Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Ιαν 2015

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Εδώ και 6 χρόνια ο Λαός μας βιώνει μία πρωτόγνωρη εις την σύγχρονη ιστορία εξαθλίωση. Εξαιτίας μίας οικονομικής κρίσης και ως επακόλουθο αυτής την χρεοκοπία της χώρας μας. Το ξέσπασμα μίας οικονομικής κρίσης, με παγκόσμιες ή περιφερειακές διαστάσεις όπως π.χ. το ευρωπαϊκό πεδίο, έχει διφορούμενες αιτίες και συνέπειες. Όμως εις την Παγκόσμια Οικονομία μία περιορισμένη και ελεγχόμενη οικονομική κρίση θεωρείται ως ένα απλό συμβάν π.χ. στραβοπάτημα μίας μερίδας των επενδυτών οι οποίοι διακινούν σε ετήσια βάση δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια. Η τεράστια αυτή διακίνηση κερδοσκοπικών κεφαλαίων συνδέεται με την ασφάλιση του ρίσκου αυτών για τον περιορισμό απωλειών. Είναι μία απλή διαδικασία και ένα ρίσκο το οποίο αντιμετωπίζει και ο καθείς από εμάς εις την καθημερινότητα.

Όμως αξιοπερίεργο είναι, ότι εις την συγκεκριμένη περίπτωση της χρεοκοπίας της χώρας μας, από την έναρξη της κρίσης εδόθησαν τεράστιες πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις. Οι οποίες προέρχονται από διεθνείς κύκλους και ενδογενείς παράγοντες οι οποίοι εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα εξωτερικών κυρίως παραγόντων. Από ότι είναι γνωστόν, σε άλλες χώρες οι οποίες βίωσαν ανάλογες κρίσεις, το όλο πρόβλημα αντιμετωπίστηκε επιστημονικά, με ρεαλισμό και σύμπνοια, από τις κοινωνίες και τους πολιτικούς. Για πρώτη φορά εις την χώρα μας συμβαίνει κάτι το διαφορετικό. Η χρησιμοποίηση μίας ασύμμετρης και καταστροφικής προπαγάνδας με πληροφορίες παροδηγητικές ή ψευδείς οι οποίες υποστηρίζουν πολιτικές σκοπιμότητες ή προστατεύουν συμφέροντα αυτών που κατέχουν την εξουσία ή εκείνων που επιδιώκουν αυτήν. Αυτό που ξεχωρίζει την προπαγάνδα από άλλες μορφές συνηγορίας είναι ότι ο προπαγανδιστής είναι πρόθυμος να αλλάξει την άποψη του κοινού μέσω σύγχυσης και εξαπάτησης και όχι μέσω πειθούς και κατανόησης.

Ως εκ τούτου η χώρα μας εδώ και 6 χρόνια δεν είναι μόνον θύμα οικονομικής εκτροπής, λόγω ευθύνης του πολιτικού συστήματος, και παράλληλα του στραβοπατήματος των διεθνών επενδυτών, αλλά και θύμα της επικίνδυνης προπαγάνδας-τρομοκρατίας των Μνημονιακών και Αντιμνημονιακών που ασκείται με αμείωτο βαθμό εις βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας, η οποία βιώνει καθημερινώς τον κίνδυνο της ολοκληρωτικής εξαθλίωσης και φτωχοποίησης. Όμως τι κρύβεται πράγματι πίσω από αυτήν την βία της προπαγάνδας-τρομοκρατίας που ασκείται εις βάρος του Λαού μας;

Η παγκόσμια ιστορία μας έχει διδάξει, ότι ο ανταγωνισμός των οικονομικών συμφερόντων ορισμένων χωρών έχει ως συνέπεια τις πολεμικές συγκρούσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται. Μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο παρατηρείται η διαμόρφωση μίας νέας φιλοσοφίας η οποία περιορίζει τις πολεμικές συγκρούσεις, τώρα με το έλεγχο ή υποταγή μίας άλλης χώρας μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η όλη πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), μετά την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990, έχει τώρα όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της νέας αυτής φιλοσοφίας. Η οποία είναι προϊόν της πρωταγωνίστριας εις την Ευρώπη Γερμανίας. Όμως για να γίνει πιο κατανοητή η όλη μεταστροφή η οποία παρατηρείται εδώ και 25 χρόνια εις την Ευρωπαϊκή Ήπειρο, η οποία και θέτει σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές Αρχές, Αξίες και Παραδόσεις των Λαών, οφείλουμε να ανατρέξουμε και πάλιν εις την Ιστορία.

Ως γνωστόν, πρωταγωνιστικό ρόλο εις την διερεύνηση των Ηπείρων του Πλανήτη και τον Αποικισμό των, και ως συνέπεια αυτού την ενδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας, έπαιξαν οι χώρες Ισπανία, Πορτογαλία, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο. Η Γερμανία, αν και διέθετε δυναμισμό σε όλους τους τομείς του πνεύματος και της τεχνολογίας, για διάφορους λόγους έμεινε εκτός αυτής της μεγαλειώδους προσπάθειας. Όμως δεν συγχώρησε τον εαυτό της γι αυτή την αποχή της, η οποία έκτοτε την συνοδεύει εφιαλτικά ως «σύνδρομο της χαμένης ευκαιρίας».Παράλληλα και η μεγαλειώδης Επανάσταση του 1789 η οποία ανέδειξε την Γαλλία ως χώρα και μητέρα του Διαφωτισμού.

Προς αντιμετώπιση αυτού του συνδρόμου στράφηκε κατά πρώτον εναντίον της Γαλλίας με τον Γερμανο-Γαλλικό πόλεμο του 1870/71, με την ταπείνωση της Γαλλίας. Η νίκη αυτή της έδωσε φτερά για να προκαλέσει εντός μόλις 20 χρόνων 2 συνεχόμενους Παγκοσμίους Πολέμους, η προετοιμασία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου του οποίου, για την επίτευξη του μεγάλου οράματος της Χιλιετούς Αυτοκρατορίας (Tausendjähriges Reich), διήρκεσε μόλις 6 χρόνια (1933-1939). Όμως δυστυχώς για τους Λαούς οι οποίοι υπέστησαν τα πάνδεινα, η έναρξη του Ψυχρού Πολέμου ευνόησε και πάλιν την ηττηθείσα Γερμανία, οποία απαλλάχθηκε σε μεγάλο ποσοστό από την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων.

