Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συλλήψεις υπόπτων τζιχαντιστών σε Ισραήλ και Κωνσταντινούπολη

Οι μεν 6 Αραβες Ισραηλινοί συνελήφθηκαν καθως προσπαθούσαν να φύγουν από την χώρα ωστε να ενταχθούν στην τάξεις του ISIS, οι δε 8 που συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολης προσπαθούσαν να μπουν νομιμα σε αεροπλάνο για την Γερμανία.

Η ομάδα αυτή ανθρώπων ανέφερε ότι ερχόταν από την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου για διακοπές στην Κωνσταντινούπολη και ότι είχε κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο, αλλά δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο πως πράγματι είχε γίνει κράτηση, σύμφωνα με το Ανατολή.

Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει πάνω από 1.000 πρόσωπα που υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με τζιχαντιστικές οργανώσεις από τις αρχές του χρόνου, πραγματοποιώντας επιδρομές που έχουν κλιμακωθεί από τον Ιούλιο, όταν η Άγκυρα κήρυξε έναν «συγχρονισμένο πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας», όπως χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις της. Σε περίπου 300 από τα πρόσωπα αυτά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επίσημα «παριστάνοντας τους πρόσφυγες».

Η αστυνομία είχε συλλάβει 41 πρόσωπα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά από μια πληροφορία που έδωσε συνεπιβάτης τους σε μια πτήση από το Μαρόκο. Οι 20 από αυτούς απελάθηκαν αμέσως.

Επικαλούμενο πηγές στην τουρκική αστυνομία το Ανατολή μετέδωσε ότι οι αρχές ανακάλυψαν στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες ένα κομμάτι χαρτί με ένα σχεδιάγραμμα για το πώς μπορούσε να φθάσει στη Γερμανία, με λεωφορεία, πλοίο και τρένο.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, οι οκτώ σχεδίαζαν να φθάσουν στο έδαφος της Γερμανίας «παριστάνοντας τους πρόσφυγες».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]