Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύση κατά τζιχαντιστών

Πανάκριβα όπλα απέναντι στις ανθρώπινες βόμβες! 
Ποιος θα νικήσει;

Του Χρήστου Καπούτση

Η «Αχίλλειος πτέρνα» των μεγάλων στρατιωτικών Συνασπισμών, που διαθέτουν υπερσύγχρονα και φονικά οπλικά συστήματα, συμβατικά και πυρηνικά, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Βρετανία και το ΝΑΤΟ, είναι η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τις λεγόμενες «ασύμμετρες απειλές». Πρόκειται για μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικά χτύπημα, που με «φθηνά» μέσα και με ελάχιστο προσωπικό, προκαλούν τεράστια καταστροφικά πλήγματα και πολλά ανθρώπινα θύματα. Ήταν αρκετοί 8 μόνο αποφασισμένοι τζιχαντιστές για να μακελέψουν το Παρίσι, αχρηστεύοντας κάθε κρατικό μέσο εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας της Γαλλίας, της 4ης πιο ισχυρής στρατιωτικής δύναμης του Πλανήτη σε συμβατικά και πυρηνικά όπλα!

Όσες ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις και να βγουν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, όσοι φράχτες και να ανυψωθούν, όσα σκληρά αστυνομικά μέτρα και να επιβάλουν οι κρατικές αρχές ασφαλείας των ευρωπαϊκών κρατών, δεν είναι ικανά να αποτρέψουν μια τρομοκρατική ενέργεια. Αρκεί, μια μικρή ομάδα αποφασισμένων και καλά εκπαιδευμένων φανατικών τζιχαντιστών, για να αιματοκυλίσουν, ένα Στάδιο, ένα τουριστικό θέρετρο, έναν βαγόνι του μετρό, έναν κινηματόγραφο ή ένα εστιατόριο στο κέντρο μιας ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας. Και αυτή η απειλή, είναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμη και προκαλεί αισθήματα τρόμου και ανασφάλειας στους πολίτες. Δυστυχώς, με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα, αναμένεται, ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες που θεωρούνταν δεδομένες ότι θα περιοριστούν, ώστε να αυξηθεί, όπως θα υποστηρίξουν οι Κυβερνήσεις της Ε.Ε., η ασφάλεια των πολιτών. Επίσης, μία πολύ σημαντική και ιδιαιτέρως ανησυχητική παράμετρος των τρομοκρατικών πράξεων, είναι η άνοδος στην Ευρώπη ακροδεξιών πολιτικών κομμάτων και μισαλλόδοξων ρατσιστικών κοινωνικών κινημάτων.

Η Γαλλία και οι ΗΠΑ, εκτιμούν, ότι με αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων των Τζιχαντιστών, ή ακόμη και με χερσαίες επιθέσεις, ώστε να απελευθερωθούν εδάφη στο Ιράκ και τη Συρία, που σήμερα κατέχουν οι Τζιχαντιστές, θα εξουδετερώσουν την Απειλή της τρομοκρατίας. Πρόκειται για μία ακόμη λανθασμένη εκτίμηση της Δύσης, που κρύβει «ανομολόγητες» γεωπολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες.

Είναι σαφές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και η καταστροφή εγκαταστάσεων των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ, είναι μόνο το ένα και πάντως όχι το σημαντικότερο τμήμα, για την εξουδετέρωση της απειλής των τζιχαντιστών του ISIS. Είναι πιο σημαντικό η αντιμετώπιση της απειλής που προέρχεται από μικρές ομάδες φανατικών που ζουν στις μεγαλουπόλεις της Δύσης, και δρουν, είτε ως μέλη τρομοκρατικών ομάδων, είτε αυτοβούλως! Και οι ομάδες αυτές μεγαλώνουν, όσο οι πολιτικές του ληστρικού καπιταλισμού των τραπεζιτών των Βρυξελλών, θα ωθούν στο κοινωνικό περιθώριο και στην εξαθλίωση ευρωπαίους πολίτες, ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα.

Άρα οι πολυδάπανοι στρατιωτικοί μηχανισμοί αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των «ασύμμετρων» ή τρομοκρατικών απειλών.


Οι τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως εκείνες στο Παρίσι, δεν ενισχύουν μόνο τις εντάσεις μεταξύ μουσουλμάνων και μη μουσουλμάνων, που μπορεί να ερμηνευτούν και ως συγκρούσεις πολιτισμών, δικαιώνοντας τον Samuel Huntington. Αλλά ενισχύουν την ριζοσπαστικοποίηση της θρησκευτικής και κρατικής ελίτ των μουσουλμανικών κρατών του Κόλπου και ιδιαίτερα της Σαουδικής Αραβίας (όπως οι ουαχαμπίτες του Βασιλικού Οίκου της δυναστείας των Σαούντ), που χρησιμοποιούν τα άφθονα χρήματα από το πετρέλαιο, ώστε να εξαπλώσουν ακραίες και σκοταδιστικές μορφές του Ισλάμ και στον υπόλοιπο μουσουλμανικό κόσμο, είναι αυτοί που χρηματοδοτούν τρομοκρατικές σεχταριστικές οργανώσεις, με απώτερο στόχο φυσικά την διατήρησή τους στην Κοσμική Εξουσία. Και όπως είναι γνωστό, ο σκληρός πυρήνας (θρησκευτικός και κοσμικός) της εξουσίας σε Σαουδική Αραβία και Κατάρ, είχε και έχει αρμονικές και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι μια στρατιωτικοπολιτική και θρησκευτική τρομοκρατική οργάνωση, η οποία ανακήρυξε στις 29 Ιουνίου 2014 την ίδρυση Χαλιφάτου στις περιοχές που ελέγχει στο Ιράκ και τη Συρία. Κατέχει έδαφος περίπου έσο με αυτό της Βρετανίας. Μεταξύ των περιοχών περιλαμβάνεται και η Μοσούλη, που στο υπέδαφος της έχει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου, τα οποία εκμεταλλεύονται, μέσω λαθρεμπορίου οι Τζιχαντιστές, με αποτέλεσμα, ένα ποσό περίπου 1,5 εκατομ. δολάρια τη μέρα να μπαίνει στο Ταμείο του ISIS. Πληθώρα δημοσιευμάτων στον Δυτικό Τύπο, υποστηρίζουν ότι Τούρκοι επιχειρηματίες που ανήκουν στο Ισλαμικό Κόμμα, Σύριοι αντικαθεστωτικοί, ακόμη και αμερικανοί και Ισραηλινοί και Έλληνες «πετρέλαι άδες», συμμετέχουν στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, μαζί με το ISIS, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]