Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

6 Ιαν 2015

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Μέχρι την 23η Απριλίου 2010 η Ελλάδα ήταν μια άλλη χώρα. Αυτή την ημερομηνία επέλεξε ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ανακοινώσει από το Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδος στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Μια πράξη εξόχως προδοτική, από τη στιγμή που στην πορεία απεκαλύφθη διά στόματος του ιδίου τότε Γαλλοεβραίου διευθύνοντος συμβούλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν, πως αυτή η απόφαση ήταν σκηνοθετημένη εκ των προτέρων, αφού υπήρξαν συχνές επαφές των δυο ανδρών για την προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ, πριν γίνει γνωστό στον ελληνικό λαό την 23η Απριλίου του 2010.

Αυτή η υπαγωγή μας στον μηχανισμό στήριξης μετέτρεψε την Ελλάδα, σε μια άλλη χώρα. Με δυσκολία πλέον, μπορεί να θυμηθεί κάποιος πως ήταν η Πατρίδα μας πριν την ένταξή της στο μηχανισμό στήριξης των τοκογλύφων-κερδοσκόπων “ισότιμων εταίρων μας” κατ΄ ευφημισμό, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από εκείνη την αποφράδα ημέρα στην Πατρίδα μας, άρχισε η διάλυση του κοινωνικού ιστού της, η διάλυση της Μεσαίας αστικής τάξεως του λαού μας που ήταν η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας.

Σ΄ αυτήν την προδοτική πολιτική στάση του ολετήρα του Έθνους Γιώργου Παπανδρέου, στάθηκε απέναντι ο τότε νέος Πρόεδρος της ΝΔ (εξελέγη από τις εσωκομματικές διαδικασίες την 29η Νοεμβρίου 2009) Αντώνης Σαμαράς. Η αντιπαράθεσή του με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν σφοδρή. Και έφθασε στα πολιτικά της όρια, όταν τον Μάιο του 2010 μετά τη σύναψη της δανειακής σύμβασης με την τρόικα, ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή, νομοσχέδιο με τίτλο: Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της Ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ. Για την καταψήφισή του ο Αντώνης Σαμαράς επέβαλε γραμμή “κομματικής πειθαρχίας” στους βουλευτές της ΝΔ. Και όταν αυτή παραβιάστηκε από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υπερψήφισε τη νομοθετική διάταξη, προχώρησε στη διαγραφή της από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Στο επόμενο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε αντιμνημονιακή πολιτική, στη λογική της απόλυτης επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, προς την κατεύθυνση της λήψης αναπτυξιακών μέτρων που θα αποτελούσαν τροχοπέδη στη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Οι λόγοι του ήταν πύρινοι κατά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Και οι υποσχέσεις του προς τον λαό μας φάνταζαν πως δεν είναι ουτοπικές:
« - Απορρίπτουμε το εύκολο μονοπάτι των ψεύτικων υποχρεώσεων.
- Οφείλουμε όλοι να δώσουμε την Ελπίδα στα παιδιά μας και στο μέλλον τους.
- Έπρεπε να σιωπήσω; Έπρεπε να συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις; Έπρεπε να προσυπογράψω το λάθος;
- Εξοντώνουν τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους. Δημιουργούν μια ζούγκλα που οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές που διαλύει τα πάντα και παραλύει τα πάντα.
- Τέρμα τα συμπλέγματα μοιρολατρίας. Μόνο η αξία της γνωστής δημόσιας περιουσίας μας είναι όση περίπου το συνολικό χρέος μας. Γιατί, αν τον ξεπουλήσουμε τώρα κοψοχρονιά, δε θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση.
Πρέπει να αρχίσει η Ανάκαμψη αμέσως. Όχι μετά από ένα – δυο χρόνια. Να ανακάμψουμε αμέσως, για να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα και να ελεγχθεί το χρέος.
- Θέλουμε ευέλικτο φορολογικό μηχανισμό , το δημόσιο να αντλεί έσοδα που ξέρει ότι παράγονται, χωρίς να εξαντλεί την επιχείρηση. Να γίνει επιτέλους πράξη ο συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο. Να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.
- Τα απανωτά χαράτσια, πνίγουν κυριολεκτικά και τις ελάχιστες κερδοφόρες επιχειρήσεις που έχουν μείνει. Και φέρνουν νέα λουκέτα. Άντε να δούμε τι θα βρουν να φορολογήσουν.
- Θα αλλάξει ο τρόπος ανάδειξης ηγεσίας των Ανωτάτων δικαστηρίων, με τη συμμετοχή των ίδιων των δικαστικών, ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας.
- Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής, αυτή η “ομερτά” για το “πολιτικό χρήμα”».
Και ξαφνικά, αυτός ο “αντάρτης” λαϊκός πολιτικός, που όπως απεδείχθη ήταν του γλυκού νερού, άλλαξε πλεύση και από τρομοκράτης της τρόικας, μεταβλήθηκε σε τρομοκράτη του ελληνικού λαού. Αρχικά, υπαναχώρησε και συναίνεσε στην αποστολή επιστολής υποταγής του στην τρόικα, προκειμένου να συνεχισθεί η χορήγηση του δανείου. Μια επιστολή που θεωρούσε πως ήταν άκρως προσβλητική. Ακολούθως, τον Νοέμβριο του 2011 εγκατέλειψε οριστικά την αντιμνημονιακή του πολιτική και αποδέχτηκε ως αναπόφευκτη τη δανειακή σύμβαση, συμφωνώντας στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, υπό την πρωθυπουργία του Λουκά Παπαδήμου, πρώην διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, καθώς και πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ενός από τα τρία μέλη της τρόικας). Στην πορεία, τον Φεβρουάριο του 2012 ξεπερνώντας τον παλιό εαυτό του, απαίτησε την “κομματική πειθαρχία” στην υπερψήφιση από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ των νέων δυσβάστακτων μέτρων που επιβάλλονταν μέσω του “Μνημονίου 2” (μεταξύ άλλων και η εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων). Και όταν 20 από τους βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο, τους διέγραψε με συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες.

