Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Putin: Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους αλλά...


Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τους συμμάχους τους στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αλλά η συνεργασία αυτή θα τεθεί σε κίνδυνο αν υπάρξει κι άλλη κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ. Αλλά σίγουρα, περιστατικά όπως η κατάρριψη αεροσκαφών μας και οι θάνατοι στρατιωτών μας…είναι απολύτως απαράδεκτα», δήλωσε ο Putin κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande. «Συνεχίζουμε (με δεδομένο) ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη αυτού του επεισοδίου, αλλιώς δεν θα έχουμε ανάγκη συνεργασίας με κανέναν, με καμία συμμαχία, με καμία χώρα», τόνισε.

Πρόσθεσε πως η Μόσχα θα διεξάγει συζητήσεις με αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών για επιχειρήσεις στην Συρία, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

«Η αμερικανική πλευρά, που ηγείται της συμμαχίας στην οποία η Τουρκία είναι μέλος, γνώριζε που και πότε τα πολεμικά μας αεροσκάφη επιχειρούσαν (την στιγμή του περιστατικού). Και αυτό ήταν ακριβώς το σημείο που η επίθεση συνέβη», σημείωσε. «Είτε δεν έχουν τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών, είτε διέρρευσαν αυτή την πληροφορία, χωρίς να συνειδητοποιούν τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας διαρροής», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η μεταφορά πετρελαίου από περιοχές της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτος στην Τουρκία γίνεται σε βιομηχανική κλίμακα, σημειώνοντας πως βρίσκει «δύσκολο να πιστέψει» ότι η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας Άγκυρα δεν γνωρίζει τίποτε γι αυτό, τονίζοντας πως η Ρωσία παρακολουθεί την μεταφορά από αέρος, «μέρα και νύχτα».

Ο Putin απέρριψε τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι δεν γνώριζε την ταυτότητα του ρωσικού αεροσκάφους πριν την επίθεση. «Είναι όλα ασυναρτησίες και φτηνές δικαιολογίες... αλλά αποτελούν μια επιλογή της τουρκικής πλευράς», σχολίασε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]