Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

21 Ιαν 2015

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς
«Κανείς πολιτικός δεν σκέφτεται τις μελλοντικές γενεές, γιατί το μέλλον δεν έχει εκλογική περιφέρεια»
Χ. Κίσιγκερ, το γνωστό κάθαρμα…
Στο άρθρο 51 του Συντάγματος αναγράφεται πως «ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους». Προβλέπει, δηλαδή, ο συνταγματικός νομοθέτης την δυνατότητα μείωσης του αριθμού των βουλευτών στους διακόσιους, πράγμα βεβαίως που ουδέποτε συνέβη. Ευχής έργον, επ’ αγαθώ του έθνους, θα ήταν η τροποποίηση του παραπάνω άρθρου. Να περιορισθεί ο αριθμός των βουλευτών από τριακόσιους σε διακόσιους ως ανώτατο όριο. Τα κέρδη και οι ωφέλειες από την ρηξικέλευθη αυτή πρόταση θα είναι πολλαπλά και για το Δημόσιο αλλά και για το «συμπαθές σώμα» των βουλευτών.

Πρώτον: Μία κυβέρνηση θα εκλέγεται-ισχυρώς και αυτοδυνάμως-με 100 περίπου βουλευτές. Κατά την διάρκεια μιάς κυβερνητικής θητείας έχουμε έναν ή δύο ανασχηματισμούς. Άρα θα μπορεί ο πρωθυπουργός να υπουργοποιεί όλους τους βουλευτές του. Έτσι θα παύσουν οι δυσαρέσκειες, οι δυσφορίες, οι απογοητεύσεις. Όλοι πλέον θα είναι απολύτως πειθήνιοι και πειθαρχικοί, πρωθυπουργολάτρες, αφοσιωμένοι στον αρχηγό και το περιβάλλον του.

Δεύτερον: Ένας βουλευτής κοστίζει στο Δημόσιο ταμείο 30.000 ευρώ περίπου μηνιαίως (μισθοί, παραστάσεις, ατέλειες και απαλλαγές, φρουροί, υπάλληλοι, έξοδα γραφείου και λοιπά προνόμια). Εκατό λιγότεροι σημαίνει ετήσιο έσοδο του Δημοσίου 10.000.000 ευρώ, ιλιγγιώδες νούμερο. Με αυτό το ποσό μπορεί το κράτος, για παράδειγμα, να λύσει το πρόβλημα της θέρμανσης στα σχολεία, να βελτιώσει αισθητά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασθενεστέρων, να αυξήσει τις συντάξεις.

Τρίτον: Θα μειωθούν οι βουλευτές της Αθήνας. Σήμερα στην Αττική εκλέγονται καμιά εβδομηνταριά εθνοπατριοί και εθνομητριές. Είναι η πιο ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα, κράτος εν κράτει. Η Αθήνα δεν χρειάζεται τόσους βουλευτές, εφ’ όσον όλες οι ανώτατες κρατικές και «παρακρατικές» εξουσίες βρίσκονται εκεί. Αντιπροσώπευση θέλει μόνο η ειρωνικώς λεγόμενη «επαρχία». Το αδηφάγο αθηνοκεντρικό κράτος, εξαιτίας αυτού του γεγονότος γιγαντώνεται. 70 βουλευτές και 50 υπουργοί και υφυπουργοί κατοικοεδρεύουν στην πρωτεύουσα. Το έχουμε ξαναγράψει. Από την αρχαία πόλη-κράτος, φτάσαμε στο σύγχρονο κράτος-πόλη. Εκτός των άλλων, θα γλιτώσουμε και από το νοσηρό φαινόμενο, να βλέπουμε στα έδρανα της βουλής, πολυδιαφημιζόμενους, αμαθέστατους αστέρες και αστερίσκους του αθλητισμού, της τηλεόρασης, της κομμωτικής, της υψηλής κοπτικής και ραπτικής και λοιπών λειτουργημάτων. Στην Αθήνα, χρησιμοποιεί η κυρίαρχη «μάζα» τα ίδια κριτήρια, που εφαρμόζει στα πολυκαταστήματα. Όπως επιλέγει το απορρυπαντικό ή την οδοντόβουρτσα, που διαφημίζεται, έτσι ψηφίζει τους βουλευτές της. Αυτό λέγεται μαζική δημοκρατία ή καλύτερα «τηλεκρατία».

Τέταρτον: Μείωση του αιρθμού των βουλευτών, συνεπάγεται αυστηρότερη και συνετότερη επιλογή υποψηφίων για τις λίστες. Ίσως έτσι το σύστημα λειτουργήσει αξιοκρατικότερα και τεθούν ως προϋπόθεση για την ανάδειξη στο βουλευτικό αξίωμα, οι ικανότητες, το αδιαμφισβήτητο υψηλό ήθος, ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας. Ίσως συνετισθεί ο λαός και σταματήσει τον συνωστισμό στους θαλάμους των βουλευτικών γραφείων, όπου εκλιπαρεί για ένα ρουσφέτι. Από τις ανίατες πληγές του τόπου κι αυτό, το οποίο είχε επισημάνει και ο Ροΐδης, ο οποίος το περιέγραψε με το δικό του περιπαικτικό και γλαφυρό τρόπο, προ αιώνος. Έγραφε: «Ο κύκλος της αρμοδιότητος και της ενεργείας του Έλληνος βουλευτού είναι δεκάκις ευρύτερος παρά εις πάσαν άλλην χώραν και η πεποίθησις εις την παντοδυναμίαν του τοσαύτη, ώστε, ως οι Εβραίοι παρά του Χριστού τέρατα και σημεία, ούτω ζητούσι και οι Έλληνες εκλογείς παρά του βουλευτού να θαυματουργή, μεταβάλλων τους οχυρώνας εις δημοτικά σχολεία, τα χωράφια εις οικόπεδα, τους ακτήμονας εις κτηματίας, τους χρηστούς υπαλλήλους εις παυσανίας, τους βλαχοδημάρχους εις ιππότας του Σωτήρος, τους δικαστάς εις αδικητάς και τους ξυλοσχίστας εις καθηγητάς. Το Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου, δύναται προς χρήσιν των σημερινών Ελλήνων να μετατραπεί εις Αρχή σοφίας φόβος βουλευτού» («Τα ανθελληνικά», σελ. 81).

Πέμπτον: Έχει ειπωθεί, νομίζω από τον Λένιν, πως αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα οι πολιτικοί θα τις καταργούσαν. Διαφωνεί κανείς; Εν προκειμένω, για να έρθουμε και στην επικαιρότητα. Αν εκλεγεί η ΝΔ, θα φορτωθεί ή τον «Ποτάμι» ή τον Βενιζέλο, θα συνεχίσει, δηλαδή, απρόσκοπτα η λιθοκάρδιος και χαλκέσπλαχνος Μέρκελ να μας κυβερνά απροκάλυπτα, απλώνοντας πάνω από την πατρίδα μας τα σάβανα των Μνημονίων. Ο κυρ-Αντώνης θα ομιλεί περί ανάπτυξης, ο Μιλτιάδης, ο Κυριάκος και λοιποί πορφυρογέννητοι τζιτζιφιόγκοι θα «υπουργούν» την εξαθλίωση του λαού και ο ΓΑΠ θα διδάσκει στα πανεπιστήμια του πλανήτη για το πώς επέβαλε «τον φόρο των πισινών».

Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, σέρνοντας μαζί του, τους ΑΝΕΛ ή τον «Ποτάμι» -όλα τα ξεπλένει– ή και τον Βενιζέλο –αρχολίπαρος ολκής– μετά από δύο τρεις λεονταρισμούς στα όργανα της Ε.Ε., θα προσγειωθεί, θα γλυκαθούν και από την εξουσία, τη δόξα και το χρήμα οι σύντροφοι – για το τελευταίο ειδικά οι προερχόμενοι από το ΠΑ$ΟΚ. Αυτοί δεν έχουν πρόβλημα, παλαιόθεν εκδίδονται- και θα βαδίσουν την πεπατημένη.

Το κατ’ εμέ, πιστεύω, ότι τούτος ο χιλιοβασανισμένος τόπος θα αποτινάξει τον ζυγό της κομματοκρατίας και ασημαντοκρατίας μόνο με λαϊκή εξέγερση. Δύο είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι σήμερα στην Ελλάδα: ο λαός και οι πουλημένοι και ανίκανοι και διεφθαρμένοι κομματάνθρωποι. (Έρευνα που έγινε απέδειξε ότι η ανεργία στα υψηλά κομματικά στελέχη, όλων των κομμάτων-περί τους 120.000 νομίζω- είναι μόνο 4%).

Ακούγοντας τις τσιρίδες, τις υλακές, τους μυκηθμούς, τα βελάσματα, τους γρυλλισμούς, τους κοασμούς, τα ρεκάσματα και τα ογκανίσματα των υποψηφίων τούτες τις ημέρες και τις προεκλογικές ψευτιές τους και τρισαθλιότητες, μου ήρθαν στο νου δύο στιχουργήματα του Γ. Σουρή. Το ένα αναφέρεται στο πώς πρέπει να αντιδρούμε, ως λαός, στις ουρανομήκεις σαχλαμάρες που εκτοξεύονται και το δεύτερο απευθύνεται στους υποψήφιους βουλευτές.

Το πρώτο:
«Αυτά φωνάζει ο καθείς
και την φωνήν οξύνει
και στον λαό φορτώνεται
και του πατεί τον κάλο
αλλ’ ο λεγόμενος λαός
τον αφαλό του ξύνει
για να μην πω χωρίς ντροπή
πως ξύνει τίποτ’ άλλο».

Το δεύτερο:
«Φέρτε μου κανάτες, φέρτε μου βαρέλες,
στρώσατε γιά μένα περσικά χαλιά
φέρτε μου κουζίνες, φέρτε μου κοπέλες,
φέρτε μου λαγούτα, φέρτε μου βιολιά.
Αϊντε πάλι γλέντι και χουβαρνταλίκι!
Λύστε το πουγγί σας, δώστε χαρτζηλίκι!
Χύνω τους καφέδες και τα βάζα σπάνω…
Ωχ! Χριστέ κι ας φέξει… Ωχ! Ψυχή μου γλέντι!
Εκλογές και πάλι… σ’ ό,τι κι αν σας κάνω
σεις να λέτε όλοι “πεκεΐμ εφέντη!”.
Όλων σας τα σπίτια ανοιχτά να τάβρω
ειδ’ αλλιώς σκεφθήτε πώς θα φάτε μαύρο!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Του Νίκου Σκουλά

Αυτό το σημείωμα δεν το γράφω για να σας πείσω να ψηφίσετε κάποιο κόμμα ή κάποιον υποψήφιο όπως θα περιμένατε πέντε μέρες προ των εκλογών αν και δεν έχω κρύψει τις πολιτικές μου προτιμήσεις, σεβόμενος όμως απολύτως και τις δικές σας.

Όλοι γνωρίζουμε πως η κατάσταση στη χώρα μας είναι απελπιστικά κρίσιμη. Όντως, αντιμετωπίζουμε μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Πιστεύω ακράδαντα ότι η επαπειλούμενη οικονομική χρεοκοπία είναι άμεση συνέπεια της πολιτικής, κοινωνικής και αξιακής μας χρεοκοπίας, η δε πρόληψή της είναι πλέον Σισύφειο έργο.

Το κάθε κόμμα έχει τη δική του συνταγή και το δικό του πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση και από τα μνημόνια και κάθε πολίτης έχει διαμορφώσει τη δική του γνώμη για το ποιο κόμμα τον εκφράζει. Καλώς… Δημοκρατικό του δικαίωμα αλλά και ευθύνη.

Σε κάθε ψηφοδέλτιο όμως υπάρχει το ζήτημα της επιλογής των άριστων υποψηφίων που θα κληθούν να εφαρμόσουν αυτά τα προγράμματα είτε στο Κοινοβούλιο, είτε αναλαμβάνοντας εκτελεστική εξουσία.

Και ενώ δεν λείπουν οι καλές ιδέες και οι καλές προθέσεις, κατά γενική ομολογία, στην εφαρμογή, έχουμε αποτύχει οικτρά. Κοντολογίς, εμείς οι πολίτες, φαίνεται να έχουμε κάνει πολύ άστοχες επιλογές για τους πλείστους ανθρώπους που διαχειρίστηκαν τις τύχες μας.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να επιλέξουμε, με περίσκεψη και αίσθημα ευθύνης, εκείνους τους βουλευτές που θα διοικήσουν τη χώρα.

Σήμερα λοιπόν, ως συμβολή μου στον προβληματισμό μας, επιχειρώ να μοιραστώ την εμπειρία 50 ετών στη διοίκηση, (καλή και κακή), τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα των επιχειρήσεων. Και ως μην ξεχνάμε: Το κράτος είναι η μεγαλύτερη «επιχείρηση» της χώρας.

Δεν αρκεί αγαπητοί φίλοι, να ψηφίζουμε κάθε τέσσερα ή, συνήθως, λιγότερα χρόνια και αν δεν τα πάνε καλά οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο, τους τιμωρούμε καταψηφίζοντάς τους, θεωρώντας ότι κάνουμε ανανέωση. Και το 2012 «ανανεώσαμε» τη Βουλή κατά περισσότερο από δύο τρίτα (210 βουλευτές) και ιδού τα χάλια μας.

Για τον εαυτό μου, έχω θέσει τα εξής κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, εντός του ψηφοδελτίου κόμματος της προτίμησής μου. Αν συμφωνείτε, μπορείτε και σεις να κάμετε κάτι ανάλογο για το ψηφοδέλτιο του δικού σας κόμματος..

Αρνούμαι να ψηφίσω κάποιον με βάση την αναγνωρισιμότητά του, απλά και μόνον γιατί είναι συνέχεια στα παράθυρα της τηλεόρασης προβαλλόμενος από ποιός ξέρει ποια συμφέροντα ή γιατί έχει ευφράδεια και «τα λέει ωραία» ή μόνο γιατί είναι συγγενής και συγχωριανός μου ή κολλητός του φίλου μου ή, ακόμα, γιατί είναι σύντεκνος ή κουμπάρος.

Ψάχνομαι πλέον βαθύτερα για να απαντήσω σε κρίσιμα ερωτήματα όπως:

Αν είναι ήδη βουλευτής, ποιες ήταν οι προτάσεις του στη Βουλή και στις κοινοβουλευτικές επιτροπές;
Πώς ψήφισε στα νομοσχέδια που επηρεάζουν την οικονομία, την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία, τα συνταξιοδοτικά και γενικότερα τη ζωή των πολιτών, ιδιαίτερα των αδύναμων;
Πόσες φορές πήρε θέση και παρενέβη για διόρθωση αδικιών εις βάρος απροστάτευτων πολιτών;

Να είναι ασυμβίβαστος πολέμιος της πάσης μορφής διαφθοράς και υπερασπιστής της διαφάνειας της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Γενικά, είναι καλός άνθρωπος και καλός πολίτης; Σημαντικό κριτήριο αυτό γιατί, δεν μπορεί κάποιος να είναι καλός πολίτης αν δεν είναι καλός άνθρωπος και δεν μπορεί να είναι καλός πολιτικός αν δεν είναι καλός πολίτης.

Όσο για το προφίλ του υποψηφίου, παλιού ή καινούργιου, θα φροντίσω να έχει όλα ή σχεδόν όλα τα εξής προσόντα:

Να είναι αληθινά μορφωμένος (στο σχολείο της ζωής, στην πιάτσα της κοινωνίας) όχι απλά με πτυχία, χωρίς να έχει ποτέ κερδίσει το ψωμί του, χωρίς να έχει βάλει ένσημα».

Να είναι ανιδιοτελής, αναμφισβήτητης εντιμότητας, χωρίς σκιές, ενάρετος, αποδεδειγμένα ικανός, όχι μόνο στα λόγια και να έχει πετύχει στην όποια δραστηριότητά του. Αν δεν διοίκησε κάποιος, με επιτυχία, μια μικρή έστω επιχείρηση, πώς θα κυβερνήσει την τεράστια επιχείρηση που είναι το κράτος;

Να είναι πρόθυμος και ακούραστος. Να μην έχει ανασυρθεί από «κομματική αποθήκη» με την υπόσχεση πως αν δεν εκλεγεί και κερδίσει το κόμμα του, θα έχει ως αντίδωρο το βόλεμά του σε κάποια δημόσια θέση με παχυλό μισθό και αρκετά προνόμια.

Μπορούμε ίσως να σκεφτούμε και άλλα. Σε κάθε περίπτωση, αφού εκλεγούν, όσοι κι όποιοι εκλεγούν, δεν πρέπει να τους αφήνουμε ήσυχους.
Ως ενήμεροι, υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, οφείλουμε να τους ελέγχουμε συνεχώς, αλλά και να τους βοηθούμε να κάνουν καλά τη σπουδαία δουλειά που τους εμπιστευτήκαμε.

Επικοινωνία με τον συντάκτη
e-mail: nskoulas@nsa.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Πολιτικοί σεισμοί αναμένονται στην Ευρώπη το 2015, σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit (EIU). Η άνοδος λαϊκιστικών κομμάτων θα οδηγήσει ορισμένα από αυτά στην εξουσία ενώ άλλα κόμματα που μέχρι πρότινος κυριαρχούσαν θα προχωρήσουν σε ανήκουστες μέχρι σήμερα συμμαχίες, λέει το όργανο αυτό του «Economist» που ειδικεύεται στις προβλέψεις και τις αναλύσεις.

Η «κρίση δημοκρατίας» της Ευρώπης οφείλεται στο χάσμα μεταξύ των ελίτ και των ψηφοφόρων. Στην καρδιά της ευρωπαϊκής πολιτικής, εκεί όπου θα έπρεπε να βρίσκονται οι μεγάλες ιδέες, βρίσκεται σήμερα ένα μεγάλο κενό.
Οι παράγοντες - κλειδιά που προκάλεσαν το φαινόμενο αυτό είναι η υψηλή αποχή από τις εκλογές και η κατακόρυφη πτώση της συμμετοχής στα παραδοσιακά κόμματα.

Οι Βρετανοί, που θα πάνε στις κάλπες τον Μάιο, βρίσκονται στα πρόθυρα μιας δυνητικά παρατεταμένης περιόδου πολιτικής αστάθειας. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη περίπτωση απ' όση συνήθως να προκύψει μια ασταθής κυβέρνηση από τις εκλογές στις οποίες το ξενοφοβικό UKIP θα πάρει ψήφους τόσο από τους Συντηρητικούς όσο και από τους Εργατικούς.

Αλλά η πιο άμεση πολιτική πρόκληση αφορά την Ελλάδα όπου «ο λαϊκιστικός ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να προκύψει πρώτο κόμμα» στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Αν σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «θα στείλει κρουστικά κύματα στην ΕΕ και θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για πολιτική αναταραχή αλλού».

«Η εκλογή μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει αστάθεια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στην περιοχή. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει κρίση στη σχέση της Ελλάδας με τους διεθνείς δανειστές της δεδομένου ότι η διαγραφή του χρέους αποτελεί κεντρικό στοιχείο του πολιτικού του προγράμματος»
, συνεχίζει το EIU. «Καθώς παρόμοια αντικαθεστωτικά κόμματος κερδίζουν γρήγορα έδαφος σε διάφορες άλλες χώρες όπου θα πραγματοποιηθούν εκλογές το 2015, οι δευτερογενείς επιδράσεις από μια περαιτέρω περίοδο αναταραχής στην Ελλάδα θα είναι σημαντικές».
Άλλες εκλογές με πιθανώς απρόοπτα αποτελέσματα αναμένονται στη Δανία, στη Φινλανδία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Σουηδία, στη Γερμανία και στην Ιρλανδία. «Σε όλες αυτές τις χώρες υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: η άνοδος λαϊκιστικών κομμάτων», λέει το EIU.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του, τα λαϊκιστικά κόμματα της Αριστεράς, της Δεξιάς και των ενδιάμεσων αποχρώσεων μετακινούνται στον χώρο που αφήνουν ελεύθερο τα παλαιά κόμματα και η παραδοσιακή κοινωνική τους βάση. Η αντίθεση προς τις Βρυξέλλες, τη μετανάστευση και την λιτότητα αποτελούν ζητήματα - κλειδιά για πολλά από τα κόμματα αυτά.

Στον υπόλοιπο κόσμο, το EIU λέει ότι σημαντικά κινήματα διαμαρτυρίας έχουν εμφανιστεί σε περισσότερες από 90 χώρες την τελευταία πενταετία. «Ένα κύμα λαϊκών αντιδράσεων σάρωσε την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Λατινική Αμερική τα τελευταία χρόνια. Η Ασία και η Βόρεια Αμερική αποδείχθηκαν λιγότερο επιρρεπείς, αν και δεν την γλίτωσαν τελείως».

Το ερώτημα είναι αν οι εξελίξεις αυτές αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία ή απόδειξη ότι αυτή ζει και βασιλεύει.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

«Εγκληματικό οργανισμό» αποκάλεσε το ΤΑΙΠΕΔ ο συνταγματολόγος και καθηγητής της Νομικής Σχολής, Γεώργιος Κασιμάτης, και πρόσθεσε ότι η φράση του δεν συνιστά περιύβριση αρχής, καθώς η σύσταση και οι αρχές λειτουργίας του, που θεσπίστηκαν με τον νόμο 3896/2011 κατ’ εφαρμογήν του Μνημονίου, έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, αλλά και το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

Η τοποθέτηση-καταπέλτης έγινε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος, το Δίκτυο Φίλοι της Γης και η Πρωτοβουλία Πολιτών και ήταν -στην ουσία- η αφετηρία της κίνησης για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία καλούνται να πάρουν σαφή θέση όλα τα κόμματα.

«Είναι το όργανο με το οποίο αυτοκτονεί το Ελληνικό Δημόσιο», παρατήρησε ο Γιώργος Χριστοφορίδης από το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και τόνισε ότι με τον θεσμό του ΕΣΧΑΔΑ ανατράπηκε η πολεοδομική νομοθεσία στο όνομα των επενδύσεων.

Διαχειρίζεται δημόσια «φιλέτα»1,3 τρισ. ευρώ!

Στην πράξη το ΤΑΙΠΕΔ διαχειρίζεται δημόσια «φιλέτα» συνολικού ύψους 1,3 τρισ. ευρώ! «Το ποσό δεν έχει εγγραφεί ποτέ στο ενεργητικό του ΤΑΙΠΕΔ, γιατί θα αρκούσε, για να υπερκαλυφθεί το δημόσιο χρέος», αποκάλυψε ο δικηγόρος Π. Πολιτόπουλος, που δραστηριοποιείται για τη διάσωση του Ελληνικού.

Με βάση τον ιδρυτικό νόμο, στο Ταμείο εντάσσεται μόνον η ιδιωτική περιουσία, αλλά αρκεί μια υπουργική απόφαση για να επεκτείνει τη δράση του σε ακίνητα εθνικής σημασίας, οικολογικού ενδιαφέροντος, ακόμα και μνημεία.

Πηγή efsyn

Γ. Κασιμάτης: "Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα..."

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες....
Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν...
Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.

Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ' επίφασην πρωθυπουργού.

Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά  τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο "πείραμα" της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μίας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας...

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές. 
Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς... 
Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου...
Ή αυτοί, ή εμείς...

Πολιτικό πραξικόπημα του Παπανδρέου η υπογραφή του μνημονίου

Η Δανειοδοτική Σύμβαση, το Μνημόνιο και η Συμφωνία έγκρισης του ΔΝΤ αποτελούν μια ενιαία διεθνή σύμβαση που υπογράφουν η Ελληνική Δημοκρατία, οι 16 χώρες της Ευρωζώνης και (στην τρίτη περίπτωση) και το ΔΝΤ.

2. Με την ενιαία αυτή διεθνή σύμβαση επιβάλλονται οι όροι που δένουν χειροπόδαρα την Ελλάδα:

Παραίτηση από τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας, εθνικής κληρονομιάς και από κάθε άλλη ένσταση
Παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων που εγγυώνται το Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο
Παραβίαση θεμελιωδών αρχών της συνταγματικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας.

3. Οι συμβάσεις αυτές έπρεπε να κυρωθούν ως διεθνείς συμβάσεις από τη Βουλή των Ελλήνων με πλειοψηφία των 3/5 των βουλευτών, δηλαδή με 180 βουλευτές.

Αυτό το επιβάλλουν το Ελληνικό Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο.

Όμως δεν έγινε.

Αντ' αυτού η Σύμβαση Δανειοδότησης που είναι η βασική Σύμβαση από τις τρεις, ορίζει παράνομα ότι θα εφαρμόζονται από την ημέρα υπογραφής τους χωρίς κύρωση. Το ίδιο όρισε και ένας νόμος που ψηφίστηκε λίγες μέρες μετά το ν. 3847/2010. Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

4. Το ότι δεν κυρώθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων οι τρεις Συμφωνίες, που αποτελούν την ενιαία Σύμβαση δανειοδότησης, παραβιάζει και το Ελληνικό Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο. Συνέπεια αυτής της σοβαρής παραβίασης είναι ότι οι Συμβάσεις είναι άκυρες και μάλιστα ανυπόστατες.

5. Με βάση τις ανυπόστατες συμβάσεις ασκείται εξουσία στην Ελλάδα εκτός Συντάγματος, εκτός Διεθνούς Δικαίου και εκτός νόμου.

Η παράνομη εξουσία που ασκείται είναι:
όλες οι υποχρεώσεις εφαρμογής των Συμβάσεων που εκτελεί η Ελλάδα και
ο λεπτομερής και αυστηρός έλεγχος της «Τρόικα»
Η εξουσία αυτή είναι εκτός συνταγματικής νομιμότητας και επομένως πραξικοπηματική.
Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος της Ευρώπης θα είχε απαγορευθεί η είσοδος της Τρόικα για έλεγχο στην χώρα από τον εισαγγελέα.

6. Η επιβολή στην Ελλάδα των όρων που παραβιάζουν το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο, ιδίως του όρου παραίτησης από τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας «άνευ όρων και αμετακλήτως» αποτελεί άσκηση οικονομικής και πολιτικής βίας σύμφωνα με την Σύμβαση της Βιέννης, του 1969.

Συμπέρασμα:

1. Για τις πιο αυστηρές και απάνθρωπες διεθνείς συμβάσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέκαμψε η Κυβέρνηση όλους τους βασικούς θερμούς του Πολιτεύματος:

το Αντιπροσωπευτικό Σώμα του Ελληνικού Λαού
τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
το Υπουργείο Εξωτερικών

και δεν ενημέρωσε τον ελληνικό λαό.

2. Η εξουσία που ασκείται βάσει των Συμβάσεων με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ είναι πραξικόπημα.

* Την τεκμηρίωση των σκέψεων αυτών θα την βρείτε στη μελέτη του ομότιμου καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργου Κασιμάτη με τίτλο «Οι συμφωνίες δανεισμού της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Η Ελλάδα από την Δευτέρα δεν θα είναι στην Ευρώπη. Μην αγχώνεστε, δεν πρόκειται να μετακινηθεί ούτε έναν πόντο από εκεί που ήδη βρίσκεται σήμερα: Στην άκρη των Βαλκανίων. Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω όσους φίλους και φίλες πιστεύουν κάτι διαφορετικό, αλλά η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη. Το να γίνει η Ελλάδα μία κανονική δυτική χώρα είναι το ζητούμενο, είναι το ιδανικό για αρκετούς ανθρώπους. Κι ίσως παραμείνει για πολλές ακόμη δεκαετίες...

Οι σύντροφοι της απέναντι όχθης που έρχονται με ορμή και διεκδικούν την εξουσία, δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ότι θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν δυο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν συγχωρούν. Το δεύτερο ότι η Ευρώπη δεν πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει η ίδια. Το πολύ - πολύ να απαιτήσει να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Η Ελλάδα είναι μία μη κανονική χώρα! Που αλλού θα βρισκόντουσαν έξω από τα κάγκελα της φυλακής όσοι πέταξαν με εξόφθαλμη απάτη στα βράχια τις μισές διαφημιστικές εταιρείες της χώρας, ένα τηλεοπτικό κανάλι όπως το Alter και φέσωσαν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το τραπεζικό σύστημα; Στην Ελλάδα!

Σε ποιά άλλη χώρα οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ ξυπνάνε με τους μπράβους πάνω από το προσκεφάλι τους; Στην Ελλάδα! Εκεί όπου υπάρχει κανάλι με τηλεοπτική μετάδοση που δεν τολμάει να πει ούτε ότι οι παίκτες μιας συγκεκριμένης ομάδας έχουν βγει οφσάιντ!

Σε ποιά άλλη χώρα μπορεί το 1% σε μία ανώνυμη εταιρεία να έχει την ίδια ισχύ με το 99%; Καλά καταλάβατε! Στην Ελλάδα! Για να είναι εξασφαλισμένος εκείνος που πήρε το 1% ότι θα το πουλήσει οπωσδήποτε σε προνομιακή τιμή!

Σε ποια άλλη χώρα ο σύλλογος εργαζομένων μιας κρατικής εταιρείας βγάζει ανακοίνωση που προτρέπει την εταιρεία να κλείσει μία δουλειά δεκάδων εκατομμυρίων με συγκεκριμένο ιδιώτη; Ναι, στην Ελλάδα ασχολείται το συνδικαλιστικό κίνημα και με τέτοια θέματα. Και μιλάμε για τον ΟΠΑΠ. Αλήθεια, πόσο κοστολογούνται σήμερα οι υπηρεσίες που πρόσφερε στο παρελθόν ο εν λόγω ιδιώτης; Γι΄ αυτό τι έχει να μας πει το λαλίστατο σωματείο κι όσοι το καλύπτουν πολιτικά;

Σε ποιά άλλη χώρα συνέβη αυτό που έγινε στην Ελλάδα, όταν η Βουλή των Ελλήνων υπέγραψε συμφωνία για να κλείσει άρον - άρον η υπόθεση της Siemens; Την Siemens που λάδωσε όποιον μιλούσε ελληνικά! Αντί να τους ζητήσουν να επιστρέψουν πίσω όλα τα κλεμμένα και να παραδώσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη όλους τους επίορκους Έλληνες που λαδώθηκαν, η Βουλή έκλεισε μαζί τους συμφωνία! Τρέλα!

Σε ποιά άλλη χώρα θα γινότανε ό,τι έγινε με το Ελληνικό; Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή είναι η "ανάπτυξη". Έδωσαν σε έναν ιδιώτη το δικαίωμα να πουλάει κρατική γη. Αυτό συνέβη στην πραγματικότητα!

Σε ποιά άλλη χώρα ομάδες κομάντο θα απειλούσαν να κάψουν ζωντανούς τους εργαζόμενους ενός μεταλλείου, όπως έγινε στην Χαλκιδική, και αυτοί οι "επαναστάτες" θα τύγχαναν της πολιτικής κάλυψης ενός μεγάλου κόμματος;

Σε ποιά άλλη χώρα ένα κόμμα εξουσίας θα ζητούσε να μην μεταφερθούν οι τρομοκράτες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας;

Χιλιάδες τα παραδείγματα. Επειδή όλοι ζούμε σε αυτή την χώρα και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, ξέρουμε ότι η χώρα αυτή δεν είναι μία κανονική χώρα. Είναι μία χώρα γεμάτη αντιθέσεις που πνίγεται από μεγάλες δόσεις υπερβολής. Η δεξιά δεν είναι μία κανονική δεξιά. Θυμίζει περισσότερο μία μάζωξη πολεμάρχων στο Αφγανιστάν! Η αριστερά δεν είναι μία κανονική ευρωπαϊκή αριστερά. Η ίδια λέει ότι αναζητά τα πρότυπά της στην Λατινική Αμερική. Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν είναι ένας κανονικός επιχειρηματικός κόσμος. Ή καλύτερα οι κανονικοί επιχειρηματίες συνθλίβονται από ένα αδυσώπητο, πανούργο και άδικο κράτος. Επιβιώνουν μόνο οι κρατικοδίαιτοι, οι μεσάζοντες και οι μιζαδόροι.

Τι θα αλλάξει σε αυτή την χώρα από την Δευτέρα;

Θανάσης Μαυρίδης
Επικοινωνία με τον συντάκτη

thanasis.mavridis@capital.gr
Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Δολοπλοκίες, ημίγυμνες υποψήφιες, μηνύματα μίσους και αλληλοσπαραγμού και τώρα, μυστικές υπηρεσίες και παρακολουθήσεις, έρχονται να συμπληρώσουν το κακογραμμένο σενάριο των επικείμενων ελληνικών βουλευτικών εκλογών. Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη, κι επειδή οι πρόθυμοι να μας ξανασώσουν δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να συζητήσουν για το δια ταύτα, δηλαδή τις προγραμματικές τους θέσεις για να αντιστραφεί η καταστροφική επέλαση των μνημονίων και των επικυρίαρχων δυνάμεων, άρχισε να ακολουθείται πλέον και η ευφάνταστη οδός του μυστηρίου του κόσμου των μυστικών υπηρεσιών και ενδεχομένως να τεθούν σκληρές «λύσεις» που θα εμπεριέχουν και παράπλευρες απώλειες.

Σε αυτό το σκηνικό του πολιτικού βόθρου, λοιπόν, κάποιοι «ευφυείς» αποφάσισαν να εισάγουν και την «κλασική συνταγή» των μυστικών υπηρεσιών και δη των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, χωρίς να προσδιορίζεται ποιος παρακολουθεί και γιατί…! Εάν υποθέσουμε πως ξένες μυστικές υπηρεσίες (και χώρες) αποφάσισαν να παρακολουθήσουν ελληνικά πολιτικά κόμματα, θα πρέπει αυτόματα να υποθέσουμε πως αυτές οι ξένες μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει μέσα στα υπό παρακολούθηση κόμματα… Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμβαίνει, αφού είναι γνωστό τοις πάσι πως εδώ και πολλά χρόνια έχουν ήδη κατορθώσει να παρεισφρήσουν, ποικιλοτρόπως, όλοι εκείνοι που ενδιαφέρονται να ελέγχουν τον πολιτικό βίο της Ελλάδας.

Η περίπτωση να αλληλο-παρακολουθούνται τα πολιτικά κόμματα θα μπορούσε να είναι πιθανή, αλλά μόνο εάν έχουν αναπτύξει συνεργασίες με πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε υψηλού επιπέδου βιομηχανική κατασκοπεία ή εάν τα ενδιαφερόμενα κόμματα έχουν αγοράσει δικό τους (πανάκριβο) υλικό παρακολουθήσεων, χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Η περίπτωση να παρακολουθούνται ελληνικά πολιτικά κόμματα από ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ανήκει στον χώρο της φαντασίας, αφού είναι γνωστό πως το πέρασμα του ΓΑΠ από την πρωθυπουργία δημιούργησε πλείστα όσα προβλήματα στην εχεμύθεια των συγκεκριμένων υπηρεσιών και ως εκ τούτου ασφαλής (και μη σύννομη) συνεργασία μαζί τους αποκλείεται από την απλή λογική…

Εν πάσει περιπτώσει, εάν κάποιος έχει την εντύπωση πως οι μυστικές υπηρεσίες θα διεξήγαγαν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που θα ήταν δυνατόν να γίνουν αντιληπτές από δημοσιογράφους ή άλλους (με μηδενική γνώση του αντικειμένου), τότε ή υποτιμά σε απίστευτο βαθμό την δική μας νοημοσύνη ή υποτιμά πολύ την ικανότητα των μυστικών υπηρεσιών…

Φαίνεται, λοιπόν, πως οι τηλεοπτικές σειρές, αλλά και η ανάγκη να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ουσιαστική προεκλογική συζήτηση, «γέννησε» στο μυαλό κάποιων ανοήτων (και προφανώς αδαών) την ιδέα για το «πιασάρικο θέμα» των παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων…

Για να μπορέσει να γίνει μαζική παρακολούθηση τηλεφωνικών αριθμών, απαιτείται πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές (σέρβερς) των τηλεφωνικών εταιρειών. Εκεί, η παρακολούθηση είτε γίνεται σε συγκεκριμένους αριθμούς (μέθοδος που ακολουθούν οι κρατικές υπηρεσίες και την εφαρμόζουν κατόπιν εισαγγελικής εντολής) είτε με την διείσδυση ειδικού λογισμικού το οποίο όμως για να μην γίνει γνωστό θα πρέπει να τοποθετήσει ειδικός τεχνικός της τηλεφωνικής εταιρείας προκειμένου να μην εμποδιστεί η δράση του λογισμικού υποκλοπής από το εταιρικό Firewall. Οι υποκλαπείσες τηλεφωνικές γραμμές αναδρομολογούνται σε κτιριακές εγκαταστάσεις που διαθέτουν τον απαραίτητο σε υλικό και λογισμικό εξοπλισμό, τον οποίο χειρίζονται εξειδικευμένοι υπάλληλοι…

Παρακολούθηση μεμονωμένων τηλεφωνικών αριθμών από smart phones, είναι δυνατόν να επιτευχθεί με κλωνοποίηση της κάρτας SIM. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε άμεσα, με κάποιον δηλαδή που θα έχει πρόσβαση στο συγκεκριμένο κινητό και θα αφαιρέσει την κάρτα για να την κλωνοποιήσει είτε με την back door διείσδυση μέσω της τεχνολογίας Bluetooth για να εισαχθεί κατάλληλο λογισμικό κλωνοποίησης της κάρτας. Σε αυτή την περίπτωση η χρήση του τηλεφωνικού αριθμού γίνεται από δύο ή περισσότερους χρήστες (εξαρτάται από το πόσες φορές θα κλωνοποιηθεί η κάρτα SIM).

Μία άλλη περίπτωση υποκλοπής από συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό είναι η διείσδυση Bluetooth με τη μέθοδο back door και η εγκατάσταση λογισμικού Trojan (δούρειου ίππου), το οποίο θα μεταφέρει την δυνατότητα πλήρους ελέγχου (φυσικά και παρακολούθησης) όλων των λειτουργιών της τηλεφωνικής συσκευής smart phone. Η εισαγωγή ενός Trojan είναι δυνατό να γίνει και με αποστολή ενός sms ή μέσω τηλεφωνικής κλήσης (με άνοιγμα του sms ή απάντηση της τηλεφωνικής κλήσης εισάγεται ο δούρειος ίππος).

Επίσης, είναι δυνατόν η τηλεφωνική υποκλοπή να γίνεται μέσω πλήρους κάλυψης των συχνοτήτων του στόχου παρακολούθησης από ειδική συσκευή (ονομάζεται βαλιτσάκι αλλά πρόκειται για ένα σύστημα παρακολούθησης που τοποθετείται σε αυτοκίνητα – κλούβες). Αυτού του είδους η παρακολούθηση είναι εν μέρει προβληματική, αφού υπάρχουν όρια απόστασης και τυχαίων ή σκόπιμων παρεμβολών επί των συχνοτήτων, ενώ απαιτεί «καθαρό πεδίο», δηλαδή την μη ύπαρξη φυσικών εμποδίων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύσσεται συνεχώς μειώνοντας – εξαλείφοντας τα αρνητικά της στοιχεία.
Μην ξεχνάμε βέβαια ότι έχουν ακουστεί πάρα πολλά και έχουν γραφτεί ακόμα περισσότερα για τα περίφημα υπερσύγχρονα "βαλιτσάκια" που όπως λέγεται είχε προμηθευτεί παρανόμως η ΕΥΠ επί κυβερνήσεως ΓΑΠ και τα οποία ξαφνικά "χάθηκαν" από την ΕΥΠ μετά την πτώση της κυβέρνησης ΓΑΠ και που όπως λένε τα διαθέτουν για ΙΧ υπηρεσίες και με το αζημίωτο πρώην ανώτατα στελέχη της υπηρεσίας...

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι παρακολούθησης και δεν χρειάζεται να εντρυφήσουμε σε αυτές, επειδή το «δημοσιογραφικό δαιμόνιο» που ανακάλυψε προεκλογικά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, δεν αναφέρεται σε καμία τέτοια μέθοδο. Αντίθετα, αναφέρεται στη χρήση cryptophone, δηλαδή τηλεφωνικής συσκευής που χρησιμοποιεί (ή έχει ενσωματωμένο) ειδικό λογισμικό κρυπτογράφησης.
Και στο σημείο αυτό βρίσκεται το ευτράπελο της καταγγελίας περί παρακολουθήσεων, αφού οι συσκευές που εμφανίζονται εξασφαλίζουν (κατά το δυνατόν) την ασφαλή επικοινωνία μεταξύ δύο τηλεφωνικών συσκευών ιδίου τύπου, δηλαδή μεταξύ δύο συσκευών cryptophone και δεν έχουν λογισμικό παρακολούθησης!

Εάν δεν πρόκειται για ανέκδοτο, πρόκειται για γελοιότητα χειρίστου είδους, που υποκρύπτει πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι παρακολουθήσεις γινόντουσαν μεταξύ «ασφαλών συσκευών επικοινωνίας». Εάν οι δημοσιογράφοι υπονοούν ότι η εταιρεία που κατασκευάζει τις συγκεκριμένες «ασφαλείς τηλεφωνικές συσκευές» διέθεσε συσκευές και σε εκείνους που θέλησαν να παρακολουθήσουν τα πολιτικά κόμματα, τότε ο θιγμένος είναι η ίδια η εταιρεία, η οποία θα πρέπει να κινηθεί άμεσα νομικά κατά εκείνων που την διασύρουν στον επαγγελματικό της χώρο ισοπεδώνοντας την αξιοπιστία της καταστρέφοντάς την δια παντός…

Εκτός και εάν οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να διαφημίσουν την εταιρεία κρυπτογράφησης τηλεφωνικών συσκευών, οπότε η υπόθεση παίρνει άλλες, τελείως διαφορετικές διαστάσεις και δεν αφορά τα πολιτικά κόμματα, αλλά όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους (εφοπλιστές, τραπεζίτες, υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών, κατασκευαστές δημοσίων έργων κ.α.), που είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν πολλά χρήματα για να αποκτήσουν ασφαλείς ενδοεταιρικές τηλεφωνικές συνομιλίες και επαφές…

ΥΓ: Εν κατακλείδι, όλα τα κόμματα (πλην ίσως του ΚΚΕ) έχουν τόσα πρόθυμα "βαθιά -μικρά ή μεγάλα- λαρύγγια" που δεν χρειάζονται συσκευές παρακολούθησης για να μαθαίνει κάποιος ενδιαφερόμενος (ιδιώτης ή ξένη χώρα) τα μυστικά τους...
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ας κάνουμε μία έκκληση προς τους πολιτικούς μας έστω και την ύστατη ώρα: επιτέλους σοβαρευτείτε!
Μην σπεύδετε να μοιράσετε αφειδώς χρήματα που δεν πρόκειται να έχετε στα πτωχευμένα δημόσια ταμεία.
Μην συνεχίζετε να δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν σε καμία περίπτωση.
Μην αποκοιμίζετε τους πολίτες πως δήθεν θα μείνουν αλώβητες οι συντάξεις και οι μισθοί, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά πως το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας πνέει τα λοίσθια και πως δεν προσελκύουμε επενδύσεις ούτε για δείγμα.

Σεβαστείτε τουλάχιστον το γεγονός ότι επί 5 χρόνια έχετε κατά-εξευτελίσει έναν ολόκληρο λαό, πως τον έχετε φορτώσει ουσιαστικά στις πλάτες 18 άλλων ευρωπαϊκών λαών που μας στηρίζουν με φθηνά δάνεια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, και έχετε το θράσος από πάνω να βρίζετε την "κακιά τρόικα" και να αντιστέκεστε με γελοίες "κόκκινες γραμμές" σε κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης.
Σταθείτε επιτέλους απέναντι στη Γερμανία και στους υπόλοιπους εταίρους μας διαφυλάσσοντας ό,τι σας έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά σας (αν διαθέτετε καθόλου), και μην καταδικάζετε τη νέα γενιά Ελλήνων σε αναγκαστική μετανάστευση.

Πάρτε χαμπάρι ότι το πάρτι της Μεταπολίτευσης τελείωσε μαζί με τα τζάμπα δανεικά, και ότι τώρα ήρθε η εποχή της σοβαρότητας, των μετρημένων λόγων και της σκληρής δουλειάς. Η άσκηση πολιτικής στα πρότυπα του Μαυρογιαλούρου έχει κουράσει και αηδιάσει τον κόσμο.
Καταλάβετε ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν είμαστε πλέον ίδιοι με εκείνα τα αγελαία πλήθη που κουνούσαν σημαιάκια κάτω από προεκλογικά μπαλκόνια τις δεκαετίες του '80 και του '90.

Αν δεν έχετε διάθεση να αρθείτε στο ύψος των δραματικών περιστάσεων, ή αν δεν μπορείτε να προσαρμοστείτε στην πεζή πραγματικότητα της χρεοκοπίας στην οποία μας οδηγήσατε, κάντε μας τουλάχιστον τη χάρη και αδειάστε μας τη γωνιά.
Και κάντε το ησύχως, γιατί αν ταράξετε τα νερά, ενδέχεται να φιλοξενήσει το κράτος, σε ειδικά κτίρια, εφ όρου ζωής…

Stirlitz

Σχόλιο ιστολογίου: Την Κυριακή έχουμε μεγάλο ματς. Βολεμένοι εναντίον αβόλευτων. Και μην γελάτε. Όλα τα έξοδα αυτής της παράστασης είναι πληρωμένα από εμάς κι όχι από τους… «αθλητές» και τους σπόνσορές τους. Αυτοί πάλι θα εισπράξουν…

"Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας,
που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι
ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι
πεισματάρηδες αγωνίζονται να
εξουδετερώσουν τη φθορά".
Οδυσσέας Ελύτης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Του Vladislav Perunović
Αποκλειστικού Ανταποκριτή μας στα Σκόπια 


Μαζική διαμαρτυρία απέναντι στις κυβερνητικές δυνάμεις των Σκοπίων, έγινε χθες στα Σκόπια. Στην διαδήλωση διαμαρτυρίας μετείχαν πάρα πολλοί πολίτες των Σκοπίων, οι οποίοι κατήγγειλαν τις κυβερνητικές επιλογές φίμωσης στην ελευθερία του λόγου των πολιτών αλλά και κατά της ελεύθερης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Γκρούεφσκι.

Αφορμή γι αυτή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στάθηκε η φυλάκιση του δημοσιογράφου των Σκοπίων Τόμισλαβ Κεζαρόφσκι, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος μετά την σύλληψή του, η οποία ήταν μία προφανής πολιτική και όχι δικαστική απόφαση.
Η διαδήλωση αυτή έγινε κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα και ξεκίνησε μπροστά από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Εφετείου της πόλης των Σκοπίων και τερματίστηκε στο κυβερνητικό κτίριο της ΠΓΔΜ.

Σε ομιλίες που έγιναν απευθυνόμενες προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έγιναν σαφείς αναφορές στην καταστροφική παρέμβαση της κυβέρνησης στον Τύπο της χώρας.
Κύριο σύνθημα το διαδηλωτών κατά της κυβέρνησης Γκρούεφσκι ήταν «φονιάδες δολοφόνοι» και αφορούσε τόσο στις πολιτικές πρακτικές της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Γκρούεφσκι, όσο και στον ύποπτο θάνατο του Νικόλα Μλαντένοφ, υπόθεση την οποία διερευνούσε και ο Κεζαρόφσκι.
Πριν από την διαδήλωση, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών (ΟΑΣΕ, Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα, Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων) επεσήμαναν πως ο Κεζαρόφσκι είναι ένας πολιτικός κρατούμενος.

Αυτή η τελευταία συγκέντρωση – διαδήλωση που έγινε στο κέντρο των Σκοπίων, είναι μέρος από μία σειρά αντικαθεστωτικών εκδηλώσεων που γίνονται κατά των δικτατορικών πρακτικών του Γκρούεφσκι, ο οποίος καταβάλλει μία εμφανή προσπάθεια να θέσει υπό τον έλεγχό του, αλλά και του κόμματός του VMRO-DPMNE, όλα τα μέσα ενημέρωσης πλην του διαδικτύου, το οποίο συνεχίζει να είναι ελεύθερο στην ΠΓΔΜ.


 
 
 
 
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος

Ακόμη και με τις μέγιστες δυνατές εκπτώσεις το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θα ανακοινώσει ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι αύριο Πέμπτη, στην καλύτερη περίπτωση θα διασφαλίσει την ανοχή του Βερολίνου. Εναλλακτικές λύσεις - πραγματικές απειλές είναι: πρώτον, προσφυγή της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και δεύτερον, η ενίσχυση του κλίματος εξέγερσης κατά της ΕΚΤ που αποτυπώνεται στον γερμανικό Τύπο. Είναι ολοφάνερο ότι δεν πρόκειται ούτε για δυσκολίες προσαρμογής ούτε για επικοινωνιακή διαχείριση από την καγκελαρία για χειραγώγηση των ευρωσκεπτικιστών. Η Γερμανία έχει πρόβλημα ευρωπαϊκής στρατηγικής συνολικά και συνεπώς η ΕΕ-Ευρωζώνη έχουν γερμανικό πρόβλημα.

Οπως πολύ εύστοχα το υπονοεί ο αρθρογράφος των «Financial Times» Wolfgang Munchau, το Βερολίνο εναντιώνεται στην αμοιβαιοποίηση του κινδύνου σκεπτόμενο αυτό που όλοι σκέπτονται, αλλά δεν τολμούν να πουν, μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ιταλίας το κόστος της οποίας θα ήταν μοιραίο για τη Γερμανία. Ποια όμως είναι η εναλλακτική λύση, το σχέδιο Β των Μέρκελ-Σόιμπλε; Κανένα απολύτως!

Πρώτον, η σημερινή ακινησία δεν μπορεί να συνεχισθεί και το πακέτο Ντράγκι θα έχει αξιοπιστία αν προεξοφληθεί ως προάγγελος οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας όλων των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

Δεύτερον, το σενάριο επιστροφής στο μάρκο είναι η εγκατάλειψη ενδεχόμενου υψηλού κινδύνου για μια εγγυημένη καταστροφή. Αν το Βερολίνο εγκατέλειπε την Ευρωζώνη, το νέο εθνικό νόμισμα με μια ανατίμηση εκτός ελέγχου -με τα όσα συνέβησαν στην Ελβετία να προειδοποιούν- θα επέφερε μοιραίο και μακράς διαρκείας πλήγμα στις εξαγωγές της χώρας.

Αν δεν υπάρχει σχέδιο Β και αν η Γερμανία θεωρεί τα ζωτικά της συμφέροντα ασύμβατα με μια ποσοτική χαλάρωση τύπου Fed ή Τράπεζα της Αγγλίας, τότε τι μέλλει γενέσθαι;

Πολύ απλά αυτό που βλέπουμε μπροστά μας το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Ενας παρατεταμένος πόλεμος φθοράς κατά της ΕΚΤ και του Ντράγκι, που ακόμη και αν δεν πετύχει να εγκλωβίσει τον κεντρικό τραπεζίτη σε προληπτική απονεύρωση της παρέμβασής του αργά ή γρήγορα θα πυροδοτήσει πίεση των αγορών. Για παράδειγμα, αν οι αγορές διαβάσουν ότι η Γερμανία βλέπει ως μη βιώσιμο το χρέος της Ιταλίας και δεν θέλει την αμοιβαιοποίηση του κινδύνου αγοράς ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ, τότε είναι σαν να παρακινεί τις αγορές να αμφισβητήσουν το αξιόχρεο της Ρώμης.

Οπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος γυναίκα, έτσι και δεν υπάρχει ολίγη ποσοτική χαλάρωση.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Δήλωση…χρησμός από τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο για τις εκλογές της Κυριακής . Μια δήλωση που όπως και να την διαβάσεις ότι και να ψηφίσεις …μέσα στην δήλωση του στρατηγού είσαι.

Αυτό που προκύπτει και για το οποίο έχουμε γράψει είναι ότι ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ δεν έχει εγκαταλείψει τα πολιτικά του σχέδια τα οποία πλέον αφορούν στην επόμενη μέρα των εκλογών.

Η δήλωση Φράγκου:

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, θεωρώ επιβεβλημένη  αναγκαιότητα την  εθνική ομοψυχία, για την αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων όλων όσων επιβουλεύονται την ακεραιότητα της πατρίδας και του έθνους μας.

Οι Έλληνες πρέπει να μείνουν ενωμένοι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αναζητώντας αυτά που τους ενώνουν και όχι αυτά που τους χωρίζουν. 

Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν αισθάνομαι υποχρέωση να δηλώσω την συμπαράσταση μου  στις υποψηφιότητες εκείνες, οι οποίες διαθέτουν τα απαιτούμενα δημοκρατικά, εθνικά, χαρακτηριστικά, πιστεύοντας στις θεμελιώδεις αξίες μας, με πρώτη την πίστη στα Ιερά και τα  Όσια της Ελληνικής μας φυλής.

Όπως συμπεριφέρθηκα,  ως Έλλην Αξιωματικός που ορκίστηκε Πίστη και Αφοσίωση στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, στους υφισταμένους μου, χωρίς διακρίσεις και προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, έτσι συνεχίζω και τον δρόμο μου, με μόνο γνώμονα την Ελλάδα μας.

Στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης
Επιτίμος Αρχηγός ΓΕΣ

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Και τί ακριβώς κατάλαβαν τώρα τα φρικιά του Βερολίνου...
Ο φον ΑΜΕΑ και η κακογ@@@μένη μέγαιρα...
Που πάνω από έξι εκατομμύρια έλληνες ζούνε στην φτώχεια ή στο όριο της φτώχειας...
Που παιδάκια πάνε νηστικά στο σχολείο...
Που οι παππούδες δεν έχουν την χαρά να δώσουν λίγο χαρτζηλίκι στα εγγόνια;

Ικανοποίησαν τα ανομολόγητα συμπλέγματά τους;

Θα ξανασηκωθεί το τέρας απ' το καροτσάκι (που η Νέμεσις τον καταδίκασε εκ των προτέρων να πληρώνει κάθε μέρα εφ' όρου ζωής τις εγκληματικές και απάνθρωπες πράξεις του)...

Ή θα ξαναβρεί την εκ γενετής χαμένη ανθρωπιά και  φυσιολογική γυναικεία θηλυκότητα και ευαισθησία η θηλυκή μετενσάρκωση του Χίτλερ;

Τα κάνουν όλα αυτά για την τάχα ευημερία των λαών της Ευρώπης... 
Ή γιατί είναι μισεροί μισάνθρωποι, που έτσι εκδικούνται και την φύση και τους ανθρώπους για την δική τους κατάντια;

Και γιατί τούτος ο λαός των Γότθων, που δεν εκπολιτίστηκε ποτέ στην πραγματικότητα,
(τρανό παράδειγμα η νομική κατοχύρωση στην χώρα τους, έστω και υπό όρους, της παιδοφιλίας και της κτηνοβασίας)
Επιμένει να αιματοκυλεί για τέταρτη φορά (συμπεριλαμβανομένου του τριακονταετούς πολέμου) την Ευρώπη, σήμερα με ακήρυχτο, αλλά θανατηφόρο οικονομικό πόλεμο εναντίον των λαών της νότιας Ευρωπαϊκής Ένωσης (μη χ@σω);

Και αν αυτοί τέλος πάντων έχουν δικαιολογία τα ζωώδη τους γονίδια, οι πρόθυμοι συνεργάτες τους στα κατά καιρούς εγκλήματά τους, τί δικαιολογία έχουν; 

Οι Εφιάλτες δωσίλογοι, οι ''συνεργάτες'', οι προδότες της χώρας και του λαού, δεν είναι δέκα φορές χειρότεροι, αφού για δικό τους όφελος δέχονται να υπηρετήσουν τα ανθρώπινα ζώα;

Θα απαλλαγεί ποτέ η ανθρωπότητα από το άγος των γοτθικών υπανθρώπων;
Θα απαλλαγούμε ποτέ εμείς από την μολυσματική γενιά των εξαγορασμένων πολιτικών;
  
Ας γίνει αυτή την Κυριακή το πρώτο βήμα...
Και για την Ελλάδα, και για την Ευρώπη...
Και για την χαμένη τιμή του ανθρωπισμού!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Υ.Γ.  Τούτο το σχόλιο είναι θυμωμένο. Είναι εξοργισμένο.
Σήμερα το πρωί, πηγαίνοντας το blog στην δουλειά του, είδε μιά παλιά του γειτόνισσα,  από              αυτές τις γυναίκες που η μοίρα έχει καταδικάσει σε διαρκή ακροβασία μεταξύ ανέχειας και              δυστυχίας, χαροκαμμένη από τον θάνατο του παιδιού της, καταδικασμένη σε μαυροφορία εφ' όρου ζωής απ' τα σαράντα χρόνια της, φτωχή και πριν την κρίση, αφού και τότε σπάνια υπήρχε μεροκάματο γι αυτήν και τον άντρα της...
Την είδε πρωί - πρωί να ψάχνει στα σκουπίδια, μέσα στον κάδο, ανθρώπινο σκουπίδι κι  αυτή, έρμαιο των καιρών και των ισχυρών τούτης της γης.
Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά.
Για την ακρίβεια, είναι εγκλήματα!
Τ' ακούς ''πρωθυπουργέ'' της σταθερότητας;
Και σύ μπουμπούκο;
Και σύ τσεκουροφόρε;
Τ' ακούτε παλιάνθρωποι όλης της Ευρώπης;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

«Αποτσίγαρο(!)» χαρακτηρίζει το σημερινό ΠΑΣΟΚ η εφημερίδα της γερμανικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε»

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Μαχαιριά κατάστηθη στο ΠΑΣΟΚ από πολιτική σκοπιά ο τίτλος σχετικής ανάλυσης της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», της εφημερίδας της γερμανικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ: «Νεκρολογία ενός λαϊκού κόμματος». Οι Γερμανοί αποκαλούν «λαϊκά κόμματα» τα κόμματα με μεγάλη λαϊκή απήχηση. Ακόμα χειρότερο πλήγμα ο υπότιτλος του άρθρου: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί σύντομα να υπάρχει μόνο ως εξωκοινοβουλευτικό»!!! Καταλυτική η αρχή του άρθρου: «Ακόμη είναι κυβερνητικός εταίρος, αλλά ήδη σε μία εβδομάδα μπορεί το ΠΑΣΟΚ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου να βρεθεί εκτός Κοινοβουλίου. Σε πολλές δημοσκοπήσεις βρίσκεται το κόμμα ελάχιστα πάνω από το όριο του 3% που ισχύει στην Ελλάδα, ενώ σε άλλες κάτω από το όριο αυτό»! Με δεδομένο ότι δημοσκοπήσεις με το ΠΑΣΟΚ κάτω από 3% δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι προφανές ότι ο δημοσιογράφος αναφέρεται σε μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται ίσως για λογαριασμό της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, υποθέτουμε. Παρά την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να υλοποιήσει όσο μπορούσε καλύτερα τις απαιτήσεις των Γερμανών, η κυβέρνηση του Βερολίνου και η γερμανική πολιτική δεν μπορούν να επιτρέψουν την ταύτισή τους με ένα κόμμα που οι ίδιοι θεωρούν «ξοφλημένο». Δεν διστάζουν να πετάξουν το ΠΑΣΟΚ στον Καιάδα. «Φαίνεται δίκαιο το ότι το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε όλη την οργή των ψηφοφόρων, επειδή κυβέρνησε μόνο του από το 2009 ως το 2011 και εφάρμοσε την αναπότρεπτη πολιτική λιτότητας» γράφει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Ούτε λέξη για το γεγονός πως οι Γερμανοί ήταν αυτοί που επέβαλαν την πολιτική που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ! Στην ανάλυση αναφέρονται πολλές από τις εκσυγχρονιστικές δράσεις του ΠΑΣΟΚ τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, οι οποίες συνετέλεσαν στη ριζική αναμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας, οι οποίες όμως προβάλλονται σε αντιπαράθεση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. «Ακόμη και η παραμονή των σοσιαλιστών στο Κοινοβούλιο δεν θα άλλαζε τίποτα» γράφει η ελιτίστικη γερμανική εφημερίδα και εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως «το ΠΑΣΟΚ - αποτσίγαρο (!) του Βενιζέλου είναι μόνο μια σκιά των καλών και των κακών του πράξεων»! «Νεκρολογία» για το «αποτσίγαρο» του ΠΑΣΟΚ! Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή η χολή που χύνουν οι Γερμανοί κατά του σημερινού, ασήμαντου εκλογικού ΠΑΣΟΚ, αγαπώντας ξαφνικά και εκ των υστέρων το ΠΑΣΟΚ ακόμη και του... Ανδρέα Παπανδρέου! Στο γερμανικό άρθρο πάντως αρχίζει και η αναζήτηση ενός νέου ελληνικού κομματικού φορέα, ο οποίος θα μπορούσε να προωθήσει τον κατά τη γερμανική αντίληψη «κοινωνικό εκσυγχρονισμό» της Ελλάδας. Το Βερολίνο αποστασιοποιείται από τους σίγουρους χαμένους των εκλογών, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και αφήνει ανοιχτό το θέμα αν υπάρχουν τέτοια κόμματα στην Ελλάδα. Για την ώρα δεν λένε τίποτα πέρα από το ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν τέτοια κόμματα στην Ελλάδα. Εμείς θα παρακολουθήσουμε πάντως με εξαιρετική επιμέλεια αν οι Γερμανοί ανακαλύψουν ξαφνικά τέτοια κόμματα στη χώρα μας, βασιζόμενοι στο... ποιος θα νικήσει στις εκλογές της Κυριακής!

Για την ώρα πάντως, η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» έγραφε χτες στην ενδιαφέρουσα σε ορισμένα κρίσιμα σημεία ανάλυσή της μεταξύ άλλων: «Μόνο για τους ιστορικούς θα είναι ενδιαφέρον να αναζητήσουν τις παρασχεθείσες υπηρεσίες του πρώην λαϊκού κόμματος του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έχουν θαφτεί στα ερείπια της αποτυχημένης οικονομικής του διαχείρισης.

Αναδεικνύεται όμως και ένα ερώτημα που αφορά στο μέλλον: Ποιες δυνάμεις θα μπορούσαν μελλοντικά να εγγυηθούν τον περαιτέρω επειγόντως αναγκαίο κοινωνικό εκσυγχρονισμό της χώρας;» αναρωτιέται ο αρθρογράφος. Λίγο πιο κάτω επισημαίνει: «Υπάρχουν πολλά πεδία της πολιτικής στα οποία θα ήταν αναγκαίο ένα σύγχρονο, ανοιχτό στον κόσμο κόμμα της Ελλάδας. Ομως δεν φαίνεται στον ορίζοντα μια δύναμη η οποία θα μπορούσε να καλύψει τον εκσυγχρονιστικό ρόλο του πρώην ΠΑΣΟΚ»!

Βρε τι πάθαμε με τον ξαφνικό έρωτα των Γερμανών με το «πρώην ΠΑΣΟΚ»! Τέτοια λατρεία δεν την περιμέναμε ποτέ! Την έπαθε ο Βενιζέλος που νόμισε ότι θα αποσπούσε την εύνοια του Βερολίνου, εκτελώντας πειθήνια τις επιθυμίες των Γερμανών! Τον πέταξαν σαν το σκυλί στ' αμπέλι μόλις είδαν ότι εξαιτίας της γερμανικής μνημονιακής πολιτικής που του επέβαλαν απομονώθηκε από τις μάζες των Ελλήνων ψηφοφόρων!

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Σε ποια εποχή βρισκόμαστε; Βρισκόμαστε στις αρχές του Ψυχρού Πολέμου; Την εποχή που ιδρύθηκε η Βορειοατλαντική Συμμαχία; «Δεν θα γίνει σοβιέτ εδώ, δεν θα γίνει κομμουνισμό…» δήλωσε προεκλογικά ο κ. Σαμαράς!!! «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνήσει η αριστερά…» τάδε έφη Μάκης Βορίδης! Για άλλη μία φορά ο λόγος του είναι «τσεκούρι». Και όπως διόρθωσαν όλα τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα οι πολιτικοί αυτοί έτσι θα «διορθώσουν» προφανώς και το εκλογικό αποτέλεσμα! Τελικά στην Ελλάδα πέφτει πολύ δημοκρατία από εκείνους που μας κυβερνούν. Σημασία δεν έχει τι θα ψηφίσει ο λαός. Σημασία έχει τι θα ή δεν θα επιτρέψουν εκείνοι!!! Και δεν μας εξηγούν κιόλας και με ποιον τρόπο θα το πράξουν; Μια γεύση από Τσαουσκέσκου την έχουν οι δηλώσεις αυτού του τύπου… Δεν νομίζετε;

Στον κύριο Βορίδη απάντησε κατά τον πλέον κατάλληλο τρόπο, όχι η Κουμουνδούρου, αλλά ένα στέλεχος από το ίδιο του το κόμμα, και δεν αναφερόμαστε ούτε στην Εθνική Παράταξη, ούτε στο ΛΑΟΣ, αλλά στην Νέα Δημοκρατία. Ο κύριος Μάκης Αντώναρος έγραψε στο twitter: «η Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή έχει μάθει να σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών. Αρχή απαράβατη. Όποιος δεν συμφωνεί δεν έχει θέση ανάμεσα μας. Και ότι «η ανοχή σε όσους νεόφερτους παίζουν με τις αρχές και τους κανόνες συμπεριφοράς της κεντροδεξιάς μας παράταξης έχει τα όρια της». Συμπλήρωσε δε ότι «δεν αγαπάμε τον τόπο λιγότερο όσοι αρνούμαστε να κάνουμε τον πατριωτισμό φτηνιάρικη πατριδοκαπηλεία με εμφυλιοπολεμικούς τόνους».

Αλλά ο κύριος Βορίδης δεν μας λέει ότι για να κυβερνήσει η Αριστερά στην χώρα μας, κάποιοι, όχι κάποιοι, πάρα πολλοί άνθρωποι θα την ψηφίσουν. Τι συνέβη λοιπόν και η χώρα από εκεί που οι κάτοικοι της ψήφιζαν «δεξιά» δηλαδή Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τώρα θα ψηφίσουν αριστερά; Ποιος τους οδήγησε σε αυτή την επιλογή; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Την «φωτογραφίζουν» και οι δημοσκοπήσεις οι οποίες καταγράφουν «ισχυρό ρεύμα απευθείας μετακίνησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ παλαιών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας»!!!

Δηλαδή κύριε Βορίδη κύριε Σαμαρά και όλοι οι άλλοιθ, εσείς οδηγήσατε και σπρώξατε ένα λαό ολόκληρο προς την αριστερά!!! Παρ’ όλη την ανάπτυξη που φέρατε, για παράδειγμα όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα GURDIAN, σε 200.000 υπολογίζονται οι ταλαντούχοι Έλληνες που έφυγαν λόγω της κρίσης. Μιλάμε για τεράστια αύξηση των εξαγωγών από την Ελλάδα!!! Μόνο που δεν ήταν σε Ελληνικά προϊόντα αλλά σε Ελληνικά μυαλά!!! «Είναι μία τεράστια απώλεια ανθρώπινου κεφαλαίου, οι συνέπειες της οποίας θα αρχίσουν να φαίνονται την επόμενη δεκαετία», λέει στην εφημερίδα η Αλίκη Μούρη, κοινωνιολόγος στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών…

Οι δε Financial Times γράφουν ότι «Ο ΕΝΦΙΑ θα κρίνει τις εκλογές»… Μάλιστα ακόμη και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ομολογεί για τον ΕΝΦΙΑ, δηλαδή για ένα από τα δεινά που έχει επιβάλλει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ότι «Αν η Νέα Δημοκρατία χάσει τις εκλογές, θα ευθύνεται ο ΕΝΦΙΑ». Διαβάστε πόσο απλή είναι η λογική των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα. «Τιμωρεί τις οικογένειες όπως η δική μας, που βάλαμε τις αποταμιεύσεις μας σε ακίνητα αντί να τα βγάλουμε στο εξωτερικό» δηλώνει η κα Γλυνού. Μάλιστα εξηγεί στην δημοσιογράφο των FT ότι «ο συγχωρεμένος ο άντρας μου θα πάθαινε σοκ που θα ψηφίσω έναν πρώην κομμουνιστή όπως ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά πιστεύω ότι είναι καιρός να ορθώσω ανάστημα»…

Πάρτε λοιπόν όλους του φόρους που μπήκαν σε βάρος των απλών Ελλήνων, τις περικοπές, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, δώρων κλπ και μόνον έτσι θα αντιληφθεί κανείς τι θα ζήσουμε την Κυριακή των εκλογών! Ο δε κ. Σαμαράς από τον πλανήτη Άρη που ζει τα τελευταία χρόνια δηλώνει σήμερα ότι έρχεται η ανάπτυξη με την μείωση της φορολογίας που σχεδιάσαμε!!! Και ο Ελληνικός λαός κύριε Σαμαρά θα σας ψηφίσει με τεράστια ποσοστά όχι σε αυτές τις εκλογές, αλλά στις μεθεπόμενες, οπότε πατσίσατε με τον λαό. Γιατί ούτε αυτός θα δει ανάπτυξη με την πολιτική σας ούτε εσείς φυσικά την ψήφο του…

Από την άλλη πλευρά, τι λογαριασμό πλήρωσαν οι ολιγάρχες εξ αιτίας της κρίσης; Μηδενικό μια και αύξησαν τον πλούτο τους ακόμη περισσότερο. Τι έγινε με την μεγάλη φοροδιαφυγή; Με το λαθρεμπόριο πετρελαίου; Με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια; Με τα χρήματα της αποζημίωσης από την συμφωνία με την SIEMENS; Αγοράστηκαν τα σκάνερς για να μειωθεί το λαθρεμπόριο και η διαφθορά στα τελωνεία; Εξοπλίστηκαν με τον ανάλογο εξοπλισμό η Εισαγγελία Διαφθοράς ή ο Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς; Τι έγινε με τα νοθευμένα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων; Με την διαφθορά; Με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Με τις τροπολογίες που χαρίσατε δις ευρώ από πρόστιμα, με την παραχώρηση συχνοτήτων άνευ ανταλλαγμάτων στους καναλάρχες, που είναι και ολιγάρχες και πάει λέγοντας;

Για τους δεξιούς η κυβέρνηση αυτή πρέπει να είναι η πλέον ανάξια συγκυβέρνηση που ανέλαβε τις τύχες της χώρας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο! Είναι η κυβέρνηση που εξανάγκασε τους δεξιούς, συντηρητικούς Έλληνες να ψηφίσουν αριστερά. Είναι η κυβέρνηση που εξανάγκασε όσους δεξιούς για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν μπορούν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσουν την Χρυσή Αυγή η οποία παρόλες τις πρωτοφανείς διώξεις, για κάποιο λόγο διατηρεί την δύναμη της και υπάρχουν πιθανότητες να την δούμε ακόμη και τρίτο κόμμα!!!

Η συγκυβέρνηση αυτή, έκανε το έργο του ΣΥΡΙΖΑ απλό. Με δέκα «πραγματάκια» μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το κλίμα στην χώρα. Προστασία πρώτης κατοικίας… Να μην κινδυνεύει ο κοσμάκης να μείνει στον δρόμο όταν αποδεδειγμένα ευρίσκεται σε αδυναμία. Επιστροφή δώρου Χριστουγέννων στους συνταξιούχους, ποινική δίωξη εναντίον υπευθύνων για την κατάντια της χώρας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κλπ.

Η στάση των ξένων απέναντι στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί και από το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Βεβαίως θα έχουν προηγηθεί οι ανακοινώσεις του κ. Ντράγκι. Αν όμως κάνουν το λάθος οι Ευρωπαίοι, μέσω του Κεντρικού Τραπεζίτη της ΕΕ, και κρατήσουν διαφορετική θέση για την Ελλάδα από ότι για τα άλλα κράτη του Νότου, το αποτέλεσμα στις εκλογές μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που θα υπολόγιζαν να πετύχουν. Γιατί ο Έλληνας είναι ….Έλληνας. Ανάδελφος και στις αντιδράσεις του. Λόγω «εκβιασμού» μπορεί να μην ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και όσοι θα την ψήφιζαν! Για δείτε και τους Αμερικανούς που τηρούν σιγήν ιχθύος για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Βλάκες είναι αυτοί… Έπαθαν και έμαθαν… Και κάτι τελευταίο. Τους χαιρετισμούς μας στην κουμπάρα σας, την κ. Λεπέν, κ. Βορίδη…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Όταν περπατάς αμέριμνος στον δρόμο και ξαφνικά πέφτουν επάνω σου, σε ρίχνουν βίαια κάτω, σε βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο, σε πλακώνουν στο ξύλο χωρίς καμία λύπηση και εσύ αντί να αμυνθείς, αντί να διαμαρτυρηθείς, λες και από πάνω ευχαριστώ, τότε αυτό λέγετε μαζοχισμός.

Όταν εμπιστεύεσαι σε κάποιον τα οικονομικά σου, την ασφάλεια της οικογενείας σου, το μέλλον των παιδιών σου, τα ιδανικά σου και τα θρησκευτικά σου πιστεύω και αυτός αντί να τα προστατεύσει τα διαλύει όλα, αφήνει ξένους να μπαίνουν στο σπίτι σου και να τα κάνουν λίμπα, αφήνει νηστικά χωρίς σχολεία τα παιδιά σου, δεν δίνει φάρμακα και γιατρούς στους γονείς σου, καταστρέφει και κλείνει την δουλειά σου, σε πετάει έξω στον δρόμο, περιφρονεί ακόμα και βρίζει με τον χειρότερο τρόπο την θρησκεία σου τα ιδανικά σου και εσύ επιμένεις να τον ξανα-εμπιστεύεσαι, τότε αν αυτό δεν είναι μαζοχισμός, τι άλλο μπορεί να είναι;

Όταν σε αρπάζουν έτσι όπως σε έκαναν, χτυπημένος, γεμάτος πληγές, χωρίς μια στην τσέπη σου, με τα ρούχα σου ξεσκισμένα, με τα παιδιά σου να κλαίνε γυμνά και σε περιφέρουν στις πλατείες σαν ένα είδος αξιοθέατου, σαν το παράδειγμα προς αποφυγή τρομοκρατώντας τους άλλους να μην πάθουν τα ίδια αν δεν συμμορφωθούν και εσύ αντί να διαμαρτυρηθείς, τους λες μπράβο καλά με κάνετε, τότε αυτό είναι μαζόχα πρώτου βαθμού.

Όταν όμως αυτό γίνεται σε εθνικό επίπεδο, τότε είναι εσχάτη προδοσία. Τότε δεν θα πούμε «όλοι μαζί τα φάγαμε», αλλά όλοι μαζί προδώσαμε και διαλύσαμε μια χώρα με την μεγαλύτερη ιστορία, την μεγαλύτερη παράδοση και μια χώρα που έδωσε τόσα πολλά σε όλο τον κόσμο. Τότε οι ιστορικοί θα γράψουν ότι όλοι μαζί αυτοκτονήσαμε, όλοι μαζί υπογράψαμε την θανατική καταδίκη των παιδιών μας. Ότι όλοι μαζί παραλάβαμε την χώρα μας με ένα από τους μεγαλύτερους φυσικούς θησαυρούς στον κόσμο και την κάναμε... Μπαγκλαντές.
Είμαστε πράγματι τόσο μαζοχιστές;
Έχουμε χάσει τελείως την αίσθηση της προδοσίας και του ξεπουλήματος της ύπαρξης μας;

Η Τουρκία το 2002 μας έδειξε ένα δρόμο. Τιμώρησε παραδειγματικά όλους εκείνους που την οδηγούσαν στην καταστροφή. Μπουλέντ Ετσεβίτ, Ταντσού Τσιλέρ, Μεσούτ Γιλμάζ. Πολιτικοί που είχαν κυριαρχήσει επί πολλά χρόνια και είχαν οδηγήσει την χώρα με την μεγάλη οικονομική κρίση του 2001 στο ΔΝΤ. Ο κόσμος καταστρεφόταν και οι αυτοκτονίες ήταν καθημερινό φαινόμενο. Τα δάνεια έρχονταν το ένα πίσω από το άλλο και φυσικά το χρέος αντί να ωφελεί την χώρα και την οικονομία, την έριχνε ολοταχώς στο γκρεμό. Έτυχε να ζήσω τότε στην Κωνσταντινούπολη και να δω από κοντά όλη αυτή την δυστυχία. Όλα αυτά όμως μέχρι τις 3 Νοεμβρίου του 2002. Στις εκλογές νίκησε ο Ερντογάν. Το ΔΝΤ σταμάτησε την καταστροφική του επέλαση. Μπήκε στοπ στο ξεπούλημα της χώρας. Από τότε η οικονομία άρχισε να παίρνει τα επάνω της και σήμερα να θεωρείται από τις πιο δυναμικές οικονομίες παγκοσμίως.

Αυτά όμως για την Τουρκία. Εμείς τι θα κάνουμε; Στις 25 Ιανουαρίου κρίνεται όχι μόνο το μέλλον μας αλλά και το μέλλον όλης της Ευρώπης. Από εμάς περιμένουν και οι άλλοι λαοί. Από τις ελληνικές εκλογές. Όπως γίναμε «αρνίο επί σφαγή» για παραδειγματισμό στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, στο χέρι μας είναι να γίνουμε και οι απελευθερωτές της Ευρώπης. Να γίνουμε ξανά αυτό που είμαστε και όχι αυτό που μας έκαναν. Όχι στην ψήφο του φόβου και του μαζοχισμού. Άλλωστε η Ευρώπη είναι λέξη ελληνική, ενώ ο μαζοχισμός, δεν είναι.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 "...Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει. 
Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια νάχω, στραβός θανά είμαι..." 
έγραψε ο Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματα του.

Εσυ που φοβάσαι τα λεφτουδάκια σου

Αυγερίνος Χατζηχρυσός

twitter @avgerinosx