Ωστόσο, αυτός ο πολιτικός σαλτιμπάγκος παρά το βάρος των τεράστιων ευθυνών του προς μια εξαθλιωμένη κοινωνία που στην κυριολεξία βράζει, αναγκάζεται να οδηγήσει τη χώρα σε Εθνικές εκλογές, από τη στιγμή που δεν τελεσφόρησε η διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Και έχει το περίσσιο θράσος, επιστρατεύοντας όλα τα τρομοκρατικά διλλήματα των εκλογών του 2012, περί πτωχεύσεως της χώρας, περί της εξόδου από την ΕΕ και την επιστροφή στην δραχμή, να ζητά την ψήφο όσων διέλυσε με την πολιτική του!!

Αλήθεια, θα επιτρέψει ο ελληνικός λαός να “περάσουν” αυτά τα ακραία συνθήματα του πολιτικού προσώπου που ξεπέρασε σε ανικανότητα και δουλικότητα ακόμη και τον Γιώργο Παπανδρέου; Θα εμπιστευθεί την ακραία συνθηματολογία αυτού του πολιτικού αγύρτη; Αυτού που μετέτρεψε την Ελπίδα σε Καταστροφή; Αυτού, που αυτή την Ελπίδα λίγο πριν την πολιτική του αποχώρηση από την Εξουσία, την μετατρέπει σε Θάνατο; Γιατί, ποιος από το λαό μπορεί να μην του αποδώσει τις μεγαλύτερες ευθύνες για την τραγωδία του οχηματαγωγού Norman Atlantic; Όταν αδυνατεί αυτή η ανίκανη κυβέρνηση και ο βαψομαλλιάς αρμόδιος υπουργός της, να κάνει ταυτοποίηση των νεκρών; Όταν δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν μετά από τόσα εικοσιτετράωρα από την ναυτική τραγωδία, πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες στο πλοίο-φέρετρο; Όταν δεν γνωρίζουν πόσοι είναι οι αγνοούμενοι;

Είναι αυτή κυβέρνηση συντεταγμένης Πολιτείας; Μιας Πολιτείας, της οποίας ο Πρωθυπουργός της κρύφτηκε πίσω από τις εγκληματικές ευθύνες του και δεν τόλμησε να πει δυο παρήγορες λέξεις προς τους διασωθέντες επιβάτες και τους συγγενείς των αγνοουμένων; Αυτόν θα ψηφίσει για νέο Πρωθυπουργό ο ελληνικός λαός; Αυτόν που κατάφερε να “σπρώχνει” δεξιούς ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτόν που νεκρανάστησε εκ νέου την Ντόρα Μπακογιάννη και της “ξύπνησε” τις ηγετικές της μωροφιλοδοξίες;

Συμπερασματικά, στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει διά της ψήφου του, ότι ξυπνάει από το λήθαργό του και θα αποπέμψει τους πολιτικούς ολετήρες του Έθνους, Σαμαρά και Βενιζέλο!! Ψηφίζει οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτούς. Γιατί, το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι να τελειώνουμε με αυτούς που διέλυσαν το λαό μας και την Πατρίδα μας!!!

Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει η Ευδοκία Παπαγγέλου

Μόλις πριν ένα μήνα, η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας δημιουργώντας ποικίλα συναισθήματα. Η πτώση, επιτέλους, μιας συγκυβέρνησης που πλήττει καθημερινά με τις αποφάσεις της και τις δήθεν διαπραγματεύσεις την ελληνική οικογένεια διαφαίνεται. Κάποιοι ανησυχούν για το αποτέλεσμα.

