Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γαλλία ζητάει πληροφορίες για δύο ισλαμιστές που πέρασαν από την Αθήνα

Ο στρατός περιπολεί στο Παρίσι και οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούν δύο ύποπτους ισλαμιστές ζητώντας πληροφορίες από την Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, σήμερα, στις 12.00, ο Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα και τον διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Ρουμπάτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα και τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο.

Στο... κόκκινο οι ελληνικές αρχές

Σε διαρκή σύσκεψη και εγρήγορση βρίσκονται απο το πρωί τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, μετά τις αιματηρτές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό απο πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.

Ειδικότερα, απο τις γαλλικές υπηρεσίες έχει ζητηθεί απο τις ελληνικές αρχές να ελέγξουν αν έχουν περάσει απο την χώρα μας δύο συγκεκριμένα άτομα, που τους απασχολούν στο πλαισιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ταυτόχρονα έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απο τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να προκαλει ανησυχία για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπηματος στην Ελλάδα, αλλά οι αρχές είναι σε στενή επαφή με τις αλλες χώρες και είναι σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.

Κύπρος: Απελάθηκαν 10 πρόσωπα τον τελευταίο χρόνο για πιθανή διασύνδεση τους με το ISIS

Τον τελευταίο χρόνο απελάθηκαν από την Κύπρο δέκα ξένοι υπήκοοι για πιθανή διασύνδεση τους με το ISIS, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο υπουργός είπε ότι τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν στα σημεία εισόδου της Δημοκρατίας και κάποια στα οδοφράγματα, δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για το σκοπό του ταξιδιού τους και λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων παρουσίασης τους στη δικαιοσύνη απελάθηκαν. Μεταξύ αυτών υπήρχαν σύμφωνα με πληροφορίες Γάλλοι, Βρετανοί και Αυστραλοί.

Για το χτύπημα στη Γαλλία ο κ. Κασουλίδης είπε ότι δυστυχώς είναι φανερό πλέον ότι το ISIS έχει μεταφέρει στο εξωτερικό τη βάρβαρη δραστηριότητά του, κάτι που επιβάλλει τον άμεσο συντονισμό και την αύξηση των μέτρων εναντίον αυτής της οργάνωσης, αλλά κυρίως την ταχύτερη συνεννόηση για πολιτική επίλυση του προβλήματος στη Συρία που θα ανοίξει το δρόμο για την τελική και ολοκληρωτική ήττα του ισλαμικού κράτους.

Συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στο πτώμα του βομβιστή του Stade de France

Ένα συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στο πτώμα ενός από τους καμικάζι βομβιστές που ανατίναξαν χθες Παρασκευή τα εκρηκτικά τους κοντά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Stade de France στο Παρίσι, έγινε γνωστό από πηγές που συμμετέχουν στις έρευνες για τις πολύνεκρες επιθέσεις.

Το "συριακό σενάριο" είναι ένα απ' αυτά που εξετάζουν οι ερευνητές, δήλωσαν οι πηγές αυτές, οι οποίοι ελέγχουν τα στοιχεία σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, κυρίως ευρωπαϊκές.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Laurent Fabius δήλωσε εξάλλου πως η Γαλλία λαμβάνει μέτρα για να ενισχύσει την ασφάλεια γαλλικών χώρων στο εξωτερικό, περιλαμβανομένων πρεσβειών και σχολείων.

"Έλαβα τα μέτρα που χρειάζονται διεθνώς για να αυξηθεί η προστασία σε όλους τους χώρους μας και με αυτό εννοώ τις πρεσβείες μας, τα προξενεία, τα πολιτιστικά κέντρα και τα σχολεία", δήλωσε ο Fabius στους δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε από τις συνομιλίες για την ειρήνευση της Συρίας που διεξάγονται στη Βιέννη.

Τόσκας: Ο ένας από τους δράστες είχε περάσει από τη Λέρ

«Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και προσθέτει:
«Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.
Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.
Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]