Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Wikileaks: Προσχεδιασμένη η κατάρριψη του Su-24

Ανώνυμος Τούρκος χρήστης του Twitter είχε προειδοποιήσει εβδομάδες πριν!!!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Νέα τροπή παίρνει η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία. Και αυτή η εξέλιξη κάθε άλλο παρά ευνοεί τις θέσεις της Τουρκίας (και των ΗΠΑ) η οποία επέμενε σε λάθος που συνέβη αλλά και σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της από το ρωσικό μαχητικό.
Με ολοένα και πιό ενισχυμένες τις θέσεις της Μόσχας για "πισώπλατο χτύπημα" και εσκεμμένο του Ερντογάν, η Τουρκία βρίσκεται σε ολοένα και δυσκολότερη θέση, αφού έχει ήδη κηρυχθεί ένας άτυπος οικονομικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Τουρκίας. Ένας πόλεμος, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της οικονομικής αποδυνάμωσης, αλλά που συνοδεύεται και με (σχεδόν) καθημερινές ρωσικές "εκπλήξεις" προς τον σουλτάνο Ταγίπ Ερντογάν. Η ρωσική πολιτική της αποδυνάμωσης και απογύμνωσης των τουρκικών ισχυρισμών, συνοδεύεται από έναν ψυχολογικό πόλεμο ανακοινώσεων και αναμένεται λίαν συντόμως να κλιμακωθεί μέσω μίας "αόρατης" στήριξης των Κούρδων τόσο στο Ιράκ και την Συρία, όσο -κυρίως- μέσα στην Τουρκία.

Η νέα εξέλιξη, λοιπόν, ήρθε από το tweeter και την αποκαλύπτουν τα Wikileaks. Έτσι, t weets χρήστη του Twitter υπό την ονομασία @fuatavni_f τον Οκτώβριο υποδεικνύει το Wikileaks, στα οποία – εβδομάδες πριν την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά- προειδοποιούσε για σχέδια της κυβέρνησης Ερντογάν περί κατάρριψης ρωσικού μαχητικού λόγω φόβων για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο εν λόγω ανώνυμος χρήστης χαρακτηρίζεται γνωστό «Βαθύ Λαρύγγι» (Deep Throat- από την πηγή που διέρρευσε τις πληροφορίες στους δημοσιογράφους που έφεραν στο φως το σκάνδαλο Watergate) και έχει φήμη πηγής που κατά καιρούς έχει φέρει στο φως εξαιρετικά αμφιλεγόμενα/ σκοτεινά σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται σε ανάλυση που αναπαράγει το Wikileaks σε αυτό το πλαίσιο, ο Ερντογάν επεδίωκε συσπείρωση και κινητοποίηση των ψηφοφόρων του εν όψει τις εκλογές, που έγιναν στη 1 Νοεμβρίου, «στήνοντας» κλιμάκωση εντάσεων με τη Ρωσία – και σε αυτό το σχέδιο εντάσσονταν εντολές του για κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών που επιχειρούσαν στη Συρία, λόγω υποτιθέμενης «παραβίασης» του τουρκικού εναερίου χώρου.
Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική θέση είναι ουδέποτε το μαχητικό (που συνετρίβη σε συριακό έδαφος) παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και ότι παρέμεινε στον συριακό σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού.

Αυτά συμβαίνουν ενώ όλα πλέον δείχνουν πως έχει υπάρξει μία "παράταξη δυνάμεων" που πρόκειται να συγκρουστούν. Οι λεονταρισμοί των δηλώσεων ή ενεργειών (π.χ. είσοδος της Τουρκίας στο Ιράκ) αποτελούν μέρος της παράδοσης προεορτίων των μαχών, αν και επειδή το περιβάλλον στη Μέση Ανατολή κρίνεται ιδιαίτερα "ρευστό", γίνονται κινήσεις υποκλοπής συμμάχων μεταξύ των δύο αντίπαλων μερών (καμία σχέση δεν έχει το DAESH με τις δυνάμεις που έχουν τοποθετηθεί για να συγκρουστούν), ενώ την ίδια στιγμή γίνεται μία ψυχολογική προετοιμασία στους πολίτες των δυτικών χωρών (Ευρώπη και ΗΠΑ) προκειμένου -υπό το καθεστώς τρομοκράτησής τους- να αποδεχτούν ως μοναδική λύση την επικείμενη σύγκρουση. Καταλύτης και πυροκροτητής φαίνεται πως θα είναι η Τουρκία, η οποία από κυνηγός μετατράπηκε σε βέβαιο θήραμα (αφού τόλμησε να παίξει με το γόητρο της Ρωσίας).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]