Ποιοι; Εκείνοι που εξαθλίωσαν το λαό, εκείνοι που γνωρίζουν ότι ήρθε η ώρα της τιμωρίας τους. Εκείνοι σπείρουν διχόνοια, δημιουργούν ίντριγκες και τρομοκρατία. Χαρακτηρίζουν πως η απόφαση των βουλευτών της αντιπολίτευσης να μην εκλέξουν Πρόεδρο είναι αντίθετη με τη λαϊκή βούληση - λες και έκαναν δημοψήφισμα και ξέρουν. Αλλά και έτσι να είναι, πρώτον η ύψιστη διαδικασία της δημοκρατίας μας, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι συνταγματικά ορισμένη και όσο και αν το επιδίωξαν να ευτελίσουν το Σύνταγμα δεν μπορούν να το καταργήσουν και δεύτερον αν η μη ψήφιση Προέδρου και οι εκλογές είναι αντίθετες προς το λαϊκό αίσθημα, η εκλογή ενός κόμματος στην εξουσία με ένα συγκεκριμένο προεκλογικό πρόγραμμα και η ολοκληρωτική μη τήρησή του μετά τις εκλογές τι είναι;

Κάποιοι μάλιστα, ακόμη χειρότερα κ με μεγαλύτερες δόσεις ψεύδους, χαρακτηρίζουν την απόφαση αντισυνταγματική γιατί δήθεν μια «μειοψηφία» ρίχνει την κυβέρνηση.
Ποια μειοψηφία και ποια πλειοψηφία;
Αυτή που δημιούργησαν με εκλογικά συστήματα ευνοϊκά για τον πρώτο, έναν πρώτο που δεν συγκεντρώνει ούτε το 40% των ψηφισάντων, οι οποίοι δεν είναι ούτε το 65% του εκλογικού σώματος και εκείνο σε τι ποσοστό του πληθυσμού αντιστοιχεί;
Για ποια πλειοψηφία μιλάμε λοιπόν;
Γιατί οι ίδιοι αποτελούν μειοψηφία. Μια μειοψηφία που προσπαθεί να καθορίσει τις ζωές μας ή καλύτερα, δέχεται τις εντολές από μια άλλη μειοψηφία που θέλει να καθορίσει τις ζωές του κόσμου.

«Έπεσαν»! Όμως δεν «έπεσε» μαζί τους και η τρομοκρατία που μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας. Τώρα, πολύ περισσότερο από ποτέ, όσο πλησιάζουν οι κάλπες, η τρομοκρατία αυξάνεται από εκείνους που φοβούνται την τιμωρία.

ΟΧΙ! Δεν επιτρέπω να μου μεταδώσουν τον φόβο τους!
ΟΧΙ! Δεν ξεχνώ την ιδεολογία μου!
ΟΧΙ! Δεν τους παραδίδω τη ζωή μου!

Σ’ αυτόν τον πόλεμο που μου κήρυξαν, κρατώ ως όπλα μου την ελεύθερη βούληση και την ανεξάρτητη ψήφο μου. Μια ψήφο που θα μετρήσει γεγονότα και όχι εικασίες.

