Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο τζιχαντιστής της γειτονιάς...

Και η πολιτική των ανοικτών συνόρων...

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες προβληματίζονται με την πολιτική «των ανοιχτών συνόρων», ιδιαιτέρως η Γερμανία, όπου η δημοφιλία της Μέρκελ πέφτει.

Μετά από κάθε έγκλημα, οι γείτονες του δράστη κατά κανόνα τον περιγράφουν ως «φιλήσυχο πολίτη», που «δεν έδινε αφορμή για υποψίες», και μένουν έκπληκτοι που αυτός ο άνθρωπος ήταν εγκληματίας. Τα ίδια είχαν πει για τους συλληφθέντες εγκληματίες της 17Ν και των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Κατά τον ίδιο τρόπο θα συμπεριφερθούμε όταν αποκαλυφθεί πως ο ήσυχος γείτονάς μας ήταν ο τζιχαντιστής της γειτονιάς, όπως άλλωστε συνέβη και με τους γείτονες των συλληφθέντων στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες και αλλαχού. Πώς μπορείς να γνωρίζεις το ποιον του καθενός; Ακόμη και αν το γνωρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες -όπως οι γαλλικές, που από το 2010 είχαν στο στόχαστρο τούς γαλλικής υπηκοότητας προχθεσινούς τρομοκράτες- σε τι ωφέλησε;

Στην Αθήνα, ανακλήθηκαν οι άνδρες της ΕΥΠ για να αποφασίσουν επί του πρακτέου. Αλλά, με τα λίγα μέσα που διαθέτουν, και αυτά υπό περιορισμό λόγω των «προοδευτικών φωνών» ακόμη και κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, τι παραπάνω προληπτικό μπορούν να κάνουν, όταν δεν το επέτυχαν οι υπηρεσίες των μεγάλων χωρών;

Τέτοιου είδους ασύμμετρες απειλές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά μόνο με έγκαιρη πληροφόρηση και πρόληψη. Πώς μπορείς όμως να καταγράψεις όλους τους ξένους που βρίσκονται στην Ελλάδα, και που ξεπερνούν το 20% του πληθυσμού;

Είναι δε αφελές να υποστηρίζεται πώς έχουμε την συμπάθεια του αραβικού κόσμου, άρα διατρέχουμε τον μικρότερο κίνδυνο (την είχαμε όμως και όταν προέκυψε η επίθεση στο πλοίο City of Poros, πριν από χρόνια, χωρίς να μας ωφελήσει αυτό). Η νέα μορφή πολέμου, δεν έχει επιτιθέμενους τους Άραβες ηγέτες, ούτε την ελίτ των χωρών αυτών, αλλά τα «παγκόσμια κατακάθια» με τον σαλεμένο νου, που νομίζουν πως βρήκαν τρόπο για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους στη γη.

Και τώρα η Ελλάδα, πρέπει να αποφασίσει, σε Εθνικό διευρυμένο Συμβούλιο, και όχι φυσικά μόνο με τα ιδεοληπτικά κυβερνητικά στελέχη, τι είναι αυτό που πρέπει να ζητήσει, αν αποτύχει η πίεση -με ταυτόχρονη δωροδοκία- προς τους Τούρκους να γίνεται στο έδαφός τους ο έλεγχος προσφύγων και λαθρομεταναστών, και από εκεί η μετακίνησή τους προς τις ευρωπαϊκές χώρες των μεν, και επιστροφή των δε.

Αλλά, σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες; Οι Αυστριακοί ξεσηκώθηκαν, αρνούμενοι να υποδεχθούν πρόσφυγες, μετά την αποκάλυψη του κ. Πέτερ Γκρίντλινγκ, υπεύθυνου του Οργανισμού της Συνταγματικής Προστασίας και της Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας: «Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, ενδεχομένως και η Αυστρία αποτελεί στόχο των ισλαμιστών, αφού γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 250 ένοπλοι τζιχαντιστές».

Η Πολωνία ανακοίνωσε ότι δεν θα δέχεται πλέον πρόσφυγες, όπως προβλέπει πρόγραμμα της ΕΕ, και η απόφαση αυτή έρχεται επίσης μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Αλλά και από τα Σκόπια, που μας ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως, έρχονται ανησυχητικές πληροφορίες. Παρόντος του προέδρου κ. Γκεόργκι Ιβανόφ, το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία εξετάζεται πολύ σοβαρά η κατασκευή ενός φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα.

Η αναφορά σ’ αυτές τις τρεις χώρες είναι ενδεικτική. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες προβληματίζονται με την πολιτική «των ανοιχτών συνόρων», ιδιαιτέρως η Γερμανία, όπου η δημοφιλία της κας Μέρκελ πέφτει κατακορύφως, με βουλευτή του κόμματός της μάλιστα, να ζητά την παραίτησή της (πρόκειται για βουλευτή του περιβάλλοντος του κ. Σόιμπλε, διαπρύσιο κήρυκα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη).

Είναι αλήθεια, πως τόσο το κλείσιμο των συνόρων σε πρόσφυγες (για λαθρομετανάστες ούτε λόγος), όσο και οι άλλες εξεταζόμενες λύσεις έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία για την Ελλάδα, χωρίς ασφαλώς να υπάρχει κάτι που θα μας ικανοποιεί απολύτως, πλην εάν αποφασίσει η Νέα Τάξη να βρει άλλες μεθόδους για διάλυση των κρατών και παύσει να χρησιμοποιεί τους τζιχαντιστές - και ως εργαλείο για αποσύνδεση των ιστών που ενώνουν τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Συντόμως, το πρόβλημα δεν θα είναι μόνον ο τζιχαντιστής της γειτονιάς, αλλά και ποσοτικό, με το ολοένα αυξανόμενο ποσοστό των ισλαμιστών στις ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]