Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Αγαπητέ” Αχμέτ… Δεν είστε Ρωσία


«Πως θα φαινόταν στη Ρωσία αν εμείς επεμβαίναμε στην Ουκρανία;», αναρωτήθηκε με γνωστό πονηρό υφάκι ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αγαπητέ Αχμέτ, επέτρεψε μας να θέσουμε υπόψη σου ορισμένες παραμέτρους τις οποίες φαίνεται πως αγνοείτε.

Πρώτον, επιχειρήσατε να επέμβετε στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην Κριμαία, με όχημα την ταταρική εκεί μειονότητα. Το ότι δεν σας βγήκε οφείλετε στο γεγονός ότι απλώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να κάνετε κάτι περισσότερο, αντίθετα με τη Ρωσία στην Συρία, διότι η Τουρκία, παρά τους ευσεβείς σας πόθους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΑ.

Το ισοζύγιο ισχύος, σε κάθε του έκφανση είναι συντριπτικά εναντίον σας και το μόνο που σας σώζει είναι η συμμετοχή σας στο ΝΑΤΟ, στην συμμαχία αυτή που μέχρι πρότινος «σνομπάρατε», την οποία κοροϊδεύετε – εις γνώση της – και την οποία η συντριπτική πλειοψηφία του λαού σας, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, απεχθάνεται, αλλά και στην οποία, αμέσως μετά τη «μαγκιά» με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, σπεύσατε αναζητώντας κάλυψη για να μην σας τις βρέξει στα οπίσθια, όπως θα σας άξιζε, η Μόσχα.

Παρόλα αυτά δεν βάζετε μυαλό. Εξακολουθείτε να υπηρετείτε την ίδια νέο-οθωμανική πολιτική στην Συρία, εξακολουθείτε να προκαλείτε, όχι τη Ρωσία, αλλά την έρημη την κοινή λογική.

«Ο πρόεδρος Πούτιν είναι εμπαθής απέναντί μας», είπε ο Αχμέτ. Σοβαρά, τώρα είναι εμπαθής; Πριν τις 24 Νοεμβρίου ήταν ουρί του παραδείσου; «Όλοι γνωρίζουν πως η Τουρκία δεν θα διστάσει να προχωρήσει στα αναγκαία βήματα για να προασπίσει την εθνική της ασφάλεια. Είμαστε αρκετά ισχυροί για αυτό». Αλήθεια Αχμέτ; Έτσι πιστεύεις; Επίτρεψέ μας να σε βγάλουμε από την πλάνη σου. Όχι δεν είστε ισχυροί. Όχι έναντι της Ρωσίας, μόνο, αλλά και εναντίον άλλων, που όμως έχουν συνηθίσει να σας ανέχονται και να υποτάσσονται.

Δεν είστε καθόλου ισχυροί, Αχμέτ και δεν χρειάζεται να αναλυθεί ιδιαίτερη η αλήθεια αυτή. Αρκεί μια μόνο λέξη: Κούρδοι. Θέλεις και άλλα; Απλώς, όσον αφορά τη δυτική πλευρά του Αιγαίου, βρίσκετε και κάνετε, Αχμέτ. Γιατί καμία άλλη χώρα που θα ήθελε να θεωρείται σοβαρή, δεν θα ανεχόταν, τόσα χρόνια, τα όσα κάνετε.

«Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί μετά την σφαγή των Τουρκομάνων. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ύπαρξη μιας εχθρικής ηγεσίας στη Δαμασκό», είπε, ανερυθρίαστα ο Αχμέτ. Να πούμε μόνο ότι μέχρι το 2011 ο Άσαντ ήταν ο καλύτερος σας φίλος, μέχρι την στιγμή που τα μυαλά σας πήραν οθωμανικό αέρα και αποφασίσατε, με την συνεργασία ορισμένων «μεγάλων» ευρωπαϊκών εγκεφάλων να τον φάτε; Και αφού τον πολεμάτε τέσσερα χρόνια, τι ακριβώς περιμένετε, να ανοίξει ο Άσαντ την αγκαλιά του και να σας ευχαριστήσει; Όσον αφορά τους Τουρκομάνους, αγαπητέ Αχμέτ, μόλις τους καταδίκασες σε φυγή ή θάνατο.

Αν οι Τουρκομάνοι είναι η δικαιολογία, για επέμβαση στην Συρία, το πιθανότερο είναι το Κρεμλίνο να εξαλείψει τη δικαιολογία αυτή, εξαφανίζοντας τους Τουρκομάνους από την Συρία, στην καλύτερη για αυτούς περίπτωση, επιτρέποντάς τους να εισέλθουν στη μαμά Τουρκία, στη χειρότερη στέλνοντας τους να απολαύσουν πιλάφι μαζί με τον «προφήτη».

Και πραγματικά μας προκαλείς το γέλιο όταν λες η Τουρκία δεν θα επιτρέψει. Και ποιος σου είπε ότι η Τουρκία θα ερωτηθεί; Και ποιος σου είπε ότι το τι επιτρέπει ή δεν επιτρέπει η Τουρκία ενδιαφέρει τη Ρωσία ή το Ιράν; Και ποιος σου είπε ότι οι ΗΠΑ θα τα «σπάσουν» εντελώς με τους Ρώσους, ή θα καταστρέψουν και πάλι τις άρτι αποκατεστημένες σχέσεις τους με το Ιράν, για χάρη σας;

ΠΚ
Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]