Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η περίπτωση της οργάνωσης "One Nation" που "δρα" στη Μυτιλήνη

Του Ιωάννη Μιχαλέτου
Πηγή RIMSE


Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα των Ελληνικών ΜΜΕ η οργάνωση "One Nation" δρα στη χώρα και συγκεκριμένα στη Λέσβο με αφορμή τη έλευση των προσφύγων. Μάλιστα λαμβάνει μέρος - και παρανόμως-σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πέρα πλέον όλων των άλλων που έχουν λεχθεί για γραφτεί, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Η οργάνωση αυτή είναι συνεργαζόμενη με την "Al-Fatiha Global"η οποία ερευνάται από την Βρετανική δικαιοσύνη για εμπλοκή στην τρομοκρατία στη Συρία. Έχει βρεθεί φωτογραφικό υλικό με όπλα που τα διέθετε ο υιός του ιδρυτή της οργάνωσης, Βρετανός υπήκοος Πακιστανικής καταγωγής.
Ταυτόχρονα η ίδια οργάνωση δίδει χρήματα στη Τουρκική IHH, η οποία με τη σειρά της κατηγορείται επισήμως από τους Κούρδους της Συρίας ότι παρείχε οπλισμό στο Ισλαμικό κράτος (αξίζει να σημειωθεί ότι τη περίθαλψη των προσφύγων στη ΠΓΔΜ και στην περιοχή της Γευγελής την έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό η Τουρκική οργάνωση)

- Μια ακόμη οργάνωση που συνδέεται η "One Nation", είναι η IERA από το Πόρτσμουθ της Βρετανίας της οποίας μέλη καταζητούνται ως στελέχη τους ΙΣΙΣ στη Συρία όπου μετέβησαν ως εθελοντές-τρομοκράτες τα τελευταία έτη. Επιπλέον μέλος του Δ.Σ. του IERA,ήταν ο Μπιλάλ Φίλιπς ο οποίος είχε συνδεθεί με την ομάδα που τοποθέτησε τη βόμβα στο διεθνές κέντρο εμπορίου στη Νέα Υόρκη το 1993.

- Ακόμα πρέπει να αναφερθεί η σύνδεση με την οργάνωση "Muslim Aid" που και αυτή ερευνάται από τη Βρετανική δικαιοσύνη λόγω των στενών δεσμών της με τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Τζιχάντ.

- Προσέτι έχουμε και την οργάνωση ΙΝΤΕΡΠΑΛ, της οποίας η δράση έχει ήδη απαγορευτεί στις ΗΠΑ ως συνδεόμενης με τη διεθνή τρομοκρατία

- Για την "One Nation" συγκεκριμένα επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των Βρετανικών αρχών εδώ και χρόνια ως σύνδεσμος μεταξύ Βρετανών και Μεσανατολιτών εξτρεμιστών.

- Υπάρχει επίσης η περίπτωση του Moazzam Begg, Μουτζαχεντίν που είχε πολεμήσει στη Βοσνία τη δεκαετία του '90 και μετέπειτα εντάχθηκε στις τάξεις της Αλ Κάιντα, φυλακίστηκε στο Γκουαντάναμο και τη σήμερον είναι βασικός συντονιστής όλων των παραπάνω οργανώσεων. Η "One Nation" έχει επίσης αναπτύξει εργασία και στη Βοσνία τα τελευταία έτη.

- Η οργάνωση "One Nation", επιπλέον έχει ονοματίσει ένα από τα φιλανθρωπικά της "πρότζεκτ" ως Aafia Siddiqui, προς τιμή της τρομοκράτισσας από το Πακιστάν που βρίσκεται τη σήμερον σε φυλακή του Τέξας καταδικασμένη για επίθεση σε Αμερικανούς. Το ψευδώνυμό της ήταν "Lady al-Qaeda". Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο της παγκοσμίως δεν έχει ακόμα εξαρθρωθεί και αποτελεί βασικό στόχο των Αμερικανικών αρχών

- Στις 17 Νοεμβρίου του 2013 η "One Nation", οργάνωσε στο Δυτικό Γιόρκσαιρ φόρουμ με ομιλητές τους εξτρεμιστές Moazzam Begg & Σάικ Ζαχίρι Μαχμούντ. Ο τελευταίος είναι διευθυντής του ινστιτούτου Ας-Σούφα που προωθεί τη Χαμάς στη Βρετανία. Εκεί παρευρέθηκε και ο Asim Querishi, ο οποίος συνδέεται με πληθώρα εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Τσετσενία, Αφγανιστάν και βεβαίως τη Συρία, ενώ είναι και εξέχων μέλος της οργάνωσης Hizb ut-Tahrir η οποία θεωρείτε τρομοκρατική σε αρκετά κράτη διεθνώς και ταυτοχρόνως εξέχοντα μέλη της καλούν σε δολοφονίες Εβραίων, Ινδών, Ρώσων, Κινέζων και Αμερικανών.

- Ένα από τα ηγετικά στελέχη της "One Nation" ο Arshad Patel είχε συλληφθεί το καλοκαίρι το 2005 ως συνδεόμενος με τους βομβιστές του Λονδίνου. Η αδερφή του Χασίνα είναι η σύζυγος του Mohammed Sidique Khan που ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας σε εκείνες τις επιθέσεις. Ένα άλλο μέλος ο Majid Freeman, ερευνάται από την Βρετανική δικαιοσύνη την παρούσα περίοδο ως υποστηρικτής του Ισλαμικού κράτους στη χώρα.

- Οι Βρετανικές αρχές εδώ και δύο χρόνια ερευνούν περιπτώσεις απαγωγών στη Συρία από το ΙΣΙΣ και τις διασυνδέσεις για την διευκόλυνση αυτών των απαγωγών από στελέχη οργανώσεων όπως η "One Nation"

- Η "One Nation" χρηματοδοτεί στη Γάζα την οργάνωση "Al-Falah Benevolent Society" που αποτελεί μια βιτρίνα της Χαμάς της οποία ο διευθυντής μοιράζει οικονομική βοήθεια στις οικογένειες των βομβιστών αυτοκτονίας της περιοχής.

Όλα τα ανωτέρω είναι προκαταρκτικά στοιχεία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]