Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Δολοφονήθηκε Σύριος που κατέγραφε τις θηριωδίες του ΙΚ


Ένα Σύρος αντιφρονών, που εξέφραζε ανοιχτά την αντίθεσή του απέναντι στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκε από σφαίρες στο Γκαζίαντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση "Η Ράκα αιματοκυλίζεται σιωπηρά".

Η οργάνωση αυτή ανέφερε μέσω του Twitter ότι "ο σκηνοθέτης Νάτζι Τζερφ, πατέρας δύο παιδιών, δολοφονήθηκε" στο Γκαζίαντεπ, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο 37χρονος σκηνοθέτης γύριζε ένα ντοκιμαντέρ για τις σφαγές που διαπράττουν οι τζιχαντιστές του ΙΚ.

"Δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ έκανε τον περίπατό του στον δρόμο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή" μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος T24.

Η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

Ο Τζερφ, που ήταν γνωστός αντικαθεστωτικός, είχε γυρίσει πολλά ντοκιμαντέρ για τη συριακή κρίση. Συνεργαζόταν με τα μέλη της οργάνωσης "Η Ράκα αιματοκυλίζεται σιωπηρά" που από τον Απρίλιο του 2014 καταγράφει κρυφά τις βαρβαρότητες των τζιχαντιστών στην πόλη αυτή, την "πρωτεύουσα" του ΙΚ.

"Θα πήγαινε αυτήν την εβδομάδα στο Παρίσι αφού ο ίδιος και η οικογένειά του έλαβαν άσυλο στη Γαλλία", είπε ένας φίλος του που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Σύροι αντιφρονούντες μπαίνουν στο στόχαστρο του ΙΚ. Στα τέλη Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία του Ιμπραχίμ Αμπντελκάντερ, ενός νεαρού ακτιβιστή. Ο ίδιος και ένας φίλος του βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι μέσα σε ένα σπίτι στη Σανλιούρφα, στη νότια Τουρκία.

“Οι Συριοι δημοσιογράφοι που έχουν καταφύγει στην Τουρκία για την ασφάλειά τους δεν είναι καθόλου ασφαλείς», δήλωσε ο Sherif Μανσούρ, από το CPJ Μέσης Ανατολής . "Καλούμε τις τουρκικές αρχές για να φέρουν τους δολοφόνους του Naji Jerf ενώπιον της δικαιοσύνης γρήγορα και με διαφάνεια, και να ενισχύσουν τα μέτρα για την προστασία όλων των δημοσιογράφων της Συρίας στο τουρκικό έδαφος."

Ο Τζερφ είχε πρόσφατα σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο τεκμηριώνεται η δολοφονία ακτιβιστών της Συρίας από μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη διάρκεια της κατοχής της πόλης του Χαλεπίου το 2013 και το 2014. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο δημοσιοποιήθηκε στο κανάλι του YouTube αυτό το μήνα πρόσφατα προβλήθηκε στην αραβικό δορυφορικό κανάλι Al Arabiya και το παρακολούθησαν πάνω από 12 εκατομμύρια άνθρωποι.

Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρτασαν τη δολοφονία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]