Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξελιγμένη τεχνολογία μάχης στα χέρια των τζιχαντιστών



Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Στην αρχή του πολέμου στη Συρία οι νίκες των τζιχαντιστών οφείλονταν στην υποκλοπή και αποκρυπτογράφηση των διαβιβάσεων του συριακού στρατού, με αποτέλεσμα οι τζιχαντιστές να γνωρίζουν επακριβώς τους σχεδιασμούς και τις κινήσεις (σε πραγματικό χρόνο) των συριακών στρατιωτικών μονάδων. Η υποκλοπή γινόταν από ένα τηλεπικοινωνιακό σύστημα λήψης και αποστολής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων (που λάμβανε τις εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων και μετο κατάλληλο λογισμικό "έσπαζε" την κρυπτογράφησή τους και μετέδιδε με κρυπτογράφηση στα κέντρα διοικήσεων των τζιχαντιστών), το οποίο τοποθετήθηκε από τούρκους στρατιωτικούς στη βόρεια Συρία, αλλά έπαψε να λειτουργεί με τους πρώτους ρωσικούς βομβαρδισμούς αφού η συγκεκριμένη εγκατάσταση ήταν από τους πρώτους στόχους των ρωσικών βομβαρδιστικών.

Όμως, οι τζιχαντιστές δεν περιορίστηκαν μόνο στην υποκλοπή των διαβιβάσεων του Συριακού Στρατού, αλλά πήγαν ένα βήμα παραπέρα με τη χρήση ειδικών θερμικών υπέρυθρων καμερών (φορητών ή σταθερών), αποκτώντας ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, αφού μπορούσαν να βλέπουν (σε πραγματικό χρόνο) τις κινήσεις των σύρων στρατιωτών, να στρέφουν τα βαρέα όπλα εναντίον τους και να τους εκτελούν σαν σε παιχνίδι ηλεκτρονικού υπολογιστή. Άξιο αναφοράς είναι πως διέθεταν (τουλάχιστον από το 2013) αυτού του τύπου τις υπέρυθρης θερμικής ακτινοβολίας κάμερες σε drones, με αποτέλεσμα να έχουν και εναέρια ενημέρωση για τις όποιες κινήσεις των αντιπάλων τους.

Αφού σημειωθεί πως ο συριακός στρατός δεν διέθετε τέτοια τεχνολογία μέχρι που εμφανίστηκαν (προ ολίγων ημερών, στις αρχές του Δεκεμβρίου) τα ρωσικά άραματα μάχης Τ-90, το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι απολύτως σαφές:
Ποιος έδωσε αυτή την τεχνολογία στους τζιχαντιστές; 
Πόσοι είναι οι έμποροι όπλων που έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης και πώλησης της συγκεκριμένης τεχνολογίας;
Πόσοι είναι εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να εξοπλίσουν με υλικό (κάμερα) και λογισμικό (υπολογιστική εφαρμογή) ένα μη επανδρωμένο όχημα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα (με κάποια ισχυρή κρυπτογράφηση) την μεταφορά των δεδομένων στο κέντρο διοίκησης των τζιχαντιστών;
Ποιος, τέλος, παρείχε προσωπικό, επέλεξε και εκπαίδευσε (και σε ποιους χώρους, ποιάς χώρας) τους τζιχαντιστές – χειριστές των συγκεκριμένων συστημάτων;

Επειδή δεν μιλάμε για κυάλια νυχτερινής όρασης (πολλαπλασιασμού του αστρικού φωτός warrow ή άλλα), τα οποία κατέχουν οι τζιχαντιστές αλλά η χρήση τους είναι πολύ απλή και δεν συνδέονται με υπολογιστικά συστήματα, μήπως κάποιοι «υπεύθυνοι» στη διεθνή κοινότητα θα πρέπει να αναρωτηθούν:
  • ποιός (ή ποιο κράτος) είχε συνεργασία επί των οπλικών συστημάτων (και στην εκπαίδευση σε αυτά) με τους τζιχαντιστές;
  • ποιος ή ποιο κράτος παρείχε ειδικά logistics (που αφορούν υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων);
  • και ποιος ή ποιο κράτος είχε την άνεση να κυκλοφορεί ανεμπόδιστα υλικό που έφτανε στα χέρια των τζιχαντιστών;
Εάν πρόκειται για ιδιώτη, έχουμε την εντύπωση πως οι «υπηρεσίες» του θα είχαν τερματιστεί από το 2013, όταν πρωτοκυκλοφόρησε το βίντεο που ακολουθεί και που αποδεικνύει την χρήση του συγκεκριμένου συστήματος από τους τζιχαντιστές.
Στην περίπτωση, όμως, που πρόκειται για κάποιο κράτος, μήπως το συγκεκριμένο βίντεο είναι και η απόδειξη πως η δυτική συμμαχία δεν έχει ούτε είχε ποτέ την διάθεση να αντιμετωπίσει το τζιχάντ και το Ισλαμικό Κράτος; Και εάν δεν συμβαίνει αυτό, μήπως, επίσης, η δυτική συμμαχία έχει στους κόλπους της κάποιο κράτος το οποίο είναι πυλώνας στήριξης των τζιχαντιστών και «ευγενικός χορηγός» τους στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν όλοι αυτοί «οι μαχητές του Αλλάχ»;

ΥΓ: Το βίντεο έχει ημερομηνία ανάρτησης 14 Φεβρουαρίου 2013 και είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι βιντεοσκοπήσεις που περιέχει έγιναν αρκετά πριν από την ημερομηνία δημοσίευσής του. Διατηρώντας τις επιφυλάξεις μας για το κατά πόσο θα διατηρηθεί το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκτυο, υπενθυμίζουμε πως κάποιοι στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τους τζιχαντιστές με μη συνηθισμένα και πολύ δύσκολα στην απόκτησή τους οπλικά συστήματα. Και αυτοί οι «κάποιοι» κάποια στιγμή θα πρέπει να κατονομαστούν από τη διεθνή κοινότητα και να λογοδοτήσουν για την συμμετοχή τους σε επαχθή εγκλήματα που έγιναν στη Συρία και στο Ιράκ στο όνομα του Αλλάχ…




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]