Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γυναίκες, πρώην μέλη του ISIS, ομολογούν...

Τρεις Σύριες γυναίκες που ζούσαν στην Ράκκα, σκασμένες από την καταπίεση της αστυνομίας ηθών των τζιχαντιστών μίλησαν στην εφημερίδα New York Times. H 25 ετών Αούς, η ξαδέρφη της η 20 ετών Ντουά και η 22 ετών Εσμά με την βοήθεια λαθροδιακινητών διέφυγαν προς την Τουρκία. Εκεί, ανάμεσα στους Σύριους πρόσφυγες, έστησαν μια νέα ζωή. Κρύβουν από όλους πως κάποτε μέλη της ISIS.

Ο κόσμος στην Ράκκα στην πόλη-προπύργιο της ISIS, που έχει κάνει φρίκη την Μέση Ανατολή, είτε συνεργάζεται είτε φεύγει από εκεί. Η Αζαντέχ Μοαβενί -ανταποκρίτρια των Τάιμς- μίλησε με τρεις γυναίκες που υπηρέτησαν και ως αστυνομία ηθών της ISIS.

Δεν της επετράπη να γίνει μάνα

Η 25 ετών φοιτήτρια αγγλικής φιλολογίας Αούς, όταν την ζήτησε σε γάμο ο Τούρκος μαχητής Εμπού Μουχάμεντ, της άρεσε και δέχτηκε τον γάμο. Όταν ο άντρας της ήταν στο μέτωπο πέρναγε την ώρα της με άλλες νύφες της ISIS, γνωρίζοντας πως έστω και αν ήταν μόνη της πάλι ήταν πιο τυχερή από τις γυναίκες Γεζίντι που ήταν δούλες του σεξ. Θέλησε να γίνει μητέρα αλλά λόγω της πίστης πως οι νέοι πατεράδες θα είναι απρόθυμοι να πάνε στον πόλεμο, ο άντρας της ζήτησε να πάρει αντισυλληπτικό...

Παντρεύτηκε βομβιστή αυτοκτονίας

Ο αγρότης πατέρας της 20 ετών Ντουά, την έδωσε σε έναν πλούσιο Σαουδάραβα μαχητή. Έμειναν σε ένα κλιματιζόμενο σπίτι με σύγχρονη κουζίνα, ενώ τα ψώνια τα έκαμναν οι υπηρέτες. Η Ντουά ήταν ευχαριστημένη από την νέα της ζωή και είχε πολύ ελεύθερο χρόνο.
Η Ντουά είδε να μαστιγώνουν την μητέρα και μια φίλη της γιατί είχαν φορέσει στενό τσαρσάφ, ενώ έμαθε πως ο άντρας της έγινε βομβιστής αυτοκτονίας στην πόλη Τελ Αμπιγιάντ. Της είπαν πως πρέπει αμέσως να παντρευτεί. Την πάντρεψαν με έναν Αιγύπτιο που δεν της άρεσε. Άλλωστε μετά από δύο μήνες αυτός λιποτάκτησε...

Για να κινούνται ελεύθερα κατατάχτηκαν στην αστυνομία ηθών

Οι δύο γυναίκες για να μπορούσαν να κινηθούν ελεύθερα εντάχθηκαν στην αποτελούμενη από γυναίκες μεραρχία Χαμσά που συστάθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Μετά από στρατιωτική και θρησκευτική εκπαίδευση 1 μηνός άρχισαν τις περιπολίες.
Υπήρχαν γυναίκες από κάθε έθνος αλλά απαγορευόταν να μιλήσουν με τις ξένες, διότι δεν ήθελαν με τα κουτσομπολιά να μαθευτεί πως οι ξένες παίρνουν μεγαλύτερο μισθό.
Η συνεργασία τους όμως με την ISIS που άφηνε για μέρες τα κομμένα κεφάλια στις πλατείες, δεν διήρκεσε πολύ.Η δε Εσμά νοσταλγούσε τις μέρες που έμπαινε με το μπικίνι της στην θάλασσα και έπινε καφέ με φίλες και φίλους.

Σιχάθηκαν όσα έβλεπαν και διέφυγαν στην Τουρκία

Υπεύθυνη για το πέρασμα των γυναικών από τα σύνορα με την Τουρκία και την μεταφορά τους στην Ράκκα ήταν η 22 ετών απόφοιτη μάρκετινγκ Εσμά. Αυτή ήταν που είχε υποδεχτεί και τις τρεις μαθήτριες λυκείου που είχαν φύγει από την Βρετανία και τις είχε εγκαταστήσει σε ένα ξενοδοχείο στην Τουρκία.

Δίχως να δυσκολευτούν απέδρασαν αυτή τη φορά προς την Τουρκία. Τώρα βρίσκονται μεταξύ των Σύριων και μαθαίνουν τουρκικά και αγγλικά. Κρύβουν από όλους πως κάποτε ήταν μέλη της ISIS.


Εφημερίδα Cumhuriyet
Πηγή "Τουρκικά Νέα"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]