Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Βρυξέλλες κέντρο εκπαίδευσης και στρατολόγησης Τζιχαντιστών!

Το Μολενμπέκ η υποβαθμισμένη γειτονιά των Βρυξελλών αποτελεί την καρδιά των τζιχαντιστών μέσα στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια βιομηχανική περιοχή στην καρδιά της Ευρώπης, που κατά πολλούς αποτελεί το σχολείο των τζιχαντιστών.

Μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, λίγοι ξαφνιάστηκαν όταν άκουσαν ότι οι αρχές ξεκίνησαν τις έρευνές τους στο Μολενμπέκ.
Μάλιστα πολλοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί από το Σάββατο σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε φτωχή συνοικία των Βρυξελλών, η οποία συνδέεται με τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης 474 κάτοικοι της περιοχές συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς που συνελήφθησαν στην συνοικία Μολενμπέκ πιστεύεται ότι είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ στο Παρίσι, όπου δύο αυτοκίνητα με βελγικές πινακίδες κατασχέθηκαν κοντά στις περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν οι προχθεσινές αιματηρές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και η αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν.

«Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας θα συνεχιστούν», δήλωσε παράλληλα ο Μισέλ στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, την ώρα που τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ειδήσεις σχετικά με την συνεχιζόμενη δράση των δυνάμεων ασφαλείας καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας στην Μολενμπέκ, δυτικά του κέντρου των Βρυξελλών, στην οποία ζουν πολλοί μουσουλμάνοι, κυρίως οικογένειες που προέρχονται από το Μαρόκο και την Τουρκία.

Βελγικά και γαλλικά Μέσα χαρακτηρίζουν το Μολενμπέκ ως «σφηκοφωλιά» τζιχαντιστών, καθώς όπως αναφέρουν εκεί βρίσκουν καταφύγιο όσοι ακραίοι ισλαμιστές επιστρέφουν από το μέτωπο της Συρίας.

Εδώ και 20 χρόνια, εκεί είχαν διαμείνει οι δράστες πολλών τζιχαντιστικών επιθέσεων, από τον δολοφόνο του διοικητή Μασούντ το 2001 στο Αφγανιστάν έως τον δράστη του φονικού στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Μέχντι Νεμούς, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους τον Μάιο του 2014.

Μερικές από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες του Βελγίου να δρουν στην περιοχή ανενόχλητες και πλέον θεωρείται ότι είναι η «ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των τζιχαντιστών».

Σύμφωνα με τον Brice De Ruyver, σύμβουλο ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού Guy Verhofstadt, το Μολενμπέκ υποφέρει από μια σειρά προβλημάτων: «Οι νέοι λαμβάνουν φτωχή εκπαίδευση, στρέφονται σε μικροεγκλήματα, έχουν προβλήματα με την αστυνομία και μετά έχουμε ένα βίαιο κύκλο που οδηγεί στην καταστρατήγηση από ριζοσπαστικές ομάδες».

«Δεν έχουμε επισήμως απαγορευμένες ζώνες στις Βρυξέλλες, όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν και βρίσκονται στο Μολενμπέκ», πρόσθεσε.

Βέλγος τζιχαντιστής ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι

Η έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι προχωρεί και οδηγεί στο Βέλγιο. Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, ο εγκέφαλος των επιθέσεων έχει ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, γνωστό και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, Βέλγο, 27 ετών, από τη συνοικία Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, όπου η αστυνομία προχώρησε σε σειρά συλλήψεων το Σάββατο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 20 Minutes.fr, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι πληροφορίες δημοσιεύονται και στην βελγική εφημερίδα Der Standaard.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ συνδέεται και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στο Βερβιέ του Βελγίου.

Τότε, είχε παρουσιασθεί ως εγκέφαλος και χρηματοδότης των σχεδιαζόμενων αυτών επιθέσεων. Το κινητό του είχε εντοπισθεί τότε στην Ελλάδα. Οπως και ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, που ανατινάχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Μπουλβάρ Βολτέρ στο Παρίσι, ο Αμπααούντ ήταν γνωστός για ποινικά αδικήματα στις Βρυξέλλες κατά την περίοδο 2010-2011.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]