Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκθεση των ΗΠΑ: Το ISIS θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο εκτός αν ηττηθεί στη Συρία και το Ιράκ


Σοκαριστική έκθεση της Intel επισημαίνει 
τον κίνδυνο εξάπλωσης των τζιχαντιστών

Του Joseph Fitsanakis
IntelNews
Μετάφραση – Απόδοση: «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»

Μία έκθεση που συντάθηκε από τους ανώτερους αμερικανούς αναλυτές της Intelligence Community των ΗΠΑ, προειδοποιεί ότι το Ισλαμικό Κράτος θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, εκτός εάν υποστεί συντριπτική ήττα και απώλειες μαχητών στη Συρία και το Ιράκ.
Η οκτασέλιδη έκθεση κατατέθηκε στον Λευκό Οίκο (με αίτημα του οποίου πραγματοποιήθηκε) και αντιπροσωπεύει τις συνδυασμένες απόψεις των αναλυτών της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών και Άμυνας, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, καθώς και από άλλα μέλη της Αμερικανικής Κοινότητας Πληροφοριών.
Σύμφωνα με την Daily Beast, η οποία αποκάλυψε την ύπαρξη του εγγράφου την Κυριακή, το έγγραφο λειτουργεί ήδη ως «κινητήριος μοχλός αλλαγών» στην Ουάσιγκτον για το πως πρέπει να κινηθούν οι ΗΠΑ απέναντι στην ανάπτυξη του Ισλαμικού Κράτους, που είναι γνωστό και ως Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ κα της Συρίας (ISIS).

Η Daily Beast αναφέρει πω ς η έκθεση που ανατέθηκε πριν από τις επιθέσεις του Παρισιού και του San Bernandino, προσέφερε μία «σιωπηρή παραδοχή» πως οι προσπάθειες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και άλλες χώρες να εμποδίσουν την ανάπτυξη του ISIS έχουν αποτύχει. Πάνω από 60 χώρες, οι οποίες μετέχουν ήδη ως συμμαχία στην ευρεία προσπάθεια να καταστραφεί η Ισλαμική ομάδα, χρησιμοποιώντας κυρίως αεροπορικές επιδρομές και υλική υποστήριξη για τις τοπικές ένοπλες δυνάμεις κα παραστρατιωτικές ομάδες, δεν έχουν επιτύχει τον σκοπό τους. Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει 3.500 άνδρες –συμπεριλαμβανομένων των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων- στην περιοχή, αλλά ελάχιστα έχει κατορθώσει να σταματήσει το ISIS, που πιστεύεται ότι έχει προσελκύσει στις τάξεις του πάνω από 30.000 ξένους μαχητές, κατά τους τελευταίους 18 μήνες!!!

Η εφημερίδα επισημαίνει πως μετά την ενημέρωση που είχε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα από την σχετική έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, που έγινε στο γραφείο του από τον διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, ζήτησε από ανώτερους συμβούλους του να καταλήξουν σε «νέες επιλογές» προκειμένου να νικηθεί το ISIS. Οι προσπάθειες αυτές τελούν υπό την ηγεσία των Ας Κάρτερ, και Joseph Dunford. Μία από τις πρώτες αποφάσεις που ελήφθησαν από τον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση των όσων επισημαίνει η έκθεση, ήταν η ανάπτυξη στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας μίας ισχυρής ομάδας 200 ανδρών των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων. Η ομάδα αυτή πιστεύεται ότι θα κατορθώσει να διεξάγει με επιτυχία επιδρομές σε συνεργασία με τις τοπικές πολιτοφυλακές που αγωνίζονται κατά των τζιχαντιστών (ISIS).

Η Daily Beast πρόσθεσε, επίσης, ότι συνομίλησε με έναν εκπρόσωπο της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη της έκθεσης, αλλά αρνήθηκε να πει οτιδήποτε άλλο. Εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου και του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]