… οὐ ποιήσεις ἐν αὐτῇ πᾶν ἔργον, σὺ καὶ ὁ υἱός σου καὶ ἡ θυγάτηρ σου… καὶ ὁ προσήλυτος ὁ παροικῶν ἐν σοί…. εὐλόγησε Κύριος τὴν ἡμέραν τὴν ἑβδόμην καὶ ἡγίασεν αὐτήν.» (Έξ. Κ 9-11)

Ζητάς την ορθόδοξη ψήφο μου, μα σαν βρεθείς σε μακρινά τηλεπαράθυρα, σε βλέπω να αναλαμβάνεις στιβαρά τον ρόλο του ιεροκατήγορου. Άλλοτε, πετώντας αναπόδεικτη σκανδαλολόγα λάσπη σε αρχιερείς και αγιορείτικα μοναστήρια (κι ας είναι εκείνα τα ίδια, που σιωπηλά και ασταμάτητα και σιωπηλά χρηματοδοτούν τα συσσίτια των αστέγων στον δήμο που κυβερνάς!). Άλλοτε, προς τέρψη και ψηφοθηρία ειδωλολατρικών παραοργανώσεων. Άλλοτε, για να αναμασήσεις την τρέντυ και λίαν ψηφοθηρική συζήτηση περί χωρισμού Κράτους - Εκκλησίας – κι ας ξέρεις καλά ότι η «ζεύξη» έγινε ακριβώς για χάρη της μασέλας του Κράτους. Αλλά ίσως να μην σε πειράζει, γιατί από την ίδια μασέλα ίσως να καταφέρεις να ταϊστείς κι εσύ. Γνώριζε όμως πως πειράζει εμένα η στάση σου, γιατί ξεχνάς πως δίνω τον οβολό μου υποχρεωτικά μεν στο Κράτος (και στον κρατικό μισθό που διεκδικείς), εθελοντικά δε στην Εκκλησία και στο δικό της έργο. Και ξεχνάς πως η Εκκλησία από τον δικό μου συνειδητό οβολό προσφέρει ανυπόκριτα παντού, σε Έλληνες και ξένους, σε ομόπιστους και αλλόπιστους, ακόμη και στους συνειδητούς αρνητές της!

Ζητάς την ορθόδοξη ψήφο μου, μα όταν ανοίγουν συζητήσεις για παιδεία, λες πως στο σχολείο των παιδιών μου τα Θρησκευτικά δεν πολυχρειάζονται, ούτε χρειάζεται ομολογιακός χαρακτήρας στο μάθημα, παρά μόνο μιά εγκυκλοπαιδική απαρίθμηση του κάθε «πιστεύω». Θυμάσαι το άρθρο 16 του Συντάγματος στο οποίο ορκίστηκες και θες και να ξαναορκισθείς; Λέει ότι η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων. Μήπως να ξανασκεφτείς πρώτα αν με τέτοιες απόψεις εκτρέπεσαι από το Σύνταγμα και τον όρκο σου;

Ζητάς την ορθόδοξη ψήφο μου, μιλώντας φλύαρα για Ευρώπες των πολιτών, των λαών, των κοινωνιών, των ξέρω ’γω. Γνώριζε ότι η μόνη Ευρώπη στην οποία θέλω να ανήκω, είναι η Ευρώπη που σέβεται την Ορθόδοξη Ελλάδα.
Δεκάρα τσακιστή δεν δίνω για οράματα Ευρώπης των παιδοφίλων, των κτηνοβατών, των ομοφυλοφίλων, των αρνησίθεων, των οικονομικών εκβιαστών, των ελεύθερων καζίνο και του τζόγου, των χρηματεμπόρων. Οι δικοί μου πρόγονοι δεν ήταν καννίβαλοι, ούτε δουλέμποροι και αποικιοκράτες, ούτε άνοιγαν ματωμένους δρόμους για το βιός άλλων λαών με υποκριτικό προκάλυμμα τον Σταυρό. Ούτε κονκισταδόρες, ούτε κοντσιταδόρες.

Δεν είμαι μέσος όρος, ούτε παγκόσμια στατιστική, ούτε κρεατοσακούλα με δικαίωμα στην αμετανοησία, στην ψήφο και στην πιστωτική κάρτα.

Είμαι μαχόμενη ψυχή με συνείδηση της αμαρτωλής βιοτής μου αλλά και του ουρανοπολίτη προορισμού μου.

Δεν θέλω να γίνω βρυξελλιώτικος ανάλατος λαπάς. Προτιμώ την ελληνορθόδοξη αρμύρα, που για μένα είναι «τὸ ἅλας τῆς γῆς· ἐὰν δὲ τὸ ἅλας μωρανθῇ ἐν τίνι ἁλισθήσεται; εἰς οὐδὲν ἰσχύει ἔτι εἰ μὴ βληθὲν ἔξω καταπατεῖσθαι ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων» (Ματθ. 5:13).

Άντε, και στις επόμενες κάλπες ίσως να έχεις αλλάξει ρότα, ίσως να έχεις βρει τη λύση πώς θα σέβεσαι την πίστη και την πατρίδα μου και έτσι, με αλληλοσεβασμό, κάπως να τα βρούμε.

Με εν Χριστώ αγάπη,

Ένας Έλληνας Ορθόδοξος

Πηγή "Ενωμένη Ρωμηοσύνη"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Της Νίκης Ζορμπά

Την πρόθεσή του να μην αναγνωρίσει καμία υπογραφή και καμιά συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με τους δανειστές προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε στα ΜΜΕ.

"Η επόμενη ημέρα θα είναι μια εντελώς διαφορετική ημέρα, η 25 Γενάρη θα είναι ορόσημο για τη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία τη χώρας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διακηρύττοντας ότι «δεν θα υπάρξουν μνημόνια, δεν υπάρχει τρόικα» σε περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές και αναδειχθεί αυτοδύναμο στην εξουσία. Σε περίπτωση πάντως που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτύχει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κατά τον κ. Τσίπρα, " η χώρα θα μπει σε περιπέτειες". Επ αυτού, είπε επανειλημμένως ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει όμηρος συμμάχων της κ. Merkel.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εμφατικά επεσήμανε, δεν πρόκειται να προστρέξει να συναντήσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο διότι δεν της αναγνωρίζει κανέναν ανώτερο ρόλο από τους υπόλοιπους 26 αρχηγούς των κρατών-μελών της ΕΕ. Όπως είπε, η διαπραγμάτευση θα γίνει σε συνολικό ευρωπαϊκό επίπεδο και τόνισε «δεν θα τηρήσουμε δεσμεύσεις και υπογραφές που έχει βάλει η προηγούμενη κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του εάν τελικώς συγκροτηθεί τη Δευτέρα, ξεκαθάρισε «αναγνωρίζουμε τις θεσμικές υποχρεώσεις της χώρας προς την ΕΕ, αυτές που ορίζουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες». Διευκρίνισε μάλιστα, ότι η Ευρώπη προσδιορίζει την ανάγκη για επίτευξη συγκεκριμένων δημοσιονομικών στόχων, όχι όμως των μέσων και των μέτρων με τα οποία αυτοί θα επιτευχθούν και πρόσθεσε, κατά τι σκωπτικά ότι: «Η λιτότητα δεν ανήκει στην ιδρυτική διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στο πλαίσιο της απόφασής του να μην ξαναϋπάρξει τρόικα στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η τριμερής είναι ένας «εξωθεσμικός οργανισμός» και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει συνθήκη που να την αναγνωρίζει. Όπως, μάλιστα, δήλωσε, τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τις υποχρεώσεις προς την Ευρώπη, ήρθε όμως η ώρα «να μιλήσουμε και για τις υποχρεώσεις της Ευρώπης προς την Ελλάδα». Όπως διευκρίνισε αναφέρεται στην καταστρατήγηση καταστατικών δεσμεύσεων της Ε.Ε. που γίνεται στη χώρα μας, καθώς δεν τηρούνται, όπως είπε, εργασιακοί νόμοι και κανόνες που τηρούνται στις υπόλοιπες χώρες.

Αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ και του Mario Draghi, σχολίασε ότι βάζει τέλος στην κινδυνολογία του κ. Σαμαρά καθώς δεν βάζει ειδικούς όρους για την Ελλάδα και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Draghi επιβεβαιώνει επίσημα το διαπραγματευτικό χρονοδιάγραμμα της χώρας, το οποίο, όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, λήγει τον Ιούλιο και όχι το Φλεβάρη, όπως έλεγε η κυβέρνηση.

