Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέσω Τουρκίας πουλάνε οι τζιχαντιστές αρχαία της Συρίας και του Ιράκ στις ΗΠΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Όλοι μαζί σε μια άριστη συνεργασία για το παράνομο εμπόριο πολύτιμων αρχαίων αντικειμένων από τις περιοχές που κατέχουν οι Τζιχαντιστές, και τα οποία μέσω και με την μεσολάβηση της συμμάχους τους Τουρκίας, τα πουλάνε σε πολύ καλές τιμές στις ΗΠΑ. Η αρχαιοκαπηλία σε όλο της το μεγαλείο.

Την αποκάλυψη όλης αυτής της ιστορίας την κάνει η τουρκική εφημερίδα Cumhurrıyet, αναφέροντας ότι την περίοδο 2010-2014 το μεγάλο αυτό κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας μόνο από τα αρχαία νομίσματα που πουλήθηκαν μέσω Τουρκίας στις ΗΠΑ, κέρδισε 2,3 εκατομμύρια δολάρια.

Το εντυπωσιακό είναι πως η τουρκική εφημερίδα επικαλείται αναφορές της Επιτροπής Εξωτερικού Εμπορίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία εδώ και καιρό οργιάζει το παράνομο εμπόριο αρχαίων αντικειμένων από τους Τζιχαντιστές που μέσω κυρίως Τουρκίας τα προωθούν στις ΗΠΑ, αποκομίζοντας κέρδη ύψους 32 εκατομμυρίων 23 χιλιάδων δολαρίων. Την αναφορά αυτή υπογράφουν ο πρώην αναλυτής της CIA, Yaya J Fenusie, καθώς και ο Αμερικανός ειδικός ιστορικός, Alex Joffe, που κατήγγειλαν αυτό το λαθρεμπόριο των αρχαίων αντικειμένων.

Παράλληλα σύμφωνα με το βρετανικό BBC, τον περασμένο Φεβρουάριο στα σύνορα Τουρκίας Συρίας διακινήθηκε από τους Τζιχαντιστές ένα πολύτιμο αρχαίο εύρημα αξίας 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία οι Τζιχαντιστές αποκόμισαν σαν φόρο καθαρά 220 χιλιάδες δολάρια.

Οι χώρες «κλειδιά» της παράνομης διακίνησης των αρχαίων είναι κυρίως η Τουρκιά και σε δεύτερο βαθμό ο Λίβανος. Εκτός από αυτές εμπλέκονται σε μικρότερο βαθμό σαν διαμετακομιστικοί σταθμοί, το Ισραήλ, τα κατεχόμενα της Κύπρου και η Ιορδανία. Τα δυο τελευταία χρόνια, 2013 και 2014, μεγάλο μέρος των κλεμμένων αρχαίων πέρασαν στην Σαουδική Αραβία και στο Κατάρ για να πουληθούν στο εξωτερικό.

Τα μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι ενώ στις ΗΠΑ γνωρίζουν για αυτό το εμπόριο αρχαιοκάπηλων, καθώς και ότι η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος συνέταιρος των Τζιχαντιστών, ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα για να σταματήσει καθώς οι μεγαλύτεροι πελάτες βρίσκονται στην Αμερική.

Η διεθνής υποκρισία για άλλη μια φορά σε όλο της το μεγαλείο!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]