Η Συμφωνία των 2 (Δυτική και Ανατολική Γερμανία) + 4 (ΗΠΑ, Σοβιετική Ένωση, Γαλλία, Μ.Βρετανία) η οποία δεν συμπεριέλαβε τις άλλες χώρες της Ευρώπης, για την Ενοποίηση της Γερμανίας, έδωσε το έναυσμα εις το Βερολίνο για την ολοκληρωτική τώρα αλλαγή της πολιτικής της απέναντι της Ευρώπης και την ενορχήστρωση ενός Σχεδίου για την κυριαρχία της εντός της Ε.Ε..

Παραβίασε το Σύμφωνο Σταθερότητας εντός της Ε.Ε. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως σήμερα επέβαλε εντός της Γερμανίας την απαγόρευση αυξήσεων σε μισθούς, αμοιβές και συντάξεις και σχεδόν το μηδενισμό των τόκων εις τις τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και την σταθερότητα των τιμών. Αυτό είχε ως συνέπεια τον χαμηλότοκο δανεισμό του Γερμανικού Τραπεζικού Συστήματος προς τις Τράπεζες των Ε.Ε.-Εταίρων οι οποίες διέθεταν τεράστια κεφάλαια για την αγορά καταναλωτικών προϊόντων, τα οποία εις την κυριολεξία προέρχονται από την Γερμανία. Αυτό είχε ως συνέπεια την αύξηση της παραγωγικότητας της Γερμανίας, η οποία εξάγει τώρα πλέον του 63% της παραγωγής της εις τις χώρες της Ε.Ε., με την συσσώρευση τεραστίων πλεονασμάτων, πλέον 25 δις Ευρώ μηνιαίως. Παράλληλα οι δανείστριες χώρες της Ε.Ε., κυρίως του Νότου, όχι μόνον απώλεσαν την παραγωγικότητά τους, αλλά και χρεοκόπησαν.

Η εμμονή του Προέδρου Μιτεράν της Γαλλίας για την καθιέρωση του Ευρώ ως Νόμισμα της Ε.Ε., για την «εξουδετέρωση» του βαρύτατου όπλου της Γερμανίας, δηλαδή του Μάρκου, και ως αντάλλαγμα την αποδοχή της Φρανκφούρτης ως Έδρα της ΕΚΤ, απέβη ως ο Δούρειος Ίππος της Γερμανίας. Διότι η ΕΚΤ ελέγχεται εις την κυριολεξία από το πνεύμα και φιλοσοφία της αυστηρότατης Νομισματικής Πολιτικής και Δημοσιονομικής Πειθαρχίας, αλλά και της αυστηρής Λιτότητας της Γερμανίας. Εκ του λόγου αυτού το Ευρώ κατέστη το πυρηνικό όπλο της Γερμανίας με το οποίο ελέγχει την Ε.Ε. Αυτή η φιλοσοφία της αυστηρής λιτότητας και το νέο πυρηνικό όπλο το Ευρώ της Γερμανίας στραγγαλίζει τώρα τις υπερχρεωμένες χώρες της Ε.Ε. οι οποίες δέχονται τις εξοντωτικές πιέσεις και την θανατηφόρο λιτότητα της Γερμανίας, η οποία παίζει και τον ρόλο του «Εξολοθρευτή» για τις χρηματαγορές.

Όμως την Πατρίδα μας δεν πρέπει να την φοβίζουν οι πιέσεις και οι απειλές της Γερμανίας. Είναι πλέον διεθνώς αποδεκτό, ότι το χρέος των 325 δις Ευρώ δεν είναι βιώσιμο ούτε σε 5 γενεές. Οι δανειστές οι οποίοι διακινούν 50 τρις δολάρια ετησίως, δεν θα είχανε ουδεμία αντίρρηση εάν η Ελληνική Κυβέρνηση με δική της και μόνον πρωτοβουλία πρότεινε την διαγραφή του χρέους, το οποίο αποτελεί μόλις το 0,10% των διακινούμενων κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Διότι η απώλεια για τους διακινητές των κερδοσκοπικών κεφαλαίων είναι σχεδόν μηδενική.

Γνωστόν είναι ότι η Γερμανία, λόγω της φιλοσοφίας της και των αυστηρών Αρχών και Πειθαρχίας, όταν θέλει κτυπάει χωρίς προειδοποίηση. Δεν απειλεί ποτέ. Όμως οι απειλές του κ. Σόϊμπλε και του Βερολίνου, οι οποίες θυμίζουν την ρήση «σκύλο που γαυγίζει μη τον φοβάσαι», υποκρύπτουν τον φόβο της Γερμανίας. Ότι το φυτίλι της Ελλάδος θα οδηγήσει σε μία ηφαιστειακή έκρηξη εις την Ε.Ε., εις την οποία βράζει τώρα το καζάνι, κατά της Γερμανίας, με την κατάρρευση των υποχθόνιων σχεδίων της για τον έλεγχο και κατάκτηση της Ευρώπης.

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος σπούδασε Πολιτικές, Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Πολιτιστική Κληρονομιά εις την Αθήνα. Απασχολήθηκε επί 5 χρόνια εις την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ειλικρινά το τουρκικό θράσος δεν είχε όρια καθώς οι Τούρκοι συμπεριφέρονται να είμαστε ακόμα μια οθωμανική επαρχία που θα πρέπει να σκύβει το κεφάλι στις εντολές της Υψηλής Πύλης και στις απαιτήσεις της εξωτερικής τους πολιτικής, και αυτό βέβαια με την μειοδοτική ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, στις 9 Ιανουαρίου θα έρθει στην Αθήνα ειδική τουρκική κοινοβουλευτική επιτροπή που έχει την συμβολική ονομασία, «Talat Paşa», δηλαδή το όνομα του μεγάλου σφαγέα των χριστιανών Αρμενίων και όχι μόνο της Μικράς Ασίας, για να… δώσει συνέντευξη τύπου όπου θα προβάλλει τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι δεν έχει γίνει καμία γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολής στις αρχές του εικοστού αιώνα. 
Αλήθεια, άραγε στην συνέντευξη αυτή θα είναι τιμώμενο πρόσωπο η γνωστή βουλευτίνα της Αριστεράς, που έχει γίνει γνωστή με τον συνωστισμό της Σμύρνης;

Η επιτροπή αυτή που είναι υπό την εποπτεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής βουλής και στην οποία προεδρεύει ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος, Yunus Soner, θα έχει επαφές, όπως αναφέρεται στα τουρκικά δημοσιεύματα, με εκπροσώπους του κυβερνητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Σύριζα, καθώς και με εκπροσώπους του Κομουνιστικού κόμματος της Ελλάδας. Όπως επισημαίνουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, μέχρι τώρα είχαν πολύ θετική ανταπόκριση από τα ανωτέρω κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου στις τουρκικές θέσεις ότι δεν διαπράχτηκε καμία γενοκτονία κατά των χριστιανών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Μικρά Ασία. Μάλιστα και εδώ είναι το εντυπωσιακό, επικαλούνται ένα κείμενο όπου υπογράφουν 152 Έλληνες ιστορικοί, που συντάσσονται με τις τουρκικές απόψεις εναντίον των ιστορικών «ψευδών» (!!!), αυτών που υποστηρίζονται ότι έγινε γενοκτονία κατά των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων της Ανατολής, στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Η επιτροπή αυτή είχε έρθει και άλλη φορά στην ελληνική πρωτεύουσα στις 30 Σεπτεμβρίου και είχε επαφές με τους εκπροσώπους των τριών παραπάνω κόμματων. Και τότε είχε θετική ανταπόκριση στις ιστορικές αιτιάσεις της για το τεράστιο θέμα της μη αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής. Τώρα και με την ενθάρρυνση, όπως αναφέρεται, του κειμένου των 152 Ελλήνων ιστορικών (;;;) που αρνούνται να αναγνωρίσουν την γενοκτονία, επανέρχονται με όλο το τουρκικό θράσος στην ελληνική πρωτεύουσα για να διακηρύξουν και δημόσια τις ανιστόρητες απόψεις τους.

Αν πραγματικά είναι αλήθεια όλα αυτά, τότε στις προσεχείς εκλογές όλοι όσοι κατάγονται από την Μικρά Ασία, δηλαδή όλοι οι Μικρασιάτες, Πόντιοι και ανατολικόΘρακιώτες, θα πρέπει να μαυρίσουν με τον πιο ενδεικτικό τρόπο αυτά τα τρία κόμματα που συμφωνούν με τις τουρκικές απόψεις περί γενοκτονίας της Ανατολής.
Αν είναι πραγματικά αλήθεια!

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Καιρό πολύ είχαμε να ασχοληθούμε με τούτο εδώ το πράμα (στην φωτογραφία, εκ δεξιών του ακροδεξιού), όχι γιατί δεν μας έδινε αφορμές, αλλά γιατί όσο περισσότερο σκαλίζεις τον βόθρο τόσο περισσότερο βρωμάνε τα ρούχα σου.

Έλα όμως που οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να ασχοληθούμε:

Μετά την ανακοίνωση νέου Ι.Χ. κόμματος από τον Μεγάλο Ηλίθιο, ο αρχηγός του ΠαΣοΚ και αντιπρόεδρος τού απερχόμενου πιάστηκε κορόϊδο.
 
Το έξυπνο πουλί έμεινε με τον μουτζούρη στο χέρι!
Κι όταν λέμε ''μουτζούρη'' δεν εννοούμε μόνον κάτι δευτερο-τριτολιγούρηδες βουλευτές, αλλά κυρίως τα δάνεια και την κακοδιαχείριση-ρεμούλα του ΠαΣοΚ, την οποία του κληροδότησε ο Μέγας Ποδηλάτης, και με τα οποία δεν μπορεί, κάποιος εισαγγελέας κάποτε θ' ασχοληθεί!

Επίσης μουτζούρης πιά πρέπει να θεωρείται και το όνομα "ΠαΣοΚ", καθώς και οι συνειρμοί που αυτό προκαλεί.

Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία λοιπόν η Αυτού Χυδαιότης, βγαίνει και κάνει δήλωση συνεπέστατη προς το ύφος και το ήθος του:  "...Κανείς δεν έχει δικαίωμα να διασπάσει την παράταξη. Είναι θλιβερό συμβάν η πρωτοβουλία Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα..."

Το οποίο βέβαια μεταφράζεται ως εξής: "Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ιδρύσει κόμμα. Είναι θλιβερό συμβάν η ύπαρξη ΓΑΠ εδώ κοντά!"

Θλιβερό συμβάν κατά τον Μπένυ τον στικακοκρύφτη είναι η ίδρυση κάποιου πολιτικού κόμματος!
Και δεν είναι ότι (ο ίδιος) γεννήθηκε!
Ούτε ότι ταλαιπωρεί την χώρα και τον λαό τόσα χρόνια με την πολιτική του ύπαρξη!
Ούτε ακόμη ότι δεν είναι μέσα σε κάποιο κελί όπως θάπρεπε, και μπορεί ακόμη να δίνει συνεντεύξεις!

Μ' αυτά και  μ' αυτά όμως...
Κι αν συνεχίσει να μιλάει ακόμη και να μας θυμίζει την ύπαρξή του...
Η μεν αξιωματική αντιπολίτευση θα βγει απ' τις εκλογές αυτοδύναμη...
Ο δε Μεγάλος Μαραθωνοδρόμος θα ξαναμπεί -ωϊμέ- στην Βουλή ως αρχηγός κόμματος!

Δεν φτάνει που γκρεμοτσακίστηκαν μόνοι τους!
Μας διασκεδάζουν κιόλας!...

Υ.Γ.  Ας προσέξουμε στην φωτογραφία, τί όμορφα τσιτώνει τις ραφές του κουστουμιού του το αλεξίσφαιρο γιλέκο του ''πρωθυπουργού'' μας!  
Ισχύς του η αγάπη του λαού!

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος

Αντί σε αναφορά με κάποιες στάσεις και θέσεις να υπάρχει ανταγωνισμός για το πώς εκατέρωθεν θα επιτύχουν καλύτερο αποτέλεσμα γίνονται αντικείμενο φτηνής εάν όχι κατάπτυστης προπαγάνδας, εκφοβισμών και εκβιαστικών διλημμάτων.

Η κριτική του ενός κατά του άλλου σε αυτό τον πολιτικά παρηκμασμένο τόπο μερικές φορές φτάνει τα όρια της αήττητης ηλιθιότητας. Έτσι με αφορμή κάποιο εδάφιο προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται κριτικές που υποδηλώνουν απόλυτη ανεπάρκεια σε όλο το φάσμα.

Υποδηλώνουν επίσης ότι οι ασκούντες κριτική στα «μέσα» δεν μιλούν με γνώμονα στοιχειώδη ορθολογικά και λογικά κριτήρια αλλά γραμμικά ως και να φορούν παρωπίδες. Ο παραλογισμός και η παράκρουση πολύ περισσότερο η κακοπιστία με γνώμονα την φτηνή προπαγάνδα δεν μπορεί να δημιουργούν πλαίσιο δημόσιου διαλόγου που παράγει πολιτικό ορθολογισμό και σωστές αποφάσεις.

Τι λάθος για παράδειγμα βλέπει κανείς στην κατωτέρω δήλωση προθέσεων για την διαπραγματευτική στρατηγική κάποιων που θέλουν να αναλάβουν την διακυβέρνηση: «η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: (θα επιδιωχθεί ως κατ’ αρχάς διαπραγματευτική θέση)
«... Η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί για μια ικανή περίοδο, η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν όλα τα μέσα, όπως
• η διακοπή πληρωμών,
• η καταγγελία για πρόκληση ζημιάς στη χώρα μας με στόχο την διάσωση του Ευρώ και των ιδιωτικών τραπεζών,
• η προσφυγή για την ακύρωση των συλλογικών δικαιωμάτων κατά παράβαση του κοινοτικού κεκτημένου αλλά και
• για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και
• την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης».
Ερωτάται: Είναι λάθος μια τέτοια δήλωση διαπραγματευτικών προθέσεων που ενισχύει την θέση μας και που θα μπορούσε κάθε λέξη της να τεκμηριωθεί με εκατό σελίδες θέσεων για την ανεπάρκεια και τα λάθη της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης!!, τις θηριώδεις και εγκληματικές αποφάσεις των τεχνοκρατών που στερούνται κάθε διαπραγματευτικής λογικής!!, την κατάληψη των υπερεθνικών θεσμών από κερδοσκόπους!!, την επίδειξη ιδιοτέλειας των μελών κρατών αντί αλληλεγγύης με τον σωστό συλλογικό τρόπο που προϋποθέτει συνολική αντιμετώπιση ενός τεράστιου χρηματοοικονομικού προβλήματος που αφετηρία έχει όχι την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ αλλά το 1992!! και την επίδειξη κτηνωδίας απέναντι των κοινωνιών των κρατών μελών του νότου στο σύνολό τους και όχι μόνο κατά της Ελλάδας!!

Δηλαδή πηγαίνουμε στις διαπραγματεύσεις ως δούλοι που ευγνωμονούμε τους θύτες που μας κρατούν ακόμη στην ζωή πριν μας απομυζήσουν τελείως και μας πετάξουν στα σκουπίδια αφού μας υποχρεώσουν να εκποιήσουμε τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο!
Μια λέξη αξίζει! Ντροπή και όποιος έχει τέτοιες νοοτροπίες πρέπει να φύγει από κάθε κυβερνητική θέση οι δε προπαγανδιστές ξένων συμφερόντων στα λεγόμενα μέσα «πληροφόρησης» πλήττουν την Ελλάδα θανάσιμα.

Αντί λοιπόν να γίνει ανάκριση του ΣΥΡΙΖΑ για το κατά πόσο αυτές και άλλες θέσεις προτείνονται με τρόπο αξιόπιστο αυτοκτονικά και αυτοκαταστροφικά και σίγουρα εθνικά κατάπτυστα κατηγορείται που εκφέρει αυτές τις θέσεις.

Κάθε μέρα που περνά οι εκφοβισμοί, η προπαγάνδα, τα εκβιαστικά διλήμματα και τα συνθήματα που στρέφονται κατά των συμφερόντων μας πληθαίνουν. Η κοινωνία λοιπόν θα πρέπει να σκεφτεί με όρους αυτοσυντήρησης και να στείλει σπίτι τους όσους το μόνο που ξέρουν είναι να μας βυθίζουν ολοένα και πιο βαθιά στο τέλμα.

Θέσεις για την διαπραγματευτική προσέγγιση όπως οι πιο πάνω, λοιπόν, ελέγχονται για την αξιοπιστία τους να εφαρμοστούν και όχι γιατί ειπώθηκαν.

Το τι ψήφο θα ρίξει ο καθείς στην κάλπη είναι προσωπική υπόθεση. Δική μου θέση που διατύπωσα επανειλημμένα είναι ότι πρέπει να είναι Σοφή Ανεξάρτητη και Πολιτική. Με την έννοια ότι ο ψηφοφόρος καιρός είναι να εγκαταλείψει το μαντρί των δήθεν ιδεολογικών δήθεν κομμάτων δήθεν παρατάξεων και να σκεφτεί και λειτουργήσει με πολιτειακή λογική. Τι είναι αυτό που θα αποκαταστήσει την Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία.

Σε μια χώρα της οποίας οι πολίτες θέλουν να είναι φορείς του μακραίωνου πολιτικού πολιτισμού της Ελληνικότητας και κάτω από την Ακρόπολη όπου ο Μακρυγιάννης πολεμούσε μέρα νύχτα με ένα σπαθί περικυκλωμένος και πολλαπλά λαβωμένος, αποτελεί έσχατη κατάντια και ένδειξη ότι ήλθε το τέλος όταν οι πολίτες με το παραμικρό σκύβουν φοβικά, δειλά και υποτακτικά υποδηλώνοντα ότι θα αποφύγουν κάθε θυσία.

Τι θυσία βέβαια; Εκεί είναι και η ουσία! Θυσίες πρέπει να γίνουν και άλλες αλλά το ζήτημα εκεί που μας κατάντησαν δεν αυτό. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Η ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΠΙΟ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΘΗΡΙΩΔΗ. Εάν το επιδίωκαν αυτό οι υποψήφιοι να κυβερνήσουν κα εάν έπειθαν την κοινωνία ότι αυτό θα κάνουν, τότε οι διαπραγματευτική μας θέση θα ήταν γρανίτης και οι προαναφερθείσες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν επί εκατό.

