Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

16 Ιαν 2015


Γράφει ο Κλεισθένης 

Τι δήλωσε η Ραχήλ Μακρή; Να τυπώσουμε χρήμα δηλαδή να αποκτήσουμε ξανά την εθνική μας ανεξαρτησία. 

Ένα κλικ από αυτό που επιθυμούν οι Έλληνες πατριώτες, το τύπωμα της πολυαγαπημένης μας δραχμής. 

 Άμεσα δέχτηκε σφοδρή επίθεση απ' τους ευρωλάγνους σφωγγοκολάριους. 

Ούτε την γλύκα του ονείρου δεν μας επιτρέπουν πλέον. 

Τα θέλουν όλα μαύρα, κατασκότεινα, μας θέλουν δουλικά της Ε.Ε. Λυπάμαι και οργίζομαι. 

Πρώτος που επιτέθηκε ενάντια στην Ραχήλ ήταν ο Μηλιός, ποιος; ο Μηλιός ο γνωστός και μη εξαιρετέος, ένα κλικ πριν την ένταξή του στην νεοφιλελεύθερη λογική του ευρωφασισμού. Άσε μας ρε μεγάλε σοσιαλιστή, ρε μεγάλε αριστερέ του σαλονιού. 

Την Ραχήλ Μακρή δεν την γνωρίζω και δεν συμφωνώ με πολλά απ' όσα προτείνει σαν πολιτικός αλλά η δήλωσή της να τυπώσουμε χρήμα με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. 

Το χάρηκα και θα χαιρόμουν περισσότερο αν η πρότασή της δεν ήταν να τυπώσουμε ευρώ αλλά δραχμές. 

Δικαιούμαι όπως και οι άλλοι Έλληνες να ονειρεύομαι ότι θα διαολοστείλουμε τους κουτόφραγκους, ότι θα υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας στα όσα μας επιβάλουν χρησιμοποιώντας τα ντόπια δουλικά. 

Ονειρεύομαι και αγωνίζομαι με νύχια και με δόντια για την επαναφορά της εθνικής μας κυριαρχίας, την επαναφορά της εθνικής μας αξιοπρέπειας. 

Αδιαφορώ για τις απειλές πως με δραχμή δεν θάχω πετρέλαιο, ανταλλακτικά, ακριβά αυτοκίνητα και ότι άλλο μας πουλάνε οι κουτόφραγκοι. Αδιαφορώ γιατί γνωρίζω ότι όσα παράγει η ευρωπαϊκή ελίτ θέλει να τα πουλήσει, αυτή είναι η λογική του παραγωγού, του εμπόρου. 

Τι θα κάνει τις μερσεντές που παράγει η Γερμανία; 

Θα τις αγοράζουν δέκα-δέκα οι Γερμανοί και θα κυκλοφορούν σαν τραινάκι στις αούτομπαν; Θα βρει τρόπο να μας πουλήσει ότι παράγει ακόμη κι αν πληρωθεί σε δραχμές. 

Εκείνο όμως που θα χάσουν οι ευρωγύπες είναι το κουμάντο, είναι τα δουλικά, είναι η επικυριαρχία τους πάνω στον λαό μας. 

Αυτό και μόνο με ενθουσιάζει, να δω τους φασιστόφραγκους να παρακαλάνε τους Έλληνες για να πουλήσουν την πραμάτεια τους. 

Μπορεί η δήλωση της Ραχήλ να μην έχει τουλάχιστον σήμερα πιθανότητα πραγματοποίησης αλλά μας έδωσε, σε όσους τουλάχιστον σκεπτόμαστε πατριωτικά, την δυνατότητα να ονειρευτούμε ότι οι κουτόφραγκοι θα πάνε στον διάολο και ο ήλιος της Ελλάδας θα ανατείλει μόνο για μας τους Έλληνες. 

΄ΕΞΩ η Φραγκιά απ' τα ιερά Ελληνικά χώματα.

 "Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει". 

Το πρώτο βήμα στις επερχόμενες εκλογές, τα άλλα λίγο αργότερα.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Fehim Taştekin
Πηγή Al-Monitor
Μετάφραση - Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Μυστικά επίσημα έγγραφα σχετικά με την αναζήτηση των τριών φορτηγά που ανήκουν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, και τα οποία για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν τις υποψίες ότι η Άγκυρα έχει παίξει ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι στη Συρία.

Σύμφωνα με τα επικυρωμένα έγγραφα, τα φορτηγά αυτά βρέθηκαν να μεταφέρουν πυραύλους, όλμους καθώς και πυρομαχικά αντιαεροπορικών όπλων. Η Γενική Διοίκηση της τουρκικής Χωροφυλακής, στην οποία έχουν συνταχθεί οι συγκεκριμένες εκθέσεις, υποθέτει ότι «τα φορτηγά αυτά μεταφέρουν όπλα και εφόδια για την τρομοκρατική οργάνωση αλ-Κάιντα".

Δυστυχώς, μετά από παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης, ζητήθηκε άμεση δικαστική εντολή που απαγορεύει οποιαδήποτε αναφορά σχετικά με την υπόθεση, με αποτέλεσμα τα έγγραφα να μην δημοσιοποιηθούν στον τουρκικό Τύπο.

Όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν πρωθυπουργός, είχε πει, «Δεν μπορεί κανένας να σταματήσει τα φορτηγά της MIT. Δεν μπορεί κανένας να κάνει έρευνα σε αυτά. Κανένας δεν έχει αυτή την εξουσία. Αυτά τα φορτηγά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια σε Τουρκμένους της Συρίας".

Από τότε μέχρι και σήμερα, τόσο ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όσο και το δεξί του χέρι πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, δεν χάνουν την ευκαιρία να επαναλαμβάνουν σε κάθε αφορμή πως τα συγκεκριμένα φορτηγά της ΜΙΤ μεταφέρουν βοήθεια προς τους Τουρκομάνους της Συρίας και του βόρειου Ιράκ.
Ο εισαγγελίας Αζίζ Τακτσί, ο οποίος είχε δώσει την διαταγή να ελεγχθούν τα φορτηγά της ΜΙΤ απομακρύνθηκε από τη θέση του, ενώ οι 13 στρατιώτες που συμμετείχαν στην έρευνα που έγινε στα φορτηγά οδηγήθηκαν στην τουρκική δικαιοσύνη με την κατηγορία της κατασκοπίας, αντιμετωπίζοντας ποινές φυλάκισης έως και 20 ετών.

Σε δεκάδες έγγραφα που διέρρευσαν από μια ομάδα χάκερ, η Διοίκηση της τουρκικής Χωροφυλακής σημειώνει ότι στο φορτίο των φορτηγών βρέθηκαν κεφαλές πυραύλων"...
Σύμφωνα με τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο πριν τεθούν σε απαγόρευση, αυτή ήταν η περίληψη του συμβάντος:

Στις 19 Ιανουαρίου του 2014, μετά τη λήψη πληροφορίας για τρία φορτηγά που μεταφέρουν όπλα και τα εκρηκτικά προς την Αλ-Κάιντα στη Συρία, η Επαρχιακή Χωροφυλακή Αδάνων εκδίδει εντάλματα έρευνας.
Ο εισαγγελέας Αδάνων ζήτησε να ασκηθεί έρευνα και να κατασχεθούν τα αποδεικτικά στοιχεία.
Οι δυνάμεις ασφαλείας της τουρκικής Χωροφυλακής σταμάτησαν τα φορτηγά στους σταθμούς διοδίων Τσεϊχάν, όπου το προσωπικό της MIT προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα σε αυτά.
Στη συνέχεια κι ενώ τα φορτηγά μετακινήθηκαν με συνοδεία της Χωροφυλακής στην Seyhan προκειμένου να γίνει μια εκτεταμένη έρευνα σε αυτά, άνδρες της MIT που συνόδευαν τα φορτηγά με ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi, μπλοκάρισαν το δρόμο προκειμένου να σταματήσουν τα φορτηγά. Όταν το προσωπικό της MIT προχώρησε σε κατάσχεση των κλειδιών των φορτηγών, ακολούθησε μία έντονη φιλονικία με τους άνδρες της τουρκικής Χωροφυλακής στους οποίους οι άνδρες της ΜΙΤ άσκησαν σωματική βία, ενώ την ίδια στιγμή οι οδηγοί των φορτηγών (με εντολή των ανδρών της ΜΙΤ) προσποιούνταν ότι τα φορτηγά είχαν βλάβη.
Η έρευνα στα φορτηγά διεξήχθη και βιντεοσκοπήθηκε υπό την απειλή όπλων των στρατιωτών της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, παρά τις προσπάθειες του τοπικού κυβερνήτη και των ανδρών της ΜΙΤ για την αποτρέψουν.

Βρέθηκαν έξι μεταλλικά δοχεία στα τρία φορτηγά. Στο πρώτο δοχείο, βρέθηκαν 25-30 βλήματα πυραύλων και 10-15 κιβώτια γεμάτα με πυρομαχικά. Στο δεύτερο δοχείο, ανακαλύφθηκαν 20-25 πύραυλοι ρουκετών, 20-25 κιβώτια πυρομαχικών και κονιαμάτων Douchka αντιαεροπορικά πυρομαχικά σε πέντε ή έξι σάκους. Τα κιβώτια είχαν σημάδια στο κυριλλικό αλφάβητο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνδρες της ΜΙΤ έβριζαν συνεχώς τον εισαγγελέα και απαξίωναν τους άνδρες της Στρατοχωροφυλακής που έκαναν την έρευνα, λέγοντας:
«Κοιτάξτε τους ηλίθιους. Ψάχνουν για πυρομαχικά κρατώντας φτυάρια. Αφήστε κάποιον που ξέρει να κάνει αυτή τη δουλειά. Τα φορτηγά είναι γεμάτα με βόμβες και μπορεί να εκραγούν».

Ο κυβερνήτης των Αδάνων, Huseyin Άβνι Κο, έφτασε στη σκηνή της έρευνας και δήλωσε, «Τα οχήματα κινούνται με διαταγές του πρωθυπουργού» και στη συνέχεια υποσχέθηκε να μην επιτρέψει να σε κανέναν να παρεμποδίσει την εκτέλεση των πρωθυπουργικών εντολών.
Τελικά, με εγγυητική επιστολή που απέστειλε ο περιφερειακός διευθυντής της MIT, που συνυπογράφεται από τον κυβερνήτη, τα φορτηγά παραδόθηκαν πίσω στη ΜΙΤ.

Ο οδηγός Μουράτ Κισλακτσί δήλωσε στην κατάθεσή του: "Αυτό το φορτίο φορτώθηκε σε φορτηγά μας από ένα ξένο αεροσκάφος στην Άγκυρα από το Esenboga Airport. Είμαστε εκείνοι που τα παρέλαβαν για να τα μεταφέρουν στο Ρεϊχανλί τους (στα σύνορα της Τουρκία με τη Συρία).
Είχαμε μαζί μας για συνοδεία και κάλυψη δύο άνδρες (προσωπικό της MIT) με ένα Audi. Στο Reyhanli, θα παραδίδαμε τα φορτηγά σε αυτά τα δύο άτομα που ήταν στο Audi. Μας έλεγξαν σε ένα ξενοδοχείο, ενώ τα φορτηγά κινούνταν προς τα σύνορα. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε μεταφέρει τέτοια φορτία. Ξέραμε ότι δουλεύαμε για το τουρκικό κράτος. Στην Άγκυρα, αφήναμε τα φορτηγά μας σε μία τοποθεσία ελεγχόμενη από την ΜΙΤ. Μας έλεγαν να επιστρέψουμε στις 7 το πρωί κι εμείς ξέραμε πως το φορτίο ανήκε στην ΜΙΤ. Νιώθαμε άνετα γι αυτό, επειδή ήταν μία κρατική υπόθεση. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πήραμε φορτίο κατευθείαν από το αεροδρόμιο και για πρώτη φορά είχαμε τη δυνατότητα να είμαστε στα φορτηγά μας κατά τη διάρκεια της φόρτωσής τους».

Μετά τις κατηγορίες για κατασκοπεία από την κυβέρνηση και φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου διέταξε τη στρατιωτική εισαγγελία να διερευνήσει την υπόθεση. Στις 21 Ιουλίου, ο στρατιωτικός κατήγορος δήλωσε ότι δεν διαπίστωσε στο περιστατικό αυτό στοιχεία που να μαρτυρούν κατασκοπεία. Και ο ίδιος ο εισαγγελέας είπε πως το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν μία στρατιωτική υπόθεση και θα πρέπει να διερευνηθεί όχι από τον πολιτικό εισαγγελέα, αλλά από την στρατιωτική Δικαιοσύνη. Το πολιτικό δικαστήριο δεν ανακάλεσε την απόφασή του.

Η κυβερνητική συγκάλυψη
Αν και το σκάνδαλο έγινε γνωστό σε ολόκληρη την Τουρκία, η κυβέρνηση επέλεξε για την αγαπημένη τακτική της, δηλαδή να το συγκαλύψει. Ένα δικαστήριο στα Άδανα απαγόρευσε την γραπτή, την οπτική και μέσω του Διαδικτύου οποιαδήποτε αναφορά στο γεγονός, ή έστω και τον σχολιασμό σχετικά με την έρευνα που έγινε στα συγκεκριμένα φορτηγά. Με την ίδια δικαστική απόφαση οποιοδήποτε διαδικτυακό περιεχόμενο σχετικό με το περιστατικό διαγράφηκε.

Η δικαστική υπόθεση εναντίον των 13 ανδρών χωροφυλακής που κατηγορούνται για κατασκοπεία έχει επίσης αμφιλεγόμενη. Ο εισαγγελέας, ο οποίος στο κατηγορητήριο του είπε ότι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε έρευνα που έγινε μέσα σε τουρκικό έδαφος. Το τραγικό έως γελοίο της υπόθεσης είναι πως χωρίς να γίνει απολύτως καμία αναφορά σε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, το κατηγορητήριο αναφέρει πως υπήρξε συμπαιγνία μεταξύ της συριακής κυβέρνησης, της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικό Κράτος (IS)!!!

Αυτή τη στιγμή, κι ενώ έχει επιβληθεί από την τουρκική στη συγκεκριμένη υπόθεση ένα συνολικό μπλακάουτ, που δεν μπορεί όμως να συγκαλύψει και να υπερισχύσει των αποκαλύψεων, θεωρείται βέβαιο ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θα έχει σοβαρές διεθνείς επιπτώσεις σε βάρος της Τουρκίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
  

Δεν βαδίζουμε απλώς προς αυτόν, έχουμε ήδη φτάσει... μένουν οι τυπικές ανακοινώσεις

Για αρκετές εβδομάδες τώρα η αντί-ρωσική στάση στον Τύπο των ΗΠΑ έχει ησυχάσει. Προφανώς επειδή η πολιτική ηγεσία έχει μετακινήσει την προσοχή της σε άλλα πράγματα, και το σμήνος των μέσων ενημέρωσης έχει ακολουθήσει το παράδειγμά τους.

Έχετε διαβάσει πολλά για την Ουκρανία και τη Ρωσία πρόσφατα;
Σκέφτηκα πως όχι, παρά το γεγονός ότι υπάρχει άφθονη σοβαρή δραστηριότητα – τόσο όσο και των συναφών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ- σε εξέλιξη, που αξίζει της ιδιαίτερης προσοχής μας.
Όπως έγραψα πρόσφατα, η βύθιση της τιμής του πετρελαίου είναι ένας πιθανός καταλύτης για την αναταραχή του χρηματιστηρίου και την αστάθεια της κυριαρχίας του. Η Βενεζουέλα έχει ήδη υποστεί διαρροή, καθώς και πολλοί άλλοι εξαγωγείς πετρελαίου αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς επέκτειναν ανόητα τους εθνικούς προϋπολογισμούς και τα κοινωνικά τους προγράμματα για να ισοσταθμίσουν με την τιμή του πετρελαίου. Κάτι που είναι εύκολο να το κάνει κανείς στο δρόμο προς την άνοδο και διαβολικά δύσκολο στο δρόμο προς την κάθοδο.

Αλλά σκεφτείτε τις επιπτώσεις στην Ρωσία. Από τη ρωσική άποψη, τα πάντα, από το υποτιμημένο ρούβλι τους έως τις πικρές κυρώσεις για την πτώση των τιμών του πετρελαίου είναι η υπαιτιότητα των ΗΠΑ, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Είτε αυτό είναι δίκαιο ή όχι είναι άσχετο. Αυτή είναι και η άποψη των Ρώσων τώρα. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι δεν τα διαθέτει τόσο πολύ με τον τρόπο της καλής θέλησης προς τη Δύση γενικότερα, και τις ΗΠΑ ειδικότερα.

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες οικονομικά και δημοσιονομικά για τη Ρωσία. Θα φτάσουμε σε αυτές τις όψεις σε ένα λεπτό. Αλλά αυτή τη στιγμή, θέλω να εστιάσω σχετικά με τη συνεχιζόμενη εχθρότητα των ΗΠΑ προς τη Ρωσία – κάπως εμφανής κάποτε, καθώς και συγκεκαλυμμένη, μπορείτε να είστε σίγουροι, άλλες φορές – η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να καταλήξει προκαλώντας μια πιο κινητική και επικίνδυνη αντίδραση από αυτή που η Δύση είναι προετοιμασμένη.

Η Ρωσία ήταν αναγκασμένη να δράσει
Πριν κάποιος προλάβει να πεί: «Γιατί υπερασπίζεσαι τον Πούτιν; Είναι ένας κακός », επιτρέψτε μου μόνο να πω ότι έχω στενά αναλύσει κάθε κίνηση από τη Ρωσία και τη Δύση από τότε που ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Yanukovych αρνήθηκε να υπογράψει την ευρωπαϊκή συμφωνία Σύνδεσης το Νοέμβριο του 2013.
Με βάση την υπεροχή των στοιχείων, είναι σαφές για μένα ότι η Δύση / ΗΠΑ αξίζουν τη μερίδα του λέοντος της ευθύνης για τη σύγκρουση που μαίνεται τώρα με την Ουκρανία και μεταξύ της Ρωσίας και του δυτικού κόσμου.
Ήταν η Δύση που υποστήριξε την ανούσια ποικιλία των κακοποιών, νέο-ναζί, και υπέρ-εθνικιστών που κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα από τον δημοκρατικά εκλεγμένο Yanukovych. Μπορούμε να υποστηρίζουμε ό,τι θέλουμε σχετικά με το αν ήταν καλό παιδί ή όχι, αλλά αυτό είναι άσχετο και παίζεται στα χέρια εκείνων στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ που θα ήθελαν να εκτρέψουν την προσοχή μακριά από τις έντονα μη δημοκρατικές εκδηλώσεις (που σχηματίζονταν στα παρασκήνια από την επιρροή μας), που οδήγησαν στην ανατροπή του.

Οι ΗΠΑ έκαναν το ίδιο πράγμα με τον Σαντάμ, αν θυμάστε. Είναι μια απλή εκτροπή: μακριά από τις ενέργειες των ΗΠΑ, καθώς και προς το χαρακτήρα του προσώπου που στέκεται στην γραμμή του πυρός από τις δράσεις αυτές.
Κατά την άποψή μου, αν ο Γιανουκόβιτς δεν είχε βίαια καθαιρεθεί, η Ουκρανία θα ήταν ειρηνική τώρα, η Ρωσία δεν θα έπρεπε να παρέμβει, και δεν θα υπήρχε εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς και πολύ μειωμένες εντάσεις μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.
Τόσο αδέξιες ήταν οι προσπάθειες να παρέμβει στην Ουκρανία από την πλευρά του Ομπάμα το Υπουργείο Εξωτερικών, που, καθόλου λιγότερο από ένα ιστορικά σιχαμερό πλάσμα, από ό, τι ο Henry Kissinger, αποκάλεσε τις ενέργειες των ΗΠΑ ένα «μοιραίο λάθος».
Ο Κίσινγκερ προειδοποιεί για το «μοιραίο λάθος» της Δύσης, που μπορεί να οδηγήσει σε νέο Ψυχρό Πόλεμο.

10 Νοεμβρίου 2014
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ έδωσε μια ανατριχιαστική αξιολόγηση μιας νέας γεωπολιτικής κατάστασης που διαμορφώνεται εν μέσω της ουκρανικής κρίσης, προειδοποιώντας για ενδεχόμενο νέο Ψυχρό Πόλεμο και καλώντας την προσέγγιση της Δύσης στην κρίση ένα «μοιραίο λάθος».
Ο 91χρονος διπλωμάτης χαρακτήρισε τις τεταμένες σχέσεις ότι εμφανίζουν τον κίνδυνο ενός ακόμη «Ψυχρού Πολέμου».
«Ο κίνδυνος αυτός υπάρχει πραγματικά και δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε», είπε ο Κίσινγκερ. Προειδοποίησε ότι αγνοώντας αυτόν τον κίνδυνο περαιτέρω μπορεί να οδηγήσει σε μια «τραγωδία», δηλώνοντας το στην γερμανική Der Spiegel.
Όταν ακόμα και ο Χένρι Κίσινγκερ νομίζει ότι είσαστε τόσο πολύ απερίσκεπτοι στην εφαρμογή της ωμής εξουσίας, το έχετε παρακάνει.
Έτσι, δεδομένου του χρονοδιαγράμματος των γεγονότων που οδήγησαν στις ψυχρότατες αμερικανό-ρωσικές σχέσεις από την εποχή του ψυχρού πολέμου, είμαι της άποψης ότι η Ρωσία ήταν πραγματικά αρκετά συγκρατημένη και δεν αντέδρασε υπερβολικά σε καμία από τις πολυάριθμες προκλήσεις.
Παρά την ανάπαυλα στην «πρώτη σελίδα», αναφορικά στην ρωσική κατάσταση, εξακολουθεί να υπάρχει ένα προσεκτικό πρόγραμμα σταθερής αντί-ρωσικής προπαγάνδας που διατρέχει το δυτικό Τύπο.

Προπαγάνδα: Ουσιαστικό – υποτιμητικό
Πληροφορίες, ειδικά από μια μεροληπτική ή παραπλανητική φύση, που χρησιμοποιούνται για την προώθηση ή δημοσιοποίηση ενός συγκεκριμένου πολιτικού λόγου ή άποψης.
Για να λειτουργήσει καλά η προπαγάνδα, θα πρέπει να υπάρχει στενός συντονισμός μεταξύ του κράτους και των δημοσιογράφων. Ο ρόλος του Τύπου είναι πρώτον να δημοσιεύσει το προϊόν της προπαγάνδας, και δεύτερον, το να μην εξετάσει το θέμα ή κάποια αναφορά σε κάτι που θα μπορούσε να το θέσει σε αμφισβήτηση. Παραλείψεις και προμήθειες απαιτούνται αμφότερες.
Τα καλά νέα είναι ότι το Διαδίκτυο είναι μια μεγάλη εξισωτική δύναμη και μπορούμε να ξεθάψουμε εύκολα ανάρμοστα/ακατάλληλα γεγονότα με λίγο ψάξιμο, καταστέλλοντας την προπαγάνδα. Τα κακά νέα είναι ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να παίρνουν όλα τα νέα τους από τις λεγόμενες «επίσημες» πηγές.
Εν πάση περιπτώσει, εδώ είναι ένα κομμάτι πρώτης τάξεως ανόθευτης προπαγάνδας ευγένειας του Bloomberg. Σημειώστε ότι τυπώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, μία από τις πολλές πολύ ήσυχες ημέρες ειδήσεων, όπου λίγη συζήτηση είναι πιθανό να συμβεί:

Μέσα στη μυστική συμφωνία του Ομπάμα με τη Ρωσία
31 Δεκεμβρίου 2014

Η Κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εργάζεται παρασκηνιακά για μήνες για να σφυρηλατήσει μια νέα σχέση συνεργασίας με τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επισκευή των σχέσεων με την Ουάσινγκτον ή ανάσχεση της επιθετικής στάσης του στη γειτονική Ουκρανία.
Σε αρκετές συζητήσεις με τον (ρώσο διπλωμάτη) Λαβρόφ, ο Κέρι (US) έχει προτείνει μια προσφορά για τη Ρωσία, που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια μερική αποδέσμευση μερικών από τις πιο επαχθείς οικονομικές κυρώσεις. Οι όροι του Κέρι περιελάμβαναν η Ρωσία να τηρεί τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου στο Μινσκ και να προβεί στην άμεση παύση της στρατιωτικής υποστήριξης για τους ουκρανικούς αυτονομιστές.
Το νόημα αυτού του κομματιού έχει οριστεί. Είναι οι ΗΠΑ που προσπαθούν να είναι λογικοί, αλλά η Ρωσία έχει επιδείξει μικρό ενδιαφέρον για την διόρθωση των σχέσεων. Αυτός είναι ένας ισχυρισμός.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι η Ρωσία έχει παράσχει άμεση στρατιωτική υποστήριξη των αυτονομιστών στη γειτονική Ουκρανία. Και ένα ακόμη ότι ο Πούτιν ο ίδιος δεν έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάσχεση της επιθετικότητας του.
Αυτή είναι η κύρια αφήγηση που οι ΗΠΑ θέλουν να προβάλλουν. Ο Πούτιν είναι ένας κακός. Όπως ο Σαντάμ … τον θυμάστε; Οι ΗΠΑ είναι ο λογικός εδώ, σύμφωνα με αυτό το κομμάτι, και είναι η Ρωσία εκείνη η οποία υποδαυλίζει τα προβλήματα.
Η αφήγηση των ΗΠΑ πηγαίνει περαιτέρω, ισχυριζόμενη επανειλημμένως ότι η Ρωσία τροφοδοτεί σε μεγάλη ποσότητα όπλα τους αυτονομιστές, όπως βλέπουμε εδώ στις αρχές Δεκεμβρίου του 2014.
ΟΙ ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι η Ρωσία εφοπλίζει τους ουκρανούς επαναστάτες, ο OSCE (organization for security and co-operation in Europe) είναι επιφυλακτικοί στην εκεχειρία.

2η Δεκεμβρίου 2014
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου Jens Stoltenberg κατηγόρησε τη Ρωσία για την αποστολή τανκς, προηγμένων συστημάτων αεράμυνας και άλλων βαρέων όπλων κατά μήκος των συνόρων με τους ουκρανούς αντάρτες.

Η Ρωσία αρνείται εμπλοκή στη σύγκρουση.
Από την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 5ης Σεπτεμβρίου στο Μινσκ, η Ρωσία έχει διοχετεύσει εκατοντάδες τανκς, ένοπλες μεταφορές προσωπικού, καθώς και πολλά άλλα στρατιωτικά οχήματα απευθείας σε φίλο-ρώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία, δήλωσε ο Κέρι.
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εξακολουθούν να λειτουργούν μέσα στην ανατολική Ουκρανία, όπου παρέχουν «διοίκηση και έλεγχο» για τους αυτονομιστές που γυρίζουν, πρόσθεσε.
Η επιβάρυνση από το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και από τον John Kerry του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι ότι η Ρωσία έχει στρατιωτικές δυνάμεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας, καθώς και ότι έχουν διοχετευθεί εκατοντάδες τανκς, APC, και άλλα στρατιωτικά οχήματα που αριθμούνται σε εκατοντάδες.

Πού είναι οι φωτογραφίες;
Τα είδη οπλισμού που αναφέρονται εδώ είναι αδύνατον να καλυφθούν από τον αέρα.
Αυτόματες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από αυτά, είναι παιχνιδάκι για τους σημερινούς στρατιωτικούς δορυφόρους, ακόμη και για τους πολιτικούς.
Για να κατηγορήσει κανείς μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη, αυτό το τόλμημα θα έπρεπε να απαιτεί τουλάχιστον κάποια επίδειξη για την απόδειξή του. Ειδικά μετά το φιάσκο για την προειδοποίηση των όπλων μαζικής καταστροφής που παιζόταν στον ΟΗΕ και οδήγησε στην εισβολή II του Μπους στο Ιράκ. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να δώσουν μερικές φωτογραφίες των εν λόγω στρατιωτικών οχημάτων και βαρέως οπλισμού.
Αλλά δεν υπάρχουν. Και ο λόγος που κανένας δεν έχει προσφερθεί να επιδείξει, είναι γιατί τίποτα δεν υπάρχει. Αν το έκαναν, μπορείτε να είστε 100% σίγουροι ότι θα είχε κυκλοφορήσει και επαναληφθεί ξανά και ξανά στο CNN μέχρι ο καθένας και ο θείος τους να μπορούσε να διακρίνει ένα Τ-72 τανκ από ένα Ρώσικο APC.

Για εκείνους τους «Απρόθυμους» Ρώσους
Ας εξετάσουμε πιο προσεκτικά τους λόγους για τους οποίους η Ρωσία δεν μπορεί ακριβώς να είναι σε μια συμβιβαστική διάθεση απέναντι στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή.
Με την μόλις βραχυπρόθεσμη μνήμη μας, μπορούμε να θυμηθούμε ότι το αμερικανικό Κογκρέσο πέρασε ένα σοβαρό κομμάτι του αντι-ρωσικού ψηφίσματος του περασμένου μήνα, που μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου από ένα λογικό άτομο.
Αυτό το ατυχές νομοθέτημα, H.Res. 758, ψηφίστηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 2014 και έχει τίτλο «έντονα καταδικαστέες οι ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπό τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει μια πολιτική επιθετικότητας εναντίον γειτονικών χωρών με στόχο την πολιτική και οικονομική κυριαρχία.»
Ο Ron Paul εξέφρασε τα προβλήματα με αυτό το ψήφισμα πολύ καλά:
Απερίσκεπτο Συνέδριο «κηρύσσει τον πόλεμο» στη Ρωσία

4 Δεκεμβρίου 2014
Αυτά είναι τα είδη των ψηφισμάτων που πάντα παρακολουθούσα στενά στο Κογκρέσο, όπως τιμολογούνται ως «αβλαβείς» δηλώσεις της άποψης που συχνά οδηγούν σε κυρώσεις και πόλεμο. Θυμάμαι το 1998, υποστηρίζοντας σθεναρά κατά της απελευθερωτικής κίνησης του Ιράκ επειδή, όπως είπα και τότε, ήξερα ότι θα οδηγούσε σε πόλεμο. Δεν είχα αντιταχθεί στην πράξη, επειδή ήμουν θαυμαστής του Σαντάμ Χουσεΐν – ακριβώς όπως και τώρα που δεν είμαι θαυμαστής του Πούτιν ή οποιουδήποτε άλλου ξένου πολιτικού ηγέτη – αλλά μάλλον επειδή ήξερα τότε ότι ένας νέος πόλεμος κατά του Ιράκ δεν θα έλυνε τα προβλήματα και θα μπορούσε πιθανότατα να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στη συνέχεια.
Chris Martenson/Η Mέγιστη ευημερία («Peak Prosperity»)

Πηγή Sfairika


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά.....Αυτό ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους, αυτό τους υπόσχονται οι πολιτικοί τους. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας που οι επικοινωνιολόγοι των κομμάτων δεν κουράζονται να βρουν τις ιδεολογικές διαφορές που θα κάνουν τον λαό να αποφασίσει στο καθεστώς στο οποίο θα ζήσει την επομένη των εκλογών. Οι τεχνοκράτες των κομμάτων δεν σπάνε το κεφάλι τους να σχεδιάσουν γραμμές για τις οικονομικές βάσεις της χώρας. Η γραμμή είναι μία για όλους: Λεφτά.

Τόσος αγώνας, τόσο αίμα, τόσες διεκδικήσεις, τόσες προσωπικές στερήσεις και τόσες αντιστάσεις για να καταλήξουμε μετά από όλα αυτά στο πόσα λεφτά θα μάς υποσχεθεί ο υποψήφιος σωτήρας. Δεν υπάρχει πλέον λαός, ούτε πολίτες, παρά μόνο εισπράκτορες χρημάτων που δεν ενδιαφέρονται το πώς θα αποκτήσουν το χρήμα παρά μόνο για το ότι θα το κάνουν δικό τους.

Είναι η πρώτη προεκλογική περίοδος που δεν υπάρχει σε κανένα πρόγραμμα σχεδιασμός για την πρωτογενή παραγωγή παρά μόνο ότι οι αγρότες θα φορολογηθούν πολύ ή λίγο ή αν το δάνειο θα το πάρουν με σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο. Δεν αναφέρεται πουθενά ούτε τι καλλιέργειες θα κάνουν, ούτε ποιες θα είναι οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων και βέβαια κουβέντα για τις σταθερές τιμές των προϊόντων τους έναντι των φθηνών εισαγόμενων.

Καμία απολύτως συζήτηση για την δευτερογενή παραγωγή της χώρας. Έχει κλείσει το 90% του βιοτεχνικού κλάδου, η ελληνική βιομηχανία έχει μπει διά παντός στο βιβλίο της ιστορίας και όλοι οι σωτήρες το μόνο που έχουν να πουν είναι περί επενδύσεων ξένων εταιρειών που το μόνο που θα έχουν ελληνικό είναι το φθηνό εργατικό ανασφάλιστο μεροκάματο.
Καμία νύξη για τον εμπορικό κλάδο. Μπήκε λουκέτο σε 500,000 επιχειρήσεις και κανένας απολύτως σχεδιασμός πώς οι δρόμοι των πόλεων θα είναι ξανά αγορά και όχι απέραντα καφενειοκαφετεροουζερί για να σκοτώνουν την ώρα τους οι αιώνιοι έμμισθοι τεμπέληδες της εύφορης Αγ-ελλάδας.

Κανένας προγραμματισμός για το τι στο διάολο θα γίνει με τους νέους που φθάνουν στα 18 τους και ακούνε συνεχώς : «Να πας στο εξωτερικό να σπουδάσεις και να βρεις δουλίτσα εκεί. Τελείωσε η Ελλάδα». Ουδείς έχει στρέψει τη σκέψη του μια φορά μέσα στον πανικό για τα λεφτά, το τι νιώθουν αυτοί οι νέοι που σώνει και καλά θα πρέπει ή να δουλέψουν για 400 ευρώ σε κάποιο λαμόγιο ή θα πρέπει να φτιάχνουν βαλίτσες για ένα ευρωπαϊκό κράτος με κύρος αποχαιρετώντας το χώμα τους. Μπροστά στα λεφτά χεσμένα έχουν και τα παιδιά τους οι πολίτες.

Καμιά κουβέντα για τους εργάτες, τους οικοδόμους και όλους αυτούς που έκτισαν πάππου προς πάππου ό,τι είναι χτισμένο σε όλη την Ελλάδα. Περιμένουν όλοι να έρθει η μεγάλη εταιρεία που θα φτιάξει δρόμους και θα απλώσει ευρυζωνικά καλώδια να κάνουν τους χαμάληδες αντί να δημιουργούν χώρα. Να δουλεύεις 12ωρο με ντάλα ήλιο απλώνοντας πίσσα σε ένα δρόμο που ποτέ ως πολίτης δεν θα τον διασχίσεις διότι δεν έχεις ούτε για αυτοκίνητο, ούτε για βενζίνη, ούτε για διόδια.

Κανένας προγραμματισμός για τα εκατομμύρια ανασφάλιστων και ανέργων που όταν τους χτυπήσει η ασθένεια την πόρτα θα πρέπει να κάνουν πρώτα προϋπολογισμό αν θα βγουν τα έξοδα κηδείας τους και μετά να μπουν στο συσσίτιο κάποιου Κοινωνικού Ιατρείου για να διαπιστωθεί η επικείμενη μη νοσηλευτική και φαρμακευτική τους κάλυψη. Όλοι νιώθοντας αθάνατοι θέλουν να ακούσουν μόνο για λεφτά χωρίς να κάνουν από πριν τον λογαριασμό ότι και λεφτά να σου δώσουν αυτά δεν θα φτάνουν για να σώσεις το τομάρι σου ούτε χτυπημένος από γρίπη.

Η πιο ξεκούραστη προεκλογική περίοδος για όλους τους, έχοντας βάλει κοινή πολιτική γραμμή ένα ανύπαρκτο ευρωπαϊκό πρόγραμμα από αόρατους εντολείς που θα γίνει βάση ανύπαρκτων χρημάτων αφού δικά σου δεν είναι παρά είναι και θα είναι δανεικά. Έχετε καταργήσει και την αρχή του καπιταλισμού που το κέρδος (μεγάλο ή μικρό) βγαίνει από κάποια παραγωγή μέσω εργασίας. Τα αφεντικά σας έφτιαξαν ένα νέο σύστημα για εθελόδουλους εύκαιρους και πουλημένους που ονομάζεται Δανεισμός. Μέσα σε πέντε χρόνια έχουν πεισθεί άπαντες πως άνευ δανεικών δεν υπάρχει ζωή και πάντα θα χρωστάμε δανειζόμενοι.

Αν γνώριζαν στην διάρκεια δύο αιώνων όλοι αυτοί που πάλεψαν μοναχικά ή συλλογικά για να γίνει αυτή η χώρα Κράτος ότι θα έφθανε το θέμα στο σχέδιο «Λεφτά», αντί για την πολύχρονη και αιματηρή διακήρυξη δημοκρατικών συνταγμάτων, ανελέητων μαχών, πολιτικών διώξεων, δολοφονιών και εκτελέσεων πολύ απλά θα είχαν βάλει ένα κόκκινο φωτάκι στην πόρτα του Μπορδέλου.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Του Μανώλη Κοττάκη

Η πληροφορία είναι γκαραντί και δεν θέλω διαψεύσεις : Αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών ο καθηγητής Οικονομικών και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης ταξίδεψε μυστικά στην Φραγκφούρτη και συνάντησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον υφυπουργό της Μέρκελ Γεργκ Άσμουνσεν.
Μετά την συνάντηση τους ο κύριος Σταθάκης -κατόπιν συστάσεως;- έκανε δηλώσεις στην Deutche Welle και υποστήριξε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές “θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές” .
Ώρες μετά την δήλωση του αυτή και υπό την πίεση των εσωκομματικών αντιδράσεων ο κύριος καθηγητής ειδοποίησε την Deutche Welle (δεν θέλω αμφισβητήσεις, ο κόσμος είναι μικρός) ότι θα διαψεύσει το συγκεκριμένο σκέλος των δηλώσεων του περί ''τήρησης των δεσμεύσεων'' ζητώντας κατανόηση. Γι αυτό το λόγο και δεν ακούσαμε το ηχητικό απόσπασμα που θα τον εξέθετε ανεπανόρθωτα.
Σας αποκαλύπτω αυτή την ιστορία σήμερα που δείχνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση ''προσκυνά'' αυτό που καταγγέλλει, τον Μερκελισμό, για έναν απλό λόγο. Γιατί δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά τμήμα σχεδίου που εξελίσσεται στην πλάτη του ελληνικού λαού με στόχο τον εξευμενισμό των Γερμανών που είναι στα κάγκελα από τις διακηρύξεις Τσίπρα για το χρέος και απειλούν ότι μέσω Ντράγκι θα μας κόψουν την ρευστότητα.

Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο δεν εμπιστεύονται οι δανειστές προβλέπει ακόμη:

1. Την θυσία σημαντικών προσωπικοτήτων της Αριστεράς οι οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει σε αντιγερμανισμό προβάλλοντας σε όλη τους τη ζωή ζητήματα όπως το κατοχικό δάνειο. Η αθέτηση του λόγου Τσίπρα απέναντι στον Μανώλη Γλέζο ο οποίος επρόκειτο να πολιτευθεί στις Κυκλάδες δεν έχει ως μόνο στόχο να απαλλαγεί ο αρχηγός της αντιπολίτευσης από τον μπελά του Μανώλη στην μετεκλογική Βουλή αλλά είναι και ένα δείγμα καλής θέλησης απέναντι στους Γερμανούς. Ο Γλέζος που κατέβασε την σημαία των ναζί από την Ακρόπολη είναι η λευκή σημαία του Τσίπρα στο Βερολίνο.

2. Την ανάληψη της πρωτοβουλίας να ''συγκρουστεί'' με την (αντιπαθή στο Βερολίνο, που κάποτε... υπονόμευσε τον βασικό μέτοχο) τοπική διαπλοκή θέμα στο οποίο αναφέρθηκαν οι Τσίπρας – Σταθάκης - Δραγασάκης. Η προκήρυξη των τηλεοπτικών συχνοτήτων είναι ο μοχλός πίεσης που χρησιμοποιείται εξ ου και οι θεαματικές κωλοτούμπες κατεστημένων ΜΜΕ . Μην φανταστείτε βεβαίως καμία εξυγίανση. Στόχος είναι η αντικατάσταση με μία νέα αριστερή διαπλοκή.

3. Την μετεκλογική συνεργασία με τον Παπανδρέου τον οποίο ξέρει το Βερολίνο σε αντίθεση με τον Θεοδωράκη τον οποίο η καγκελαρία υποπτεύεται για ''άνθρωπο των εκδοτών''. Το δήλωσε δημόσια και ο Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος στον Θεοδωράκη. ''Αν είναι να κάνουμε συμβιβασμό, δεν χρειαζόμαστε μεσάζοντες''. Ο κύριος Δραγασάκης ερωτηθείς σχετικά σχολίασε όλα τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ πλην Παπανδρέου. Γιατί άραγε; Γιατί το σενάριο ''Τσιπρογιωργάκηδες'' είναι στο τραπέζι .

Ό,τι σας περιγράφω αποτελούν σημείο προ-μνημονίου κατανόησης . Είναι η ''προσεκτική οικοδόμηση της κωλοτούμπας''.
Το κρίσιμο θέμα είναι αν οι δανειστές θα δώσουν εξάμηνη παράταση στο μνημόνιο για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις, που θα βοηθήσουν τον Τσίπρα να γίνει Κομανέτσι (αν κερδίσει εκλογές φυσικά) και πως αυτό θα πλασαριστεί στο πόπολο:
Παράταση του μνημονίου όπως είναι ή ως νέο πρόγραμμα με φύλλο συκής την νομοθέτηση της αύξησης του κατώτατου μισθού και την καταβολή της δέκατης τρίτης σύνταξης τον μακρινό, δημοσιονομικά, Δεκέμβριο;

Θα επανέλθω. Προς το παρόν καταγράφω: Μέσα λιονταράκια, έξω ρεβεράντζες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού, είναι μια απλή εργασία η οποία αν γίνει σωστά, θα μας δώσει πρόσβαση στις εξελιγμένες δυνατότητες του κλιματιστικού μας και θα μας εξασφαλίσει ότι το κλιματιστικό που αγοράσαμε θα μας παρέχει θέρμανση και ψύξη με πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας για πολλά χρόνια.

Εγκατάσταση κλιματιστικού.

Μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι η εγκατάσταση του κλιματιστικού air condition θα γίνει σωστά, εξασφαλίζοντας ότι θα τηρηθούν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Σωστή επιλογή του σημείου τοποθέτησης της εσωτερικής μονάδας.

Το σημείο τοποθέτησης θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές:
- Η κατεύθυνση του αέρα να είναι κατά το δυνατό προς το κέντρο του χώρου.
- Σε περιπτώσεις με μεγάλα ανοίγματα, η κατεύθυνση του αέρα να είναι παράλληλη προς την σειρά των ανοιγμάτων
- Η κατεύθυνση του αέρα να μην είναι προς το σημείο που συνήθως καθόμαστε
- Το σημείο εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας να είναι τέτοιο ώστε το εσωτερικό να καλύπτει τις ψυκτικές σωληνώσεις και την οπή διέλευσης.
- Το κλιματιστικά δεν τοποθετούνται πάνω από κουζίνες και παρόμοιες συσκευές

2. Σωστή Επιλογή του σημείου τοποθέτησης της εξωτερικής μονάδας.

Η εξωτερική μονάδα θα πρέπει να τοποθετηθεί σε σημείο τέτοιο ώστε:
- Να τηρούνται οι αποστάσεις από τα δομικά στοιχεία σύμφωνα με το τεχνικό εγχειρίδιο του κλιματιστικού
- Να επιτρέπεται η ασφαλής πρόσβαση για συντήρηση
- Η απόσταση μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας να είναι κατά το δυνατόν μικρότερη.
- Η κατεύθυνση του αέρα του εξωτερικού μηχανήματος να μην είναι προς όμορα παράθυρα και πόρτες άλλων ιδιοκτησιών.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην έδραση της εξωτερικής μονάδας, που θα πρέπει να γίνει με αντικραδασμικούς συνδέσμους βιδωμένους σε στιβαρή μεταλλική βάση.

3. Ψυκτικές σωληνώσεις air condition.  

Η απόσταση μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, θα πρέπει να είναι κατά το δυνατό μικρότερη και σε κάθε περίπτωση μικρότερη από 8m, διότι από την απόσταση αυτήν και μετά, η απόδοση του κλιματιστικού πέφτει κατακόρυφα, ειδικά στα μικρά κλιματιστικά των 9.000btu/h
Μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε, είναι τα εξής:
- Οι ψυκτικές σωληνώσεις θα πρέπει να μονωθούν κάθε μία ξεχωριστά
- Οι ψυκτικές σωληνώσεις θα πρέπει να τυλιχτούν με προστατευτική ταινία PVC σε όλο τους το μήκος μέχρι τα ρακόρ σύνδεσης.
- Απαγορεύεται το κουρμπάρισμα των ψυκτικών σωληνώσεων χωρίς την χρήση του ειδικού εργαλείου για την αποφυγή τσακίσματος
- Οι ψυκτικές σωληνώσεις θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαδικασία κενού για την αφαίρεση της υγρασίας.

4. Αποχέτευση συμπυκνωμάτων.

- Το δίκτυο αποχέτευσης συμπυκνωμάτων να είναι κατασκευασμένο από σωλήνα PVC πλαστική, σκληρή ή εύκαμπτη.
- Η απορροή να γίνεται κατά το δυνατόν σε σιφώνια και σε μικρή απόσταση από αυτά

5. Δελτίο εγκατάστασης κλιματιστικού

Ο τεχνικός θα πρέπει να υπογράψει και να μας παραδόσει δελτίο εγκατάστασης στο οποίο θα πρέπει να αναφέρονται
- Τα στοιχεία του εγκαταστάτη (Ονομα, επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνο)
- Το όνομα και την διεύθυνση του πελάτη,
- Το air condition serial number
- Την ημερομηνία τοποθέτησης του κλιματιστικού

Πηγή ΑΕΝΑΟΣ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Το ημερολόγιο ενός Ινδιάνου...
ΜΕΡΑ 1η (Ελλάδα)
Είναι νύχτα. Χάσαμε την κόρη του αρχηγού. Την έψαχνε όλο το χωριό. Τελικά την βρήκαμε μέσα στο δάσος. Για τιμωρία, την γά...σε όλο το χωριό.

ΜΕΡΑ 2η (Κύπρος)
Είναι νύχτα. Χάσαμε την κόρη του μάγου. Την έψαχνε όλο το χωριό. Τελικά την βρήκαμε μέσα σε μια σπηλιά. Για τιμωρία, την γά...σε όλο το χωριό.

ΜΕΡΑ 3η (Ιταλία)
Είναι νύχτα. Χάθηκα. Φοβάμαι...

Κάθε μέρα «χάνεται» και κάποιος από το χωριό και μετά το χωριό τον… «τιμωρεί».
Γιατί χάνεται αναρωτήθηκε κανείς;
Στο τέλος όοοοοολο το χωριό θα είναι χαμένο και… ας πούμε… «τιμωρημένο».

Η Ευρώπη διαχωρισμένη σε πιστωτές και οφειλέτες δεν έχει ΟΥΤΕ ΠΑΡΟΝ, ούτε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΛΛΟΝ. Αυτό το μοντέλο δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει. Η ελληνική περίπτωση θα γίνει σύντομα ιταλική και ισπανική περίπτωση. Η αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ είναι εξαιρετικά καθυστερημένη, επιβεβλημένη και προδιαγεγραμμένη.

Όταν τα μακροπρόθεσμα επιτόκια έγιναν απαγορευτικά για τις χώρες της περιφέρειας, εκείνες στράφηκαν στα βραχυπρόθεσμα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους, αφού οι γερμανικές αγκυλώσεις δεν επέτρεπαν άλλη προσέγγιση της πραγματικότητας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση της μέσης διάρκειας τους χρέους της περιφέρειας κάτι που αυξάνει τα ρίσκα αναχρηματοδότησης.

Οι ωριμάνσεις του Ιταλικού και του Ισπανικού χρέους και οι προθεσμίες πληρωμής όπως απεικονιζόταν το ’14 είναι κατά πολύ επιβαρυμένες από αυτές της απεικόνισης του 2012 και οι αλλαγές στις προθεσμίες πληρωμής είναι τεράστιες. Αυτό το σημείο είναι πλέον οριακό και η χρεο-χιονοστιβάδα που μεγάλωσε είναι έτοιμη να θάψει τα πάντα.

Για τη Ιταλία οι ωριμάνσεις...
Για το ΄14 από 124 δις έφτασαν τα 249 δις (+125)
Για το ’15 από 140,9 δις έφτασαν πάλι τα… 249 δις (+128)
Για το ΄16 από 82,5 δις έφτασαν πάλι τα… 164 δις (+82)
Για το ΄17 από 87,7 δις έφτασαν πάλι τα… 190 δις (+103)
Για το ΄18 από 63 δις έφτασαν πάλι τα… 127 δις (+64)
Για το ΄19 από 89,7 δις έφτασαν πάλι τα… 116 δις (+26)
Για το ΄20 από 73,8 δις έφτασαν πάλι τα… 94 δις (+22)

Αυτά δεν αφορούν τους τόκους… οι οποίοι είναι άλλα 300 δις για την ίδια περίοδο…
Αυτά δεν αφορούν την αναχρηματοδότηση των ελλειμμάτων της που είναι άλλα 70 δις ετησίως.

Για την Ισπανία οι ωριμάνσεις...
Για το ΄14 από 76,5 δις έφτασαν τα 102 δις (+25,5)
Για το ’15 από 46,8 δις έφτασαν πάλι τα… 129,5 δις (+83)
Για το ΄16 από 46,5 δις έφτασαν πάλι τα… 100 δις (+53,5)
Για το ΄17 από 34,2 δις έφτασαν πάλι τα… 76 δις (+42)
Για το ΄18 από 17,3 δις έφτασαν πάλι τα… 68 δις (+51)
Για το ΄19 από 32,4 δις έφτασαν πάλι τα… 60 δις (+27,6)
Για το ΄20 από 34,3 δις έφτασαν πάλι τα… 42 δις (+7,7)
Συν 145 δις για τόκους, αλλά και ελλείμματα των 60 δις ετησίως αν διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα.

Ακολουθήθηκε μία πολιτική στην ΕΕ συνολικά καθ’ υπαγόρευση της Γερμανίας και μέχρι τώρα παραμένει η ίδια, δεν λέει να αλλάξει.

Μία, μόνο μία, ερώτηση προς τον κ Moscovici στις Βρυξέλλες που "έχει πυξίδα τους κανόνες":
Αυτά τα χρέη…
  • με την μέση διάρκεια λήξης σχεδόν στην πενταετία,
  • με τις πληρωμές χρέους να έχουν έρθει τόσο κοντά,
  • επιβαρυμένες και από την μείωση της διάρκειας λήξεων του πυρήνα, για το σύνολο της ΕΕ,
  • με τις χρηματοδοτικές ανάγκες των χωρών να ξεπερνούν το 20% του ΑΕΠ τους,
  • ένα ΑΕΠ που δεν λέει να ανέβει,
  • σε μία ΕΕ αδύναμη να προσελκύσει επενδυτές,
  • μία ΕΕ με έντονη την απώλεια της ανταγωνιστικότητας,
  • σε συνθήκες αποπληθωρισμού,
  • σε χώρες που εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας,
  • με την υφιστάμενη σφιχτή νομισματική πολιτική…
είναι βιώσιμα;

Πηγή kalithanos

Σχόλιο ιστολογίου: Αυτή η Ευρώπη, με αυτούς τους κανόνες, μπορεί να εμπνεύσει σιγουριά και ασφάλεια στα μέλη της για να διατηρηθεί το οικοδόμημα του "μεγάλου ευρωπαϊκού χωριού";
Δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κανείς οικονομικά, για να οδηγηθεί στην διαπίστωση πως η Ευρωζώνη που λειτουργεί με αυτούς τους (γερμανικούς) κανόνες τελείωσε. Είτε θα αλλάξουν οι κανόνες, είτε ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του.
Βέβαια, υπάρχει και μία λεπτομέρεια, που θα πρέπει να απασχολήσει όσους "τιμωρήθηκαν" ή είναι προς "τιμωρία": Ποιός οφελήθηκε από τους παράλογους κανόνες και ποιός θα αποχωρήσει από την Ευρώπη κερδισμένος, έχοντας καταστρέψει όλους τους άλλους; Και, πως θα τιμωρηθεί αυτή η χώρα που (ξανα)λειτούργησε καταστροφικά για την Γηραιά Ήπειρο;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Όταν είναι κανείς δεμένος με κάποιον που πέφτει προς τον γκρεμό, το ζητούμενο είναι να ξεφύγει από τα δεσμά του πριν ο "συνέταιρός" του βουτήξει στο κενό. Αυτό συνέβη με το ελβετικό φράγκο, το οποίο ήταν μέχρι χτες "αλυσοδεμένο" με το ευρώ. Προφανώς το ευρώ έχει κι άλλο δρόμο προς τα κάτω. Ή τουλάχιστον αυτό έκριναν οι Ελβετοί. Άρα, πρέπει να περιμένουμε έναν επιθετικό Ντράγκι. Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα έχει πιθανότητες να επωφεληθεί από αυτή την νέα κατάσταση.

Το μόνο σενάριο που "κλειδώνει" με την αιφνιδιαστική κίνηση των Ελβετών είναι εκείνο της αύξησης της ρευστότητας στην Ευρωζώνη, κάτι που θα οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση την τιμή του ευρώ. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα! Οι Γερμανοί αρνούνται μία τέτοια προοπτική, αλλά η Ευρώπη δείχνει αδύναμη να ακολουθήσει τις δικές τους συνταγές επιτυχίας.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι και η συνταγή Ντράγκι θα στεφθεί με επιτυχία, καθώς το πρόβλημα της Ευρώπης είναι πολυσύνθετο. Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή την στιγμή εμφανίζεται ως αναγκαίο κακό. Ως μία συνταγή που θα βοηθήσει την Ευρώπη τουλάχιστον να κερδίσει χρόνο.

Είναι βέβαιο ότι η πολιτική αυτή θα βοηθήσει τον ευρωπαϊκό Νότο, έστω και πρόσκαιρα. Κι εφόσον τελικά "περάσει". Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα είναι αυτόματα μέσα στο τραίνο που οδηγεί στη γη της επαγγελίας. Και φυσικά το εισιτήριο δεν πρόκειται να το πάρουμε αν βγάλουμε το ένα κόμμα στις επικείμενες εκλογές και δεν θα το χάσουμε αν ψηφίσουμε το άλλο! Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στη γωνία και χρειάζεται να κάνει πολλά πράγματα για να μπορέσει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των αγορών και των κυβερνήσεων της Ευρώπης.

Κατά συνέπεια το ζητούμενο είναι να πείσει η Αθήνα με έργα! Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα! Στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της σημερινής κυβέρνησης πιστεύουν ότι η Ευρώπη θα πει ναι σε όλα, αρκεί ο ελληνικός λαός να τους δώσει το πράσινο φως για άλλη μία τετραετία. Κι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν από την πλευρά τους ότι θα κτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και η Ευρώπη θα υποχωρήσει άτακτα από τον φόβο της. Δυστυχώς για εμάς δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο!

Η Ευρώπη θέλει να "απαλλαχθεί" από εμάς το συντομότερο δυνατό. Δεν θέλουν να ασχοληθούν άλλο με την Ελλάδα, ούτε με αρνητικό ούτε με θετικό τρόπο. Είναι αποφασισμένοι να μην δεχτούν νταούλια και ζουρνάδες, αλλά ούτε και πολιτικές τύπου Γιακουμάτου.

Η επόμενη κυβέρνηση θα περπατήσει σε έναν δρόμο στρωμένο με καρφιά. Το κακό είναι ότι οι δύο κύριοι διεκδικητές της εξουσίας δεν έχουν προετοιμάσει τον ελληνικό λαό γι’ αυτό που έρχεται. Και κυρίως δεν έχουν παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με το τι ακριβώς θα κάνουν! Πως θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό; Θα πάρουν μέτρα ή η χώρα θα οδηγηθεί σε καθεστώς πιστωτικής ασφυξίας;

Τις τελευταίες ειδικά μέρες έχει καλλιεργηθεί μία έντονη φημολογία ότι υπάρχει ένα είδος μυστικής συμφωνίας του κ. Τσίπρα με την κα Μέρκελ. Βρίσκεται προφανώς στο ίδιο μήκος κύματος με την αντίστοιχη φημολογία που είχε καλλιεργηθεί από την κυβέρνηση, ότι η Μέρκελ είναι αποφασισμένη να κάνει ένα δώρο στον κ. Σαμαρά. Όσοι περιμένουν δώρα από τους Γερμανούς είναι ώρα να γυρίσουν πλευρό.

