Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία προκαλεί το Ιράκ σε πόλεμο!!!


Ερντογάν: Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των στρατευμάτων από το Ιράκ 

O πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan δήλωσε σήμερα ότι αποκλείει το ενδεχόμενο τα τουρκικά στρατεύματα να αποσυρθούν από το Ιράκ, αφού η Βαγδάτη κατηγόρησε την Άγκυρα ότι ανέπτυξε στρατιωτικές μονάδες στην ιρακινή επικράτεια χωρίς να έχει λάβει την άδεια της ιρακινής κυβέρνησης.

Μιλώντας σε μια συνέντευξη τύπου, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται στο Ιράκ προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους Κούρδους μαχητές, τους Πεσμεργκά, και ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν σε μάχες.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση μεταξύ της Τουρκίας, των ΗΠΑ και των κουρδικών αρχών του βορείου Ιράκ την 21η Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά σχετικά με το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με την ιρακινή κυβέρνηση.

Δηλαδή, ο τούρκος πρόεδρος δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση του Ιράκ ως νόμιμη κυβέρνηση, ούτε αναγνωρίζει ότι η Μοσούλη ανήκει στο Ιράκ, αλλά εμέσως αναγνωρίζει ως επίσημο συνομιλητή (και συνεργάτη;) τον ηγέτη των Κούρδων του Βόρειο Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί... Προκαλεί το Ιράκ και, με απλά λόγια, πιέζει για βομβαρδισμό των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων δημιουργώντας μία σύρραξη μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας!!!
Το μοντέλο της Κύπρου, αυτή τη φορά με διαφορετικό τρόπο, επαναλαμβάνεται και στην περίπτωση της Μοσούλης, η οποία πολύ δύσκολα θα ανεχθεί την θρασύτητα και την επιθετικότητα του Ερντογάν, τη στιγμή μάλιστα που η Βαγδάτη έχει εξασφαλισμένη την συμμαχία της Τεχεράνης.
Σε περίπτωση βομβαρδισμού των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ, το μεγάλο ερώτημα τίθεται στην θέση που θα πάρουν οι ΗΠΑ... Άραγε, ο τούρκος πρόεδρος έχει εξασφαλίσει την συμμαχία του Λευκού Οίκου ή προκαλεί θέλοντας να μετρήσει τις Ιρακινές αντιδράσεις;
Γεγονός είναι, πάντως, ότι ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά. Αν και κάποιοι ισχυρίζονται -όχι άδικα- πως είναι εκείνος που "βάζει φωτιές" ό,που μπορεί προκειμένου να αποκομίσει οποιαδήποτε κέρδη...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]