Ή μήπως υπάρχει «ηθικό κώλυμα» για κάτι τέτοιο! Ένα μόνο ηθικό ζήτημα τίθεται και είναι το αντίστροφο: Υπάρχει ηθική υποχρέωση να υπερασπιστούμε με κάθε θεμιτό τρόπο την έσχατη λογική της αυτοσυντήρησης της Ελληνικής κοινωνίας.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν κάποια αντικειμενικά δεδομένα που μας εκμηδενίζουν διαπραγματευτικά:

Πρώτον, οι επικεφαλής της διακυβέρνησης αφενός δεν ξέρουν να διαπραγματευτούν λόγω γνωστικής ανεπάρκειας και αφετέρου λόγω πολιτικής κουλτούρας του παλαιόθεν εξαρτημένου νεοελληνικού μας κράτους η συντριπτική πλειονότητα των μελών του πολιτικού προσωπικού μαθαίνουν μόνο πως θα υπηρετούν ξένα συμφέροντα για να διασφαλίζουν κατοχή των εξουσιαστικών καρεκλών.

Δεύτερον, μας καλούν να κάνουμε θυσίες για τους ξένους και όχι για τους Έλληνες.

Τρίτον, στην εξουσία πρέπει να ανέβει όποιος θα μας πει την αλήθεια ότι δηλαδή θα πρέπει να κάνουμε πολλές θυσίες (βασικά να καταναλώνουμε όσο παράγουμε για όσο χρειαστεί) για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική μας θέση. Εάν πειστεί για αυτό η Ελληνική κοινωνία η διαπραγματευτική μας ισχύς είναι μαθηματικά δεδομένη.

Τέταρτον, όποιος το πει αυτό αξιόπιστα σημαίνει ότι μπορεί να κάνει τους διαιρεμένους θηριώδεις τεχνοκράτες και τα θηριώδη διεθνικά κερδοσκοπικά συμφέροντα «να χορέψουν πεντοζάλη».

Για τα πιο πάνω ελέγχονται οι υποψήφιοι κυβερνήτες. Εάν ψηφίσουμε όποιον πλειοδοτεί την εκποίησή μας και την υποδούλωσή μας ψηφίζει τον συλλογικό μας θάνατο. Όποιος αντίθετα κατέρχεται με αξιόπιστες προγραμματικές θέσεις για σκληρή και ανελέητη διαπραγμάτευση υπέρ των Ελληνικών εθνικών συμφερόντων θα πρέπει να αναλάβει την διακυβέρνηση.

Σε προγενέστερες παρεμβάσεις διατυπώθηκαν επιπρόσθετες θέσεις του τι σημαίνει ΣΟΦΗ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΨΗΦΟΣ που διασφαλίζει στιβαρή μη κομματική πολιτική ηγεσία στους τομείς της Άμυνας, της Ασφάλειας και των χρηματοοικονομικών διαπραγματεύσεων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Στήνονται πάλι οι κάλπες για τη διεξαγωγή της ύπατης κοροϊδίας και εξαπάτησης του Λαού: Τις εκλογές!

Ναι! Είναι ύπατη κοροϊδία και εξαπάτηση, καθώς η κοινή λογική (με νυχθημερόν ομοβροντίες προπαγανδιστικού βομβαρδισμού) λοβοτομείται και δεν της επιτρέπεται να σκεφθεί, για να διατυπώσει το αυτονόητο ερώτημα:

“Μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία, σε καθεστώς κατοχής”;

Με “χειρουργική επέμβαση” επιστημονικής πληρότητας, η κυβερνώσα (για λογαριασμό των κατοχικών δυνάμεων) κομματοκρατούμενη “Κοινοβουλευτική Ολιγαρχία”, δεν επιτρέπει στην κοινωνία να σκεφθεί το απλό αυτό ερώτημα της κοινής λογικής, διότι η απάντησή του είναι, επίσης, αυτονόητη:

Όχι, δεν μπορεί. Διότι, όταν μία κοινωνία βρίσκεται “υπό κατοχή” (στρατιωτική ή οικονομική) δεν της επιτρέπεται (με διάφορους τρόπους) να έχει δική της βούληση, αφού οι κατακτητές αποφασίζουν (βούλονται) για το πώς θα κυβερνηθεί η κατεχόμενη κοινωνία.

Το ότι η Χώρα μας βρίσκεται “υπό (οικονομική) κατοχή” εξωχώριων δυνάμεων (εκπροσωπούμενων από την “Τρόϊκα”) δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ούτε αμφισβήτηση, ακόμη και από αυτούς τους ίδιους που υπέγραψαν τις κατάπτυστες συνθήκες τής “εν λευκώ” παράδοσης τής διαχείρισης τής Εθνικής μας Οικονομίας.

Άρα: Οι εκλογές αυτές (όπως και οι προηγούμενες) είναι κίβδηλες!

Και γίνονται για έναν μόνο λόγο: Διότι οι επικυρίαρχοι (“δανειστές”) θέλουν οι τελικές συμφωνίες για τη λεηλασία του Δημόσιου Πλούτου της Χώρας (που είναι ήδη έτοιμες) να υπογραφούν από μία “κυβέρνηση” που θα έχει “νωπή εντολή”, δηλαδή πρόσφατη "δημοκρατική νομιμοποίηση" από τον Λαό. Για να έχουν “βάρος” οι υπογραφές αυτές, όταν αύριο (οι άρπαγες) επικαλεσθούν τη “συνέχεια του Κράτους” για να κρατήσουν τα λάφυρα από την επιδρομή τους.....

Σκηνοθετούν, έτσι (οι εγχώριοι εγκληματίες της πτώχευσης και της εθνικής ταπείνωσης) τη λειτουργία άψογων δημοκρατικών διαδικασιών (όπως η λειτουργία του Κοινοβουλίου και οι εκλογές) για να δημιουργήσουν μία μαγική εικόνα που εξαφανίζει την πραγματικότητα αυτή και εμφανίζει “Δημοκρατία” και έτσι γλιτώνουν (μέχρι σήμερα) την κρεμάλα της εσχάτης προδοσίας που έχουν διαπράξει.

Συνθέτουν και παρουσιάζουν (μέσα από την τηλεόραση και τις εφημερίδες που, όλες, ανήκουν στην Ολιγαρχία αυτή) τόσο καλά τη μαγική αυτή εικόνα, ώστε, αντί να βρίσκονται στο ικρίωμα, βρίσκονται στις πολυθρόνες της εξουσίας και εξουσιάζουν με απύθμενο θράσος, τη βούληση του προδομένου (από αυτούς) Λαού!

Είναι, όμως, όλοι το ίδιο; Τα κόμματα που διεκδικούν να κυβερνήσουν τη Χώρα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) είναι εξ ίσου δουλόφρονα; Έχουν αποδεχθεί de facto την εσαεί ομηρία της Ελληνικής κοινωνίας στους πάτρωνες τους και το μόνο που τους νοιάζει (και γι' αυτό “σκοτώνονται” προεκλογικά) είναι το ποιος θα είναι ο διαχειριστής τής λεηλασίας;

Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;

Για τη ΝΔ , δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, καθώς ακόμα και τα τούβλα έχουν καταλάβει πως αποτελεί (μαζί με το “εν αποσυνθέσει” Πα.Σο.Κ) τον θεματοφύλακα της βούλησης των κατοχικών δυνάμεων.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα (περί το 1%) να μην ισχύει αυτό. Παρ' όλο που τα γεγονότα και τα φαινόμενα δείχνουν πως είναι “μία από τα ίδια” σε διαφορετικό περιτύλιγμα, η Αλήθεια θα φανεί μετά από την (ενδεχόμενη) νίκη του στις εκλογές, αν εκφράσει το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στην απώλεια της Αυτοδιάθεσής του, δηλαδή της Ελευθερίας του.

Θα φανεί και πιο νωρίς, από ένα άλλο γεγονός που θα συμβεί ή δεν θα συμβεί: Από την πρόσκληση (από τους “δανειστές” προς τον Αλέξη) για να υπογράψει (όπως ζήτησαν και από τον Σαμαρά προ των εκλογών του 2012) ότι θα τηρήσει το (κοινωνιοκτόνο) “πρόγραμμα” που επιβάλλουν, διά της Τρόϊκα.

Αν δεν γίνει αυτή η πρόσκληση, σημαίνει πως ήδη έχει “πέσει” η υπογραφή τού ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν νοείται να μη ζητηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ αυτό που ζητήθηκε από τη ΝΔ, εν όψει ανάληψης της διακυβέρνησης της Χώρας.

Αν γίνει η πρόσκληση, θα δούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα “σηκώσει το γάντι” και θα κηρύξει πανστρατιά για την επανάκτηση της Αυτοδιάθεσης τής Χώρας, ή θα κρυφτεί κάτω από τα φουστάνια του συμβιβασμού, μαζί με τη ΝΔ, δηλώνοντας έτσι, εκ των προτέρων, πρόθυμος σώγαμπρος στην επιβαλλόμενη από τους “δανειστές”, “Συν-Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης” ή για το ακριβέστερο “Κυβέρνηση Κουίσλιγκ”.

Οπότε, οψόμεθα, καθώς “κοντός ψαλμός, αλληλούϊα”...

-----------------

* Ο Βίντκουν Άμπραχαμ Γιόνσεν Κουίσλιγκ διετέλεσε Πρωθυπουργός της Νορβηγίας (από1/2/1942 ως 9/5/1945).
Κατά την εκστρατεία των Ναζιστικών στρατευμάτων στη Νορβηγία, τον Απρίλιο του 1940, υποστήριξε την εισβολή τους και, ως ανταμοιβή, διορίστηκε πρωθυπουργός στην κατεχόμενη Νορβηγία, από τον Φεβρουάριο του 1942 μέχρι τα τέλη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, όσο η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Γιόχαν Νύγκαρντσβολντ ήταν εξόριστη στο Λονδίνο. Ως πρωθυπουργός δεν ήταν καθόλου αγαπητός στους Νορβηγούς, οι οποίοι τον θεωρούσαν προδότη και συνεργάτη των δυνάμεων Κατοχής στη χώρα τους. Με το τέλος του πολέμου και την επάνοδο της νόμιμης Κυβέρνησης, ο Κουίσλιγκ συνελήφθη και δικάστηκε για εσχάτη προδοσία. Εκτελέστηκε από απόσπασμα στις 24 Οκτωβρίου 1945.
Το επώνυμό του χρησιμοποιείται σε πολλές γλώσσες (και στην ελληνική) για να δηλώσει προδότες, συχνά δωσίλογους. (Wikipedia)Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Στην χώρα από όπου μας επιβλήθηκαν τα μνημόνια και η εξαθλίωση του ελληνικού λαού, η μόδα των ομοφυλόφιλων «ιερέων» που υποτίθεται ότι τελούν και χριστιανικές λειτουργίες σε κάποιους ναούς, έχει εξαπλωθεί σε ανησυχητικό βαθμό σε σημείο που η γερμανική ευαγγελική εκκλησία σκέπτεται ότι ίσως πρέπει να λάβει κάποια μέτρα για να περιορίσει αυτό το κατά πολλούς… «προοδευτικό» και εκσυγχρονιστικό φαινόμενο, αν και φοβάται μήπως κατηγορηθεί για… μεσαιωνικές αντιλήψεις.

Πρόσφατη περίπτωση που έχει μάλιστα προβληθεί σε έκταση σαν… «φωτεινό» παράδειγμα από τα γερμανικά κανάλια, είναι του Γερμανού ευαγγελιστή «ιερέα», Andreas Zwölfer. Ο εν λόγω ιερέας, αποκάλυψε δημόσια ότι στα 49 του χρόνια, όπως ο ίδιος λέει, αισθάνεται σαν μια γυναίκα. Τώρα, όπως δήλωσε, θέλει την αλλαγή της σεξουαλικής του φύσης, ήδη παίρνει ορμόνες και αργότερα όπως ανέφερε ο ίδιος, θέλει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. Στην απόφαση του αυτή τον υποστηρίζει η προτεσταντική εκκλησία ακόμα και… η σύζυγός του.
Το γεγονός αυτό όταν ανακοινώθηκε επίσημα όπως ήταν επόμενο προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην ενορία του στην περιοχή του Ergoldsbacher όπως και σε όλη την Γερμανία. Αλλά το αποκορύφωμα σε όλη αυτή την ιστορία που δείχνει και το πως έχει καταντήσει η θρησκευτική λατρεία στην Γερμανία, είναι ότι ο εν λόγω «ιερέας» προχώρησε και σε δημόσια επίδειξη των προθέσεων του υποδεχόμενος τελετουργικά το ποίμνιο του που του… έδωσε επιδεικτικά θερμά συγχαρητήρια για την ρεαλιστική του απόφαση να αλλάξει φύλο αλλά και για την πρόθεση του να… συνεχίσει το ιερό του έργο χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Μάλιστα κατά την συνάντηση αυτή με τους ενορίτες του χρησιμοποίησε και φράσεις από τη αγία γραφή όπως το… γνωστό «Μη φοβού», εννοώντας ότι δεν φοβάται να κάνει γνωστό δημόσια ότι είναι τραβεστί σαν υπέρμαχος της… «ρεάλ-ιεροσύνης τραβεστί». Και εις ανώτερα!

Η δεύτερη και πραγματικά επίσης εντυπωσιακή περίπτωση είναι του Hans-Gerd Spörkel, πάστορα της ευαγγελικής εκκλησίας της Γερμανίας και «ιερέας» της εκκλησίας του Haldern Rees, (στην περιοχή του Κάτω Ρήνου). Ο εν λόγω πάστορας ανακοίνωσε δημόσια ότι θέλει να γίνει γυναίκα και όπως υποστήριξε αισθάνεται περισσότερο σαν γυναίκα παρά σαν άντρας. Αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι και σε αυτή την περίπτωση, όπως ανέφερε ο εν λόγω πάστορας, στην επιθυμία του αυτή έχει την υποστήριξη της οικογένειας του, (παντρεμένος με εφτά παιδιά), την οποία μάλιστα απέκτησε από δυο γάμους. Σημειωτέον ότι ο Spörkel είναι πάστορας για 26 ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, υπηρετεί και ως ιερέας στο τοπικό νοσοκομείο της περιοχής του προς ανακούφιση των ασθενών και… εξομολόγηση των ετοιμοθάνατων, (τι να πει κανείς).
Τον περασμένο Ιανουάριο και συγκεκριμένα στις 2 Ιανουαρίου κάλεσε δημόσια, (κατά το παράδειγμα του προηγούμενου «ιερέα»), το ποίμνιο του να.. πιουν καφεδάκι μαζί του για να τους ανακοινώσει ότι είναι τραβεστί και ότι μπορεί στο μέλλον να αλλάξει φύλο και να γίνει γυναίκα. Το εντυπωσιακό και σε αυτή την περίπτωση είναι, όπως έκαναν γνωστό τα γερμανικά ΜΜΕ, ότι παρά τις κάποιες επικριτικές φωνές οι γενικότερες αντιδράσεις από τους ενορίτες του ήταν θετικές. «Αυτό με εντυπωσίασε θετικά», δήλωσε ο Hans-Gerd Spörkel θεωρώντας την στάση του ποιμνίου του και ότι το ποίμνιο του τελικά ενέκρινε την συγκλονιστική του απόφαση να δηλωθεί και επίσημα τραβεστί παρά του ότι είναι παντρεμένος και πατέρας των επτά παιδιών από δύο γάμους για… θεϊκό σημάδι.
Σήμερα ο Hans-Gerd Spörkel που είναι ήδη 54 ετών δήλωσε πως, «Αισθάνομαι στο σώμα μου ότι δεν είναι καλά, στην πραγματικότητα αισθάνομαι μάλλον σαν γυναίκα». Χαρακτηριστικό είναι ότι στην δημόσια εμφάνιση του είχε ήδη φροντίσει ώστε τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου του με το κατάλληλο μακιγιάζ να έμοιαζαν περισσότερο με γυναικεία εμφάνιση επιβεβαιώνοντας την απόφαση του να δίνει την εικόνα ενός κλασικού τραβεστί.

Η τρίτη επίσης εντυπωσιακή περίπτωση είναι του Wolf Bruske, «ιερέα» στην εκκλησία των Βαπτιστών, (Baptistengemeinch), του Friedrichshafen και παντρεμένου με παιδιά, ο οποίος σε δημόσια συνέντευξη που έδωσε σε γαλλόφωνο κανάλι στην αγγλική γλώσσα ομολόγησε πως, «Ναι, είμαι ομοφυλόφιλος» και ότι τώρα θέλει να ζήσει την… σεξουαλική απελευθέρωση. Ο Wolf Bruske τόνισε στην ίδια συνέντευξη πως πέρασε η εποχή που θα έπρεπε να κρύβει την πραγματική του φύση, δηλαδή ότι δεν είναι γνήσιος άντρας και ότι την ώρα που τελεί την… «λειτουργία» του αισθάνεται περισσότερο σαν γυναίκα δηλαδή σαν… τραβεστί.

Η κατάσταση αυτή αναμένεται να πάρει μεγαλύτερη έκταση τα επόμενα χρόνια καθώς όλο και νέοι νόμοι ψηφίζοντα από την γερμανική βουλή που ευνοούν την ομοφυλοφιλία, ακόμα και την υιοθεσία από ζευγάρια ομοφυλοφίλων και από λεσβίες ορφανών παιδιών, ενώ ο θεσμός της φυσιολογικής οικογενείας έχει απαξιωθεί σαν… αναχρονιστικός και οπισθοδρομικός.
Μέχρι και στην…νομιμοποίηση του σεξ με τα ζώα έχει προχωρήσει τελευταία η «προοδευτική» Γερμανία.
Με όλα αυτά τα πρωτοφανή σίγουρα δεν είναι περίεργο γιατί το Ισλάμ προελαύνει στις χώρες αυτές όπου κυριαρχεί ένας αρρωστημένος «προδευτισμός» και ένας ψυχοκτόνος «ουμανισμός», ενώ την ίδια ώρα στις ίδιες τις χώρες του ισλαμικού κόσμου ξεσηκώνονται μεγάλα λαϊκά κύματα απελευθέρωσης από το πραγματικά δεσποτικό και άγρια καταπιεστικό Ισλάμ.

Δυστυχώς η Ορθοδοξία που τόσο οι λαοί αυτοί την έχουν πραγματικά ανάγκη είναι τραγικά απούσα.

Πηγή NikosXeildakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Οι Γερμανοί ίσως κάνουν συμβιβασμούς για να αποτρέψουν το χάος ελληνικής εξόδου από το ευρώ, υποστηρίζουν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς»

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Μια τεράστια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα κυριαρχούσε την Τετάρτη στην πρώτη σελίδα της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ». Αβανταδόρικοι για τον ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος και ο υπότιτλος. «Στην Ελλάδα, η ριζοσπαστική Αριστερά στις πύλες της εξουσίας» ανέφερε ο τίτλος. «Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κάνει καμπάνια εναντίον της λιτότητας που έχει επιβληθεί από την Ευρώπη, είναι το φαβορί για τις πρόωρες εκλογές του Ιανουαρίου» πρόσθετε ο υπότιτλος. Ολόκληρη η δεύτερη σελίδα της εφημερίδας ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα και στις πολιτικές εξελίξεις που έθεσε σε κίνηση η αποτυχία της κυβέρνησης να συσπειρώσει 180 βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Στην Ελλάδα, η λιτότητα στη δοκιμασία της κάλπης» ανέφερε ο τίτλος της εφημερίδας, αφήνοντας έξυπνα να εννοηθεί ότι οι Ελληνες ψηφοφόροι αποκλείεται να υπερψηφίσουν τη λιτότητα. Δύο υπότιτλοι φρόντιζαν άλλωστε να υποβάλουν με τέχνη και διακριτικότητα αυτήν την ιδέα.

«Φαβορί των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, η ριζοσπαστική Αριστερά θέλει να κάνει εκστρατεία εναντίον του ελληνικού πλάνου εξυγίανσης» έλεγε ο πρώτος. «Κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης που παρακολουθήθηκε πολύ στην Αθήνα, ο αρχηγός του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ διακήρυξε ότι ''ο Σαμαράς ανήκει ήδη στο παρελθόν''» έγραφε ο δεύτερος υπότιτλος. Μέσα στο κλίμα αυτό, εντέχνως γελοιοποιούσε η «Μοντ» τη δήλωση του Γάλλου επιτρόπου της Κομισιόν που είναι υπεύθυνος για την οικονομία, του Πιερ Μοσκοβισί. «Μια ευρεία υποστήριξη των Ελλήνων ψηφοφόρων και πολιτικών ηγετών υπέρ των μεταρρυθμίσεων που προωθούν την ανάπτυξη θα είναι ουσιώδης για να ευημερήσουν εκ νέου στους κόλπους της ζώνης του ευρώ» είχε πει ο Μοσκοβισί τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την αποτυχημένη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ο Σόιμπλε έχει δίκιο. Στο Δίκαιο οι συμφωνίες πρέπει να εφαρμόζονται. Στην πολιτική όμως πρέπει μερικές φορές να βρίσκεται το μέσον που διευκολύνει την εφαρμογή τους.

Από τη σταθερότητα της Ελλάδας εξαρτάται επίσης η σταθερότητα της ΕΕ από τον Βορρά μέχρι τον Νότο» έγραφε η γαλλική εφημερίδα στο κύριο άρθρο της στο φύλλο της Τετάρτης. Βαθύτερη είναι η ανάλυση του Τζίντιον Ράχμαν στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, παρόλο που η εφημερίδα αυτή εκφράζει τα συμφέροντα πρωτίστως εκείνης της μερίδας του βρετανικού κεφαλαίου που ταυτίζεται με τη Γερμανία. Η ιδέα ότι έχει πλέον αποτραπεί οριστικά ο κίνδυνος κατάρρευσης του ευρώ «ήταν πάντοτε αφελής, όπως δείχνουν τώρα τα γεγονότα στην Ελλάδα» γράφει ο Βρετανός αρθρογράφος. «Ο αδύναμος κρίκος στη θεωρία αυτή ήταν η ευρωπαϊκή πολιτική -και ειδικά ο κίνδυνος ότι οι ψηφοφόροι θα εξεγείρονταν εναντίον της οικονομικής λιτότητας και θα έριχναν τις ψήφους τους υπέρ ''αντισυστημικών'' κομμάτων που απορρίπτουν την ευρωπαϊκή συναίνεση γύρω από το πώς να διατηρηθεί το ενιαίο νόμισμα.

Αν σπάσει αυτή η συναίνεση, ολόκληρο το ευπαθές οικοδόμημα από τραπουλόχαρτα χρέους, διασώσεων και λιτότητας αρχίζει να ταλαντεύεται. Ακριβώς αυτό βλέπουμε στην Ελλάδα τώρα» υπογραμμίζει. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει δίκιο ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι ουσιαστικά αδύνατον να αποπληρωθεί» διαπιστώνει και εξηγεί γιατί οι Γερμανοί αρνούνται να παραδεχτούν αυτή την εξόφθαλμη αλήθεια, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν επίσης εξωτερικοί λόγοι που η Γερμανία είναι πολύ επιφυλακτική στο να υποχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Μια διαγραφή χρέους για την Ελλάδα μπορεί να είναι εφικτή, αλλά θα άνοιγε διάπλατα την πόρτα για παρόμοιες απαιτήσεις από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, ακόμα και από τη Γαλλία»! Ιδού η πραγματική αιτία! Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά αν οι Γερμανοί το «κουρέψουν» κατά ένα ποσοστό, θα κατακλυστούν από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που χρωστάνε να «κουρέψουν» και τα δικά τους χρέη! Ασήμαντες για τα ευρωπαϊκά κράτη οι απώλειες που θα έχουν διαγράφοντας ακόμη και ολόκληρο το ελληνικό δημόσιο χρέος, αλλά εξαιρετικά δυσβάστακτες αν πρέπει να κάνουν το ίδιο με τα χρέη και της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας!

Τι θα γίνει, λοιπόν, κατά τον Αγγλο αρθρογράφο; «Οι Γερμανοί μπορεί να κάνουν περαιτέρω συμβιβασμούς όταν αναλογιστούν την δύναμει αναρχία που θα προκληθεί από μια ελληνική έξοδο από το ευρώ» υποστηρίζει και καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Ενας μπελαλίδικος συμβιβασμός φαίνεται ότι θα είναι η έκβαση στην οποία στοιχηματίζουν οι αγορές. Αυτό είναι εκείνο που θα συμβεί, υποδεικνύει η πρόσφατη ιστορία». Ως Αγγλος, βέβαια, δεν χάνει την ευκαιρία να θέσει εν αμφιβόλω τη συνέχιση της ύπαρξης του ευρώ, κλείνοντας το άρθρο του ως εξής: «Η ιστορία του ευρώ εκτυλίσσεται ακόμη, και το ευτυχές τέλος της βρίσκεται μακράν του να είναι εγγυημένο»! Δεν έχει κι άδικο, εδώ που τα λέμε. Αν συνεχιστεί αυτή η γερμανική πολιτική, το μέλλον του ενιαίου νομίσματος προβλέπεται ζοφερό...

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου