Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βίοι παράλυτοι...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Πού είναι το ''παράλληλο πρόγραμμα'' οέο;  
Ξέρετε, εκείνη η προεκλογική απατεωνιά που ο Τσιπράκογλου είχε κάνει σημαία, πως ''ναί μεν μπορεί να φηφίσουμε το μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα, αλλά επειδή εμείς είμαστε ξύπνιοι κι οι φράγκοι κουτόφραγκοι, θα περάσουμε κι ένα ''παράλληλο'' πρόγραμμα που στην πράξη θα εξουδετερώνει(!) τα μέτρα που θα ψηφίσουμε για τα μάτια των δανειστών!''

Είναι επίσης το ίδιο ''προγραμμα'' με το οποίο ο έπαρχος-πρωθυπουργός εκβίαζε ψυχολογικά τους βουλευτές του κάθε φορά που κάποιος απ' αυτούς είχε και καμία δυσκολία στην ψήφιση των προαπαιτούμενων.

Τούτο λοιπόν το σωτήριο προγραμματάκι κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος και με τον τίτλο ''Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις'' (πςςςς!) και περιλάμβανε μέτρα για την ''ανακούφιση'' των πολιτών.

Η συζήτησή του αναμενόταν να ολοκληρωθεί χθες, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου. Βάσει του κυβερνητικού προγραμματισμού, θα πήγαινε στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου για συζήτηση σήμερα Παρασκευή και τη Δευτέρα, και στη συνέχεια θα το έθεταν σε ψηφοφορία.

Η έντονη αντίδραση όμως των τοκογλύφων, που σύμφωνα με πληροφορίες απείλησαν ακόμη και με πάγωμα της εκταμίευσης της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, έκανε την  κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, τάχα για να κοστολογηθεί και να το παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες.
(Καλά και σείς ρε κόκκινοι λεβέντες, από πριν τις εκλογές μας το κουνάγατε στην μούρη, χάθηκε ο κόσμος να το είχατε κοστολογήσει; Λέμε τώρα. Γιατί βέβαια αυτή ήταν η δικαιολογία. Η πραγματικότητα είναι πως είσαστε χειρότεροι τζουτζέδες των τοκογλύφων κι από τους προηγούμενους.)

Όχι πως το ''παράλληλο πρόγραμμα'' ήταν κάτι σημαντικό.
Σταγόνα στον ωκεανό θα ήταν, και το κόστος του είχε αξιολογηθεί από συνεργάτες του έπαρχου, συγγνώμη, του πρωθυπουργού, σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά να! Αποτελούσε το άλλοθι για τους βουλευτές να ψηφίζουν τα κακουργήματα που ψηφίζουν, και έλπιζαν κιόλας ότι θα μπορούσε να ανορθώσει και λίγο το κοινωνικό προφίλ της ''δεύτερης φοράς προς τα 'κει'', που έχει εξαφανιστεί και αναζητείται μέσω του AMBER Alert.

Πού είναι λοιπόν το ''παραλληλάκι'', οέο; 
Πού είναι τα παντελόνια του έπαρχου;
Πού είναι η εθνική μας ανεξαρτησία;  
Πού είναι ο λαός να τους στήσει στον τοίχο;... 

Υ.Γ.  Είχαν και το θράσος οι κυβερναλήτες να ρίξουν το βάρος στην αντιπολίτευση, ότι τάχα επειδή αποσύρθηκε απ' την προκαταρκτική συζήτηση δεν μπόρεσε το νομοσχέδιο να προχωρήσει!
Για να σας δούμε σήμερα, ω απατεώνες, με τα δύο ακόμη ''προαπαιτούμενα'', που τηλεφωνικά σας έδωσαν εντολή οι τοκογλύφοι να τα περάσετε μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, τί θα κάνετε.
Και πάλι η αντιπολίτευση δεν θα συμφωνεί. Δεν θα τα περάσετε αυτά (τα προαπαιτούμενα) μεταξύ σας; Η αντιπολίτευση τώρα δεν θά 'ναι εμπόδιο;
Ου να χαθείτε, αλητοαλήτες!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δυστυχώς πρέπει να διορθώσω .Δεν είναι δανειστές του Ελληνικού λαού αλλά των τραπεζιτών. Δεν έχουμε Δημόσιο χρέος 220 δις ,αυτό είναι ιδιωτικό χρέος των τραπεζιτών που πληρώνω από το μισθό μου και από την περιουσία μου .Δεν υπάρχει ΕΕ αλλά Μέρκελ -Σόιμπλε .Να τους χαιρόμαστε Δεν τους κακολογώ ,προς θεού είναι έξυπνοι ,άριστοι για το συμφέρον της χώρας τους ,αλλά η ΕΕ δεν είναι χώρα - κράτος ,το λέι η λέξη τι είναι. Δυστυχώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ΕΕ .Το προσφυγικό γιατί το μεταβιβάζουν στην Ελλάδα Ιταλία και Βουλγαρία ?Γιατί οι Βόρειοι της Ευρώπης κλείνουν τα σύνορα των χωρών τους ? Δεν ήταν δημιουργοί του εμφυλίου στην Συρία? Τώρα δεν τους θέλουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος σημαία έχουν στο κτήριο. Περισσότερο θα ταίριαζε αυτή της ημισελήνου (πολλοί τουρκολάγνοι βρίσκονται εκεί μέσα), ή η άλλη με οριζόντιες λωρίδες με χρώματα είναι μαύρο, κόκκινο και χρυσό!
    Για τα συμφέροντα αυτών εργάζονται και αυτούς εκπροσωπούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]