Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανός διπλωμάτης: «Θα δούμε στην Αλβανία κόμμα Τζιχαντιστών»

Ο πρώην πρέσβης της Αλβανίας στο Παρίσι, Λουάν Ράμα, ανέφερε ότι ο αλβανικός τζιχαντιστικός σπόρος καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην χώρα από τον Σαλί Μπερίσα.

Διευκρίνισε ότι είχε αποφασίσει ο Μπερίσα να εντάξει την Αλβανία στην Ισλαμική Διάσκεψη, την εποχή που ήταν πρόεδρος.

«Η χώρα μας έγινε προβληματική από τότε που η Αλβανία διακυβερνιόταν από Σαλί Μπερίσα, που μέσω της Ισλαμικής Διάσκεψης άνοιξε τις θύρες για θρησκευτικά ιδρύματα και ‘φιλανθρωπία’, θέτοντας το θεμέλιο – φάντασμα για το αραβο-αλβανικό έθνος, που έκρυβε τρομοκράτες που καταδίωκαν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών. Αλλά αυτή η εποχή θεωρείται ότι έχει περάσει».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η αλβανική κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα σε επαγρύπνηση για να δράσει σε κάθε εκδήλωση τζιχάντ στη χώρα.

Τόνισε ότι οι τζιχαντιστές στη χώρα δρουν ανενόχλητοι και «κάποιοι ιεροκήρυκες (του Ισλάμ) από την Αλβανία, το Κόσοβο και τα Σκόπια, κηρύττουν τζιχάντ με τον πλέον ανοικτό τρόπο, ακόμα και μέσω των ΜΜΕ και δεν επηρεάζονται (ενοχλούνται) καθόλου για υποκίνηση (του μίσους)», δήλωσε ο Αλβανός διπλωμάτης.

Ο Λουάν Ράμα πρόσθεσε ότι εκείνο που φοβάται περισσότερο είναι ότι «μια μέρα η Αλβανία μπορεί να κυβερνηθεί από ένα θρησκευτικό (τζιχαντιστικό) κόμμα.

«Επείγουσα και ευρύτερη συζήτηση απαιτεί το πρόβλημα της σύνδεσης της θρησκείας με την πολιτική στην Αλβανία. Ίσως, κάποια μέρα οι πολιτικοί μας αναζητώντας ψήφους, για να παραμείνουν στην εξουσία, μεταφέρουν την πολιτική στους χώρους της μουσουλμανικής λατρείας. Τότε οι Αλβανοί θα βρεθούν ενώπιον ενός θρησκευτικού κόμματος (τζιχάντ) που θα βλέπει εχθρικά κάθε άλλη πολιτική έκφραση», γράφει η Γκαζέτα Τέμα.


The Hellenic Information Team

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Στην Αλβανία κόμμα Τζιχαντιστών και στην Ελλάδα πρωθυπουργό Αλβανό. Δεν είναι αστείο, δεν έχετε ιδέα πόσα εκατομμύρια Αλβανών παίρνουν Ελληνική ιθαγένεια. Και τον Αλβανό μαθητή που του είχαν αρνηθεί να παρελάσει με την ελληνική σημαία τον έστειλε ο νονός του - Τριανταφυλλόπουλος - να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στην Αμερική. Ε, λοιπόν, τέλειωσε τις σπουδές του και έχει επιστρέψει να τις εφαρμόσει, όχι στην Αλβανία, βεβαίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]