Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν νέα σφαγή


Από το πέρασμα της στρατοχωροφυλακής από την πόλη Σουρ του νομού Ντιγιαρμπακίρ
Γράφει η Μελίνα Κονταξή

Δάσκαλοι που υπηρετούν στα τουρκικά σχολεία στις πόλεις της Σιλόπης και του Τσίζερε στην επαρχία Σιρνάκ όπου υπάρχει Κουρδική πλειοψηφία, ειδοποίηθηκαν με μηνύματα sms ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά επ αόριστον.

Επίσημο γράμμα που στάλθηκε στους διοικητές των νοσοκομείων τους ζητάει να έχουν το προσωπικό και τον εξοπλισμό σε ετοιμότητα.

150 τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού έχουν πάρει θέση σε πολλές τοποθεσίες στην Σιλόπη.

6η απογόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Νουσαιμπίν, 17 πολίτες σκοτώθηκαν στις προηγούμενες 5.
  • 1890... Ασσύριοι
  • 1915... Αρμένιοι
  • 1922... Έλληνες
  • 1955... Έλληνες
  • 1974... Έλληνες
  • 1923… μέχρι σήμερα Κούρδοι
ΦΤΑΝΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ... ΦΤΑΝΕΙ!!!

Σχόλιο ιστολογίου: Λίγες ημέρες πριν, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες που σήμερα ενισχύονται ακόμη περισσότερο, γράφαμε πως η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζει ολομέτωπη επίθεση κατά των Κούρδων της Τουρκία. Οι νέες πληροφορίες φαίνεται πως φέρνουν, δυστυχώς, αιματηρές εξελίξεις από το αιμοσταγές τουρκικό καθεστώς εις βάρος των Κούρδων…
Την ίδια στιγμή, σε μία σειρά από κουρδικές πόλεις γίνονται μάχες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και επικρατεί το χάος. Η Τουρκία βρίσκεται ήδη σε έναν εσωτερικό ανήθικο πόλεμο κατά των Κούρδων, που τον καλύπτουν άλλα μεγαλύτερου ενδιαφέροντος γεγονότα της Μέσης Ανατολής, τα οποία, δυστυχώς επισκιάζουν τις νέες τουρκικές σφαγές.

Επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε 17 περιοχές 

Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας (TİHV) ανακοίνωσε ότι συνολικά έχει τεθεί απαγόρευση κυκλοφορίας 52 φορές σε 17 επαρχίες, από τις 16 Αυγούστου έως και την 11η Δεκεμβρίου, όπως σημειώνει η τουρκική ‘Σολ’.
Σε ορισμένες περιπτώσεις η απαγόρευση της κυκλοφορίας έφθανε μέχρι και τις 14 ημέρες και οι απαγορεύσεις αυτές αφορούσαν περίπου 1,3 εκατομμύρια κατοίκους που ζουν σε αυτές της περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Πληθυσμός κατά πλειονότητα κουρδικός.
Οι πόλεις στις οποίες έχει επιβληθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών είναι στην τουρκική γραφή: Diyarbakır, Lice, Silvan, Bismil, Yenişehir, Dicle, Hazro, Mardin, Nusaybin, Dargeçit, Derik, Şırnak, Cizre, Silopi, Hakkari, Yüksekova, Muş.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι απαγορεύσεις αυτές γίνονται για να διευκολυνθεί ο τουρκικός στρατός στην καταπολέμηση των Κούρδων αυτονομιστών του PKK.

Στην επαρχία Σιρνάκ, στις πόλεις Τσίζρε και Σιλόπι οι Κούρδοι αυτονομιστές έχουν δημιουργήσει οδοφράγματα, κόβοντας την κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες της περιοχής. Στην επαρχία εστάλησαν μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και της στρατο-χωροφυλακής, καθώς και ειδικές δυνάμεις για την εκκαθάριση των τρομοκρατών.
Στην επαρχία ετέθη απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, προκειμένου να αρχίσει η δράση των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας κατά των Κούρδων αυτονομιστών.
Είχε τεθεί και πρόσφατα απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά κυριάρχησε η δυσαρέσκεια και τα παράπονα των κατοίκων και η απαγόρευση ήρθη. Τώρα ετέθη πάλι, ενόψει της νέας επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή.
Επί έναν δεκαήμερο, όπως επισημαίνεται, έρχονται στην περιοχή δυνάμεις τους στρατού και των σωμάτων ασφαλείας τόσο από την Άγκυρα, όσο και από την Μπατμάν, τη Σανλιούρφα, την Αντιγιαμάν, τη Βαν, Χακάρι, καθώς και ειδικά τάγματα από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Τραπεζούντα και την Σαμψούντα.
Επίσης, στην περιοχή έχουν μετακινηθεί και μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων που θα αναλάβουν δράση κατά των τρομοκρατών, όπως γράφει η Bugün.

Οι Κούρδοι έκαψαν τζαμί στο Ντιγιαρμπακίρ 

Μέσα στην πολεμική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πόλη της νοτιο ανατολικής Τουρκίας, Ντιγιαρμπακίρ - με συνεχείς συγκρούσεις Κούρδων αυτονομιστών και τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, και αρκετούς νεκρούς εκατέρωθεν, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων προβάλει την καταστροφή ενός τζαμιού από τους (άπιστους) Κούρδους.
Το ‘Anadolu’ δημοσιεύει αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν την ζημιά που υπέστη το μουσουλμανικό τέμενος, οθωμανικής εποχής, του Φατίχ Πασά, μετά την επίθεση που δέχθηκε από Κούρδους αυτονομιστές στις 11 Δεκεμβρίου.

Η επίθεση των Κούρδων που καθορίζεται ως εκδικητική κατά των Τούρκων και των δομών τους, στην πόλη δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο.
Στις συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων αυτονομιστών και του τουρκικού στρατού στην νοτιοανατολική Τουρκία έχουν υποστεί ζημιά πολλά μουσουλμανικά τεμένη ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Οι Τούρκοι υποδεικνύουν με επιμέλεια τις καταστροφές αυτές προκειμένου να εξωθήσουν του μουσουλμάνους κατά των Κούρδων αυτονομιστών.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]