Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύρους στρατιωτικούς και γυναικόπαιδα βομβαρδίζουν οι ΗΠΑ στη Συρία

Τα συνηθισμένα "λάθη" των αμερικανών επαναλαμβάνονται, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν βομβαρδίσει νοσοκομεία ή βρεφοκομεία όπως έκαναν παλαιότερα σε Αφγανιστάν και (πρώην) Γιουγκοσλαβία 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Κάποια στιγμή ή θα πρέπει οι ΗΠΑ να προβληματιστούν με την ικανότητα των χειριστών της πολεμικής τους αεροπορίας ή θα πρέπει να κατανοήσουν πως ο ρόλος τους έχει γίνει αντιληππτός και είναι περισσότερο διαυγής και από το νερό πηγής...
Φυσικά, σύμφωνα με την τελευταία αμερικανική "επιτυχία", γίνεται αντιληπτό πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία καταβάλλουν πολύ σημαντικές προσπάθειες να "ρευστοποιήσουν" υπέρ των συμφερόντων τους τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ακολουθούν τις ίδιες (σχεδόν) μεθόδους προκειμένου να επιτύχουν στις στοχεύσεις τους. Βέβαια, ως κοινό παρονομαστή τόσο η Άγκυρα όσο και ο Λευκός Οίκος, έχουν την πλήρη αποτυχία των βίαιων ενεργειών τους, αφού το μόνο που κατορθώνουν είναι να στρέψουν εναντίον τους την (σκεπτόμενη) διεθνή κοινότητα, αφού όλοι γνωρίζουν (άσχετα αν δεν το ομολογούν δημοσίως) πως πρωταίτιοι των όσων τραγικών συμβαίνουν σε Συρία και Ιράκ είναι η Τουρκία και οι ΗΠΑ, που φρόντισαν για την σύσταση, εκπαίδευση, εξοπλισμό και δραστηριοποίηση των τζιχαντιστών του DAESH (ISIS), προς τους οποίους υπήρξε και πλήρης επιμελητεία (logistics) ακόμη και για τη νοσηλεία όσων τραυματιζόντουσαν στα πεδία των μαχών κατά αμάχων...

Το τελευταίο περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την γεωπολιτική κατάντια των ΗΠΑ, οι οποίες διασύρονται πλέον από τις στρατηγικές που ακολουθούν είτε με την χρήση χρήσιμων ηλιθίων (βλ. τζιχαντιστές) είτε με την συνεργασία κρατών που λειτουργούν ως τρομοκράτες. Σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν πως βρίσκονται στην δύση της παντοδυναμίας τους και με ηγεσία που θεωρείται επιεικώς ως ακατάλληλη δεν διστάζουν να επαναλάβουν τον κάκιστο εαυτό τους δολοφονώντας γυναικόπαιδα ή στρατιωτικούς που πολεμούν κατά της τρομοκρατίας.

Φερόμενο αεροπορικό πλήγμα του συνασπισμού κατά του ISIS υπό τις ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο Σύριων στρατιωτικών. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, που επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάων. οι νεκροί από το πλήγμα, που έλαβε χώρα στην επαρχία στην Ντέιρ αλ Ζουρ (ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το Ισλαμικό Κράτος) είναι τέσσερις, Αντίστοιχα, σε δημοσίευμα του Russia Today, που επικαλείται την συριακή κυβέρνηση, γίνεται λόγος για τρεις νεκρούς, 13 τραυματίες και κατεστραμμένα στρατιωτικά οχήματα.



Εάν ισχύουν τα προαναφερθέντα, θα πρόκειται για το πρώτο αεροπορικό πλήγμα του συνασπισμού που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ανδρών των κυβερνητικών δυνάμεων. H Δαμασκός αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για «επιθετική πράξη» και διαμαρτυρόμενη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κατά το Russia Today, εκτοξεύτηκαν εννιά πύραυλοι κατά του στόχου. Ωστόσο, ο διεθνής συνασπισμός το αρνείται.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το πλήγμα έλαβε χώρα στο στρατόπεδο Σάεκα, κοντά στην πόλη του Αγιάς. Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας, και σχεδόν ολόκληρη την πρωτεύουσα, Ντέιρ αλ Ζουρ. Όπως ανέφερε το Παρατηρητήριο, άλλο πλήγμα, το οποίο επίσης θεωρείται πως προήλθε από τον συνασπισμό, και σημειώθηκε το βράδυ στην πόλη, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας και δύο εκ των παιδιών της.

Στο μεταξύ, ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ έχει αποκλείσει την αποστολή χερσαίων δυνάμεων για να πολεμήσουν κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τονίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων στην σύγκρουση. «Δεν είναι στην ατζέντα του συνασπισμού και των συμμάχων του ΝΑΤΟ» είπε στην εφημερίδα Tages- Anzeiger, όταν ερωτήθηκε σχετικά. «Οι ΗΠΑ έχουν έναν περιορισμένο αριθμό Ειδικών Δυνάμεων. Προτεραιότητα έχει ωστόσο η ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι η μόνη επιλογή» συμπλήρωσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]