Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αεροπλανοφόρο στέλνει η Γαλλία κατά του Ισλαμικού Κράτους

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο “Σαρλ ντε Γκωλ” θα αναπτυχθεί για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η γαλλική προεδρία.

“Η ανάπτυξη toy αεροπλανοφόρου και της ομάδας μάχης του αποφασίσθηκε ώστε αυτή να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις εναντίον του Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και των οργανώσεων που συνεργάζονται μαζί του”, αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε έπειτα από συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου άμυνας.

Στη δήλωση προστίθεται ότι το Παρίσι υποστηρίζει τις προσπάθειες για να επιτευχθεί μια πολιτική μετάβαση στη Συρία, αλλά τονίζεται ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αποτελέσει μέρος του μέλλοντος της χώρας.

Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται συνήθως από ένα υποβρύχιο, φρεγάτες και ένα πλοίο ανεφοδιασμού. Το Σαρλ ντε Γκώλ έχει μήκος 261,5 μ. και πλήρες εκτόπισμα 42.500 τόνων. Μπορεί δε να μεταφέρει έως και 40 αεροσκάφη, μαχητικά Rafale, μαχητικά κρούσης Super Εtendard, έγκαιρης προειδοποίησης E-2 Hawkeye και ελικόπτερα.

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Παρίσι, Γαλλία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]