Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αφήνουν απλήρωτες τις μονάδες τεχνητού νεφρού της Θεσσαλονίκης


Η γραφειοκρατία, η αδιαφορία και οι ίντριγκες 
καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης, κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών. Σε ανανακοίνωσή της αναφέρει:

Ενώ το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ έχουν εξασφαλίσει τα χρήματα για να πληρωθούν πριν τα Χριστούγεννα οι μονάδες τεχνητού νεφρού όλης της Ελλάδος και για το μήνα Αύγουστο, ενώ η Διεύθυνση Οικονομικού του ΕΟΠΥΥ έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τα μικροπροβλήματα του νεοεφαρμοζόμενου ηλεκτρονικού συστήματος, να έχει ενταλματοποιήσει μέχρι και τον Αύγουστο, η ΠΕ.ΔΙ Θεσσαλονίκης βρίσκεται ακόμα στο μήνα Μάιο με κίνδυνο αν το πρόβλημα δεν λυθεί μέχρι την Παρασκευή 18/12/2015, θα μείνουν απλήρωτες οι μονάδες τεχνητού νεφρού της Θεσσαλονίκης (από τις 20/12/2015 δεν γίνεται καμία πληρωμή μέχρι τον καινούριο χρόνο).

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσουν μισθούς και δώρα στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και να μην μπορούν να προμηθευτούν αναλώσιμα για την αιμοκάθαρση, δημιουργώντας τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα στις οικογένειες των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και κυρίως στη ζωή των ασθενών δημιουργώντας πρόβλημα στην πρόσβαση στην αιμοκάθαρση γιατί δυστυχώς τα κρατικά νοσοκομεία είναι αδύνατον να απορροφήσουν τους νεφροπαθείς που θα μείνουν χωρίς αιμοκάθαρση στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι λυπηρό και απαράδεκτο οι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης να είναι όμηροι των προσωπικών διαφορών των διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ της θεσσαλονίκης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και η Διοίκηση του οργανισμού να μην μπορούν να δώσουν λύση.

Παρακολουθούμε με προσοχή και καλούμε για τελευταία φορά όλους τους εμπλεκόμενους να επιλύσουν το πρόβλημα πριν είναι αργά.

Τις προσωπικές διαφορές των δημοσίων υπαλλήλων και των υπηρεσιών ας τις επιλύσουν οι αρμόδιοι χωρίς να διακινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

Επιτέλους πότε θα καταλάβουν ορισμένοι ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα προσωπικά παιγνίδια σε βάρος της υγείας των πολιτών;

Έστω και τώρα δώστε άμεσα λύση διαφορετικά είστε υπεύθυνοι για οτι πρόκειται να συμβεί.....

Δεν θα ανεχθούμε άλλο την αδιαφορία σας και τον εμπαιγμό κανενός....

Θα μας βρείτε απέναντι σας....



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]