Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: "Ελπίζω να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά κατά του ΙΚ"

Ευθεία απειλή για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών απηύθυνε προς τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ο Vladimir Putin.

«Ελπίζω να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά κατά του ΙΚ» δήλωσε σύμφωνα με το skai.gr ο πρόεδρος της Ρωσίας. Λίγη ώρα μετά την εκτόξευση πυραύλων από υποβρύχιο, ο Putin εξέφρασε την ελπίδα του να μην χρειαστεί παρόμοιοι πύραυλοι να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Άμυνας της Μόσχας, Σεργκέι Σόιγκου, στην οποία ενημερώθηκε για την εξέλιξη των επιχειρήσεων ενάντια στο ΙΚ στη Συρία, ο ρώσος πρόεδρος έκανε την επίμαχη δήλωση.

«Πρέπει να αναλύσουμε όλα όσα συμβαίνουν στο πεδίο της μάχης και την αποτελεσματικότητα των όπλων μας. Οι πύραυλοι Kalibrs και KH-101 αποδεικνύονται σύγχρονοι και πολύ αποτελεσματικοί, και τώρα γνωρίζουμε ότι αυτά είναι οπλικά συστήματα ακριβείας που μπορούν να φέρουν τόσο συμβατικές όσο και πυρηνικές κεφαλές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Putin.

«Φυσικά, δεν είναι αναγκαίο για να πολεμήσουμε τρομοκράτες, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί και στο μέλλον» προειδοποίησε ο ρώσος πρόεδρος.

Ρωσική διάψευση για νέα αεροπορική βάση στη Συρία

Στο μεταξύ. το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, δια του εκπροσώπου του, του στρατηγού Ιγκόρ Κονάσενκοφ, διέψευσε σήμερα πληροφορία που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα του Κουβέιτ, την οποία αναμετέδωσε αργότερα το πρακτορείο Ρόιτερς, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία ανέπτυξε μία νέα αεροπορική βάση στο Σαϊράτ της Συρίας, (35 χλμ νοτιοανατολικά της Χομς).

Η πληροφορία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονας στα στρατιωτικά θέματα για να καταλάβει οτι από την υφιστάμενη βάση του Χμάιμιμ, (Hmeimim), οποιοδήποτε ρωσικό αεροπλάνο σε λιγότερο από 40 λεπτά μπορεί να προσεγγίσει το συριακό έδαφος, δήλωσε ο ρώσος στρατηγός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]