Παπαγγέλου Ευδοκία – Φιλόλογος
Υποψήφια Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
με τους Ανεξάρτητους ΈλληνεςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Ένα "σκληρό" φορολογικό έτος ετοίμασε η δικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ενώ, αν δεν υπήρχε η προοπτική των βουλευτικών εκλογών, οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο περίφημο e-mail Χαρδούβελη προς την τρόικα θα επέφεραν ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις. Άλλωστε, βάσει του προϋπολογισμού του 2015 που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, αναζητούνται πρόσθετα φορολογικά έσοδα 1,4 δισ. ευρώ, ενώ αξίζει να υπενθυμιστεί πως η τρόικα δεν είχε δώσει το "πράσινο φως" για την κατάρτισή του, γι' αυτό και ζήτησε περισσότερα μέτρα στο σκέλος των εσόδων. 
Πάντως, με βάση τα όσα έχουν ήδη "περάσει" από την ελληνική Βουλή, μισθωτοί που συμπληρώνουν το μηνιαίο εισόδημά τους με έσοδα από «μπλοκάκι», αγρότες αλλά και εργαζόμενοι που λαμβάνουν παροχές σε είδος θα βρεθούν αντιμέτωποι το 2015 με μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις. 
Αξίζει δε να σημειωθεί πως έπειτα από έντονες πιέσεις τόσο φορέων όσο και της αντιπολίτευσης, αλλά και για προεκλογικούς λόγους, η κυβέρνηση προχώρησε και σε κάποιες επιβεβλημένες από την οικονομική λογική αλλαγές, όπως το "πάγωμα" του φόρου υπεραξίας ακινήτων για δύο χρόνια.
Ας δούμε όμως ποιες φοροανατροπές είναι ήδη ψηφισμένες.
Μισθωτοί και "μπλοκάκι"
Τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος όσοι μισθωτοί συμπληρώνουν το μηνιαίο τους εισόδημα με έσοδα από «μπλοκάκι» θα φορολογηθούν υποχρεωτικά από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%, ενώ παράλληλα θα κληθούν να πληρώσουν και αυξημένο τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ από 500 ευρώ που κατέβαλαν φέτος. Το ίδιο θα συμβεί και σε κάποιον ο οποίος δουλεύει σε έναν εργοδότη με «μπλοκάκι», αλλά δεν έχει δηλώσει το σπίτι του ως επαγγελματική έδρα. Ειδικά για φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα (ο φόρος που θα φανεί στο εκκαθαριστικό του 2015 μπορεί να είναι ακόμη και διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι.
Εργαζόμενοι για παροχές σε είδος
Εργαζόμενοι που λαμβάνουν παροχές σε είδος από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται (αυτοκίνητο, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.). Οι λεγόμενες παροχές σε είδος θα μετατραπούν σε εισόδημα και θα φορολογηθούν βάσει της κλίμακας. Ο φόρος θα υπολογιστεί με συντελεστή 22%, 32% ή 42% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος αλλά και της παροχής σε είδος. Για το 2015 αναμένεται να ενεργοποιηθεί η παρακράτηση φόρου για τα εισοδήματα αυτά.
Αγρότες
Φέτος θα φανεί στα εκκαθαριστικά ο νέος τρόπος φορολόγησης των αγροτών. Το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού του καθαρού γεωργικού εισοδήματος το οποίο ίσχυε μέχρι πρότινος καταργήθηκε. Για τον προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος που θα υπαχθεί σε φόρο ισχύει ο κανόνας «έσοδα μείον έξοδα». Τα καθαρά κέρδη των αγροτών θα φορολογηθούν με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ, ενώ το 2014 φορολογήθηκαν με την κλίμακα των μισθωτών.
Ενοίκια
Ο φορολογικός συντελεστής για τα πρώτα 12.000 ευρώ που προέρχεται από εισοδήματα από ενοίκια αυξήθηκε από το 10% στο 11%, παράλληλα όμως καταργήθηκε ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% και 3% εφόσον η επιφάνεια κατοικίας υπερβαίνει τα 300 τ.μ. ή πρόκειται για επαγγελματική μίσθωση. Επίσης, στα εισοδήματα από ακίνητα δεν υπολογίζεται πλέον προκαταβολή φόρου 55%.
Αποδείξεις
Αλλαγές έχουν επέλθει και στο μέτρο των αποδείξεων για τα φετινά εισοδήματα. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, θα πρέπει να έχουν αποδείξεις που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ. Αντίθετα, αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου είναι μικρότερο από το ποσό που απαιτείται, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22% επί της διαφοράς.
Ακίνητα
Φόρος υπεραξίας ακινήτων: «Παγώνει» η πλήρης αναστολή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων έως το τέλος του 2016. Σημειώνεται ότι ο φόρος υπεραξίας επιβαλλόταν με συντελεστή 15% στη διαφορά μεταξύ της τιμής αγοράς και της τιμής πώλησης ενός ακινήτου με απαλλαγή από τον φόρο των ακινήτων τα οποία είχαν αποκτηθεί πριν την 1η/1/1994. Ακόμη, υπάρχουν οι εξής μεταβολές:
Επαγγελματίας επενδυτής: Καταργείται η έννοια του «επαγγελματία επενδυτή» που υπό προϋποθέσεις οδηγούσε στην επιβολή φόρου με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, ενώ υποχρέωνε τον επενδυτή στο Χρηματιστήριο να ανοίξει βιβλία.
Απόσυρση αυτοκινήτων: Παρατείνονται τα κίνητρα απόσυρσης έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015. Αφορούν αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας έως τις 31-12-2001.
Κατασκευαστές: Καταργείται το τεκμήριο αυτοπαράδοσης για απούλητα ακίνητα.
ΦΠΑ για επιχειρήσεις: Τη δυνατότητα να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ έχουν οι μικρές επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ. Το μέτρο αφορά 415.000 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες και, για να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Μητρώο της εφορίας.
Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης: Αυξάνεται από τις 60 στις 90 ημέρες το χρονικό διάστημα εντός του οποίου πρέπει να εξεταστεί μια ενδικοφανής προσφυγή στη Διεύθυνση Εσωτερικής Επανεξέτασης για φορολογικές διαφορές.
Αγουρίδης Γιάννης από efsyn

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφαμε το Σεπτέμβρη του 2013 μεταξύ άλλων:
«Στην ελληνική ιστορία, αλλά και στην παγκόσμια, δύσκολα συναντάς κυβερνητικά ανδρείκελα σαν αυτά που μας καταδυναστεύουν σήμερα, στα πλαίσια ενός ιδιόρρυθμου κοινοβουλευτικού καθεστώτος ΚΑΤΟΧΗΣ…
Φιγούρες σαν τον ΓΑΠ, το Βενιζέλο, τον Παπαδήμο, το Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη, τον Στουρνάρα, τον Άδωνι (ΟΛΕΣ οι φιγούρες του συνολικού συναινετικού κυβερνητικού συνονθυλεύματος), δεν θα τις βρεις να «συνωστίζονται», σε καμία ιστορική περίοδο…
Στον Σαμαρά συμπυκνώνονται και αποτυπώνονται, πιο αλαζονικά και μοχθηρά, ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά των ανδρείκελων-πρωθυπουργών: Το ασύστολο ψεύδος, οι λεονταρισμοί, η πραξικοπηματική αυθάδεια, οι συχνότατες θεατρικές παλινωδίες (κωλοτούμπες), η αβυσσαλέα υποκρισία και οι «βρυχηθμοί» κάθε είδους…».
Οι επιθανάτιοι σπασμοί αυτής της κυβερνητικής συμμορίας έχουν προσδώσει στα παραπάνω ΠΑΓΙΑ και ΣΤΑΘΕΡΑ χαρακτηριστικά των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ αποκρουστικές και υστερικές διαστάσεις: Ιδιαίτερα παρανοϊκή και γελοία είναι η καταστροφολογία και η κινδυνολογία του Σαμαρά και των «μπράβων» του (πολιτικών και δημοσιογραφικών).

Αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η κατακλυσμιαία κινδυνολογική πλύση του εγκεφάλου μας, δεν είναι παρά αυτά τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά, όλων αυτών των χρόνων, τα ΠΑΓΙΑ και ΣΤΑΘΕΡΑ της κυβερνητικής συμμορίας, ανυψωμένα σε μανιακή μοχθηρία…

Απλώς οι προεκλογικές ανάγκες των ανδρεικέλων και ο επιθανάτιος ρόγχος του Σαμαρά, δίνουν σ’ αυτά τα φαιά χαρακτηριστικά τις υστερικές μορφές της φρενοβλάβειας…

Φυσικά δεν τρομάζουν τον ελληνικό λαό, ούτε πείθουν κανέναν: Όλα αυτά τα έχει ζήσει ο ελληνικός λαός, σε μακάβρια σώου, όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα από το Σαμαρά…

Ο Σαμαράς επαναλαμβάνεται και απλώς ανεβάζει τις στροφές της επιθανάτιας, προεκλογικής αγωνίας του…

ΟΧΙ μόνο δεν τρομάζει πλέον κανέναν, αλλά αντίθετα αποτελεί και τον πιο αποτελεσματικό διαφημιστή του ΣΥΡΙΖΑ…

Πηγή Ρεσάλτο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Για να τελειώνουμε με τις ανοησίες: Τις καταθέσεις δεν μπορεί να τις εγγυηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί. Ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Αντώνης Σαμαράς όχι! Αν κάτι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί είναι να εγγυηθούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Και τότε θα έληγε αυτόματα κάθε σενάριο για Grexit. Όταν όμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σκίζουν κάθε μέρα τα μνημόνια, απειλούν με στάση πληρωμών και προτείνουν το μοντέλο της χρεοκοπίας ως διέξοδο στην… κρίση, τότε δεν υπάρχει η Ευρώπη στην ατζέντα τους.

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

Βλέπουμε σήμερα διαφόρους να κόπτονται για τις καταθέσεις των Ελλήνων. Μάλιστα! Είναι οι ίδιοι που ξεσηκώθηκαν εναντίον των πακέτων στήριξης του τραπεζικού συστήματος και ζητούσαν «να πληρώσουν την κρίση οι τραπεζίτες». Το μέγεθος της ασχετοσύνης τους ήταν τόσο μεγάλο που πολλοί από αυτούς πίστευαν (και μάλλον εξακολουθούν να πιστεύουν) ότι τα χρήματα της τράπεζας ανήκαν στον μέτοχο της εταιρείας διαχείρισης των κεφαλαίων των καταθετών και όχι στους ίδιους τους καταθέτες.

Για να μην ξεχνιόμαστε και για να είμαστε δίκαιοι, είδαμε τι έκαναν και οι… σχετικοί! Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, λοιπόν, επέτρεψαν στους βασικούς μετόχους των τραπεζών να συνεχίσουν να ασκούν διοίκηση με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Οι μετοχές τους έχασαν την αξία τους, αλλά οι ίδιοι εξακολουθούσαν να έχουν τα προνόμια που τους έδινε το δικαίωμα του management!

Δεν έφταιγαν, μας είπαν. Από πότε υπάρχει τέτοιου είδους κριτήριο στον καπιταλισμό; Με την ίδια λογική ας χρηματοδοτήσουν παλιές χρεοκοπημένες επιχειρήσεις και ας δώσουν το management στις παλιές διοικήσεις. Ποιός τους είπε ότι εκείνες οι διοικήσεις έφταιγαν; Τι υπονοούν; Ότι οι τραπεζίτες δεν είχαν δόλο και όλοι οι άλλοι είχαν;

Πρώτος εισήγαγε αυτή την πατέντα ο τότε υπουργός κ. Αλογοσκούφης και συνέχισαν στα χνάρια του οι μετέπειτα υπουργοί Οικονομίας. Με τις πράξεις τους νομιμοποίησαν κάθε αρλούμπα που ακούγεται, αφού νωρίτερα αφαίρεσαν από το ίδιο το σύστημα την ηθική νομιμοποίηση. Όσο παράλογα είναι αυτά που λένε σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία και τις τράπεζες, άλλο τόσο παράλογη ήταν η πρακτική των κυβερνήσεων των τελευταίων δέκα ετών. Παράλογη και προκλητική!

Δίκαια σκέφτεται ο πολίτης ότι η δουλειά των κυβερνήσεων δεν ήταν να διασωθεί η οικονομία, αλλά οι τραπεζίτες και οι φίλοι τους επιχειρηματίες. Προσέξτε την σειρά των γεγονότων: Η κυβέρνηση σώζει με λεφτά του ελληνικού λαού τις τράπεζες και τις καταθέσεις των Ελλήνων. Δεν αλλάζει τις διοικήσεις και οι διοικήσεις αυτές κρίνουν σε ποιόν επιχειρηματία θα κάνουν ρύθμιση των χρεών του και σε ποιόν όχι. Σε ποιόν θα κάνουν άμεσα απαιτητά τα χρήματα της τράπεζας και σε ποιόν θα δώσουν νέο δάνειο για να πάρει παράταση ζωής.

Την ίδια ώρα μία καθυστερημένη δόση από έναν απλό άνθρωπο ενεργοποιούσε τις εισπρακτικές εταιρείες. Που είναι οι κανόνες; Που είναι η διαφάνεια; Αν κάποιος καλλιέργησε ανόητες θεωρίες σε αυτή την κοινωνία, αυτός ο κάποιος δεν ήταν η κρίση. Ήταν η έλλειψη Δικαιοσύνης…

Θα σας δώσουμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν τι μας περιμένει εκτός Ευρώπης! Διότι κατηγορούμε για διάφορα την Ευρώπη και τους γραφειοκράτες της και σε πάρα πολλά από αυτά έχουμε δίκιο! Αλλά είναι μία κριτική πολυτελείας, αφού αυτό που μας περιμένει εκτός Ευρώπης δεν έχει προηγούμενο.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν, λοιπόν, κορυφαίο θεσμικό παράγοντα πριν από τρία χρόνια και του ζήτησαν εξηγήσεις για ποιόν λόγο δόθηκαν λεφτά στις τράπεζες και δεν χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα αυτά για την σεισάχθεια των στεγαστικών δανείων! Ο θεσμικός παράγοντας τους εξήγησε ευγενικά ότι η κίνηση αυτή δεν θα είχε κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα, αφού με τον τρόπο αυτόν θα δημιουργούσαν μία νέα τρύπα στο σύστημα πέρα από εκείνη που είχε ήδη δημιουργηθεί. Κι ότι το κόστος των στεγαστικών δανείων θα το φορτωνόντουσαν στο τέλος εκείνοι που δεν είχαν πάρει στεγαστικά δάνεια! Οπότε ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος (από αυτά που θα έχουν αύριο ένα κορυφαίο υπουργείο) ρώτησε: «Έτσι γίνεται; Δεν θα τα πληρώσουν οι τραπεζίτες»;

Η δεύτερη ιστορία αφορά ένα πάρτι στο Κολωνάκι! Στην καρδιά της κρίσης κι ενώ υπήρχαν δικαιολογημένες ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μεσαίο στέλεχος μεγάλης τράπεζας έκανε το δικό της πάρτι σε μαγαζί στο Κολωνάκι. Δικαίωμά της! Σε αυτό το πάρτι, λοιπόν, βρέθηκαν όλα τα μεγάλα στελέχη του τραπεζικού χώρου. Και ποιός ήταν ο κορυφαίος προσκεκλημένος; Ο κ. Αλογοσκούφης! Που είναι το πρόβλημα; Στο γεγονός ότι όλοι τους εμφανίζονται σαν να είναι μια παρέα. Αυτό δείχνουν στον κόσμο. Την ώρα που κοβόντουσαν οι συντάξεις, εκείνοι άνοιγαν σαμπάνιες. Δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό…

Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Από την μία πλευρά έχουμε τους τρελούς που ονειρεύονται να αλλάξουν την Ευρώπη και από την άλλη υπηρέτες ενός πελατειακού κράτους. Μεταξύ αυτών των δύο, προσωπικά προτιμώ την Ευρώπη. Την Ευρώπη με τα προβλήματά της, με τις παραλείψεις της, με τις εμμονές της. Αν κάτι με απασχολεί, λοιπόν, είναι το πως δεν θα απομακρυνθούμε από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Τρομοκρατούν τον κόσμο» φωνάζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρες – μάρες κουκουνάρες. Ας ξεκαθαρίσουν ποιό ακριβώς είναι το πρόγραμμά τους για την Οικονομία και έπειτα θα κρίνουμε εμείς αν οι καταθέσεις μας θα είναι εγγυημένες από τον Αλέξη ή όχι. Με μονομερείς ενέργειες, με στάση πληρωμών, με νταούλια και ζουρνάδες, δεν εγγυάται ένας ηγέτης τις καταθέσεις. Την μόνη εγγύηση που προσφέρει είναι ότι η χώρα θα περάσει μεγάλες περιπέτειες.

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Το σοβαρό επεισόδιο που έγινε στις 27/12, στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων με αφορμή την παράνομη αλιεία Τούρκων ψαράδων στα ελληνικά χωρικά ύδατα, φανερώνει για άλλη μια φορά πως ο «πόλεμος των ψαριών» ή κατά άλλους ο «πόλεμος της τσιπούρας», μαίνεται όπως κάθε χρόνο στο ανατολικό Αιγαίο με την τουρκική προκλητικότητα να αυξάνεται συνεχώς. Η δε συνεχιζόμενη αναβάθμιση της τουρκικής ακτοφυλακής, έχει εντείνει αυτή την προκλητικότητα καθώς δεν υπάρχει η ανάλογη απάντηση από ελληνικής πλευράς, προς δόξα των μειοδοτικών ελληνικών κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με την μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Hürriyet, ο μεγαλύτερος όγκος των ψαριών που έρχονται από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας και του Μαρμαρά, κατευθύνονται κυρίως προς το βόρειο Αιγαίο, όπου τα τελευταία χρόνια διεξάγεται ένας ακήρυκτος πόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αλιέων που αλιεύουν το ίδιο θήραμα. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι τις περασμένες δεκαετίες είχαν αφήσει σχεδόν ελεύθερους τους Έλληνες αλιείς να ψαρεύουν στον χώρο αυτό. Σιγά - σιγά όμως το καθεστώς αυτό έχει αλλάξει, καθώς όλο και περισσότεροι Τούρκοι ψαράδες κατευθύνονται ειδικά στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ίμβρου, Σαμοθράκης και Λήμνου, για να ψαρέψουν ακριβώς στον ίδιο χώρο όπου βρίσκονται ήδη οι Έλληνες ψαράδες.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά στοιχεία, από την περίοδο 1970 μέχρι την δεκαετία του '90 οι Έλληνες εκμεταλλεύονταν το 90% περίπου των αλιευμάτων της πολύ πλούσιας σε αλιεύματα περιοχής αυτής. Οι Τούρκοι (όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά στοιχεία), που είχαν περιοριστεί μόνο στο 10% άρχισαν να συνειδητοποιούν τι χάνουν και σταδιακά μπήκαν με πολλές απαιτήσεις στον χώρο με αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία, να καταφέρουν να εκμεταλλευτούν πάνω από το 30% των αλιευμάτων με αυξητικές τάσεις.
Τώρα οι φιλοδοξίες τους φτάνουν πολύ ψηλότερα και διεκδικούν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τον χρυσοφόρο αυτό αλιευτικό ορίζοντα. Οι τουρκικές αυτές προθέσεις δικαιολογούν και τις όλο και συχνότερες τουρκικές παρενοχλήσεις στους Έλληνες αλιείς, κυρίως της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής, με συχνές συλλήψεις ακόμα και κατασχέσεις ελληνικών αλιευτικών από τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής. Μάλιστα σύμφωνα με την γνωστή Τουρκάλα δημοσιογράφο της Hürriyet, Feray Tinç, ο πόλεμος αυτός αναμένεται να ενταθεί στο εγγύς μέλλον, καθώς όλο και περισσότεροι Τούρκοι ψαράδες έχοντας ανακαλύψει τις μεγάλες δυνατότητες σε αλιεύματα της περιοχής κατευθύνονται ειδικά προς τα ύδατα του βορείου Αιγαίου με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη ένταση στην περιοχή.

Οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα τουρκικά αλιευτικά που γίνονται με την προστασία της τουρκικής ακτοφυλακής, τα τελευταία χρόνια με την ελληνική οικονομική κρίση έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Μαζί με τους Τούρκους μαφιόζους που μεταφέρουν λαθρομετανάστες έχουν δημιουργήσει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση αδιαφορώντας για τις ό,ποιες ελληνικές αντιδράσεις.
Φαίνεται ξεκάθαρα πως η στάση των Τούρκων είναι πολύ διαφορετική από την αντίστοιχη τουρκική στάση στην Μαύρη Θάλασσα, όπου εκεί τα έχουν βρει μπαστούνια από την ρωσική αλλά και την βουλγαρική ακτοφυλακή.

Σε λίγε μέρες πλησιάζουμε την επέτειο της κρίσης των Ιμίων όπου η ελληνική παθητικότητα της τότε μειοδοτικής ελληνικής κυβέρνησης, δώρισε στην Τουρκία μια στρατηγική νίκη.
Σήμερα έχουμε απέναντι μας μια όλο και μεγαλύτερη προκλητικότητα, καθώς ο πόλεμος των ψαριών βρίσκεται πάλι σε εξέλιξη.
Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο αφήνουμε αυτές τις προκλήσεις αναπάντητες, αυτές θα αυξάνονται συνεχώς μέχρι να ξαναζήσουμε κάποιο καινούργιο επεισόδιο Ιμίων.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά θα είμαστε έτοιμοι, αν ω μη γένοιτο κάτι τέτοιο, να το αντιμετωπίσουμε όχι όπως το 1996.

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Ι. Δέμος 

Αυτό που τον Οκτώβριο του 2014  προκάλεσε ευθυμία και έτρωσε την σοβαρότητα του εκστομίσαντος την «είδηση», σήμερα φαντάζει σοβαρό και πολύ πιθανό.

Αμερικανός Οικονομικός Αναλυτής, σύμβουλος σε πολλά Funds, που συμμετείχε στο  International Conference on Applied Business and Economics   τον Οκτώβριο του 2014 στους Δελφούς, γνώριζε  από τότε μετά βεβαιότητος ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.  Ενώ αντιμετωπίστηκε με θυμηδία όταν προέβλεψε ότι  θα συνεχίζει να συγκυβερνά η Νέα Δημοκρατία με μία μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ και με άλλον αρχηγό, πιθανολογώντας ότι αυτός μπορεί να είναι και πάλι ο Γ.Α.Π!
 
Η σημερινή πραγματικότητα έρχεται να τον δικαιώσει.

Οι νεώτερες πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από Ελληνοαμερικανούς Οικονομικούς Παράγοντες  που δραστηριοποιούνται σε μία σειρά ξένων Χρηματιστηρίων και περιλαμβάνουν ένα σενάριο το οποίο κάποιοι μπορούν να το χαρακτηρίσουν είτε ως αποκύημα επιστημονικής φαντασίας, είτε ως τον χειρότερο εφιάλτη!

Συγκεκριμένα φουντώνουν οι συζητήσεις που προβλέπουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές και Κυβέρνηση συνασπισμού στην οποία θα συνυπάρξουν οι πάλαι ποτέ συγκάτοικοι των φοιτητικών τους χρόνων: Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου ο πρώτος επί κεφαλής της Νέας Δημοκρατίας και ο δεύτερος επί κεφαλής του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ (τίτλος που παραπέμπει  στο ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ του Ζίγδη).   

Στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα θα συμμετάσχουν και ανεξάρτητοι Βουλευτές, ενώ σταδιακά τις υπουργικές θέσεις θα καταλάβουν υποδεικνυόμενοι κατ’ εξοχήν φιλομνημονιακοί εξωκοινοβουλευτικοί τεχνοκράτες.

Μία κυβέρνηση η οποία θα εξαντλήσει την τετραετία επιβάλλοντας σκληρότατα μέτρα και ατσάλινη πειθαρχία στους πολίτες εφαρμόζοντας τα χειρότερα Εθνικά, Οικονομικά και Κοινωνικά σενάρια.

Τούτο βεβαίως σημαίνει ότι ο Α. Σαμαράς γνώριζε όλα τα παραπάνω και γι’ αυτό προκήρυξε πρόωρες εκλογές για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.  Και βεβαίως η υποτιθέμενη κόντρα με τον Γ.Α.Π. καθώς και οι οι ισχυρισμοί του περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την ενδεχόμενη μεθόδευση με την οποία η χώρα ρίχτηκε στα νύχια του ΔΝΤ και της Μέρκελ αναδεικνύονται σε ένα ακόμη ηχηρότατο ψέμα.
 
Το σενάριο δεν σταματά εκεί. Εμπλέκει και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία εν μέσω ψευτο-λεονταρισμών δεν απαντά επί της ουσίας στην ασκούμενη ψηφοθηρική τρομοκρατία.

Στο τελευταίο, για παράδειγμα, μπορώ να παρατηρήσω ότι όντως δεν δίνεται πειστική απάντηση στους ισχυρισμούς Σόϊμπλε και ντόπιων μνημονιακών περί εξόδου της χώρας από το Ευρώ, αφού τούτο και ο Σύριζα το έχει αποκλείσει, αλλά και διά στόματος Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά τις εκλογές του 2012 είχε ομολογηθεί ότι δεν υπάρχει τρόπος να εκδιωχθεί μία χώρα από την Ευρωζώνη. Γενικότερα η επικοινωνιακή τακτική του Σύριζα δυναμιτίζεται από τις «δήθεν προσωπικές απόψεις» πρωτοκλασάτων στελεχών.

Ωστόσο στην SWAT ανάλυση του σεναρίου, λαμβάνεται υπ’ όψιν και η αντίδραση των εν δυνάμει ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, στην πιθανότητα να υποθέσουν στο πλάι του Αντώνη Σαμαρά τον Γεώργιο Παπανδρέου. 
Ενώ υπολογίζεται και ο  κίνδυνος να «σύρουν» δια της ψήφου τους οι Έλληνες ψηφοφόροι τον Σύριζα, πιθανότατα και τους Α.Ν.ΕΛ. στην εξουσία, τινάζοντας στον αέρα τα σχέδια του Διεθνούς Οικονομικού κατεστημένου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου