Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H ΕΕ παραδέχεται ότι χρηματοδοτεί και "χαϊδεύει" μια τουρκική χούντα!

Η ΕΕ κατηγορεί την Τουρκία για οπισθοδρόμηση του κράτους δικαίου, τα δικαιώματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καλώντας τη νέα κυβέρνηση να αναλάβει επειγόντως δράση σ΄ αυτά τα ευαίσθητα ζητήματα.

Τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία αποτελούν μια ωμή παραδοχή της πολιτισμένης Ευρώπης ότι χρηματοδοτεί και χαϊδεύει ένα καθεστώς που δύσκολα δεν μπορείς να μην το χαρακτηρίσεις “ολοκληρωτικό”!
Κι αυτό με βάση τα όσα η έκθεση της ΕΕ αναφέρει!

Η καυστική έκθεση σχετικά με την υποψηφιότητα της Άγκυρας για την ενταξή της στην ΕΕ, που αναμενόταν να κυκλοφορήσει πριν από τις εκλογές (αλλά όλως "τυχαίως"καθυστέρησε η δημοσίευσή της), επαινεί την Τουρκία για τους πρόσφυγες της Συρίας και για τη συνεργασία της σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση!

Ωστόσο, ασκεί δριμεία κριτική για την εσωτερική κατάσταση στη χώρα λέγοντας ότι επί Ερντογάν έχει υπάρξει "σοβαρή οπισθοδρόμηση" για την ελευθερία της έκφρασης και ότι το δικαστικό σώμα έχει υπονομευθεί.

«Η έκθεση υπογραμμίζει μια γενική αρνητική τάση όσον αφορά το σεβασμό του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων", αναφέρεται στη σύνοψη των βασικών ευρημάτων της έκθεσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά την επανάληψη των εκλογών, την 1η Νοεμβρίου, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει αυτές τις επείγουσες προτεραιότητες», επισημαίνεται.

Η έκθεση υπογραμμίζει ποινικές διώξεις εναντίον δημοσιογράφων και συγγραφέων, εκφοβισμό των μέσων ενημέρωσης και αλλαγές στους νόμους που καλύπτουν το διαδίκτυο».
“Μετά από πολλά χρόνια προόδου σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, σοβαρή οπισθοδρόμηση παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών", αναφέρει.

Προσθέτει επίσης ότι «η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, έχουν υπονομευθεί από το 2014 και δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται υπό ισχυρή πολιτική πίεση".

Η Τουρκία έχει εν τω μεταξύ βιώσει μια «σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης της ασφάλειάς της" συνεχίζει η έκθεση, κάνοντας λόγο και για την τελευταία βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Η δημοσίευση της έρχεται μόλις ένα μήνα μετά, από την ανκοίνωση της ΕΕ για συνεργασία και άπλετη χρηματοδότηση της Τουρκία για τους πρόσφυγες τρία (3) δισ. θα δώσουν στην Άγκυρα!

Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ το 1987 και άρχισε τις ενταξιακές συνομιλίες το 2005, αλλά η Άγκυρα έχει ολοκληρώσει μόνο ένα από τα 33 «κεφάλαια» που απαιτούνται για να ενταχθεί .

Τheguardian.com
Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]