Συντασσόμενος μάλιστα με τον ισχυρό της ΕΚΤ, είπε ότι ο ίδιος είχε μιλήσει για την ανάγκη της ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ ο κ. Σαμαράς έλεγε τότε ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Παρ’ολ’αυτά, ο κ. Τσίπρας δεν έδωσε ούτε σαφή, ούτε συγκεκριμένη απάντηση για το πώς θα κινηθεί σχετικά με τους «αστερίσκους» της απόφασης που μιλούν για την προϋπόθεση της θετικής αξιολόγησης της τρόικας. Περιορίστηκε να πει ότι πρέπει, μέχρι τον Ιούλιο, να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να έχει βρεθεί μια αμοιβαία, επωφελής λύση και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είπε για:

Διαπραγμάτευση

* "Το κρίσιμο είναι να πάμε δυνατοί και δυνατοί θα είμαστε εάν πάμε ως αυτοδύναμη κυβέρνηση".
* "Πρέπει να βάλουν πλάτη και οι υπόλοιπες δυνάμεις. Ένας μου είπε: Μα εσύ δεν έβαλες. Αυτοί, ζητούσαν συναίνεση στην καταστροφή, εγώ ζητάω στη λύτρωση".
* "Δεν αναγνωρίζω στην κ. Merkel το προνόμιο να είναι κάτι ξεχωριστό απ τους "28". Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να προστρέξω σε συνάντηση μαζί της".
* "Δεν θα είναι ντέρμπι Ελλάδας-Γερμανίας αλλά μια ισότιμη, σκληρή διαπραγμάτευση".

Αυτοδυναμία - Συμμαχίες ή νέες εκλογές

* Δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουμε όμηροι κομμάτων με τις απόψεις Merkel. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ξεκάθαρο σχέδιο.
* "Αυτό το διάστημα η τρόικα δίνει τη μάχη του Plan B: Να μην έχει την απόλυτη πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να στηριχτούμε σε δυνάμεις που τέσσερα χρόνια τώρα είναι κήρυκες της. Μόνο και μόνο για να αποδείξουν τα κόμματα αυτά ότι δεν γινόταν αλλιώς, την κρίσιμη στιγμή θα υπονομεύσουν την διαπραγμάτευση και την εθνική προσπάθεια".
* "Έχουμε την αισιοδοξία ότι ο ελληνικός λαός θα μας δώσει αυτοδυναμία. Εάν δεν συμβεί αυτό, όλοι θα κριθούν από την ιστορία και πρωτίστως οι δυνάμεις της Αριστεράς".
* "Εάν δεν βγούμε αυτοδύναμοι, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες".
* "Ξέρουμε από τις μετρήσεις ότι είμαστε ένα βήμα πριν από την απόλυτη πλειοψηφία. Την έχουμε ανάγκη για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη ημέρα. Οι συγκρούσεις με το κράτος της διαπλοκής απαιτούν αυτοδυναμία".

Φορολογία

* Μείωση αντικειμενικών αξιών- κατάργηση ΕΝΦΙΑ, Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με όριο πάνω από 200.000 ευρώ, επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000.
* Καμία σκέψη για φορολογία καταθέσεων

Μέτρα για τη μεσαία τάξη

* Φορολογικές ελαφρύνσεις
* Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών - και διαγραφή μεγάλου μέρους αυτών

Διαπλοκή

* Μέσα θα συγκρουστούμε με το κατεστημένο, τη διαπλοκή, με όσους χρεοκόπησαν τις τράπεζές τους αλλά συνεχίζουν να τις διοικούν. Το τρίγωνο της αμαρτίας τελειώνει".
* "Στα ΜΜΕ δεν θα κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Θα απαιτήσουμε να τηρήσουν τους νόμους. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα".

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

"Ο κ. Σαμαράς έκαψε τον κ. Δήμα, τον οποίο εκτιμώ προσωπικά αλλά έχει συμβολίσει πλέον μια επιλογή των δυνάμεων του χθες. Θα κάνουμε την πρότασή μας με κριτήριο το κύρος του θεσμού - όχι κατ ανάγκη τις απόψεις- και με κριτήριο την ευρύτερη δυνατή συναίνεση".

Ο κ. Τσίπρας παράλληλα, δήλωσε ότι στις άμεσες προτεραιότητές του είναι:

* Καταπολέμηση λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων
* Έλεγχος λιστών ( Lagarde, Νικολούδη)
* Έλεγχος των εμβασμάτων εξωτερικού
* Επαναλειτουργία της ΕΡΤ
* Δημιουργία μιας ομάδας Task Force υπό την ευθύνη του Πρωθυπουργού - ίσως με πρόσωπο ευθύνης που θα συμμετέχει στην κυβέρνηση- για να ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς για το εάν σκοπεύει να εντάξει τους Ρομά στα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, ο κ. Τσίπρας έδωσε καταφατική απάντηση, σημειώνοντας πως" Έχουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια σε αυτόν τον τόπο".

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Eπιμένει στην κινδυνολογία μέχρι την ύστατη στιγμή ο Α. Σαμαράς, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους, παρά την διάψευση της τρομολαγνίας από την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι. "Η χώρα κινδυνεύει να κρατά ομπρέλα την ώρα που θα βρέχει ανάπτυξη στην Ευρώπη" είπε σήμερα στον ΑΝΤ1, σε μια απέλπιδα προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας.

Με εκφράσεις του τύπου "Με τσαμπουκάδες δε γίνεται ανάπτυξη" ο απερχόμενος πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πανηγύριζε για τις ανακοινώσεις Ντράγκι αλλά δεν είχε διαβάσει τη λεπτομέρεια ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει τα χρήματα θα πρέπει να έχει τελειώσει η αξιολόγηση.
Η χώρα "δεν παίρνει φράγκο, δεν παίρνει ευρώ", απείλησε ο Α. Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι "μπορεί και σε έναν χρόνο, την ώρα που θα βρέχουν τα λεφτά, εμάς να μη μας βρέξει ούτε μια σταγόνα".
Επιχείρησε, δε, να αντικρούσει την κριτική που δέχεται για κινδυνολογία, υποστηρίζοντας ότι κατά την προεκλογική περίοδο ανέδειξε "ένα πολύ μικρό μέρος του προβλήματος".
«Ένα πολύ μικρό μέρος του προβλήματος αναδείξαμε, ήταν υποχρέωσή μου, αυτοί μπορούν να λένε ότι θέλουν. Είχαμε υποχρέωση να μιλήσουμε και αυτό κάναμε», ισχυρίστηκε.
Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την πραγματικότητα που διαμορφώνεται ενόψει της κάλπης, προσπάθησε και πάλι να εμφανιστεί ως εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, "γιατί ο Έλληνας θέλει Ευρώπη, θέλει σοβαρότητα", όπως ανέφερε.
Σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά, θα υπάρξει αλλαγή στα διαμορφούμενα ποσοστά τις τελευταίες τρεις ημέρες, επειδή το 15% του κόσμου δεν εκφράζεται και – σύμφωνα με τον ίδιο - η πλειοψηφία των αναποφάσιστων κινείται στον χώρο της κεντροδεξιάς.
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Αυτή την φορά το «θερμό» επεισόδιο έγινε στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και σύμφωνα με τους Τούρκους σε "διεθνή" εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ένα αεροσκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που εκτελούσε "ερευνητική" πτήση στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, δέχτηκε «επικίνδυνη» παρενόχληση από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως αναφέρεται, περί την εντεκάτη πρωινή ένα αεροσκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και ενώ βρίσκονταν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου εμφανιστήκαν δυο ελληνικά F-16 που το πλησίασαν σε επικίνδυνη απόσταση. Σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές ανακοινώσεις, η παρενόχληση κράτησε περί τα εικοσιπέντε λεπτά και μάλιστα ένα F-16 είχε εγκλωβίσει στα ραντάρ του το «αθώο» τουρκικό αεροσκάφος.

Το επεισόδιο, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, έγινε μεταξύ της Λήμνου και βορειοδυτικά της Χίου.

Όπως φαίνεται το «τουρκικό πάρτι» στο Αιγαίο συνεχίζεται και κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν σταματήσει ποτέ.

Προσοχή!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Ο Αμερικανός φυγάς, Έντουαρτ Σνόουντεν, σε άρθρο του στο Spiegel, υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εργάζονται ενεργά προετοιμάζοντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο κύριος στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να εδραιωθούν οι ΗΠΑ, παγκόσμιος διευθύνων του Διαδικτύου και στόχος τους είναι να ξεκινήσουν ένα σχέδιο, μυστικό πρόγραμμα, που έχει την ονομασία Politerain.

Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί τον "στρατό συλλογής αξιοποίησης πληροφοριών" και αφού θα κατέχουν την προηγμένη τεχνολογία του Διαδικτύου, θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα προσαρμογής σε πρακτική πρόσβαση, για να προβούν σε επιθέσεις, ώστε να χειραγωγήσουν και να αναλάβουν τα συστήματα των υπολογισμών του εχθρού και να τα καταστρέψουν.

Ο Snowden υποστηρίζει ότι αυτό το σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και οκτώ χρόνια και στο διάστημα αυτό είναι πιθανόν να έχουν αναπτύξει διάφορες στρατηγικές πολέμου στο Διαδίκτυο.

Με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος θα είναι δυνατόν να περιορίσει την προμήθεια πόσιμου νερού σε εχθρικούς στόχους, να αποσυνδέσει την ηλεκτρική ενέργεια και να στοχοποιήσει με χάκερ τα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, μερικές από τις πιο επιτυχημένες αμερικανικές δράσεις που εφαρμόζονται με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος είναι η δημιουργία του ιού Stuxnet που χρησιμοποιήθηκε στην παράλυση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, καθώς και τη δημιουργία του ιού Regin, με την οποία οι αρχές των ΗΠΑ, διείσδυσαν με επιτυχία στο δίκτυο υπολογιστών των γερμανικών αρχών. Ο ιός είχε κατασκοπεύσει και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι πέντε χώρες συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τον έλεγχο του Διαδικτύου. Είναι η λεγόμενη «Συμμαχία των πέντε οφθαλμών», το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Ο Snowden τονίζει εκ νέου, ότι οι ΗΠΑ, συνεχίζουν να αξιοποιούν τους πλέον διεθνείς δημοσιογράφους ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης, καθώς και άλλα μέσα επικοινωνίας προσωπικοτήτων.

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Γιῶργος ἘχέδωροςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας 

Σήμερα Παρασκευή 23/1/2015 είναι η τελευταία μέρα, της πιο άθλιας προεκλογικής περιόδου που έζησε ποτέ ο τόπος. Χειρότερη και από αυτή του «βρώμικου» 89.

Και από Δευτέρα τα πανηγύρια.

Από τώρα έχω στα αυτιά μου τα λόγια τους:

Τον ΑΛΕΞΗ να πανηγυρίζει για την ξεκάθαρη νίκη του και την τρομοκρατία της Ν.Δ που δεν πέρασε.

Τον ΑΝΤΩΝΗ να χαίρεται που το κόμμα του άντεξε, παρά τα σκληρά μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει και κόντρα στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον ΜΠΕΝΥ να δηλώνει ότι, αν και είχε να αντιμετωπίσει την αδελφοκτόνο διχαστική προσπάθεια του ΓΑΠ, το αποτέλεσμα τον ικανοποιεί.

Τον ΠΟΤΑΜΙ να ευχαριστεί τον Ελληνικό λαό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και τον ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟ  να υπόσχεται ένα νέο ήθος στην πολιτική σκηνή.

Ο ψεκασμένος ΚΑΜΕΝΟΣ να καταγγέλλει ότι παρά την προσπάθεια του πολιτικού συστήματος και του ντόπιου κατεστημένου να τον εξοντώσει, τα κατάφερε και μπήκε στη Βουλή, αν μπει τελικά. 

Το ΚΚΕ να ευχαριστεί τους ψηφοφόρους του, που το ακολουθούν εδώ και χρόνια στον μοναχικό του δρόμο.

Οι μόνοι χαμένοι;

Ο ΖΗΤΟΥΛΑΣ για μια θέση στην Βουλή, ο μπάρμπα ΦΩΤΗΣ και το ΒΛΑΜΜΕΝΟ, που ήθελε να μας σώσει για δεύτερη φορά, γιατί την πρώτη δεν το καταλάβαμε.

Και όπως πάντα, μετά τα πανηγύρια τι μένουν;

Τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
Και μέσα σε αυτά και ένα ΠΤΩΜΑ.
Το πτώμα του προετοιμασμένου εδώ και πολύ καιρό ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ να πεθάνει.
Άντε βρε;

Και στις ΕΠΟΜΕΝΕΣ και  ΓΡΗΓΟΡΑ. 

Τώρα που έχουμε πάρει το «κολάι».

Και ας είναι και ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Ξέρετε εσείς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι πλέον υπόθεση σύγκρουσης κομμάτων ή ακόμα και παρατάξεων. Αυτό το επίπεδο έχει ήδη ξεπεραστεί: τώρα είναι πια ζήτημα εθνικής ανάτασης ενός τόπου κι ενός λαού ο οποίος έχει υποστεί τα πάνδεινα, ή εξακολούθησης της πορείας τυφλής υποταγής, φόβου και αδιεξόδου. Η σύγκρουση έχει πλέον πάρει τη διάσταση, έστω και σε ένα βαθμό «μεταφυσικά», ανάμεσα στην απελπισία και την ελπίδα. Περί αυτού πρόκειται.

Μπορεί να μην αρέσει στην κυβέρνηση, αλλά το γεγονός είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν καλύτερα τα μαθήματα των προηγούμενων εκλογών αλλά και να κατανοήσουν περισσότερο την κίνηση των καιρών από ότι το έκαναν στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.

Ισως ορισμένοι θυμούνται ότι το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε κυρίως για την Αριστερά και την ώρα της να κυβερνήσει. Αυτή τη φορά όμως, μίλησε για κάτι εντελώς διαφορετικό: για την υπέρβαση του παλιού δίπολου «αριστερός – δεξιός» μπροστά στην ανάγκη να στηθεί ξανά στα πόδια της η Ελλάδα.

Με άλλα λόγια, ο κομματικός, ακόμα και ο παραταξιακός πολιτικός λόγος του 2012 έγιναν κατ ουσία εθνικός λόγος το 2015.

Αυτό που ουσιαστικά συνέβη ήταν μια μεγάλη στροφή από την αποκλειστικά αριστερή στην εθνική πολιτική ατζέντα και ταυτότητα: δεν υποφέρουν μόνον οι αριστεροί σήμερα στην Ελλάδα, υποφέρει το μέγα μέρος του ελληνικού λαού, υποφέρει και η ίδια η χώρα στο σύνολό της, που μέρα με τη μέρα, εδώ και πέντε χρόνια, διαρκώς διαλύεται.

Αυτή η στροφή υπήρξε καθοριστική αφού ήταν εκείνη που απελευθέρωσε δυνάμεις από τους άλλους πολιτικούς χώρους οι οποίες τώρα, όπως όλα δείχνουν, στρέφονται μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, αυτό το κατά τα φαινόμενα πολύ μεγάλο ρεύμα νίκης που αναμένεται να εκφραστεί την Κυριακή στις κάλπες, έχει στη βάση του την ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση της ελληνικής κοινωνίας από το 2012 μέχρι σήμερα.

Υπό αυτή την έννοια, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να στείλει τις ευχαριστίες του στην καγκελάριο Μέρκελ, καθώς το Βερολίνο οδήγησε τα πράγματα τόσο επίμονα στα άκρα, ώστε οι πολίτες της Ελλάδας να περιμένουν πως και πως τις εκλογές για να πετάξουν από πάνω τους μια κυβέρνηση που κάνει περίπου τυφλά ότι της επιβάλουν.

Όμως, ακόμα κι έτσι, το ρεύμα της νίκης θα ήταν αδύνατο αν δεν είχε ξεπεραστεί η αποκλειστικά αριστερή ρητορική και δεν είχε γίνει ένα μεγάλο άνοιγμα το οποίο ξεπερνά και κόμματα και παρατάξεις.

Βεβαίως, την επομένη των εκλογών, η κυβέρνηση, όποιο κι αν είναι το τελικό της σχήμα, οφείλει να τιμήσει πλήρως αυτή την κατεύθυνση, την ευρεία λογική που ξεφεύγει από τα κλειστά πλαίσια ενός χώρου. Και υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι να το πράξει.

Κι ας μην βιαστούν ορισμένοι να σκεφτούν ότι ο ελληνικός λαός θέλει να αφήνεται σε πλάνες. Ξέρει πολύ καλά, νιώθει το τι συμβαίνει, δεν είναι αφελής, ούτε αναζητά ψεύτικες διεξόδους. Δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Πρόκειται για τη μεγάλη, βαθιά ανάγκη η Ελλάδα να τινάξει από πάνω της εκείνο το οικοδόμημα που αφού πρώτα την οδήγησε στην καταστροφή, στη συνέχεια της επέβαλε την παρουσία του με τον εκβιασμό μιας ψευτοσωτηρίας. Κι αυτό ακριβώς είναι που πεθαίνει μεθαύριο.

Μαζί με την εθνική διάσταση, που καθιστά αυτές τις κάλπες ριζικότερες ακόμα και σε σχέση με την «Αλλαγή» του 1981, αυτό είναι το άλλο βαθύτερο νόημα της νίκης, το οποίο επίσης δεν πρέπει με κανένα τρόπο να προδοθεί.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Μπροστά στην κάλπη και στην ιστορία

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στις επικείμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα, γεγονός που θα καταστήσει περίπου αδύνατο τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του ή έστω την ανοχή του. Το πρώτο συνεπώς ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αναγκαία προϋπόθεση για τη ριζική αλλαγή οικονομικής πολιτικής που υπόσχεται και που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Αν δεν προκύψει -ελέω εκλογικού νόμου- ‘αυτοδυναμία’, τίθεται επιτακτικά το δίλημμα στα κόμματα της μέχρι τώρα αντιπολίτευσης, δηλαδή στο ΚΚΕ και στους ΑΝΕΛ (εφόσον μπουν στη Βουλή), αν θα στηρίξουν, υπό όρους εννοείται, μια τέτοια κυβέρνηση ή όχι. Με δεδομένο ότι στη δεύτερη περίπτωση προβάλλει το φάσμα της ομηρίας του ΣΥΡΙΖΑ από μικρά «μνημονιακά» κόμματα ή της προσφυγής σε νέες εκλογές, θα είναι δύσκολο να το αρνηθούν και θα πληρωθεί ακριβά μια ενδεχόμενη άρνησή τους.

Το κύριο ερώτημα όμως δεν αφορά στο σχηματισμό κυβέρνησης αλλά στην προοπτική εξουσίας. Ακόμη και στην περίπτωση "αυτοδυναμίας", η πραγματοποίηση της σωτήριας ‘στροφής’ που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ προϋποθέτει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, τη δημιουργία μιας ηγεμονικής συμμαχίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων ικανών να εμπνεύσουν και να οδηγήσουν το Λαό σ’ ένα νικηφόρο μαραθώνιο αγώνα ανάκαμψης, ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Χώρας. Η απουσία αυτής της καίριας προϋπόθεσης οφείλει να μας προβληματίσει. Γιατί παρ’ όλη την προφανή χρεοκοπία και το αδιέξοδο, όχι μόνο της ασκούμενης πολιτικής αλλά ολόκληρου του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, δεν προκύπτει σαφής λαϊκή εντολή αλλαγής του;
Η απάντηση, πιστεύω, βρίσκεται κυρίως στην αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ότι, με δεδομένη την υπεροχή –οικονομική, κοινωνική και θεσμική- του αντιπάλου και τα διεθνή του στηρίγματα, καθώς και το μέγεθος των συμφερόντων που διακυβεύονται, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι προτάσεις του συνιστούν ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας και ότι διαθέτει την απαιτούμενη γνώση και βούληση για να φέρει εις πέρας τις ρήξεις και τις διαπραγματεύσεις που απαιτούνται για να βγεί η Χώρα από το σημερινό της καταστροφικό αδιέξοδο ότι και αν αυτό συνεπάγεται.

Τόσο οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προβεί σε «μονομερείς ενέργειες» όσο και η αποφυγή διατύπωσης «Σχεδίου Β» για την περίπτωση που συναντήσουμε «τείχος» στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο εγείρουν ερωτήματα και εμβάζουν σε υποψίες ότι έχουν παρασχεθεί εκ προοιμίου εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι η όποια «διαπραγμάτευση» για το δημόσιο χρέος της Χώρας θα διεξαχθεί με σκοπό την απόσπαση ορισμένων ωφελημάτων χωρίς να αμφισβητηθεί πραγματικά το ισχύον θεσμικο-πολιτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.
Οι υποψίες αυτές εντείνονται από το γεγονός ότι έχει υποβαθμιστεί η προβολή των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και έχει ουσιαστικά περιοριστεί στο Κατοχικό Δάνειο, αποσιωπώντας τις πολεμικές επανορθώσεις, τις αποζημιώσεις στα θύματα της Κατοχής και τους κλαπέντες πολιτιστικούς μας θησαυρούς.

Θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει κανείς ότι η τακτική αυτή υπαγορεύεται από τη σύνεση και τον ρεαλισμό, λόγω της απουσίας ισχυρής λαϊκής εντολής και αντίστοιχου λαϊκού κινήματος ικανού να υποστηρίξει μια επιλογή ρήξεων και σκληρών διαπραγματεύσεων.
Η θέση που υποστηρίζω εδώ είναι ότι το λαϊκό κίνημα υστερεί και ο Λαός παραμένει σε μεγάλο βαθμό επιφυλακτικός έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς επειδή ο τελευταίος αδυνατεί να διατυπώσει συνολικό εθνικό απελευθερωτικό όραμα και στρατηγική τη στιγμή που αυτό ακριβώς απαιτούν οι περιστάσεις.
Αντ’ αυτού, παραμένει δέσμιος των καταβολών του και κομματικών σκοπιμοτήτων προβάλλοντας τον στόχο της «κυβέρνησης της Αριστεράς», τακτική που αναπόφευκτα διχάζει το Λαό και εντείνει τις επιφυλάξεις του.
Εκτός των άλλων όμως δεν συσπειρώνει καν την Αριστερά γιατί διατυπώνεται με όρους κυρίως οικονομικής διαχείρισης και εντός πλαισίου Ευρωπαϊκής Ένωσης αντί με όρους πολιτικής ανατροπής ικανής να διαρρήξει αυτό το πλαίσιο και να συμβάλλει καταλυτικά στη δημιουργία, από μηδενική βάση, μιας Ευρώπης των εθνών και των λαών από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια.

Αθήνα, 15.1.2015
Γιάννης Μαύρος
Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης
των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Μετωπική επίθεση εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της κατά του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, μια βδομάδα πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Ισχυρίσθηκε για πρώτη φορά δημόσια, αυτό που επί μήνες γράφαμε και διακηρύτταμε σε όλους τους τόνους: «Αυτοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατέστρεψαν την χώρα». Και βέβαια, τα πολιτικά φαρμακερά βέλη εξαπολύονται κατά του Αντώνη Σαμαρά, που από ότι φαίνεται μετά την διαφαινόμενη ήττα του κόμματός του στις εκλογές, θα ακολουθήσει και η πτώση του από την προεδρεία της ΝΔ, αφού η εσωτερική αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του είναι ήδη ιδιαίτερα έντονη!!

Έτσι, η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ΄93 συνεχίζει να απασχολεί επί μια 20ετία και πλέον, τα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας παρ΄ ότι έχουν διατυπωθεί δεκάδες αντικρουόμενες απόψεις. Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε κατονομάσει τον προδότη Σαμαρά, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο δημοσιογράφο και πρώην Υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, πριν τις εκλογές του 1993, στην εκπομπή του “Προφίλ” στον Αnt1 και εξηγούσε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ανατράπηκε η κυβέρνηση της ΝΔ. Μια ανατροπή που ανάγκασε τη χώρα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές προκειμένου να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και να δρομολογήσει τις εξελίξεις για την σημερινή εξαθλίωση του λαού μας.

Θεωρούμε πως είναι απόλυτα επιβεβλημένο να σας παρουσιάσουμε ένα απόσπασμα από αυτή την συνέντευξη προς χάριν της ξεκάθαρης αλήθειας:
«…η κυβέρνησή μας είχε 151 βουλευτές και στη συνέχεια 152. Πάντοτε είχε τον κίνδυνο δυο άνθρωποι να φύγουν και να πέσει. Όταν ο κ. Σαμαράς απεχώρησε, έγινε ανεξάρτητος και απεφάσισε να ιδρύσει το κόμμα του, έκανε τη δήλωση ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση διότι η κυβέρνηση έχει την εντολή από τον Ελληνικό λαό να κυβερνήσει 4 χρόνια. Από αυτή την υποχρέωση ξέφυγε, παζάρεψε δεν ξέρω τι και πως, εννοώ παζάρεψε προς πολιτικές κατευθύνσεις και τελικά απεφάσισε να μας ρίξει. Θα ενθυμίστε, είχε εξαγγείλει πως θα κάνει μια βαρύγδουπο αποκάλυψη-έκπληξη στον κ. Χαρδαβέλα στα “Νέα”. Η έκπληξη δεν έγινε, η ανατροπή έγινε. Και η ανατροπή έγινε κατά τρόπο περίεργο. Ο Συμπιλίδης ήταν έκπληξη, διότι ακόμη την παραμονή υποσχότανε πως θα στείλει 30 πούλμαν στη Θεσσαλονίκη για να με υποδεχτεί και η μητέρα του, μια τραγική σκηνή στον Ant1, ρωτούσε έκπληκτη εκείνη την ημέρα τον ανταποκριτή σας, “μα τι είναι αυτά που μας λες παιδί μου, εμείς είμαστε με τον Μητσοτάκη”. Ε΄ τι συνέβη τη νύχτα, η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και ο Συμπιλίδης ήρθε κρυφά σαν κλέφτης από την πίσω πόρτα για να ρίξει την κυβέρνηση. Όλα αυτά δεν είναι ομαλά. Όλα αυτά δείχνουν ότι υπήρξε συνωμοσία και φυσικά προδοσία και η συνωμοσία ήταν συνωμοσία πολιτικών συμφερόντων. Η “Πολιτική Άνοιξη” δεν πάει για να κερδίσει τις εκλογές. Η ΠΟΛΑΝ ένα στόχο μπορεί να έχει, να βλάψει τη ΝΔ βοηθούντος και του εκλογικού νόμου. Άρα, αυτή την ώρα η ΠΟΛΑΝ γιατί ρίχνει τη ΝΔ; Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Ποιοι είχαν σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση; Συμφέρον είχαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, των οποίων το παιχνίδι έπαιξε η “Πολιτική Άνοιξη” ξεκάθαρα, γιατί δεν πάει για τον εαυτό του, καταστρέφεται, ο προδότης πληρώνει, καταστρέφεται. Ο κ. Σαμαράς, πιστεύει ειλικρινώς πως μπορεί να επιβιώσει σ΄ αυτή την κρίσιμο εκλογή; Και ακόμη υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα . η κυβέρνησή μας χάλασε λιγάκι το οικονομικό κατεστημένο και ήρθε σε αντίθεση μαζί του, όταν αποφάσισε να κάνει ιδιωτικοποίηση. Η ιδιωτικοποίηση σημαίνει, ότι ο ένας τεράστιος τομέας προμηθειών, βολέματος εάν θέλετε ακόμη και στενότερα διορισμού ημετέρων, παύει να υπάρχει προς εκμετάλλευση. Η πολιτική της ΝΔ στη ΔΕΗ και το ΟΤΕ έπληξε κατεστημένα συμφέροντα και υπήρξαν και άλλοι οι οποίοι είχαν λόγους να ρίξουν τη ΝΔ, εναντίον της οποίας, άλλωστε, εκτίθενται καθημερινώς προσωπικά. Δεν θα πω τίποτε περισσότερο αυτή την ώρα, πέραν του ότι εμείς δεν συμβιβαστήκαμε με κανένα οικονομικό συμφέρον και απευθυνθήκαμε στον Ελληνικό λαό…».


Συμπερασματικά, με όλες τις παραπάνω πολύ σκληρές καταγγελίες που εκτόξευε στην παρούσα συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης, καταδείκνυε σαφέστατα εκείνους που τον ανέτρεψαν το βρώμικο ΄93. Όπως, επίσης, κατέρριπτε τον ψευδεπίγραφο ισχυρισμό του κ. Σαμαρά, πως δηλαδή έριξε την κυβέρνηση για το όνομα της γειτονικής χώρας των Σκοπίων, από τη στιγμή που ο ίδιος και το κόμμα του σήμερα είναι υπέρ της λύσεως της διπλής ονομασίας, δηλαδή εκείνης της λύσεως που θα εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία.Ολοκληρώνοντας θα θυμίσουμε επίσης, πως λίγες ημέρες πριν την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, του στάλθηκε στις 30 Αυγούστου 1993 επιστολή από την πολυεθνική εταιρεία Siemens, προκειμένου να επέμβει προσωπικά ως Πρωθυπουργός για να κάμψει τις αντιδράσεις του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, κ. Μάνου, ώστε να καταχωρηθεί ο διεθνής διαγωνισμός 7753/92 των ψηφιακών παροχών (1 εκ. 100 χιλ.) του ΟΤΕ στην Siemens. Σε αυτές τις παρεμβάσεις αναφερόταν προφανώς ο κ. Μητσοτάκης, σε εκείνη τη συνέντευξη όταν έλεγε:
«Η πολιτική της ΝΔ στη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ έπληξε κατεστημένα συμφέροντα και υπήρξαν και άλλοι οι οποίοι είχαν λόγους να ρίξουν τη ΝΔ; Συμφέρον είχαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, των οποίων το παιχνίδι έπαιξε η “Πολιτική Άνοιξη” ξεκάθαρα, γιατί δεν πάει για τον εαυτό του, καταστρέφεται, ο προδότης πληρώνει, καταστρέφεται»;
Επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας»
Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Ανησυχίες στους κόλπους των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών έχει προκαλέσει το γεγονός ότι αρκετοί Τούρκοι και Άραβες αποκτούν την αλβανική ιθαγένεια.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η Shqiptarja.com, από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι και τον τρέχοντα μήνα, έχει χορηγηθεί αλβανική ιθαγένεια σε 195 άτομα, εκ των οποίων τα 68 (ποσοστό περίπου 35%) είναι πολίτες της Τουρκίας ή κάποιας αραβικής χώρας. Οι υπόλοιποι είναι Αλβανοί από το Κόσοβο και από τα Σκόπια.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Αλβανοί από το Κόσοβο και τα Σκόπια παίρνουν αλβανική ιθαγένεια τόσο για πατριωτικούς λόγους όσο και για να κυκλοφορούν πιο ελεύθερα στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα θέτει το ερώτημα για ποιο λόγο οι Τούρκοι λαμβάνουν αλβανική ιθαγένεια, τη στιγμή που κυκλοφορούν πιο ελεύθερα στην Ευρώπη σε σύγκριση με τους Αλβανούς.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται,από όσους Τούρκους ζήτησαν και πήραν την αλβανική ιθαγένεια, ελάχιστοι είναι επιχειρηματίες.
Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, η εφημερίδα επισημαίνει ότι πολίτες άγνωστοι από Τουρκία και αραβικές χώρες, πλησίον της εστίας του πολέμου και του Ισλαμικού Κράτους, παίρνουν αλβανική ιθαγένεια, γεγονός που, όπως σημειώνει, έχει προκαλέσει ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες.

Πηγή Ηimara


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γιατί υποστηρίζω τους Ανεξάρτητους Έλληνες
(παρά τις επιφυλάξεις μου)

1. Γιατί θεωρώ βέβαια την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την λαϊκή καταδίκη της Κυβέρνησης Σαμαρά και της καταστροφικής πολιτικής της.

2. Γιατί δεν θέλω αυτοδυναμία -ελέω εκλογικού νόμου- του ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν έχω πεισθεί ότι έχει ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, δεν έχει κατακτήσει ακόμη την απαιτούμενη εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού για να τον οδηγήσει μόνος στους μεγάλους αγώνες για την ανάκτηση της χαμένης του αξιοπρέπειας, την ανατροπή του φαύλου και διεφθαρμένου καθεστώτος που κατέστρεψε τη Χώρα και την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας, εθνικά ανεξάρτητης, πραγματικά δημοκρατικής και κοινωνικά δίκαιης.

3. Γιατί η είσοδος των ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή θα ανεβάσει σημαντικά το απαιτούμενο ποσοστό του πρώτου κόμματος για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας και τυχόν μη είσοδός τους, αν δεν προκύψει, όπως είναι πιθανόν, αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, θα οδηγούσε σε κυβερνητικό αδιέξοδο εφόσον το ΚΚΕ αρνείται να παράσχει ψήφο ανοχής υπό οποιουσδήποτε όρους ενώ ενδεχόμενη συνεργασία με άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου θα ενταφίαζε οριστικά κάθε προοπτική πραγματικής αλλαγής.

4. Γιατί θεωρώ το ΠΟΤΑΜΙ μια παραλλαγή της ΔΗΜΑΡ με παρόμοια αποστολή στήριξης του καθεστώτος και μάλιστα με τη συνδρομή σκληρών νεοφιλελεύθερων στοιχείων.

5. Γιατί συμφωνώ με τις «κόκκινες γραμμές» των ΑΝ.ΕΛ. στα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως το Κυπριακό, το Σκοπιανό, το μειονοτικό της Θράκης, τα ελληνο-τουρκικά, την ΑΟΖ κλπ, καθώς και στο μέγιστο εθνικό ζήτημα της άμεσης διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και θεωρώ αναγκαίο όχι μόνο να ακούγονται οι απόψεις της στη Βουλή αλλά και να δεσμεύουν μια κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας.

6. Γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας που να βασίζεται σε ευρεία συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, κυβέρνηση ικανή να συνάψει τις απαιτούμενες διεθνείς συμμαχίες και να εξασφαλίσει την οικονομική ανασυγκρότηση, την κοινωνική συνοχή και την πολιτιστική αναγέννηση της Χώρας ενάντια σε ισχυρά συμφέροντα, ντόπια και ξένα, συμβάλλοντας έτσι καίρια στη δημιουργία μιας άλλης Ευρώπης, από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια, πυλώνα ειρήνης και συνεργασίας για την ευρύτερη περιοχή μας.

7. Γιατί περιλαμβάνονται στους συνδυασμούς του αξιόλογοι υποψήφιοι, όπως ο Περικλής Νεάρχου και ο Δαμιανός Βασιλειάδης στην Β’ Αθηνών, που εγγυώνται, με το ήθος, τις γνώσεις τους και την αγωνιστική τους συνέπεια, την υπεράσπιση των καλώς εννοουμένων συμφερόντων της Χώρας μας και του Λαού μας.

Γιάννης Μαύρος
Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών
της Γερμανίας προς την Ελλάδα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ο θάνατος του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Abdullah bin Abdulaziz, 91 χρονών, που τελευταία νοσηλεύονταν σε κατάσταση κώματος, φαίνεται πως ανατρέπει την συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου, μια εξέλιξη που σίγουρα σηματοδοτεί γενικότερες πολιτικές εξελίξεις κυρίως με την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, όπως το Ιράν.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu Ajansı, μετά την γνωστοποίηση της αναγγελίας του θανάτου του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να παίρνουν την ανιούσα, μια εξέλιξη που θα φανεί αν θα διατηρηθεί όπως είναι και το πιο πιθανό, τις επόμενες μέρες.
Να θυμίσουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου από τον Ιούνιο του 2014 όταν είχαν αρχίσει να παίρνουν την κατιούσα, έχουν πέσει κατά 50% προκαλώντας έντονο οικονομικό πρόβλημα κυρίως στην Ρωσία και στο Ιράν.

Η κατάσταση αυτή όμως είχε αρχίσει να δημιουργεί πρόβλημα και στις χώρες του Περσικού Κόλπου καθώς και στην ίδια την Σαουδική Αραβία κατ' έξοχήν πετρελαιοπαραγωγές χώρες, οι οποίες όμως υπακούοντας στις αμερικανικές «παραινέσεις» είχαν προχωρήσει στην ραγδαία πτώση των τιμών του πετρελαίου, κυρίως για να πλήξουν την ρωσική οικονομία σε αντίποινα για τις ρωσικές ενέργειες στην ουκρανική κρίση.
Τώρα που εξέλειπε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, που ήταν ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της φίλοαμερικανικής πτέρυγας της σαουδαραβικής ελίτ, όπως αναφέρεται, αναμένεται να σταματήσει η καθοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου, ενώ αναμένεται να απολυθεί και ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali en-Naimi, που θεωρείται και σαν ο κύριος υποκινητής αυτής της πτώσης των τιμών.

Σίγουρα το θέμα είναι πολύ σοβαρό και όπως αναφέραμε και παραπάνω σχετίζεται με τις γενικότερες διεθνείς εξελίξεις και κυρίως με την πολιτική κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σκοπός της οποίας είναι να προκληθούν εσωτερικά προβλήματα που θα κλόνιζαν το καθεστώς του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν.
Τώρα, όπως φαίνεται, ανατρέπεται αυτή η πολιτική και διαφαίνεται ότι θα σταματήσει η πτώση των τιμών του πετρελαίου, κάτι που θα σημάνει την ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας με συνέπεια και την κατάρρευση σε μεγάλο βαθμό των υπονομευτικών προσπαθειών των ΗΠΑ και της Δύσης κατά του Ρώσου προέδρου.

Οψόμεθα!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Τη δράση πυρήνα αποτελούμενου από περίπου 40 Αλβανούς, από το Κόσοβο και την Αλβανία, που έχει τις βάσεις του στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Σιένα και τη Λούκα φέρονται να παρακολουθούν οι ιταλικές αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών ΜΜΕ.

Καθήκον τους, όπως αναφέρουν τα εν λόγω δημοσιεύματα, είναι να στρατολογήσουν τζιχαντιστές από τις γραμμές των μεταναστών στην Ιταλία και να τους στείλουν στο μέτωπο, στη Συρία και το Ιράκ.

Ο πυρήνας, σύμφωνα με τις εφημερίδες, δουλεύει για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους και εκτός από τη στρατολόγηση, εφοδιάζει τους τζιχαντιστές που στέλνει στη Συρία, με πλαστά διαβατήρια και άλλα έγγραφα.

Τα μέλη του πυρήνα, για να αποφύγουν τις παρακολουθήσεις, δεν κάνουν τη στρατολόγηση στα τζαμιά, αλλά συγκεντρώνονται σε κέντρα -κυρίως σε κινέζικα μπαρ ή καφενεία- αναφέρουν τα δημοσιεύματα, σημειώνοντας πως μέχρι τώρα ο πυρήνας έστειλε στη Συρία 59 τζιχαντιστές από την Ιταλία.

Ο υποδιευθυντής της ιταλικής αστυνομίας Ρομπέρτο ντε λα Ρόκα, σε συνέντευξή του στο κανάλι News 24 δήλωσε ότι επισκέφθηκε τα Τίρανα και την Πρίστινα στο πλαίσιο συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας διότι, όπως είπε, η Αλβανία και το Κόσοβο μπορεί να αποτελέσουν χώρες μετάβασης για τους ισλαμιστές τρομοκράτες και στρατολόγησης τζιχαντιστών.

Πηγή Ηimara


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Και πάλι καλούμαστε εμπρός στην κάλπη, να αποφασίσουμε για τους "εκλεκτούς" μας και την πορεία μας σαν Έθνος. Πολλά τα κόμματα, πολλοί οι υποψήφιοι, πολλές οι αλήθειες και τα ψέματα που θα ακούσουμε αυτές τις λίγες, ευτυχώς, ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές.

Ήδη έχουμε ξεχάσει πολλά από αυτά που έγιναν, αφού η «ελπίδα» είναι κάτι που εύκολα γίνεται αποδεκτό και τα κόμματα μας προσφέρουν απλόχερα το … καλύτερο αύριο.
Το «χθες» ήδη πέρασε και σίγουρα κανένας δεν θέλει να το θυμάται.

Έχουμε όμως ακούσει κανέναν να μας λέει κατηγορηματικά, πως δημιουργήθηκε αυτό το περίφημο ¨Ελληνικό χρέος¨;
Τα χρήματα ήταν συγκεκριμένα και συγκεκριμένοι άνθρωποι τα καταχράστηκαν.
Γιατί ακόμη δεν τους έχουν κατονομάσει;
Όλα τα άλλα περί «καλύτερης λύσης» του χρέους είναι …

Την ώρα της εκλογής πιστεύω, ότι ένα δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Όλους αυτούς τους συνέλληνες, τους φίλους και τους συγγενείς που δεν είναι πια μαζί μας και αυτούς που τους οδήγησαν στην αυτοκτονία σαν την μόνη «λύση» στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Καλή ψήφο!!!

Πηγή Διάλογοι


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015. Θα σηκωθείς από το κρεββάτι ξεκούραστος και όχι κουρασμένος από την αϋπνία. Την Δευτέρα θα κοιταχτείς στον καθρέπτη και θα σε αντιμετωπίσεις με χαμόγελο.

Την Δευτέρα ανοίγοντας το γραμματοκιβώτιο δεν θα βρεις λογαριασμούς με ένδειξη “χρέη προηγούμενων διμήνων” αλλά θα βρεις μία επιστολή από τις κρατικές υπηρεσίες που θα σού λένε “συγνώμη για την ψυχική οδύνη που σάς προκαλέσαμε, διαγράφονται οποιεσδήποτε παράνομες εισπρακτικές ενέργειες προηγούμενων κυβερνήσεων”.

Την Δευτέρα θα μπεις στο αυτοκίνητο και με την άνεση που είχες χρόνια πριν θα μπεις στο πρώτο βενζινάδικο που θα βρεις χωρίς να κοιτάξεις την ταμπέλα με την τιμή βενζίνης και χωρίς να υπολογίσεις ποια διαδρομή να κάνεις με ένα 10ευρω καύσιμο στο ρεζερβουάρ. Θα πεις αυτό που έλεγες επί δεκαετίες: “ Γεμισέ το”.

Την Δευτέρα θα πας στην δουλειά σου και δεν θα βρεις στοίβα από ειδοποιητήρια με την φράση “είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στα προβλεπόμενα από τον Νόμο Τάδε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης εις βάρος σας (κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κ.λ.π)”. Η μόνη σκέψη που θα έχεις την Δευτέρα είναι αν θα προλάβεις να εξυπηρετήσεις τους δεκάδες πελάτες που θα εισρέουν στο μαγαζί σου.

Την Δευτέρα δεν θα αποφύγεις να πάρεις τηλέφωνο στο σπίτι σου να ρωτήσεις “τι θέλεις να φέρω από το σούπερ μάρκετ”. Αντιθέτως, αφού γεμίσεις το πορτ παγκάζ, ακόμα και με άχρηστα καταναλωτικά προϊόντα και ούτε ίχνος από μακαρόνια και ρύζι (όχι άλλο ρύζι ρε!), θα πάρεις ένα τεράστιο μπουκέτο λουλούδια για την γυναίκα σου που έχει να δει το χαμόγελό σου 5 ολόκληρα χρόνια.

Την Δευτέρα θα “κλείσεις” εκείνο το ραντεβού για το τσεκ απ στο γιατρό σου που έχει καθυστερήσει. Η αγωνία σου δεν θα είναι τι θα κάνεις αν βρει κάποιο πρόβλημα που δεν θα μπορείς να το αντιμετωπίσεις λόγω “μη δικαιώματος νοσηλευτικής και φαρμακευτικής κάλυψης” αλλά πού θα βρεις τον καλύτερο να σε περιθάλψει.

Την Δευτέρα θα συγκρουστείς με την μεγάλη σου κόρη για το αν θα πρέπει να σπουδάσει Ιατρική στην Αθήνα (που εσύ θέλεις) ή Νομική στην Θεσσαλονίκη (που αυτή θέλει). Ήταν 12 χρονών όταν κάνατε αυτή την συζήτηση τελευταία φορά. Για 5 ολόκληρα χρόνια ετοιμαζόσασταν και οι δύο για την ώρα που θα έπρεπε να ξενιτευτεί επ' αορίστον.

Την Δευτέρα θα πάρεις τηλέφωνο τον ξενιτεμένο γιο σου και θα του πεις: “Παράτα όλα, βγάλε εισιτήριο και γύρνα στην Ελλάδα. Εσύ θα δουλεύεις για σένα και όχι εσύ σαν σκλάβος γι΄ αυτούς”.

Την Δευτέρα θα κανονίζεις να κάνεις το Σαββατοκύριακο εκείνο το ταξίδι στο χωριό που εδώ και δύο χρόνια αποφεύγεις. Δεν θα χρειαστεί να ξαναπείς δικαιολογία στον πατέρα σου ότι “ χάλασε το αμάξι” ή “ αρρώστησε το παιδί”. Θα μπορείς να κοιτάξεις τα γερόντια σου πάλι στα μάτια και όχι να σκύβεις το κεφάλι για να μην δουν την χρόνια απόγνωσή σου.

Την Δευτέρα θα τηλεφωνήσεις σε όλους τους φίλους σου και θα μιλάτε για ποδόσφαιρο πειράζοντας ο ένας τον άλλον. Θα κάνετε λεκτικές κόντρες για το ποιος έχει την μεγαλύτερη κοιλίτσα λόγω ηλικίας και επιτέλους δεν θα ξανακούσεις την φράση από κανέναν τους “δεν αντέχω άλλο, αδελφέ”.

Την Δευτέρα θα κάνεις όλα τα παιδαριώδη που έχεις ξεχάσει. Θα στηθείς πάλι μπροστά από την βιτρίνα με τις μοτοσυκλέτες και θα ονειρεύεσαι ότι θα το κάνεις εκείνο το μεγάλο γύρο στην Ευρώπη με την γυναίκα σου στην πίσω σέλα. Θα σκέφτεσαι ότι θα πρέπει να χάσεις κιλά για να σε χωρέσει εκείνο το ξεχασμένο δερμάτινο μπουφάν.

Την Δευτέρα θα είχες ξαναγίνει Εσύ αν όλοι αυτοί που σου στέρησαν όλα αυτά και όλοι αυτοί που κάνουν προεκλογική προπαγάνδα την άδικη και αναίτια χρόνια τιμωρία σου για να ελπίζεις και όχι για να επαναστατείς δεν σε αντιμετώπιζαν σαν ένα χαρτί που μπαίνει στην κάλπη, αλλά ως Άνθρωπο.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Με αφορμή την χθεσινή μου συμμετοχή σε προεκλογική εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και στην ερώτηση του δημοσιογράφου ποιος ο ρόλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο πιθανό ενδεχόμενο συμμετοχής των σε μια κυβέρνηση με επικεφαλή τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισα τις κόκκινες γραμμές που έχουμε ειδικά σε εθνικά θέματα και κυρίως τα προβλήματα της Θράκης με την δράση του τουρκικού προξενείου.

Επικαλούμενος την άκρως επικίνδυνη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που αφορούν την διαχείριση της Μουσουλμανικής κοινότητας και την δράση του τουρκικού προξενείου αναφέρθηκα σε μια εκδήλωση την οποία διοργάνωσε των γνωστών Αμερικανικών επιρροών think tank πολιτικών δράσεων ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα την Επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης της Λωζάννης η οποία είχε πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή.

Στην εν λόγω εκδήλωση την οποία παρευρέθη στέλεχος της κυβερνήσεως αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλήσανε με ανθρώπους του τουρκικού προξενείου αλλά και με παράγοντες οι οποίοι ήρθαν από το εξωτερικό για να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το πιθανό ενδεχόμενο νέας συμφωνίας της Ελλάδος και της Τουρκίας των όρων της Συνθήκης της Λωζάννης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν της εκδηλώσεως καταθέσανε σχετική ερώτηση στη βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας διαμαρτυρόμενοι εντόνως δια τον λόγω πως η εν λόγω εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε και στην Τουρκική γλώσσα.

Προφανώς στους κυρίους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους ενόχλησε το γεγονός πως Αμερικανικών επιρροών think tank διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της Συνθήκης της Λωζάννης αλλά γιατί δεν διοργανώθηκε στην τουρκική γλώσσα, πράγμα το οποίο αρνήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΒΡΟ κύριος Χέλης Λεωνίδας.

Σας κοινοποιώ την εν λόγω σχετική ερώτηση που καταθέσανε οι κύριοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς γνώση και ενημέρωση μια και την Κυριακή ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να προσέλθει στις κάλπες για να ψηφίσει νέα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα είμαστε οι θεματοφύλακες και οι υπερασπιστές των Εθνικών συμφερόντων και της προάσπισης της Θράκης.

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Γράφει ο Κλεισθένης

Συμμετέχουμε στις εκλογές σαν πολίτες και όχι σαν ψηφοδότες.

Κλείνουμε τ' αυτιά στις σειρήνες και τις Κασσάνδρες.

Ψηφίζουμε ελεύθερα και πατριωτικά.

Ψηφίζουμε το κόμμα που πιστεύουμε ότι μας εκφράζει.

Μεγάλη προσοχή στην σταυροδοσία.

Οι αναγνωρίσιμοι δεν είναι πάντοτε και οι καλύτεροι.

Δεν σταυρώνουμε τους πολιτικούς τυχοδιώκτες που αλλάζουν κόμματα μόνο για να λάβουν μία θέση στο κοινοβούλιο.

Δεν σταυρώνουμε πολιτικούς γόνους και εκπροσώπους των πολιτικών τζακιών.

Πρέπει να καταδικαστεί στην κάλπη η οικογενειοκρατία.

Δεν δεχόμαστε ψηφοδέλτια απ' τα κοράκια των κομμάτων έξω απ' τα εκλογικά κέντρα, είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και προσβλητικό.

Ψηφίζουμε αλλά ταυτόχρονα παραμένουμε ενεργοί πολίτες και μετά τις εκλογές.

Κανείς δεν θα μας σώσει, μόνοι μας θα σωθούμε, κάνοντας τις καλύτερες επιλογές των υποψηφίων και αγρυπνώντας για τις πράξεις ή παραλείψεις τους μετά τις εκλογές.

Αγωνιζόμαστε για δημοκρατία, ισονομία, αξιοκρατία και ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Προσωπικά θα ψηφίσω κόντρα στο μνημόνιο, για απαλλαγή απ' τα δεσμά της Ε.Ε και του ευρώ, για επιστροφή στην δραχμή, για εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.

Θα ψηφίσω κόντρα στην παγκοσμιοποίηση, τον πολιτιστικό "χυλό", την δικτατορία των αγορών.

Θα καταδικάσω τον Γερμανικό εθνικισμό που κατέσφαξε και κατέστρεψε δύο φορές την Ευρώπη και την Ελλάδα μας.

Το επιδιώκει και σήμερα με άλλους τρόπους.

Θα ψηφίσω για την ύπαρξη των εθνών-κρατών, πιστεύω στην φιλία και συνεργασία, επ' αμοιβαίου οφέλους, των εθνών.

Θα καταδικάσω την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και κάθε φασιστοναζιστικό κοινωνικό και πολιτικό έκτρωμα.

Οι γνήσιοι πατριώτες αγαπούν την πατρίδα τους χωρίς να μισούν κάθε τι ξένο ή αλλόδοξο.

Οι γνήσιοι πατριώτες σέβονται και αναγνωρίζουν όλα τα έθνη της γης.

Επιδιώκουν την συνεργασία των εθνών και όχι την καταστροφή τους.

Καλό βόλι σε όλους...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Χάνουμε τους καλύτερους καρνάβαλους!
Τους πιό γνήσιους κλόουν!
Τους αυθεντικούς καραγκιόζηδες!

Οι απόκριες δεν θά 'ναι ποτέ πιά ίδιες χωρίς αυτούς.
Τί θ' απογίνουμε χωρίς γελοία υποκείμενα του μεγέθους ενός Μπουμπούκου, της βαρύτητας ενός Γεράσιμου, της γνήσιας τραγίλας ενός Βρωμήλου;

Μπορεί να μας στοίχιζαν κάτι παραπάνω, αλλά γελούσαμε βρε αδελφέ!
Η Φώτω μπορεί να έπνιγε τον πόνο της ξεφτίλας της πιπιλώντας  οινόπνευμα, εμείς όμως κάναμε καινούργιο συκώτι όταν την βλέπαμε να τρεκλίζει στην Βουλή!

Το τί σούργελα περάσανε από τα κυβερνητικά και υπουργικά έδρανα, δεν έχει προηγούμενο!
Καταστραφήκαμε αλλά το διασκεδάσαμε!
Γίναμε σκλάβοι αλλά βλέπαμε τους απίθανους κρετίνους που μας κυβερνούσαν και παρηγοριόμασταν ότι υπάρχουν και χειρότερα!

Τώρα;
Ποιός αντέχει τόση αβάσταχτη σοβαρότητα που χρειάζεται για να ξαναχτίσουμε όσα τόσοι προδότες, τόσα χρόνια γκρέμισαν;
Πώς θα αντέξουμε τόση δουλειά χωρίς μιά ντεμέκ θεούσα για πρωθυπουργό, να πιάνει ψιλό λακριντί με τον Θεό, και να ''καθαρίζει'' για πάρτη μας;
Πού θ' ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως κράτος αφού η Αυτού Χυδαιότης θα κάνει παρέα στον ''σύντροφο''  Άκη;

Θα αντέξουμε εν τέλει να έρθει όλος ο κόσμος τούμπα;
Θα αντέξουμε κυβερνητική εκπροσώπηση με δείκτη νοημοσύνης μεγαλύτερο του πιγκουίνου;
Θα αντέξουμε υπουργούς οικονομικών που να μην είναι χανουμάκια των τραπεζιτών;
Και δεν θα ματώνει η καρδιά μας να σκεφτόμαστε τον λεβεντόπουλο ανάσκελα να διαβουλεύεται με το ταβάνι του;

Δεν θα ραγίζει η καρδιά μας να βλέπουμε μπουμπούκια με άσπρα σφιχτοδεμένα πουκάμισα, να βγάζουν λόγο στους υπόλοιπους τρόφιμους στου Σινούρη και στου Δρομοκαϊτη;

Πώς θα είναι η ζωή μας χωρίς τον ''αδιάβαστο του μνημονίου'' σε υπουργική καρέκλα;
Υπάρχει ζωή μετά τον υιό Μπάρμπι; Μετά την Όλγα; (μία είναι η Όλγα και πλούσια τα ελέη της!)
Πολλά τα ερωτήματα.

Για, να το ξανασκεφτούμε!
Έρχεται και το τριώδιο.
Τέτοιους καρνάβαλους πού θα ξαναβρούμε;...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία σε προεκλογική περίοδο, οι πολιτικοί όροι και οι πολιτικές θέσεις δεν έχουν ξευτελιστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, ενώ η κρίση όλο και περισσότερο βαθαίνει με όλες τις οδυνηρές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία.
Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι τόσο κρίσιμες εκλογές με μεγάλη αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου, γίνονται σε περίοδο καρνάβαλου. Μόνο να μην μετανιώσουμε πικρά για άλλη μια φορά.

Αυτοί που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται την εθνική μας κυριαρχία, είναι αυτοί που την παρέδωσαν σε ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους, ενώ αυτοί που υποτίθεται ότι είναι διεθνιστές, προβάλλονται σαν… αυτοί που θα αγωνιστούν να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία!!!
Αυτοί που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τα εθνικά μας δίκαια και τα εθνικά μας συμφέροντα, είναι αυτοί που τα έχουν ξεπουλήσει όλα για ένα πινάκιο φακής και που εκλιπαρούν τους ξένους τοκογλύφους να τους ελεήσουν ακυρώνοντας κάθε έννοια εθνικής αξιοπρέπειας ενώ κυβέρνησαν με τα email των ξένων ανθελλήνων αφεντάδων.
Από την άλλη πλευρά αυτοί που υποτίθεται ότι δεν ενδιαφέρονται για τα εθνικά μας θέματα και δεν νοιάζονται για τα εθνικά μας συμφέροντα, είναι αυτοί που δηλώνουν ότι θα σταματήσουν αυτό τον εθνικό κατήφορο και θα αποτρέψουν με κάθε μέσο που θα τους δώσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές, το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και των εθνικών «φιλέτων», όπως αεροδρόμια, νησιά και λιμάνια.
Αυτοί που εμφανίζονται σαν υπερασπιστές της ορθόδοξης ταυτότητας μας, είναι αυτοί που την έχουν καταρρακώσει, που έχουν ψηφίσει τους περισσότερους αντιχριστιανικούς νόμους, που έχουν προωθήσει νομοσχέδια διάλυσης της ελληνικής οικογένειας θεμελιώδες κύτταρο της Ορθοδοξίας και έχουν ξευτελίσει κάθε έννοια θρησκευτικής συνείδησης εμφανιζόμενοι σαν οι μεγαλύτεροι θεομπαίχτες να προσεύχονται δημόσια μπροστά σε είκοσι τηλεοπτικές κάμερες, για να συγκινήσουν το ορθόδοξο φρόνημα αυτού του ταλαίπωρου λαού.

Ουδέποτε στην ελληνική ιστορία η υποκρισία δεν είχε τόσο μεγάλη πέραση στην δημόσια ζωή αυτής της χώρας. Μια υποκρισία που προβάλλεται σαν ο υπερασπιστής αυτών που έχει καταστρέψει, ο θεματοφύλακας αυτών που έχει καταρρακώσει, ο αγωνιστής γι αυτά που έχει ξεπουλήσει.
Υποκριτές που επιβάλλονται σαν οι εθνοσωτήρες της πατρίδας και όσοι διαφωνούν μαζί τους είναι απλά… λαϊκιστές.
«Έλληνες του 2015, μην λαϊκίζετε! Εμείς θα σας δολοφονούμε, αλλά εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να διαμαρτύρεστε γιατί γίνεστε λαϊκιστές».
Αλήθεια πως μπορούν και κοιμούνται όλοι αυτοί οι «σωτήρες» τα βράδια ήσυχοι, χωρίς εφιάλτες, όταν κάθε πρωί θα ακούσεις ανθρώπους να κλαίνε παγωμένοι από απόγνωση και απελπισία;

Λένε πως ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Στη προκειμένη περίπτωση, ο ελληνικός λαός έχει ηγέτες ψεύτες, απατεώνες, κλεφτές του κρατικού κορβανά, αδίστακτους ανθρώπους της νύχτας, ανίκανους δανδήδες, σοκολατόπαιδα που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους, lifestyle ξανθές και μοιραίες, άθεους χωρίς κανένα ιερό και όσιο, αριστερούς πολυτελείας που παθαίνουν «αλλεργία» όταν θίγεται κάποιο εθνικό θέμα, διάφορα παχύδερμα που το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι το πως θα φάνε περισσότερο και τέλος, εν ψυχρώ προδότες που η μόνη ικανότητα τους ήταν να ξεπουλούν για καθαρά ιδιοτελή συμφέροντα τον τεράστιο εθνικό πλούτο αυτής της χώρας.

Στο χέρι μας είναι να τους στείλουμε εκεί που τους πρέπει, εκτός και αν δεν είμαστε άνθρωποι με συνείδηση, αλλά «κουτάβια», μηχανάκια τηλεθέασης. 
Τότε θα είμαστε για άλλη μια φορά άξιοι της τύχης μας!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου