Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Ιαν 2015

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Για άλλη μια φορά το πόσο μεγάλη στρατηγική σημασία έχει η αμερικανική βάση της Σούδας στην Κρήτη, η οποία λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ανεξέλεγκτη και χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα προς την Ελλάδα από τις ΗΠΑ, δείχνουν τελευταία δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, οι Αμερικανοί προτίθενται να κλείσουν 15 στρατιωτικά αεροδρόμια-βάσεις τους στην Ευρώπη μεταξύ των οποίων και το περίφημο Ιντζιρλίκ που έπαιξε σημαντικό ρόλο για την Δύση την περίοδο του ψυχρού πολέμου καθώς και σε όλες τις τελευταίες κρίσεις της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Sabah, με τον τίτλο, «ABD askeri üslerini azaltıyor», δηλαδή, «Οι ΗΠΑ μειώνουν τα στρατιωτικά τους αεροδρόμια», το αμερικανικό Πεντάγωνο σκοπεύει να κλείσει στο τρέχων έτος 15 στρατιωτικά αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών που λειτουργούν σαν αμερικανικές βάσεις σήμερα στην γηραιά ήπειρο.
Το εντυπωσιακό είναι πως στο κλείσιμο αυτών των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, δεν περιλαμβάνεται η γνωστή αμερικανική στρατιωτική βάση της Σούδας, ενώ περιλαμβάνεται η βάση του Ιντζιρλίκ στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε ένεκα οικονομικών δυσχερειών διατήρησης και συντήρησης αυτών των αεροδρομίων και όπως αναφέρεται, με το κλείσιμο τους οι ΗΠΑ θα εξοικονομήσουν αμέσως περί τα 500 εκατομμύρια δολάρια.
Τα αεροδρόμια αυτά, όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα, βρίσκονται εκτός από την Τουρκία στις χώρες, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, και Πορτογαλία. Η απόφαση προβλέπει να διατηρηθεί η βάση στο Lakenheath της Μεγάλης Βρετανίας, στην οποία έχουν αρχίσει οι απαραίτητες μετατροπές για την αναβάθμιση της και για να καταστεί ικανή μέχρι το 2020 να υποδέχεται τα τελευταίου τύπου αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, F-35.

Ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών στρατιωτικών που υπηρετούν αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, αναφέρεται πως είναι 67 χιλιάδες και η συντήρηση τους έχει αρχίσει και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στον αμερικανικό προϋπολογισμό. Για τον λόγο αυτό προβλέπεται η σταδιακή ριζική μείωση τους και ο επαναπατρισμός τους στις ΗΠΑ.
Όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Chuck Hagel, η μείωση αυτή του αριθμού των Αμερικανών που υπηρετούν στην Ευρώπη και η οποία γίνεται για καθαρά οικονομικούς λόγους, δεν θα μειώσει το αξιόμαχο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην γηραιά ήπειρο. Οι περισσότεροι από αυτούς αναμένεται να αντικατασταθούν από τις εγχώριες ένοπλες δυνάμεις ενώ θα αναβαθμιστεί το επίπεδο μαχητικότητας τους.

Φυσικά εκείνο που απασχολεί τους Τούρκους είναι η δήλωση του συμβούλου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Derek Chollet, ότι στο πρόγραμμα μείωσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ευρώπη προβλέπεται και το κλείσιμο της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ιντζιρλίκ.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την μείωση της στρατηγικής αξίας της Τουρκίας για τους Αμερικανούς, χώρια που θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή η οποία κυριολεκτικά ζει από τους Αμερικανούς υπαλλήλους και στρατιωτικούς.

Για την αμερικανική στρατιωτική βάση της Σούδας, ούτε κουβέντα και για άλλη μια φορά γίνεται κατανοητό το πόσο μεγάλη σημασία της δίνουν οι Αμερικανοί.
Σε μας απομένει να αξιοποιήσουμε αν το θέλουμε (;;;), την τεράστια στρατηγική της αξία, προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων.

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Θα γίνει πόλεμος και θα το μάθουμε τελευταίοι.
Κι όπως συνήθως συμβαίνει, όποιος το μαθαίνει τελευταίος, σκοτώνεται... πρώτος!

Εδώ και αρκετό καιρό όλη η Δύση έχει θορυβηθεί από την εμφάνιση και εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εκτός από την Ελλάδα, η οποία θεωρεί ακόμη τρομοκρατία το... "πανηγύρι του Ξηρού"!
"Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν" λέει ο λαός και όχι άδικα.

Έχουμε καταλάβει τι διάολο είναι αυτό το ISIS;
Αν υποθέσουμε πως είμαστε οι ιστορικοί του μέλλοντος που θα γράφαμε ένα σχολικό βιβλίο Ιστορίας, θα γράφαμε ότι "απ' το έτος 2011 και μετά, ιδρύθηκε, εξαπλώθηκε και θέριεψε ένα κράτος το οποίο είχε μια μυστηριώδη τεράστια χρηματοδότηση και εξοπλισμό και σκοπός της ύπαρξής του ήταν η εξόντωση των αλλοπίστων ανά τον κόσμο και κυρίως στη Δύση. Στρατολογούσε νέους και νέες απ' όλες τις γωνιές του κόσμου, έτοιμους να θυσιαστούν για τον -θεωρούμενο απ' αυτούς ιερό- σκοπό τους".
Νομίζω πως εύκολα μπορούμε να μαντέψουμε τη συνέχεια της αναφοράς αυτής στο μελλοντικό σχολικό βιβλίο.
Το "τί έγινε μετά" δηλαδή.
Και νομίζω πως ο καθένας τρομάζει με αυτά που ακολουθούν.
"Και τώρα τί γίνεται;" είναι το βασανιστικό ερώτημα.
Τί τους κάνεις αυτούς τους αποκαλούμενους "Τζιχαντιστές";
Πολλοί θα πουν "πριν πούμε τι πρέπει να γίνει, ας αναζητήσουμε τους αιτίους της κατάστασης, που είναι το ΝΑΤΟ με την καταστροφική, εγκληματική πολιτική του στις χώρες της Μέσης Ανατολής".
Ναι, φυσικά να τους αναζητήουμε και τους ξέρουμε καλά, αλλά προέχει πάντα το τί γίνεται τώρα.
Αυτό το κράτος δολοφόνων που έχει φτιαχτεί απειλεί την ύπαρξη όλων.
Όχι μόνο των Χριστιανών, αλλά και των Εβραίων και των Άθεων και των μετριοπαθών Μουσουλμάνων.
Όχι μόνο των δεξιών, αλλά και των αριστερών και των κεντρώων.
Όχι μόνο των Ευρωπαίων, αλλά και των Αμερικανών, των Νοτιοαμερικανών, όπως και των Ασιατών και των Αφρικανών που δε συμφωνούν μαζί τους.
Απειλούν άμεσα την ύπαρξη όλων, εκτός του εαυτού τους.
Άρα θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι πάντες εναντίον τους αποφασιστικά, για να τους εξαφανίσουν.
Στην αρχή της εμφάνισής τους, μπορούσαν ίσως να ληφθούν άλλου είδους πολιτικά μέτρα για να αντιμετωπιστούν.
Τώρα πια δε γίνεται τίποτα.
Ο Τζιχαντισμός -σ' αυτό το προχωρημένο στάδιο που έχει φτάσει- πρέπει να εξοντωθεί "φυσικά" πρώτα απ' όλα.
Τώρα, πριν δυναμώσουν κι άλλο και γίνουν ανεξέλεγκτοι.
Δεν υπάρχει χρόνος. Έχουν διεισδύσει παντού και, αν αφεθούν λίγο ακόμα, θα προκαλέσουν τον παγκόσμιο όλεθρο.
Είναι Χίτλερ με Κοράνι. Τίποτε άλλο. Χίτλερ με Κοράνι.

Και αφού συμφωνούν όλες οι πλευρές (από ΗΠΑ μέχρι Ρωσία, από Αίγυπτο μέχρι Συρία κι από Γερμανία μέχρι... Αργεντινή) ότι η εξόντωσή τους είναι ζήτημα επιβίωσης του υπόλοιπου κόσμου, ας εξοντωθούν να τελειώνουμε.

Κι όταν λέω του "υπόλοιπου κόσμου", εννοώ και των σοβαρών Μουσουλμάνων. Πρώτα θύματα των Τζιχαντιστών είναι οι Μουσουλμάνοι που δε συμφωνούν μαζί τους.
Αλλά και αυτοί οι Μουσουλμάνοι που, αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα ενάντια στους Τζιχαντιστές, θα στοχοποιηθούν- ιδίως αυτοί που βρίσκονται μετανάστες στις χώρες της Δύσης, όπου όπως ξέρουμε αυξάνεται και η δύναμη των φασιστών. Και αυτό πρέπει να το προλάβουμε πριν αρχίσουν τα αντίποινα και η βία γίνει τυφλή.
Για να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα των Ασιατών/Αφρικανών μεταναστών  στις χώρες μας και η δική μας κατ' επέκταση.
Αντίπαλος δεν είναι το Ισλάμ.
Αντίπαλοι είναι οι δολοφόνοι στο όνομα τάχα του Ισλάμ.

Δεν ξέρω τί δύσκολα παιδικά χρόνια περάσανε, αλλά δε με νοιάζει κιόλας.
Μπορεί δύσκολα παιδικά χρόνια να πέρασε κι ο κάθε στρατιώτης των Ναζί.
Κι αυτοί Γερμανοί του Μεσοπολέμου ήταν που ταπεινώθηκαν από τους νικητές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή τότε; Να μην τους εξοντώνουμε στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, γιατί "κάποιοι φταίγανε για την εξέλιξή τους";
Να περιμένουμε σαν καλοί παιδαγωγοί να εξοντώσουν τους πάντες, για να καταλάβουμε πως "ό,τι δε λύνεται, κόβεται";

Όποιος θέτει ως σκοπό της ζωής του να εξοντώσει όλους τους άλλους και ξεκινά μάλιστα θέτοντας σε εφαρμογή την υλοποίηση του "οράματός" του, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο λύπησης από κανέναν.
Πρέπει να εξοντώνεται ως μολυσμένο κύτταρο στον παγκόσμιο οργανισμό.
Ένας κακοήθης όγκος που, αν δεν εξοντωθεί τώρα, θα γίνει μεταστατικός σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αν δεν έχει γίνει ήδη.  Αλλά αυτό θα το δείξει η Ιστορία.

Ο πολύ σπουδαίος αρχαίος σοφιστής Πρωταγόρας έλεγε γι' αυτούς που δεν μπορούν να εναρμονιστούν με τα ελάχιστα απαιτούμενα της ανθρώπινης συμεπριφοράς ότι ή θα πρέπει να αποκτήσουν τα ελάχιστα έστω στοιχεία της πολιτικής αρετής (δηλαδή να μπορούν να συμβιώσουν με τους υπόλοιπους ανθρώπους) ή αλλιώς ότι δεν μπορούν να ανήκουν πια στο ανθρώπινο γένος.

Αυτό μπορεί να είναι κάτι που θα ενώσει την ανθρωπότητα, όπως την ένωσε και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Άθεοι και Εβραίοι, όλοι μαζί ενάντια στους επερχόμενους "Χίτλερ" που αυτή τη φορά δεν κρατούν σβάστικα αλλά Κοράνι.
Μερικές φορές ισχύει αυτό που λένε: "αν θέλεις Ειρήνη, προετοιμάσου για Πόλεμο!"

Αλλά η μυστηριώδης αργοπορία όλων των μεγάλων δυνάμεων (και δη των ΗΠΑ) είναι τουλάχιστον τρομακτική.
Σε άλλες περιπτώσεις, όταν η επίθεση ήταν από κάθε άποψη απαράδεκτη (βλ. Σερβία, Ιράκ, Τσετσενία), αποφασίστηκε σε μια νύχτα.
Με το ISIS -που συμφωνούν νομίζω όλοι για την εξόντωσή του- γιατί τέτοια αργοπορία;
Καλά, ξέρω. Με την απορία θα μείνω...

Μαζεστίξ από τοίχο-τοίχο...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 
Η τάξη των χορτάτων αποφάσισε να ξαναπιάσει τη «βαριοπούλα» για να σφηνώσει μέσα στο κεφάλι των πεινασμένων την γνωστή απάτη: Ότι τα δικά της ιδιοτελή προνόμια ισοδυναμούν με το δήθεν «εθνικό συμφέρον»...
     
Δεν υπάρχει πολιτευτής της μνημονιακής συμφοράς, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός κολαούζος, δεν υπάρχει προύχοντας, δεκανίκι ή παπαγάλος του ευρω-ραγιαδισμού, που να μην επιδίδεται στη διακίνηση του παρακάτω δόγματος:
    
«Η μεγαλύτερη μεταπολεμική κατάκτηση της χώρας είναι το ευρώ»! Νατη η γνωστή μπούρδα που, όπως ακριβώς και το 2012, επιστρέφει  στο προσκήνιο. Ιδού η «μεγάλη αλήθεια» τους, που διακινείται με ένταση οργουελιανής προπαγάνδας τα τελευταία 24ωρα.  
     
Ο στόχος τους είναι προφανής: Επιδιώκουν και στο τελευταίο χωριό της χώρας, και στην τελευταία ανθρωποσύναξη, και στον τελευταίο μισθωτό, «απασχολήσιμο», άνεργο, τον απομονωμένο και παραδομένο μπροστά στο σύγχρονο εικονοστάσι της μαζικής χειραγώγησης που ακούει στο όνομα «τηλεόραση», να φτάσει το παραλυτικό μήνυμα:
     
«’Η θα αποδεχτείς να θυσιάζεσαι αιωνίως, ή θα μας διώξουν από το ευρώ και τότε… χανόμαστε»!
     
Το λοβοτομικό τους εγχείρημα να ταυτίσει ο ελληνικός λαός την ίδια του την ύπαρξη με ένα νόμισμα (!), είναι τόσο φτηνό και τόσο ανάξιο, μια σκέτη φάρσα προηγούμενων ιστορικών περιόδων όταν εκτρέφονταν «Μεγάλες Ιδέες» - οι οποίες έφεραν τις πραγματικές συμφορές.
     
Σε κάθε περίπτωση η τακτική τους συνιστά μια ακόμα απόδειξη για την «ποιότητα» των «σωτήρων»: Για τους ευρω-μαυρογιαλούρους μας το «μεγαλύτερο μεταπολεμικό επίτευγμα» δεν είναι ούτε ότι η Ελλάδα στάθηκε στα πόδια της μετά από την καταστροφή του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Ούτε ότι κατάφερε να περάσει διά πυρός και σιδήρου μέσα από «γύψους» και χούντες. Ούτε ότι ο λαός της δημιούργησε μια χώρα που το ΑΕΠ της, ο πλούτος της,  αυξήθηκε από τη μεταπολίτευση και σε σταθερές τιμές του 1974 έως και κατά 15.000%!
   
 Όχι! Για την τάξη που εκπροσωπεί ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου, ο Θεοδωράκης, το «μεγαλύτερο επίτευγμα» της Ελλάδας είναι ότι έχουν εξαναγκάσει τον ελληνικό λαό να μετράει τη δυστυχία του έχοντας για μονάδα μέτρησης μια… μεταμφίεση του μάρκου!
     
Το «μεγαλύτερο επίτευγμα» της Ελλάδας (ω, τι κήρυγμα πατριωτισμού»!) είναι ότι, πλέον, τα μονοπώλια μετρούν την φοροαποφυγή τους στην Ελλάδα, τις καταθέσεις τους στην Ελβετία και την εκμετάλλευση του εργάτη στην Ευρώπη, έχοντας για μονάδα μέτρησης μια... μεταμφίεση του μάρκου.
     
Πράγματι. Από αυτή την άποψη, το ευρώ για την ολιγαρχία - και μόνο για την ολιγαρχία – είναι μεγάλη κατάκτηση. Πράγματι, οι εγγυήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ «δεν αμφισβητείται», στην ίδια ολιγαρχία απευθύνονται.
     
Ακούγοντας τους ευρω-εκβιαστές δεν είναι δύσκολο να αντιληφθείς πως τα «επιχειρήματά τους» δεν αξίζουν ούτε μια τρύπια δεκάρα. Κι αν η προπαγάνδα τους καταφέρνει να «περνάει» και να βαφτίζει το μαύρο άσπρο, είναι για ένα και μόνο λόγο: Επειδή έχει εξασφαλίσει ότι μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, με το διαρκές «πες - πες» της ακατάσχετης ευήθειάς της, «κάτι θα μείνει».
     
Εντούτοις, όσο κι αν μονότονα επιμένουν ότι το «ευρώ» είναι ένα τοτέμ όπου οι Έλληνες πρέπει να προσέρχονται γονυπετείς για να το προσκυνούν και να του προσφέρουν τα παιδιά τους, όπως ο Αβραάμ τον Ισαάκ, δε μας απαντούν:
     
Ποιος κερδίζει από τη σφαγή; Ποιος κέρδισε από την ΕΕ, από τα «Αγορές», από τα Μάαστριχτ; Η «βασιλεία των Ουρανών» που υπόσχονταν ποιον αφορούσε; Στη λατρεία ποιου ακριβώς «Θεού» καλούν το λαό να συνεχίσει να παίρνει μέρος ως σφαχτάρι; Τίνος «Άγιος» είναι, τελικά, το ευρώ;
     
Η ευρω-προπαγάνδα για να πνιγεί μέσα στην ίδια της τη ρηχότητα είναι αρκετό να ζυγιστεί και να μετρηθεί με το ζύγι του καθημερινού ανθρώπου. Εκείνου του ανθρώπου που πάει στο σούπερ - μάρκετ και στη λαϊκή. Εκείνου του ανθρώπου που δεν έχει για φάρμακα και πετρέλαιο θέρμανσης.
     
Ας το αποτυπώσουμε, λοιπόν, με τον πιο απλό, έως απλουστευτικό και απλοϊκό, τρόπο. Με τον τρόπο, δηλαδή, που υπαγορεύεται από τη δική τους «βαθύνοια», και με δεδομένο ότι τα δώδεκα χρόνια που πέρασαν από τότε είναι ελάχιστος χρόνος για να θολώσει η σκέψη.
     
Ρωτάμε: Το ευρώ είναι ή δεν είναι εκείνο το νόμισμα που από το ίδιο βράδυ που μας το παρουσίασε ο Σημίτης, ό,τι ο εργάτης αγόραζε με 100 δραχμές, το επόμενο πρωί το αγόραζε με 170 δραχμές;
     
Το ευρώ είναι ή δεν είναι εκείνο το νόμισμα που με το που μπήκε στη ζωή του Έλληνα, ό,τι τη μια στιγμή κόστιζε 200 δραχμές, την ακριβώς επόμενη στιγμή ο μισθωτός έπρεπε να πληρώσει 340,75 δραχμές για να το ψωνίσει;
     
Το ευρώ είναι ή δεν είναι εκείνο το νόμισμα που τίναξε την ακρίβεια ακόμα πιο ψηλά;
Το ευρώ είναι ή δεν είναι εκείνο το νόμισμα με το οποίο η Ελλάδα
  • κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ ανεργίας,
  • κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ φτώχειας,
  • κατέρριψε, ήδη προ μνημονίου, κάθε προηγούμενο ρεκόρ πραγματικής μείωσης εισοδημάτων,
  • κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε «λουκέτα» και «φέσια» στην αγορά,
  • κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ μεταναστευτικής ροής της νεολαίας σε ομαλές συνθήκες,
  • κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ χρεών;
Βέβαια, ισχύει και η άλλη αλήθεια: Το ευρώ, όντως, είναι εκείνο το νόμισμα με το οποίο η ελληνική πλουτοκρατία - πατώντας πάνω στον κοινωνικό ερειπιώνα που αποτελεί την προϋπόθεση για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» των μονοπωλίων - σημείωσε τη μεγαλύτερη κερδοφορία στην ιστορία της!
        
Το ευρώ είναι το νόμισμα με το οποίο οι τράπεζες έφτασαν να κατέχουν ενεργητικό 3 (!) φορές πάνω από όλο το ΑΕΠ της χώρας με αποτέλεσμα οι δικές τους «φούσκες» να μετατρέπονται σε χρέη για το λαό και σε πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού. Να, επομένως, από πού η απορρέει η λατρεία τους για το ευρώ, την ΕΕ, την Ευρωζώνη ΟΝΕ...
        
Αυτό είναι το ευρώ «τους». Μέσο νομισματικής καταγραφής του θησαυρισμού των λίγων και της αποστέρησης των πολλών. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι και κάθε νόμισμα – από το δολάριο και τη δραχμή μέχρι τα αρχαίες μνες αι τα τάλαντα - στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της ταξικής ανισότητας.
       
Να λοιπόν γιατί το ερώτημα δεν είναι σε ποιο νόμισμα θα μετρούν τη χλιδή τους οι κεφαλαιοκράτες - και σε ποιο νόμισμα θα μετρούν την ανέχειά τους οι προλετάριοι, οι άνεργοι, εξαθλιωμένοι.
       
Το ερώτημα δεν είναι σε ποιο νόμισμα οι μεν δουλοκτήτες θα μετράνε τα περισσεύματά τους, οι δε είλωτες το υστέρημά τους.
        
Το ερώτημα δεν είναι σε ποιο νόμισμα θα μετρούν οι πολυεθνικές την υπεραξία που σφετερίζονται και σε ποιο νόμισμα οι εργάτες και οι άνεργοι την υποτίμηση της ζωής τους και τον εξανδραποδισμό της ύπαρξής τους.
    
Το δίλημμα είναι αν ο λαός θα διατηρήσει ζωντανές τις δυνάμεις που απαιτούνται ώστε να τους «σαρώσει» θέτοντας στην υπηρεσία του την οικονομία (συνεπώς και το νόμισμα). Αν δηλαδή θα γίνει εκείνος πολιτικά κυρίαρχος αποτινάσσοντας από το σβέρκο του τις πολιτικές βδέλλες. Η’ αν θα «παραδοθεί» και θα αφεθεί να τον απομυζούν μέχρι τελευταίας «ευρωδεκάρας» εκείνοι που δεν δίνουν για τη ζωή του «πεντάρα τσακιστή».
   
Πηγή enikos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Παλιά, οι Αριστεροί παππούδες, αγόραζαν μια αθλητική εφημερίδα, για να κρύβουν μέσα τον Ριζοσπάστη, που, για πολλά χρόνια, βρισκόταν υπό καθεστώς διωγμού στην Ελλάδα. 
Ακόμα και όταν κυκλοφορούσε ελεύθερα, σπανίως αγοραζόταν φανερά από τα περίπτερα, υπό το φόβο των καταδοτών.
Κάπως έτσι νιώθω σήμερα, κάθε φορά που ο λόγος πάει στα πολιτικά. Θέλω να κρύψω σε ένα λαχταριστό περιτύλιγμα την πολιτική μου ταυτότητα (κομματική δεν έχω). 
Να κρύψω ότι είμαι ΠΑΣΟΚ, γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ. 
Μόνο που σήμερα νιώθω σαν να θέλω να αποτινάξω όλη τη διαδρομή που με ενώνει με τα πολιτικά δρώμενα της χώρας.  
Ντρέπομαι να δηλώσω ανοιχτά ότι γαλουχήθηκα με τον Αντρέα, ότι ως παιδί γοητεύτηκα από τις εμβληματικές αφίσες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ εκεί κάπου το ’81 με την Αννούλα της Αλλαγής, ότι πανηγύρισα το 1985 όταν η Δεξιά έχασε τις εκλογές (αν και απογοητεύτηκα το ‘89 με την άνοδο του Αυριανισμού), ότι βγήκα ως μαθητής λυκείου στους δρόμους να διαμαρτυρηθώ για τον Τεμπονέρα. 
Και έπειτα ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη, η περηφάνια για την είσοδο στο ευρώ και πάλι χαρές και πανηγύρια όταν το 2009 υποχρεώθηκε σε ήττα το θλιβερό σύστημα Καραμανλή.
Και έναν χρόνο μετά παύση. Μια τεράστια παύση σαν να πάγωσε η εικόνα σε ένα στιγμιότυπο.  
Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, στο ακριτικό Καστελλόριζο η πολιτική μου ταυτότητα ξηλώθηκε μέχρι τελευταίας κλωστής.
Η 23η Απριλίου έχει καταγραφεί στην προσωπική μου μνήμη -όπως και στη μνήμη των περισσότερων Ελλήνων- ως μια μαύρη επέτειος. 
Η είσοδος της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και τα μνημόνια, η ταφόπλακα της χώρας και του λαού, που φέρει την προσωπική σφραγίδα του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου.
Έκτοτε δεν έχω ξεστομίσει ολόκληρο το όνομα «Παπανδρέου». Ο Γιώργος έγινε για πάντα Γιωργάκης, τόσο κοντός όσο κοντό έγινε το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα. 
Μνημόνια, εκατομμύρια άνεργοι, χιλιάδες αυτοκτονίες, ισοπέδωση εργασιακών κεκτημένων ετών, διάλυση της κοινωνικής συνοχής, φτωχοποίηση όχι μόνο της τσέπης αλλά και των ονείρων του Έλληνα και μαζί των δικών μου.
Ειρωνικό φόντο όλων των ενήλικων φόβων μου είναι πλέον το Καστελλόριζο και η εικόνα του Γιωργάκη σε ένα θλιβερό «Καστελλόριζο blues» να ανοίγει την πόρτα στους δανειστές, καλώντας μας σε ένα τρελό «roller coster», από το οποίο ο ίδιος φρόντισε να αποβιβαστεί έγκαιρα, αφήνοντας όλους εμάς, που κάποτε ταυτιστήκαμε με το ΠΑΣΟΚ και όσα πρέσβευε, σε μια αδιόρατη μοίρα.
Και για να μην τον αδικώ, να του πιστώσω ότι το μόνο στο οποίο δικαιώθηκε ο ΓΑΠ, είναι το περιβόητο «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια» (αν και ξέρω κάποιες οικογένειες ή μάλλον πολλές που εξαιρούνται, αφού δεν έχουν καν έναν εργαζόμενο).
Και σήμερα ο ίδιος Γιωργάκης, που έβαλε τη χώρα σε μια πορεία προς τον αγύριστο -από απλή και άδολη αφέλεια ή σχεδιασμένη πρωτοβουλία, δεν γνωρίζω- έρχεται να ζητήσει την ψήφο μου. 
Μου τείνει το χέρι να πορευτούμε μαζί. «Πάμε;». 
Που Γιωργάκη; Μια ανέφελη καλοκαιρινή βόλτα στο μαγικό Καστελλόριζο; 
Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Πήρα το 2009. 
«Όσα κι αν έχω δανεικά πια δεν σου δίνω, να κάνεις βόλτες με το magic bus». 
Τελικά ακόμη και αν «λεφτά υπάρχουν» ή υπήρχαν ή θα υπάρξουν σίγουρα ένα δεν υπάρχει πια: τσίπα… 
«Σαν παροπλισμένος ψευτοεπαναστάτης, είχα τ’ άλλοθί μου το κουτσό σκυλί μου, την αποστολή μου», μείνε μόνος σου να άδεις στο Καστελλόριζο...
Γιάννης Φ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αλ Κάιντα ή Ισλαμικό Κράτος;

Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος
Γεωστρατηγικός αναλυτής

Ενώ συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δύο υπόπτων της επίθεσης στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εκτιμήσεις σ’ αυτό το πρώιμο στάδιο θα πρέπει να θεωρούνται ως μη ασφαλείς. Εξάλλου, στο παρελθόν οι εικοτολογίες για παρόμοιες τρομοκρατικές επιθέσεις είχαν αποδειχθεί λανθασμένες. Προς το παρόν, είναι πολύ νωρίς για να αποφανθεί κανείς εάν οι τρομοκράτες ήταν μέλη της Αλ Κάιντα, του Ισλαμικού Κράτους ή απλοί μουσουλμάνοι Γάλλοι πολίτες που παρακινήθηκαν από προγενέστερα δημοσιεύματα εξτρεμιστικών ισλαμικών οργανώσεων.

Είναι γνωστό ότι το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo έχει δημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ και ότι έχει απειληθεί επανειλημμένα από τζιχαντιστές. Επίσης, η Αλ Κάιντα έχει διαμηνύσει ότι συγκεκριμένα άτομα από το προσωπικό του περιοδικού θα έπρεπε να στοχοποιηθούν, επειδή εμπλέκονταν με τη δημοσίευση αμφιλεγόμενου υλικού.

Πράγματι, την άνοιξη του 2013, στη δέκατη έκδοση του περιοδικού “Inspire” της Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (Al Qaeda in the Arabian Peninsula – AQAP) υπήρχε μια αφίσα με τίτλο «Καταζητούνται» και υπότιτλο «Νεκροί ή ζωντανοί για εγκλήματα κατά του Ισλάμ», με σκοπό να ενθαρρύνει τους φανατικούς μουσουλμάνους να δολοφονήσουν έντεκα ανθρώπους, οι οποίοι κατηγορούνται για προσβολή του Ισλάμ. Ένας από αυτούς είναι ο 47χρονος διευθυντής του περιοδικού Charlie Hebdo, Stephane Charbonnier, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης της 7ης Ιανουαρίου. Τα υπόλοιπα δέκα άτομα, που συμπεριλαμβάνονται στην αφίσα και για τα οποία εύλογα οδηγείται κανείς στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιθανόν να στοχοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, είναι:

✓ Ο Δανός δημοσιογράφος Carsten Luste Carsten και πρώην διευθυντής της μεγάλης κυκλοφορίας δανέζικης εφημερίδας Jyllands-Posten.
✓ Ο Βρετανός κωμικός, σεναριογράφος, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Terry Jones, πιο γνωστός ως μέλος της ομάδας Monty Python.
✓ Ο Δανός καρτουνίστας Kurt Westergaard, ο οποίος δημιούργησε το αμφιλεγόμενο σκίτσο του Προφήτη Μωάμεθ, απειλήθηκε κατ’ επανάληψη και ως εκ τούτου βρίσκεται υπό συνεχή αστυνομική προστασία.
✓ Ο Ολλανδός πολιτικός, ιδρυτής και ηγέτης του Κόμματος για την Ελευθερία (τέταρτο μεγαλύτερο κόμμα στο ολλανδικό κοινοβούλιο) Girt Wilders, που όπως αναφέρει ο Guardian το 2008 δήλωσε: «εγώ δεν μισώ τους μουσουλμάνους, μισώ το Ισλάμ».
✓ Ο Σουηδός καλλιτέχνης Lars Vilks, που το 2007 είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στο μουσουλμανικό κόσμο, όταν δημοσιεύθηκαν τα σατιρικά σκίτσα του για τον Προφήτη Μωάμεθ.
✓ Ο Δανός δημοσιογράφος, συγγραφέας και συντάκτης της εφημερίδας Jyllands-Posten, Flemming Rose, ως κυρίως υπεύθυνος για τη δημοσίευση των σατιρικών σκίτσων του Μωάμεθ.
✓ Ο Morris Swadiq, Αιγύπτιος κόπτης, δικηγόρος, ακτιβιστής και ηγέτης της Εθνικής Αμερικανικής Κοπτικής Συνέλευσης. Το Σεπτέμβριο του 2012 είχε μεταφράσει στην αραβική γλώσσα το διαφημιστικό κλιπ για την αντι-ισλαμική ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων».
✓ Ο Βρετανο-Ινδός μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος Salman Rushdie, ο οποίος το 1988 εξέδωσε το βιβλίο «Οι σατανικοί στίχοι», που προκάλεσε την αντίδραση του μουσουλμανικού κόσμου.
✓ Η γεννημένη στη Σομαλία Αμερικανή (πρώην Ολλανδή) Ayaan Hirsi Ali, ακτιβίστρια, συγγραφέας και πολιτικός. Το 2004 έγραψε το σενάριο της μικρού μήκους ταινίας «Υποταγή», που αναφερόταν σε μια από τις πιθανές μεταφράσεις της λέξης «Ισλάμ». Ως γνωστόν, ο σκηνοθέτης της ταινίας Theo van Gogh δολοφονήθηκε αργότερα την ίδια χρονιά από έναν Ολλανδό μουσουλμάνο φονταμενταλιστή.
✓ Η Αμερικανίδα σκιτσογράφος Molly Norris, για το σκίτσο της με τίτλο «Ημέρα που ο καθένας μπορεί να ζωγραφίσει το Μωάμεθ».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, που δημοσίευσε η Telegraph, λίγο πριν την επίθεση οι τρομοκράτες φώναζαν ότι ανήκουν στην Αλ Κάιντα της Υεμένης (Al Qaeda in Yemen). Από τις μαρτυρίες των παρευρισκόμενων και το βίντεο που δημοσιεύθηκε προκύπτει ότι οι δύο τρομοκράτες, Cherif Kouachi και ο αδελφός του Said Kouachi, εκτέλεσαν την αποστολή τους με στρατιωτική ακρίβεια. Ζήτησαν τα ονόματα των σκιτσογράφων. Χρησιμοποίησαν τα όπλα τους με «διπλό άγγιγμα της σκανδάλης» και χωρίς να σπαταλούν πυρομαχικά, γεγονός που παραπέμπει σε ειδικές δυνάμεις. Οι κινήσεις τους ήταν συγχρονισμένες και ο ένας κάλυπτε τον άλλον, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μέγιστη προστασία. Σύμφωνα με αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών, το 2011 ο Said Kouachi είχε επισκεφθεί την Υεμένη για διάστημα αρκετών μηνών, όπου εκπαιδεύτηκε από μέλη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Ως γνωστόν, η Αλ Κάιντα στην Υεμένη είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο. Διατηρεί τον έλεγχο περιοχών της νότιας και ανατολικής Υεμένης, ενώ ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το σημαντικό και παρατεταμένο έλλειμμα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας. Από την πλευρά της, η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο θεωρείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως η πλέον επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση του παγκόσμιου τζιχάντ και έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για πλήθος τρομοκρατικών επιθέσεων κατά στόχων δυτικών συμφερόντων.

Αν πράγματι οι τρομοκράτες ανήκαν στην Αλ Κάιντα της Υεμένης, τότε είναι πολύ πιθανό η τρομοκρατική ενέργεια να σχεδιάσθηκε εξαιτίας της ρήξης που έχει επέλθει μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα. Οι σχέσεις τους χαρακτηρίζονται από δυσπιστία, ισχυρό ανταγωνισμό και εχθρότητα. Η οριστική ρήξη ήρθε με την επέκταση της δραστηριότητας του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, γεγονός που προκάλεσε και την αποκήρυξή του από την Αλ Κάιντα, στις αρχές του 2014. Η υπεροχή της επιχειρησιακής δυνατότητας του Ισλαμικού κράτους έναντι των υπόλοιπων ένοπλων σουννιτικών οργανώσεων εκτιμάται ως αδιαμφισβήτητη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ηγεσία της Αλ Κάιντα ανησυχεί. Εκτιμά ότι η έντονη δραστηριότητα και οι επιτυχίες του Ισλαμικού Κράτους ενθουσιάζουν τους φανατικούς σουννίτες μουσουλμάνους. Επηρεάζουν σημαντικά τη βούλησή τους και εντάσσονται στις ένοπλες ομάδες του. Με το κτύπημα της Αλ Κάιντα στην καρδιά της Ευρώπης, η διεθνής τρομοκρατική οργάνωση επιδίωκε να αποκτήσει και πάλι την οικουμενικότητα και την πρωτοκαθεδρία της στην παγκόσμια σουννιτική κοινότητα.

Πέραν της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις, όπως η Ansar al Bayt Maqdis που δραστηριοποιείται κυρίως στη Χερσόνησο του Σινά και πρόσφατα ορκίσθηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος του Abu Bakr al Baghdadi, καθώς και η Tehrik-e-Taliban Punjab με έδρα την ομώνυμη επαρχία του βορειοανατολικού Πακιστάν, έχουν επίσης κατηγορήσει το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Σύμφωνα με τη Long War Journal, τον Οκτώβριο του 2012, ο εκπρόσωπος και διερμηνέας της Αλ Κάιντα, Adam Gadahn, με ηχητικό μήνυμα αναφέρθηκε κατά του περιοδικού Charlie Hebdo: «Και εδώ είναι η Γαλλία που χλευάζει και πάλι τον Προφήτη μας… Τα λιοντάρια του Ισλάμ να εκδικηθούν για τον Προφήτη τους… Κατά της Γαλλίας και της ανήθικης εφημερίδας Charlie Hebdo. Ζητάμε από τον Αλλάχ να ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο αυτούς που θα κάψουν την έδρα της (προφανώς, εννοούσε τις κτιριακές της εγκαταστάσεις) και θα μπλοκάρουν το δικτυακό της τόπο…».

Μπορεί να μην ήταν προβλέψιμος ο τόπος και ο χρόνος της επίθεσης κατά των γραφείων του περιοδικού Charlie Hebdo, όμως ήταν προβλέψιμη μια τέτοιου είδους τρομοκρατική ενέργεια. Το μείζον ερώτημα πλέον είναι «τι διαστάσεις θα μπορούσε να λάβει αυτή η ασύμμετρη απειλή;». Στη Γαλλία, τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στις υπόλοιπες δυτικές και όχι μόνο χώρες, που λαμβάνουν μέρος ενεργά στην εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους, έχουν δοθεί εντολές για αύξηση των μέτρων ασφάλειας. «Πότε και που θα διεξαχθεί η επόμενη επίθεση;».

Στην παρούσα φάση, αυτό που προβληματίζει τη διεθνή κοινότητα είναι η επιστροφή των τζιχαντιστών από το συρο-ιρακινό θέατρο επιχειρήσεων στις χώρες προέλευσής τους. «Θα προθυμοποιούνταν να συνεχίσουν τον αγώνα τους μετά την επιστροφή τους, όταν μάλιστα διαθέτουν αξιόλογη πολεμική εμπειρία;». Τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2015, οι χώρες που ανησυχούν εντονότερα αντιμετωπίζουν αυτή την πρόκληση επενδύοντας περισσότερο στην πρόληψη και την τιμωρία, παρά στην αποτροπή και την επανένταξη. «Μήπως θα έπρεπε να δοθεί περισσότερη προσοχή στους λόγους που οδήγησαν τους νεαρούς μουσουλμάνους να μεταβούν στη Συρία;». Σίγουρα, τα θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως «πόσο σημαντική απειλή συνιστούν;», «είναι εφικτή η κοινωνική επανένταξή τους;», «γιατί γύρισαν πίσω;», «πως θα αντιμετωπισθεί αυτή η πρόκληση;», «σχετίζεται το μακελειό στο Παρίσι με την υφιστάμενη οικονομική κρίση και το υψηλό ποσοστό ανεργίας, ιδιαίτερα στις τάξεις των μουσουλμάνων μεταναστών;».

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η επιστροφή των ξένων τζιχαντιστών στις ευρωπαϊκές χώρες προέλευσής τους θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός παρατεταμένου κύκλου βίας, που θα κλιμακώνεται και λόγω της αντίδρασης των υπόλοιπων πολιτών, υπό τη μορφή τρομοκρατικών επιθέσεων χαμηλής κλίμακας.

Πηγή Geostrategy
Επικοινωνία με τον συντάκτη
geostrategical@yahoo.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Το blog με βαριά καρδιά αποφάσισε να απαντήσει στην τρομοκρατία Ψευταρά, τρομοκρατώντας κι αυτό με την σειρά του τους ψηφοφόρους:

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, ελληνίδες κι έλληνες, αγαπητοί ψηφοφόροι, μιά εικόνα ίσον 360 δις λέξεις!
 
Κοιτάξτε καλά την φωτογραφία να δείτε τί θα πάθετε αν ψηφίσετε τα κόμματα του μνημονιακού τόξου (ΝΔ, ΠαΣοΚ, Ποτάμι, ΔημΑρ, κόμμα ΓΑΠ, ΛαΟΣ)

Αυτό το συναρπαστικό εξωτερικό παρουσιαστικό, κρύβει έναν πολύ βαρύ ακροδεξιό εγκέφαλο, έναν εγκέφαλο που μόνος αυτός παγκοσμίως, την ώρα που όλη η Ευρώπη θρηνούσε ένα ακόμη χτύπημα του φασισμού, βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί προς όφελός(;) του τον θάνατο 12 ανθρώπων, θυσία στον βωμό του περιορισμού της σκέψης και της έκφρασης!

Γιατί βέβαια φασισμός δεν είναι μόνον ο γνωστός, ο πολιτικός.

Είναι και ο θρησκευτικός.

Είναι και αυτός του φόβου, του εκβιασμού συνειδήσεων, της βίαιης φτωχοποίησης, της ''τρομοκρατικής'' ανεργίας.

Είναι ο οικονομικός φασισμός της κλεπτο-φιλο-κυβερνητικής ελίτ εναντίον του λαού και της χώρας.
 
Είναι το ψεύδος και η ανηθικότητα. 

Όλα αυτά σε ένα, συγκεντρωμένα σε μία φωτογραφία!
Πόσο άλλο να σας εκφοβίσει τούτο το blog πιά;
Μη γίνουμε και όμοιοι!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Λένε πως ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Στη προκειμένη περίπτωση, ο ελληνικός λαός έχει ηγέτες ψεύτες, απατεώνες, κλεφτές του κρατικού κορβανά, αδίστακτους ανθρώπους της νύχτας, ανίκανους δανδήδες, σοκολατόπαιδα που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους, lifestyle ξανθές και μοιραίες, άθεους χωρίς κανένα ιερό και όσιο, διάφορα παχύδερμα που το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι το πώς θα φάνε περισσότερο και τέλος, εν ψυχρώ προδότες που η μόνη ικανότητα τους ήταν να ξεπουλήσουν την εθνική κυριαρχία αυτής της χώρας.

Υπάρχουν τρία βασικά στάδια αποχαύνωσης και εξόντωσης ενός λαού. Το πρώτο είναι η καλλιέργεια της πνευματικής του καθυστέρησης και της ηλιθιοποίησης του. Αυτό επιτυγχάνεται με τον πολυετή βομβαρδισμό του με τόνους ηλιθιότητας, τηλεοπτικής βλακείας, ευδαιμονικού καταναλωτισμού και στοχευόμενου αποπροσανατολισμού. Έτσι πλάθεις ένα αναίσθητο και ανάλγητο λαό. Το δεύτερο είναι η οικονομική του εξόντωση βάσει του δόγματος, «Σοκ και Δέος». Αφού τον βαυκάλιζες επί χρόνια με μια απατηλή δανειακή ευδαιμονία, του δίνεις μια κατακούτελα και του αφαιρείς κάθε δυνατότητα επιβίωσης αφήνοντας τον να «κρυώνει» αβοήθητος και απελπισμένος να είναι ανίκανος να αντιδράσει. Το τρίτο είναι να αναγκάσεις όσους κατάφεραν ακόμα να μπορούν να σκέπτονται να φύγουν στο εξωτερικό. Έτσι όλη η αφρόκρεμα του ελληνισμού πήρε την άγουσα προς το εξωτερικό, προς άλλες πατρίδες αφήνοντας πίσω τους τα απομεινάρια της εθνικής μας απογοήτευσης και ένα διογκούμενο στίφος αλλοφύλων και αλλόθρησκων που συνεχίζει να εισβάλει ανεξέλεγκτο, έτοιμο να λεηλατήσει ότι απέμεινε από αυτή τη δύσμοιρη χώρα.

Η προδοσία ενός λαού, ενός έθνους, μιας θρησκείας και μιας πατρίδας, έχει φυσικά και όνομα και ταυτότητα. Είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν αυτή την χώρα τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τα τέσσερα τελευταία, όπου η υποκρισία, το ψευδός, η μειοδοσία, η κοροϊδία και το αίσχος τους, ξεπέρασε κάθε όριο. Είναι και οι ποιμένες αυτού του λαού που εγκατέλειψαν τον ποίμνιο στη τύχη του, το οδήγησαν στην θρησκευτική αποστασία ενώ ταυτιστήκαν με το προδοτικό πολιτικό κατεστημένο και ευλόγησαν την παγκοσμιοποίηση σαν το αποκορύφωμα του φαρισαϊσμού τους, είτε ιεράρχες, είτε καθηγούμενοι και περιώνυμοι γέροντες, (πλην κάποιων φωτεινών εξαιρέσεων ).

Σήμερα μας καλούν να πάμε να ξαναψηφήσουμε στις προσεχείς εκλογές. Το ερώτημα που πάντα είναι αμείλικτο, ποιους να ξαναψηφήσουμε αφού το παιχνίδι είναι και πάλι σημαδεμένο, αφού μας παραμονεύει από την μια μεριά η Σκύλα και από την άλλη η Χάρυβδη ; Από την μια ένας πολιτικός που δεν έχει τον Θεό του και από την άλλη ένα θεομπαίχτης που αναδείχτηκε σαν ο μεγαλύτερος ψεύτης στην ελληνική πολιτική ιστορία. Η προδοσία έχει και όνομα και ταυτότητα. Είναι όλοι οι τελευταίοι πρωθυπουργοί που έκαψαν κάθε προοπτική αυτής της χώρας να αναδείξει το μεγαλείο της και το έμψυχο υλικό της. Αυτό το έμψυχο υλικό γίνεται τώρα βορά σε ξένους επενδυτές και σε ξένους ανθέλληνες κυβερνήτες. Μας λένε ότι η ανεργία μειώνεται και εδώ γελά ο κάθε πικραμένος. Η ανεργία μειώνεται γιατί απλούστατα, οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό.

Υποκριτές, φαρισαίοι ρασοφόροι, πολιτικοί χωρίς κανένα ιερό και όσιο, είναι όλοι υπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα αυτή της χώρας και της καθημερινής μας εξαθλίωσης αλλά και αποχαύνωσης. Υπεύθυνοι είμαστε και όλοι εμείς που τους ακολουθήσαμε βάσει του θεωρήματος, «θα φάνε αυτοί αλλά θα φάω και εγώ». Τα ψεύτικα θέλγητρα μιας δανειακής και υποθηκευμένης σε τοκογλυφικούς καρχαρίες αναλγησίας, υπονόμευσαν τις όποιες προοπτικές για ένα τόπο με τεράστια ιστορία και μοναδική παράδοση. Οι σειρήνες της απάτης, του πολιτικού συστήματος και μιας ιεραρχίας συνοδοιπόρο του, έκαναν καλά την δουλειά τους να δημιουργήσουν ένα λαϊκό μόρφωμα χωρίς αντανακλαστικά αντίδρασης στο κατρακύλισμα του προς τον γκρεμό.

Σε όλα αυτά το μόνο ερώτημα που απομένει είναι αν μπορούμε ακόμα να διακρίνουμε ποιοι είναι οι μονόφθαλμοι ανάμεσα στου τυφλούς. Αλήθεια υπάρχουν ακόμα συνειδητοποιημένοι πολίτες και μέχρι ποτέ θα ανεχόμαστε να χορεύουν πάνω στα φέρετρα όσων αυτοκτόνησαν, θύματα της απελπισίας που αυτοί τους προκάλεσαν ; Θα συνειδητοποιήσουμε κάποτε πως αυτή η χώρα είναι η δική μας χώρα ; Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μας! Μόνο τότε όλα τα παράσιτα, οι χαμαιλέοντες και οι εφιάλτες, θα γίνουν θλιβερό παρελθόν.
Αμήν!

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Η σιωπή των ενόχων, ή μήπως την χρήσιμων ηλιθίων; 
Καταδικάζει σαν τρομοκράτες τους δολοφόνους ο νόμιμος Μουφτής Κομοτηνής

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Βέβαια, η περίπτωση δεν είναι μοναδική. Οι ψευτομουφτήδες της Θράκης (οι οποίοι σε καθημερινή βάση θα έπρεπε να συλλαμβάνονται για αντιποίηση αρχής και οι οποίοι ηγούνται ενός δικτύου παράνομων ιμάμηδων και χοτζάδων) φαίνεται πως δεν έχουν λόγια για να καταδικάσουν την δολοφονική επίθεση των ισλαμιστών που έγινε στο Παρίσι, αφήνοντας πίσω τους 12 νεκρούς και πολλούς τραυματίες, αρκετοί εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση…
Εμείς δεν περιμέναμε, φυσικά, να προβούν σε καμία απολύτως δήλωση μέσα από την οποία να καταγγέλλουν αυτό το ομαδικό έγκλημα. Κι αυτό, επειδή οι ψευτομουφτήδες (οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι ανώτεροι θρησκευτικοί λειτουργοί) της Ελληνικής Θράκης, ποτέ δεν ανακοινώνουν οτιδήποτε εάν δεν υπάρξει προηγούμενη ανακοίνωση από την τουρκική κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν.

Διαμαρτυρήθηκαν (κάνοντας μάλιστα και πορεία στην Ξάνθη) για τα θύματα των Ισραηλινών επιδρομών στην Γάζα, μετά από δηλώσεις του τότε τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Δεν διαμαρτυρήθηκαν ούτε με μία απλή ανακοίνωση για τα θύματα των τζιχαντιστών στο Ιράκ ή την Συρία, ενώ την ίδια στάση απάθειας επέδειξαν και για την Κομπάνι που μάχεται κατά των ισλαμοφασιστών της ISIS.
Η ευαισθησία των ψευτομουφτήδων, προφανώς συνάδει με την γραμμή της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και δεν έχει ούτε ένα δάκρυ για τα θύματα, ούτε μία καταγγελτική λέξη για τους στυγνούς ισλαμιστές δολοφόνους...

Σε αντίθεση όμως με τους ψευτομουφτήδες (επαναλαμβάνουμε πως κυκλοφορούν ελεύθεροι παρά την καθημερινή παραβίαση του νόμου που αφορά την αντιποίηση αρχής) όμως, η Μουφτεία της Κομοτηνής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει και καταδικάζει τα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ χτυπήματα στο Παρίσι.

Η δήλωση - καταγγελία της Μουφτείας Κομοτηνής
Η Μουφτεία Κομοτηνής καταδικάζει απερίφραστα τα εγκληματικά τρομοκρατικά γεγονότα που συνέβησαν στη Γαλλία και εκφράζει τον αποτροπιασμό της όχι μόνο για τις δολοφονίες αθώων πολιτών αλλά και για τη δυσφήμηση και το διεθνή διασυρμό της θρησκείας του Ισλάμ από τους συγκεκριμένους αδίστακτους δράστες.
Στο Κοράνιο (Κεφάλαιο Μάαϊδε, εδάφιο 32) αναφέρεται το εξής: « … αν κανείς σκοτώσει κάποιον – εκτός βέβαια αν πρόκειται για δολοφόνο ή κακοποιό – θα είναι, σαν να σκοτώνει όλο τον κόσμο. Αν όμως κανείς, σώσει κάποιον, θα είναι σαν να σώζει όλο τον κόσμο».
Οι αρχές και αξίες του Ισλάμ δεν έχουν καμία σχέση με τις ερμηνείες που τους προσδίδουν οι διάφορες ακραίες τρομοκρατικές ομάδες.
Η Μουφτεία στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται να μην συνεχιστεί αυτός ο κύκλος του αίματος που μόνο πόνο, οδύνη και δυστυχία προκαλεί στην ανθρωπότητα και εκφράζει την άποψη ότι θα ήταν άδικο και εσφαλμένο να λάβουν χώρα σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου και δει στην Ευρώπη οι ρατσιστικές ενέργειες ως “αντίποινα” σε βάρος των Μουσουλμάνων, διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε εφαρμογή της αρχής της συλλογικής ευθύνης.
Ευχόμαστε να επικρατήσει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης η ψυχραιμία που παρατηρείται στην ελληνική κοινωνία, η οποία ευτυχώς δεν ταυτίζει τη θρησκεία του Ισλάμ γενικά με το θρησκευτικό φονταμενταλισμό, που είναι καταδικαστέος από οπουδήποτε και αν προέρχεται.
Κομοτηνή, 08ην Ιανουαρίου 2015
Ο Μουφτής Κομοτηνής
ΜΕΤΣΟ ΤΖΕΜΑΛΗ
ΤΟ DEB (κόμμα τουρκοφρόνων) σιωπά για την σφαγή
Η ίδια σιωπή για το έγκλημα των ισλαμοφασιστών στο Παρίσι, τηρείται και από το κόμμα των τουρκοφρόνων της Ελληνικής Θράκης, το DEB, το οποίο δεν έχει εκδώσει καμία απολύτως σχετική ανακοίνωση, αλλά εξέδωσε ανακοίνωση για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, δηλώνοντας την μη συμμετοχή του (επιλογή του τουρκικού προξενείου) εξαιτίας του αντιδημοκρατικού νόμου που επιβάλει το όριο του 3% (ποσοστού ψήφων σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια), ξεχνώντας όμως να αναφέρει πως στην δημοκρατική «μητέρα πατρίδα» Τουρκία, το όριο εισαγωγής στο τουρκικό κοινοβούλιο βρίσκεται στο… 10%!!!

Η ανακοίνωση του DEB
H χώρα μας βαδίζει για τις πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015.
Το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB ) δεν συμμετέχει στις εκλογές, λόγω της αντιδημοκρατικής εφαρμογής του 3% που εφαρμόζεται στα πολιτικά κόμματα καθώς και σε ανεξάρτητους υποψήφιους βουλευτές. Ως κόμμα πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της εκπροσώπησης της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της δυτικής Θράκης στο Ελληνικό κοινοβούλιο και πιστεύουμε ότι πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή της μειονότητας.
Οι πρόωρες εκλογές αποτέλεσαν αφορμή για φήμες και παρασκηνιακά πολιτικά κουτσομπολιά που ήθελαν την ανάμιξη του κόμματος και των διοικητικών στελεχών της, με της εκλογές της 25’ης Ιανουαρίου και τις υποψηφιότητες. Την κίνηση αυτή την θεωρούμε ως μια κακόβουλη πράξη που έχει ως στόχο την αξιοπιστία του DEB.
Το DEB και τα διοικητικά στελέχη του κόμματος μέχρι σήμερα δεν έχουν συζητήσει ούτε έχουν συναντηθεί με κανένα πολιτικό κόμμα σχετικά με τις εκλογές και τις υποψηφιότητες και ούτε υπήρχε τέτοια πρόθεση. Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι δεν υπήρχε καμία πρόταση από άλλα πολιτικά κόμματα στο DEB και στα διοικητικά στελέχη του Κόμματος μας. Επομένως, οι φήμες και τα παρασκηνιακά κουτσομπολιά που κυκλοφορούν σχετικά με το DEB δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πιστεύουμε πως οι αβάσιμες φήμες που ακούστηκαν έχουν στόχο να φθαρεί το κόμμα μας, αλλά και για να επωφελούνται εκλογικά ορισμένοι κύκλοι χρησιμοποιώντας το όνομα του DEB . Η πρόταση και η προσδοκία μας είναι να μην επιχειρήσει κανένα πολιτικό κόμμα να καλλιεργήσει όφελος και πολιτικό κέρδος χρησιμοποιώντας το όνομα του DEB που έχει μια διαφορετική θέση στην καρδιά των ψηφοφόρων της μειονότητας.
Το DEB δεν θα χαραμίσει για μικροπολιτικά οφέλη την μεγάλη υποστήριξη και την αξία των 43.000 ψήφων που πήρε στις Ευρωεκλογές τον Μάιο. Το DEB θα μείνει ουδέτερο και δεν θα υποστηρίξει οποιοδήποτε κόμμα ή υποψήφιο στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στης 25 Ιανουαρίου 2015. Το DEB , ως μια πολιτική κίνηση που έχει πάρει την μεγάλη στήριξη της μειονότητας, θα συνεχίσει να δημοσιοποιεί τα προβλήματα και να είναι η φωνή της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την αποστολή που μας έδωσαν οι ψηφοφόροι. Το DEB που παίρνει την δύναμη του από το λαό, πάντα θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και δεν θα είναι η διεύθυνση του προσωπικού συμφέροντος. Γι αυτό τον λόγο, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στα μέλη μας και στην κοινή γνώμη να μην δώσουν βάση στα κακόβουλες παρασκηνιακές εκλογικές φήμες σχετικά με το DEB. Το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας που στις τελευταίες ευρωεκλογές πήρε τη μεγάλη υποστήριξη των μειονοτικών ψηφοφόρων, βγήκε με διαφορά πρώτο κόμμα στην Ροδόπη και στην Ξάνθη και τρίτο κόμμα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν θα είναι η αυλή η το δεκανίκι άλλου πολιτικού κόμματος, ούτε υποστηρικτής προσωπικών συμφερόντων.
Εν τω μεταξύ, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι οι μειονοτικοί ψηφοφόροι περιμένουν από τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές και από τους υποψήφιους βουλευτές να ανακοινώσουν το πρόγραμμα και τα σχέδια τους σχετικά με τα Μειονοτικά ζητήματα που παραμένουν άλυτα.
Ως Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας - DEB θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φόρα ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας και τον αγώνα μας, για να επιστραφούν τα δικαιώματα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνής συμβάσεις, να επιλυθούν τα προβλήματα της, για να ακουστεί στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο η φωνή της κοινωνίας μας, για την αναβάθμιση της δημοκρατίας μας, για τον σεβασμό στο διαφορετικό, για τους ανθρώπους μας, για την περιοχή μας και για την ανάπτυξη της χώρας μας.
  • Μήπως οι άνθρωποι του DEB θα πρέπει να πούνε στους ψηφοφόρους τους και την εντολή που τους έδωσε η Άγκυρα;
  • Μήπως οι άνθρωποι του DEB θα πρέπει να πούνε στους ψηφοφόρους τους ολόκληρες και όχι μισές (και βολικές) αλήθειες;
  • Μήπως οι άνθρωποι του DEB και οι λοιποί περιφερόμενοι ανθυπρακτορίσκοι θα πρέπει να πούνε, επιτέλους, στους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης πως χρησιμοποιούνται ως "πολιορκητικός κριός" για να ασκηθεί τουρκική πίεση προς την Ελλάδα σε θέματα που δεν αφορούν την Θράκη;
  • Μήπως οι άνθρωποι του DEB θα πρέπει να πούνε στους ψηφοφόρους τους (φιλήσυχους και μη) πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ξεχαστούν από την Τουρκία εν ριπή οφθαλμού και οι ίδιοι να γίνουν "κουρμπάνι" εάν η Ελλάδα αποφασίσει να σταθεί αποφασιστικά απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα; Ας τους το πούνε, για να ξέρουν οι άνθρωποι που πάνε να τους μπλέξουν οι ανεπάγγελτοι τουρκόφρονες...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Π. Ήφαιστος

Οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι κάθε άλλου είδους θηριώδεις στάσεις μιας ανεξέλεγκτης τεχνόσφαιρας συνεχίζονται. Διαβάζουμε: «η ΕΚΤ αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα – παρά τη χαμηλή τους διαβάθμιση – ως εγγύηση για να αναχρηματοδοτήσει τις ελληνικές τράπεζες, επειδή η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα». Αληθεύει. Σε κάθε περίπτωση είναι γνωστό ότι αληθεύει και μάλιστα πολλαπλασιαστικά. Γι’ αυτό ισχύουν τα εξής και οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν θα πρέπει να δώσουν έστω και μια ψήφο σε άτομα που ζητούν να κυβερνήσουν και θα τηρήσουν χωρίς παρέκκλιση τα εξής αυτονόητα:

Πρώτον, όλα τα «κόμματα» που ζητούν την ψήφο να δηλώσουν ότι

α) ζητούν από την ελληνική κοινωνία για να διαφυλάξει την ελευθερία της, την δημοκρατία και την ασφάλεια του κράτους να καταναλώνουν όσο παράγουν (πολύ μικρότερο το τίμημα για τις έσχατες λογικές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ασφάλειας) και

β) θα συνεχίσουν «να έχουν πρόγραμμα» αλλά για τα μέλη της Ελληνικής κοινωνίας και όχι για καλλιέργεια τροφής των θηριωδών κερδοσκόπων που ελέγχουν πλέον αποφασιστικά το θολό βασίλειο των κοινωνικοπολιτικά ανεξέλεγκτων τεχνοκρατών (εκτός και εάν μας πει κάποιος ότι τους ελέγχει το… ευρωκοινοβούλιο οπότε θα χαχανίζει και η σοφή νοικοκυρά γειτόνισσα).

Δεύτερον, ως πλήρες μέλος της ΕΕ και της ΟΝΕ ζητά έκτακτο Συμβούλιο Αρχηγών για να οριστεί κοινής αποδοχής εντολοδόχος (των κρατών) ομάδα με πολιτική αρμοδιότητα να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος, μεταξύ πολλών άλλων,

• των ευθυνών για τον χρηματοοικονομικό εκτροχιασμό μετά το 1992,

• τα φρικτά λάθη της οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης έκτοτε αλλά κυρίως μετά το 2008

• τους όρους ένταξης στην ΟΝΕ νέων μελών συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας

• Κατά πόσο υπήρξαν πολιτικοοικονομικά ορθολογιστικές αποφάσεις όταν προχωρώντας και εμβαθύνοντας (κάτι που δημιουργεί καταναγκασμούς στα υφιστάμενα μέλη για συμμετοχή στην ΟΝΕ) στην νομισματική «συνεργασία» κάποιοι αξίωναν υψηλές ηγεμονικές θέσεις ευθύνης (διοικητές των νομισματικών οργάνων που απαίτησαν κυρίως Γαλλία και Γερμανία)

• Να καταλογιστούν ευθύνες για τον τρόπο ένταξης νέων μελών στην ΕΕ και στην ΟΝΕ και κατά πόσο συνοδεύτηκαν με πολιτικοοικονομικά ορθολογιστικές αποφάσεις που αφορούν τους κινδύνους άνισης ανάπτυξης, τις περιφερειακές ανισορροπίες, τα ανισοζύγια πληρωμών, την αλληλεγγύη σε ανταγωνιστικά ασθενέστερες περιοχές και σε κράτη της ΕΕ και εξορθολογιστικές αποφάσεις για τους διακυβερνητικούς και υπερεθνικούς θεσμούς

• Να καταλογιστούν αντικειμενικές ευθύνες για την πορεία των πραγμάτων μετά το 2010 σε όλα τα επίπεδα, για όλους τους θεσμούς και για όλα τα κράτη. Ως τούτο πέραν αντικειμενικών κριτηρίων και παραγόντων υπάρχουν άπειρες επίσημες δηλώσεις υπεύθυνων και ανευθυνοϋπεύθυνων όλων των επιπέδων

• Να καταλογιστούν ευθύνες για την συγκρότηση συλλογικών διαπραγματευτικών στάσεων απέναντι σε τρίτα κράτη, διεθνείς θεσμούς και διεθνικούς χρηματοοικονομικούς δρώντες (κοινώς κερδοσκόπους)

• Ιδιαίτερα όσον αφορά τους τελευταίους ο έλεγχος των δραστηριοτήτων τους αποτελεί ζήτημα ζωής ή θανάτου για τα κράτη μέλη και την ΕΕ

• Να δρομολογηθεί μεγάλη διάσκεψη ριζικού εξορθολογισμού της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

• Να απολύονται οποιοδήποτε χρησιμοποιώντας τον κοινωνικοπολιτικά ανεξέλεγκτο ρόλο τους σε ευρωπαϊκούς θεσμούς εκβιάζουν κράτη και της κοινωνίες τους

Και πολλά ακόμη που θα μπορούσαν να γεμίσουν εκατό σελίδες και που κανείς στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να εκλεγεί εάν μελλοντικά θα είναι υποτελής της θηριώδους τεχνόσφαιρας.

Είπαμε: «ελευθερία, δημοκρατία και ασφάλεια» είναι έσχατες και ασυμβίβαστες λογικές που αξίζουν κάθε θυσία. Κανείς δεν θα πρέπει να πάρει ψήφο εάν δεν δεσμευτεί με τα πιο πάνω αυτονόητα και τα συμπαρομαρτούντα.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξήρε τους δράστες της επίθεσης στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo με τους 12 νεκρούς χαρακτηρίζοντάς τους "ηρωικούς τζιχαντιστές", ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Σύμφωνα με το δίκτυο, το ΙΚ εξήρε τους δράστες με σύντομη ανακοίνωση στο πλαίσιο του καθημερινού του ραδιοφωνικού δελτίου, η οποία χθες Πέμπτη αναμεταδόθηκε στο Twitter και σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες.

"Ξεκινάμε το δελτίο μας με τη Γαλλία. Ηρωικοί τζιχαντιστές σκότωσαν 12 δημοσιογράφους και τραυμάτισαν δέκα ακόμη εργαζόμενους στη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo και αυτό έγινε στο όνομα του προφήτη Μωάμεθ, ας έχει ειρήνη κι ευχές από τον Αλλάχ", αναφέρει το μήνυμα.

Τζιχαντιστές στη Σουηδία γιόρτασαν την σφαγή στη Γαλλία
Ανώνυμη ομάδα τζιχαντιστών στη Σουηδία και υποστηρικτές τους, γιόρτασαν τη χθεσινή επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα «Charlie ebdo» στην πόλη Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, μέσω του Facebook.

«Τώρα τα βρωμερά γουρούνια θα πρέπει να το ξανασκεφθούν, πριν κοροϊδέψουν τον Αλλάχ και τον Προφήτη Του», έγραψε ένα μέλος της εν λόγω ομάδας τζιχάντ στο Facebook.
“Ζητάμε επίμονα από τον Αλλάχ, να αυξηθούν αυτές οι επιθέσεις και να αποδεχθεί τους αδελφούς και τις αδελφές που θα συμμετάσχουν σε αυτές», γράφει ένα άλλο σημείωμα.

Η σουηδική τηλεόραση που "έπιασε" τα μηνύματα στο κοινωνικό δίκτυο, αναφέρει ότι τα άτομα αυτά που επικροτούν την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, είναι τζιχαντιστές που πολέμησαν στη Συρία και το Ιράκ στο πλευρό της τρομοκρατικής ομάδας του ‘Ισλαμικού Κράτους’.

Στη Σουηδία, λόγω της αιματηρής επίθεσης στη Γαλλία, τέθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον διάσημο Σουηδό σκιτσογράφο Lars Vilks.

Ο Vilks τα τελευταία χρόνια ήταν στόχος πολλών προγραμματισμένων δολοφονιών, μετά τη δημοσίευση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου, στην εφημερίδα «Nerikes Allehanda».

Ο Lars Vilks δεν αρνήθηκε ότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τρομακτικό σενάριο για τον ίδιο, αλλά, όπως επεσήμανε, δεν θα είναι τόσο τρομερό, όσο αυτό που συνέβη στη Γαλλία με 12 νεκρούς.

Δικάζονται Γερμανοί για συμμετοχή σε τζιχάντ
Ένας 36χρονος Γερμανός πολίτης και ένας 27χρονος Τούρκος πολίτης προσήχθησαν σε δίκη στο Βερολίνο με την κατηγορία της ένταξης σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία αλλά η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε μετά από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης για άκυρη συμμετοχή ορισμένων μελών του δικαστηρίου που θα προκαλούσε τη μη δίκαιη δικαστική αντιμετώπιση των κατηγορουμένων.

Ο ομοσπονδιακός Εισαγγελέας Ματίας Κράους ανέφερε στο κατηγορητήριο ότι οι ύποπτοι είχαν ταξιδέψει στη Συρία το 2013, όπου ενώθηκαν με την οργάνωση Γιουνούντ αλ-Σαμ, μια ομάδα Τσετσένων, με τους οποίους εκπαιδεύτηκαν και εν συνεχεία πολέμησαν.

Η Γιουνούντ αλ-Σαμ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός χαλιφάτου στην περιοχή όπου είναι επιχειρησιακά ενεργή, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό Εισαγγελέα.

Το γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας περιγράφει την τσετσένικη οργάνωση ως μια καλά εκπαιδευμένη ομάδα, η οποία συνεργάζεται με το Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο πόλεμο της Συρίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Μαχητές της Αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες της Δύσης που σκοπό θα έχουν να προκαλέσουν μαζικές απώλειες ζωών, πιθανόν σε μέσα μαζικής μεταφοράς ή «εικονικούς στόχους», δήλωσε την Πέμπτη ο Άντριου Πάρκερ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βρετανίας, MI5.

Μιλώντας μετά την επίθεση στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo, κατά την οποία δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ 12 άνθρωποι, ο Πάρκερ προειδοποίησε πως είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί επίθεση στη Μεγάλη Βρετανία.

«Μια ομάδα βασικών τρομοκρατών της αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζουν να φέρουν εις πέρας επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στη Δύση», δήλωσε ο Πάρκερ σε μία από τις σπάνιες δημόσιες ομιλίες του.

Ο ίδιος είπε ότι μαχητές της αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζουν να «προκαλέσουν απώλειες ανθρώπινων ζωών σε μεγάλη κλίμακα, με επιθέσεις κατά των συστημάτων των μέσων μαζικής μεταφοράς ή εικονικών στόχων» στη Δύση.

Ωστόσο, κατάσκοποι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ προβληματίζονται με το γεγονός ότι Πακιστανοί μαχητές της Αλ Κάιντα έχουν μεταβεί στη Συρία, κάτι που ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν πως θα μπορούσε να αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για να εξαπολύσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά της Δύσης.

Ενισχύεται η συνοριακή ασφάλεια
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της, περιλαμβανομένων των λιμανιών και των σημείων ελέγχου που διαθέτει στο γαλλικό έδαφος, ως απάντηση στην πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού “Σαρλί Εμπντό” στο Παρίσι, μετέδωσε το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο REUTERS.

Μια εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας δεν οφείλονται σε συγκεκριμένες πληροφορίες και ότι δεν υπάρχουν σχέδια να αυξηθεί ο συναγερμός για επίθεση στη χώρα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο.

“Ενισχύσαμε προληπτικά την ασφάλεια των συνόρων”, δήλωσε η εκπρόσωπος προς δημοσιογράφους. “Για παράδειγμα στα λιμάνια, οι άνθρωποι που θα περάσουν απ’ αυτά θα δουν αυξημένους ελέγχους στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, λίγο περισσότερο έλεγχο των φορτίων και θα δουν επίσης μια αυξημένη ορατή παρουσία”.

Η εκπρόσωπος ανέφερε ως παραδείγματα την ενίσχυση της ασφάλειας στα βρετανικά σημεία ελέγχου στο γαλλικό λιμάνι του Καλέ και στον τερματικό σταθμό του Eurostar στο Παρίσι, προσθέτοντας πως η Βρετανία έχει στείλει στη Γαλλία έναν ειδικό της αστυνομίας κατά της τρομοκρατίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος

Οι ακραίοι φονταμενταλιστές δίνουν έκφραση στην οργή, την αγανάκτηση, στην κρίση ταυτότητας εκατομμυρίων μουσουλμάνων, αλλά αδυνατούν να προβάλουν ένα θετικό όραμα ευημερίας και ευταξίας που να συνυπολογίζει τη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα. Ο πιο θανάσιμος εχθρός των τζιχαντιστών δεν είναι τόσο η Δύση όσο το μετριοπαθές και προοδευτικό σε σχέση με αυτούς πολιτικό ισλάμ από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, τη Χαμάς στην Παλαιστίνη, το ΑΚΡ του Ερντογάν και το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν μέχρι τη σύγκρουσή τους στο τέλος του 2013.

Τι κάνουν οι ακραίοι τζιχαντιστές -σαλαφιστές; Ο,τι μπορούν για να δαιμονοποιήσει η Δύση συνολικά τους μουσουλμάνους, για να υλοποιηθεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία το ασύμβατο της συμβίωσης μουσουλμάνων σε αλλόθρησκες χώρες, για να επιβεβαιωθεί ο δυτικός κόσμος ως κληρονόμος και συνεχιστής των Σταυροφόρων. Δεν είναι τυχαίο που οι πιο ακραίοι τρομοκράτες είχαν κατά καιρούς σχέσεις ανοχής-συνενοχής με καθεστώτα της Αραβικής Χερσονήσου. Ούτε είναι τυχαίο και συμπτωματικό που τα ίδια καθεστώτα θεωρούν ως θανάσιμο εχθρό τους τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τη Χαμάς και στηρίζουν χωρίς επιφυλάξεις τον στρατηγό Σίσι στην Αίγυπτο.

Αν η Δύση παρασυρθεί σε συλλογική ενοχοποίηση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη, αν σιωπηρά ή ακόμη και ρητά εντάξει την αντίδρασή της στο πλαίσιο μιας σύγκρουσης πολιτισμών, στην πράξη θα έχει αναμειχθεί σε έναν ισλαμικό εμφύλιο υπέρ της πιο ακραίας σκοταδιστικής πλευράς. Ο μεγαλύτερος εχθρός, η πιο θανάσιμη απειλή για τους φονταμενταλιστές τρομοκράτες και τζιχαντιστές είναι εντός του Ισλάμ. Η συνολική δαιμονοποίηση του πολιτικού ισλάμ από τη Δύση αλλά και από τα αυταρχικά κοσμικά καθεστώτα στον αραβομουσουλμανικό κόσμο είναι στήριξη προς όλες τις εκφάνσεις του ισλαμικού τρόμου πιο επικίνδυνη και από τα καλάσνικοφ και τον υπερσύγχρονο οπλισμό του ISIS.

Συμπιεσμένοι για δεκαετίες από διεφθαρμένα και αυταρχικά καθεστώτα είτε στο όνομα ψευδεπίγραφου κοσμικού εκσυγχρονισμού είτε στο όνομα Δυναστειών που διεκδικούν τον τίτλο των απευθείας απογόνων του Μωάμεθ, οι μουσουλμάνοι δεν έχουν κανένα λόγο και συμφέρον να αλλάξουν τη μια τυραννία με την άλλη... Η ακραία σύγκρουση με τη χριστιανική Δύση είναι μια επανάληψη της Ιστορίας των Σταυροφοριών ως φάρσα, όπως λέει ο Μαρξ στη 18η Μπριμέρ.

Μια φάρσα που μόνο να καθυστερήσει μπορεί την επερχόμενη νομοτελειακή και αναπόφευκτη σύγκρουση της πλειονότητας των μουσουλμάνων με αυτούς που θέλουν να τους οδηγήσουν από την άθλια μετααποικιακή πραγματικότητα στον πιο φρικτό Μεσαίωνα.

Πηγή "Έθνος"
Επικοινωνία με τον συντάκτη
kapopoulos@pegasus.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Η κυβέρνηση Μέρκελ εγκαταλείπει την τακτική τρομοκράτησης και ετοιμάζεται για συμβιβασμό με ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Φαίνεται ότι κατάλαβε η γερμανική κυβέρνηση και τα κόμματα που κυβερνούν στο Βερολίνο ότι αν συνεχίσουν να απειλούν τους Ελληνες πως αν τολμήσουν να βγάλουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, θα διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, ίσως μάλιστα και από την... ΕΕ (!), θα είχαν κακά ξεμπερδέματα. Οι γερμανικές απειλές αφενός απέτυχαν παταγωδώς να προωθήσουν τη ΝΔ στη θέση του πρώτου κόμματος στις δημοσκοπήσεις και αφετέρου κινδύνευαν να προσδώσουν στην ψήφο της 25ης Ιανουαρίου καθαρά αντιγερμανικό, αντι-ΕΕ και... εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα!!! Κυριακή και Δευτέρα μαινόταν στον γερμανικό Τύπο η ανθελληνική εκστρατεία που είχε οργανώσει η καγκελαρία με στόχο να τρομοκρατήσει τους Ελληνες ψηφοφόρους ώστε να ψηφίσουν υπέρ της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά υπό το κράτος της απειλής για... ευρω-αποβολή της χώρας μας. Από την Τρίτη άρχισε η στροφή των 180 μοιρών και στον Τύπο, αντανακλώντας την πολιτική κωλοτούμπα που είχαν αποφασίσει οι Γερμανοί. «Σεβόμαστε την κυρίαρχη απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων και την αναμένουμε για μια ακόμη φορά» δήλωσε στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωνε ότι είναι «αμετάκλητη» η συμμετοχή της κάθε χώρας στην Ευρωζώνη. Ως και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αισθάνθηκε την ανάγκη να βγει στον γαλλικό ραδιοφωνικό διεθνή σταθμό που εκπέμπει σε ολόκληρο τον κόσμο, τον Φρανς Ιντερνασιονάλ (France Inter) και να δηλώσει ότι «οι Ελληνες πρέπει ελεύθερα και κυρίαρχα να αποφασίσουν για τη μελλοντική κυβέρνησή τους».

Την ίδια ημέρα, Δευτέρα, στις 5 περίπου το απόγευμα κυκλοφορούσε στο Παρίσι και λίγο μετά σε ολόκληρη τη Γαλλία η εφημερίδα «Λε Μοντ», που είχε μείνει πίσω από τις εξελίξεις. «Ελλάδα: Η Μέρκελ και ο Ολάντ καθορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού πριν από τις εκλογές» ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της που πρόδιδε τα όσα είχαν προηγηθεί! «Η Ελλάδα σε προεκλογική εκστρατεία υπό το βλέμμα του Βερολίνου» ήταν ο εξάστηλος τίτλος της ανάλυσης για τη χώρα μας που καταλάμβανε ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα!

Η στροφή του Βερολίνου ήταν τόσο θεαματική που ομολογούμε ότι μείναμε κυριολεκτικά άναυδοι όταν διαβάσαμε πως μέχρι και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) που κυβερνά συνεχώς εδώ και... εβδομήντα (!!!) χρόνια το κρατίδιο αυτό, δήλωσε στην εφημερίδα «Ντι Βελτ» της σκληρής γερμανικής Δεξιάς: «Δεν πρέπει τώρα να παρεμβαίνουμε στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα σαν αρχιδάσκαλοι»! Μας έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση η παρέμβαση του Χορστ Ζέεχοφερ -έτσι λένε τον Βαυαρό πρωθυπουργό- γιατί το κόμμα του, το CSU, είναι τόσο πολύ δεξιό που ο ιδρυτής του, ο Φραντς Γιόζεφ Στράους, έλεγε και έχει μείνει στην πολιτική ιστορία της Γερμανίας ότι... «πιο δεξιά από εμάς πρέπει να υπάρχει μόνο ο τοίχος»! Οταν ο ηγέτης ενός τόσο ακροδεξιού κόμματος υποκρίνεται ότι δεν πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να αναμειγνύεται στις ελληνικές εκλογές, είναι προφανές ότι οι μυστικές δημοσκοπήσεις που διεξάγονται συνεχώς για τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, αλλά και οι αντιδράσεις στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου πρέπει να έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Βερολίνο.

Προχτές αποφάσισε να βγει και να μιλήσει η ίδια η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η πολιτική της στην ΕΕ, αλλά και στην Ελλάδα ειδικότερα. «Πιστεύω ότι πρέπει κάποιος να πει στους λαούς και στις αγορές ότι εγώ, η Γερμανίδα καγκελάριος, καθώς και η γερμανική κυβέρνηση ακολουθούσαμε πάντοτε μια πολιτική για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» υπογράμμισε η Ανγκελα Μέρκελ. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια πετυχημένη κατάληξη, καθοδηγούμενοι πάντοτε από την αρχή ότι από τη μια οι Ελληνες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί και από την άλλη ότι εμείς πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Παράλληλα, το εβδομαδιαίο θεωρητικοπολιτικό όργανο της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας, η εφημερίδα «Ντι Τσάιτ», έγραψε χτες ότι «στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες εξετάζεται αυτή την εποχή πώς θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός συμβιβασμός στο θέμα του χρέους με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα». Η σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα προσέθετε ότι «μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θεωρείται για τη γερμανική κυβέρνηση οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά με κόστος, παρά τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα». Ως και οι Γερμανοί, λοιπόν, ετοιμάζονται για τη νέα ελληνική κυβέρνηση...

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου