Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

The Times: Ο ISIS ανατίναξε με βόμβα το Airbus

Κοινή επιχείρηση των αμερικανικών και των βρετανικών υπηρεσιών Πληροφοριών εντόπισε τα στοιχεία που παραπέμπουν στο συμπέρασμα της βομβιστικής επίθεσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Πληροφορίες που έχουν περισυλλεγεί από τις αμερικανικές και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μία βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ρωσικού αεροσκάφους το οποίο συνετρίβη το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times.

Η πληροφορία αυτή είναι αποτέλεσμα κοινής επιχείρησης των αμερικανικών και των βρετανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, οι οποίες "χρησιμοποίησαν δορυφόρους για να εντοπίσουν ηλεκτρονικές επικοινωνίες" ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και την Αίγυπτο, διευκρινίζει η βρετανική εφημερλίδα χωρίς να αναφέρει τις πηγές της.

"Ο τόνος και το περιεχόμενο των μηνυμάτων έπεισαν τους αναλυτές ότι μία βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του αεροσκάφους από έναν επιβάτη ή μέλος του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου", αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες της εφημερίδας: "Δεν θα εισέλθουμε σε λεπτομέρειες σε θέματα υπηρεσιών Πληροφοριών", είπε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον αναφέρθηκαν ανοικτά στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης κατά του ρωσικού αεροσκάφους, ενώ η Μόσχα και το Κάιρο κάνουν λόγο για "φημολογίες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, "ουσιαστικές πληροφορίες" έχουν εξαχθεί από τις βρετανικές και τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έπειτα από την ανάλυση "επικοινωνιών γνωστών φανατικών στοιχείων της περιοχής".

"Η αλίευση πληροφοριών αποκαλύπτει 'φλυαρία' τις ημέρες πριν από τη συντριβή που παραπέμπουν σε "επικείμενη επίθεση", αναφέρει η βρετανική εφημερίδα χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της.

Το Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή, επανήλθε την Τετάρτη για να επαναλάβει ότι προκάλεσε την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους.

Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ενα περιεργο πραγμα!

    Αν στη φωτογραφια απεικονιζεται το φλεγομενο ρωσικο αεροσκαφος, τοτε θα ειναι η δευτερη

    βιντεοσκοπημενη καταγραφη καταρριψης πολιτικου αεροπλανου,μετα απο αυτο στη Ουκρανια!!

    Τι "συμπτωση"!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]