Οι Γερμανοί δεν πρόκειται να δώσουν μπόνους ούτε στον κ. Σαμαρά ούτε στον κ. Τσίπρα, αν προηγουμένως δεν υπογράψουν μία νέα συμφωνία, ένα νέο πρόγραμμα. Δηλαδή, ένα νέο μνημόνιο. Εκείνη την στιγμή μπορεί εκείνος που θα το υπογράψει να προσπαθήσει να βαπτίσει το κρέας ψάρι, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο.

Το κακό είναι ότι ο κ. Σαμαράς και πολύ περισσότερο ο κ. Τσίπρας δεν έχουν δείξει διάθεση να ακολουθήσουν μία μεταρρυθμιστική πολιτική. Ο μεν πρώτος έχει ξεχάσει το τεφτέρι των μεταρρυθμίσεων στον Ιούνιο των ευρωεκλογών και ο δεύτερος ονειρεύεται μία πορεία ανάλογη με εκείνη των αριστερών κομμάτων της Λατινικής Αμερικής. Ποιον από τους δύο, λοιπόν, να επιβραβεύσει η κυρία Μέρκελ; Αλήθεια, πιστεύουν ότι η κυρία Μέρκελ θα δώσει χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων για να κάνει ο κ. Τσίπρας την επανάστασή του ή ο κ. Γιακουμάτος να στέλνει με περισσότερη άνεση την Ευρώπη στον διάολο; Τρελός παπάς τους βάπτισε!

Κι ο Ντράγκι; Όταν ξεκινούσε η κρίση σε μία παρουσία μου στο Mega είχα σημειώσει ότι αργά ή γρήγορα η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική κι ότι θα έπρεπε οπωσδήποτε να μείνουμε στην Ευρώπη για να επωφεληθούμε. Η αλήθεια είναι ότι η αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ έχει αργήσει υπερβολικά και έπειτα από τόσα πολλά χρόνια ύφεσης η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά.
Κι από την άλλη, μιλάμε για αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ, αλλά αυτή την αλλαγή θα πρέπει να την δούμε. Πολλές φορές μέχρι σήμερα η Γερμανία μπλόκαρε την Ευρώπη στην προσπάθειά της να βρει διέξοδο στα αδιέξοδα της.
Γιατί όχι κι αυτή την φορά;
Ίσως οι Ελβετοί γνωρίζουν καλύτερα...

Πηγή Capital
Θανάσης Μαυρίδης
Επικοινωνία με τον συντάκτη
thanasis.mavridis@capital.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Με την επίκληση «πρακτικών» λόγων διοικητικής αδυναμίας του αρμόδιου κρατικού μηχανισμού, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στερήσει από περίπου 100.000 νέους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί το 1997 και θα έπρεπε να ψηφίσουν στις εκλογές του 2015, αυτό το ύπατο δημοκρατικό καθήκον και δικαίωμά τους.

Το να αποκλείονται 100.000 νέοι ψηφοφόροι που το Σύνταγμα θέλει να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα και δεν ταιριάζει σε τίποτα ευρωπαικό, το οποίο θέλει η κυβέρνηση να ευαγγελίζεται.

Όσο για τα επιχειρήματα, είναι αδύναμα – έως φαιδρά: τι σημαίνει «δεν πρόλαβαν»; Και πόσο σοβαρό είναι να κρύβονται πίσω από τις σχετικές διατάξεις του νόμου για τους εκλογικούς καταλόγους και με αυτό τον τρόπο να καταστρατηγούν ουσιαστικά το Σύνταγμα, το οποίο έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και πολλά άλλα έχει γίνει βέβαια κουρελόχαρτο;

Άλλωστε, αν υποτεθεί ότι το πρόβλημα είναι πράγματι ο χρόνος, η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού έδωσε προχθές τη λύση στο πρόβλημα προτείνοντας απλούς τρόπους να ξεπεραστεί και οι νέοι ψηφοφόροι να μπορέσουν να ψηφίσουν κανονικά στις 25 Ιανουαρίου.

Πέραν όλων αυτών, πρέπει η κυβέρνηση να έχει στο μυαλό της και το υπαρκτό ενδεχόμενο ακυρότητας της εκλογικής διαδικασίας από τις ενστάσεις που σίγουρα θα κατατεθούν λόγω αυτού του αποκλεισμού από τους ίδιους τους νέους που θίγονται από την πρωτοφανή αυτή τακτική.

Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά. Τρόποι υπάρχουν και έχουν ήδη καταγραφεί δημοσίως.

Αν δεν αφήσουν τελικά αυτούς τους 100.000 νέους να ψηφίσουν, δεν θα είναι επειδή δεν μπόρεσαν, αλλά επειδή δεν ήθελαν.

Θα είναι, ουσιαστικά, μια μορφή εκτεταμένης προδιαγεγραμμένης νοθείας του αποτελέσματος της βούλησης του εκλογικού σώματος.

Και αυτό, δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει κανείς.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Καλός ινδιάνος είναι ο νεκρός ινδιάνος έλεγαν τότε στην ''αγρια Δύση'', υπονοώντας πως το ''γονίδιο'', η συνειδητοποίηση της ταυτότητας των (εχθρών) ινδιάνων, επέρχεται μόνο με τον θάνατό τους.

Αυτό ακριβώς έχει επισημάνει το blog σε διάφορα παλιότερα σχόλια, σε σχέση με τους πασόκους και τον Πασοκισμό:

Ο πασόκος είναι ένα μεταλλαγμένο είδος ανθρώπου, μιά μετάλλαξη που δεν είναι δυνατόν να φύγει απ' το πετσί του, δεν μπορεί ο ίδιος να την αποποιηθεί ή να την αναιρέσει και την σέρνει μαζί του, ευχή για τον ίδιο, κατάρα για τους υπόλοιπους, μέχρι το φυσικό και οριστικό του τέλος!

Και δεν έχει καμία σημασία αν ο ίδιος ή οι άλλοι τον αποκαλούν ''ΠαΣοΚ'', ή Κίνημα, ή Ελιά θρούμπη, ή Ηλίθιο.

Αυτός μέσα του ξέρει, η μπορεί και να μην ξέρει αλλά να το αισθάνεται, πως είναι ΠαΣοΚ!

Ας μη μας κάνει εντύπωση λοιπόν το πλήθος που θα δούμε να ακολουθεί την πολιτικά εγκληματικότερη, γελοιοδέστερη και βλακωδέστερη φυσιογνωμία της μεταπολίτευσης!

''Άμα τη εμφανίσει'' του ορίτζιναλ πασόκου αρχηγού, τα πασόκια, τα μουλωχτά υποκείμενα που φυτοζωούσαν σε διάφορους άλλους σχηματισμούς, έσπευσαν να πλαισιώσουν τον Μεγάλο Ηλίθιο με αναπτερωμένο το ''ινδιάνικό'' τους ηθικό, έτοιμοι για μιά νέα πορεία προς την ρεμούλα, την ''άρπα'', την καταστροφή.

Όλα τα σπαρόφυτα και πάλι μαζί!

Το καράβι ''ΠαΣοΚ'' βούλιαξε, ή βουλιάζει, παρέα με τον χοντρό μούτσο που έγινε καπετάνιος.

Ο Πασοκισμός όμως ζει και βασιλεύει, και είναι το ελληνικό ''αυγό του φιδιού'', πατέντα δική μας και μοναδική, που θα αποτελεί για πάντα κίνδυνο για την χώρα.

Θα έπρεπε να υπήρχε ένα είδος κοινωνικής καραντίνας, ή ένα είδος απολύμανσης-απομίανσης για το φαινόμενο αυτό!

Δυστυχώς δεν υπάρχει.

Το blog φοβάται πως οι εκλογές και το προσεχές μέλλον θα αναδείξουν την ύπαρξη και το μέγεθος του προβλήματος.

Θα είναι ένα αγκάθιμέσα στην γενική χαρά των εκλογικών αποτελεσμάτων!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποσχέθηκε την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου πως θα προστατεύσει τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα.

Επίσης δήλωσε πως θα εκδιώξει όλα τα αντισημιτικά εγκλήματα και θα διερευνήσει τις επιθέσεις εναντίον των τεμενών.

Βέβαια το θέμα είναι να καταφέρει να διασφαλίσει η Γερμανίδα Καγκελάριος και την προστασία των Γερμανών από την επικινδυνότητα που διακατέχει τους ισλαμιστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι τουρκικής καταγωγής...

Η γερμανίδα καγκελάριος είναι απόλυτα συνεπής στις ιστορικές θέσεις της Γερμανίας. Αυτό ίσως πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα εκείνους τους πολιτικούς που είναι επιφορτισμένοι με την άμυνα της Ελλάδας, επειδή η Τουρκία έχει δηλώσει (ποικιλοτρόπως) πως δεν αναγνωρίζει τα σημερινά ελληνοτουρκικά σύνορα. Κι επειδή η Γερμανία ιστορικά ήταν σύμμαχος της Τουρκίας, ίσως θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα μεγάλο "άδειασμα" από την πλευρά της κυρίας Μέρκελ...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Επικίνδυνες αντιπαραθέσεις με αφορμή την "μάχη της τσιπούρας" 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ενώ η χώρα «παγωμένη» ζει τις τελευταίες μέρες μιας άτονης αλλά πολύ κρίσιμης προεκλογικής εκστρατείας, η κατάσταση στο Αιγαίο συνεχίζεται να είναι εκρηκτική με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς η τουρκική προκλητικότητα όπως φαίνεται δεν σταματά.

Έτσι, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, χτες το απόγευμα είχαμε καινούργιο θερμό επεισόδιο στην περιοχή ανατολικά της νήσου Κω, όπου αυτή την περίοδο κυριαρχεί η αλιεία της τσιπούρας και όχι μόνο. Όπως αναφέρεται, πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής προσέγγισε τουρκικό αλιευτικό που είχε προφανώς παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και αλίευε παράνομα και του ζήτησε να απομακρυνθεί. Οι Τούρκοι φυσικά ισχυρίζονται ότι το ελληνικό πλοίο της ακτοφυλακής είχε εισέρθει στα τουρκικά χωρικά ύδατα και παρενοχλούσε το τουρκικό αλιευτικό. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην τουρκική ακτοφυλακή και από την Μούγλα, της περιοχής του Μποντρούμ δηλαδή της Αλικαρνασσού, έσπευσε στην περιοχή πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής για να εκδιώξει το ελληνικό πλοίο που προσπαθούσε να εκδιώξει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα το τουρκικό αλιευτικό.

Σύμφωνα με τους τούρκικους ισχυρισμούς, το ελληνικό πλοίο της ακτοφυλακής πλησίασε το τουρκικό αλιευτικό και σε απόσταση μόλις έξη μέτρων του ζήτησε αμέσως να απομακρυνθεί από την περιοχή. Το τουρκικό όμως επέμενε καθώς είχε φτάσει το τουρκικό πλοίο της ακτοφυλακής. Ακολούθησε ένα επικίνδυνο αλληλόκυνηγητό καθώς το ένα πλοίο προσπαθούσε να εμβολίσει το άλλο και να το οδηγήσει έξω από την περιοχή. Η ένταση είχε φτάσει στο κατακόρυφο, όπως αναφέρεται, ώσπου και τα δυο πλοία αποχώρησαν ενώ εκείνη την ώρα ένα ισραηλινό φορτηγό πλοίο διέρχονταν από εκείνη την περιοχή και έγινε μάρτυρας του επεισοδίου.

Το νέο αυτό επεισόδιο εντάσσεται σε μια σειρά θερμών επεισοδίων που αυτή την εποχή συμβαίνουν στην πολύ ευαίσθητη περιοχή γύρω απ τις νησίδες Ίμια. Να μην ξεχνάμε πως ακριβώς αυτή την περίοδο και ενώ είχαμε και τότε πολιτική αστάθεια, είχε ξεσπάσει η μεγάλη κρίση των Ιμίων το 1996, που είχε οδηγήσει τις δυο χώρες ένα βήμα πριν από μια πολεμική αναμέτρηση. Οι Τούρκοι όπως φαίνεται από τότε προσπαθούν με κάθε μέσο να επιβάλλουν την κυριαρχία τους σε μια καθαρά ελληνική περιοχή και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια σταθερή ελληνική απάντηση έτσι ώστε να καταλάβουν ότι δεν περνούν οι όποιες προκλήσεις τους. Για άλλη μια χρονιά η περιοχή «βράζει» από τις θερμές αντιπαραθέσεις εξ’ αιτίας της τουρκικής προκλητικότητας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι 3,7 εκατομμύρια ψηφοφόροι, ποσοστό περίπου 40% του συνόλου, έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 60 ετών

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Καινούργιο δεν είναι το στοιχείο, αλλά ομολογούμε ότι μας κάνει μεγάλη εντύπωση σε κάθε εκλογές ο αριθμός των περίπου δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων που έχουν δικαίωμα ψήφου. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών, στις βουλευτικές της 25ης Ιανουαρίου έχουν δικαίωμα ψήφου 9.808.760 Ελληνες πολίτες.

Τυπικά είναι 42.042 πολίτες λιγότεροι από τις προηγούμενες εκλογές του 2012, αφού τότε δικαίωμα ψήφου είχαν 9.850.802. Πρόκειται όμως για... οφθαλμαπάτη με πολιτικά κίνητρα! Από τους 224.272 νέους εκλογείς ηλικίας 18-21 ετών μόνο οι 108.867 έχουν ενταχθεί στους εκλογικούς καταλόγους, η αναθεώρηση των οποίων ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2014. Οι υπόλοιποι, πάνω από 110.000 νέοι, δεν θα ψηφίσουν αυτήν τη φορά -θυμάστε άλλωστε τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει γύρω από αυτό το θέμα την περασμένη εβδομάδα. Εδώ που τα λέμε, ούτε το... 10% από αυτές τις ψήφους δεν θα έπαιρναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υποθετικά μιλώντας! Δεν είχαν επομένως κανένα απολύτως κίνητρο να κινήσουν γη και ουρανό για να μπορέσουν να ψηφίσουν οπωσδήποτε αυτοί οι εχθρικά διακείμενοι προς τα δύο κυβερνητικά κόμματα καινούργιοι ψηφοφόροι. Οι αριθμοί προκαλούν αίσθηση και στο άλλο ηλικιακό άκρο. Προκαλεί βαθύτατη εντύπωση η πληροφορία ότι οι ψηφοφόροι που έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 71 ετών ανέρχονται στον εκπληκτικό αριθμό των... 2.160.690 ατόμων! Το 20% σχεδόν των Ελλήνων ψηφοφόρων έχουν περάσει τα 71 χρόνια ζωής! Μια χαρά τα πάμε ως λαός αναφορικά με τη διάρκεια ζωής μας! Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι οι ψηφοφόροι ηλικίας από 60 έως 70 ετών είναι 1.502.912 πολίτες, διαπιστώνουμε ότι 3.663.602 ψηφοφόροι έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 60 ετών! Σχεδόν το 40% των ψηφοφόρων!

Πέρα από τον θαυμασμό για την ανθεκτικότητα του γένους των Ελλήνων στην τρίτη ηλικία, είναι μια ανομολόγητη αλήθεια ότι ο αριθμός αυτός προκαλεί και μια πολιτική ανατριχίλα σε ορισμένα πολιτικά κόμματα, δεδομένου ότι οι άνω των 60 ετών πολίτες συνήθως ψηφίζουν συντηρητικά. Αυτοί άλλωστε συνιστούν το μέγιστο μέρος της εκλογικής βάσης των κυβερνητικών κομμάτων. Αξίζει να αναφέρουμε και το γεγονός ότι οι ηλικίας 42 έως 47 ετών ψηφοφόροι (αυτοί δηλαδή που γεννήθηκαν επί χούντας των συνταγματαρχών και ανδρώθηκαν πολιτικά επί κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική τους συμπεριφορά) συνιστούν την πολυπληθέστερη ηλικιακή ομάδα πενταετίας. Ανέρχονται σε 1.003.743 άτομα. Συνιστούν, όπως είναι ευνόητο, λόγω της ηλικίας τους, μια εξαιρετικά δυναμική κοινωνική ομάδα. Η χώρα διαιρείται σε 56 εκλογικές περιφέρειες. Η κατά πολύ μεγαλύτερη φυσικά είναι η περιβόητη, κυριολεκτικά αχανής Β' Αθήνας. Εχει ούτε λίγο ούτε πολύ 1.428.759 ψηφοφόρους!

Τρεισήμισι δηλαδή φορές περισσότερους ψηφοφόρους από τη δεύτερη στη σειρά, η οποία δεν είναι πλέον η Α' Αθήνας, όπως είχαμε επί δεκαετίες συνηθίσει εμείς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, αλλά η Α' Θεσσαλονίκης. Εχει 512.768 ψηφοφόρους η συμπρωτεύουσα με τις συνοικίες της, ενώ ο Δήμος Αθηναίων έχει περιοριστεί στους 476.183. Πολύ κοντά και το «υπόλοιπο Αττικής», που αναπτύσσεται ορμητικότατα και έχει φτάσει τους 459.444 ψηφοφόρους. Τη δεκάδα των πολυπληθέστερων από πλευράς ψηφοφόρων εκλογικών περιφερειών συμπληρώνουν η Β' Θεσσαλονίκης, η Αχαΐα, η Β' Πειραιώς και οι περιφέρειες Ηρακλείου, Λάρισας και Αιτωλοακαρνανίας, με 283.717 ψηφοφόρους η Β' Θεσσαλονίκης και 239.608 η Αιτωλοακαρνανία. Η Ευρυτανία με μόλις 31.836 ψηφοφόρους και η Λευκάδα με 29.152 είναι οι δύο τελευταίες από τις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Κατά τα άλλα, ευτυχώς που γίνονται εκλογές και θα πάρουν κάνα φράγκο τα κόμματα από την έκτακτη εκλογική χρηματοδότηση, γιατί όλα έχουν μπατιρίσει! Μόλις 4 εκατομμύρια θα μοιραστούν όλα τα κόμματα μαζί, όταν ακόμη και για τις ευρωεκλογές είχαν πάρει 7 εκατομμύρια! Μειώνοντας τη χρηματοδότηση, η κυβέρνηση θέλησε να περιορίσει τη δυνατότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να κάνουν προεκλογική δουλειά. Αλλωστε και από αυτά τα 4 εκατομμύρια μοιράζει τώρα μόνο τα... 2,4 και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν από τη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές! Εν πάση περιπτώσει η ΝΔ θα «τσιμπήσει» 750.000 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 700.000, το ΠΑΣΟΚ 300.000, οι ΑΝΕΛ 180.000, η ΔΗΜΑΡ 135.000, το ΚΚΕ 130.000. Η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής έχει ανασταλεί με απόφαση της Βουλής, ενώ τριάντα χιλιαρικάκια (για την ακρίβεια 32.173,03 ευρώ!) θα πάρει και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη λόγω του ποσοστού του στις ευρωεκλογές. Αντε, σε καλή μεριά!

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου