Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι άραβες δεν θέλουν να μετέχουν στο παιχνίδι των ΗΠΑ στη Συρία

Tα αραβικά έθνη, που πήραν αρχικά μέρος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ISIL, άρχισαν να δυσπιστούν σχετικά με τις δολοπλοκίες της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή και έχουν αλλάξει τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν αυτό που θεωρούν ως πραγματικές απειλές, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βλαντίμιρ Prohvatilov στο Radio Σπούτνικ.

«Πολλοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να νικήσουν το ISIL. Πραγματικός στόχος της Ουάσιγκτον είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη ελεγχόμενου χάους στη Μέση Ανατολή για να ασχοληθεί με γεωπολιτικά και γεωοικονομικά θέματα. Καθήκον της Αμερικής είναι να πυροδοτήσει μια αιματηρή σύγκρουση και να σύρει τους άλλους σε αυτή», υποστήριξε ο αναλυτής.

Τα σχέδια της Ουάσινγκτον για τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον Prohvatilov, ώθησαν τον νεοεκλεγμένο πρωθυπουργό του Καναδά να αποχωρήσει από την εκστρατεία εναντίον του ISIL. Αυτό δείχνει ότι Τζάστιν Τρουντό δεν θεωρεί την επιχείρηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ως ευεργετική για τον Καναδά.

Η στάση αυτή δεν συναντάται μόνο στον Καναδά, υποστηρίζει ο εμπειρογνώμονας. Πολλές αραβικές χώρες που είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προσχωρούν σ΄ αυτή τη θέση.

«Οι πολίτες στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και το Κατάρ δεν θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν πόλεμο. Ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας ουσιαστικά επανδρώνεται από πακιστανούς μισθοφόρους. Οι Σαουδάραβες δεν έχουν καμία επιθυμία να πολεμήσουν» υποστήριξε ο ίδιος.

Οι Άραβες συμμάχοι της Ουάσιγκτον έστρεψαν την προσοχή τους στην Υεμένη και θεωρούν την αντιμετώπιση των Χούτις ως προτεραιότητα.

«Το Ριάντ βλέπει τους Χούτις ως απειλή, αφού είναι ικανοί να διαθέσουν 200.000 έμπειρους μαχητές. Το ίδιο ισχύει και για την Ιορδανία και το Κατάρ. Αντιλαμβάνονται την Υεμένη ως μια πραγματική απειλή, ενώ το SIL είναι ένα λεπτό ζήτημα που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ», σημείωσε Prohvatilov.

«Οι Αμερικανοί θέλουν οι Ρώσοι, είτε να σταματήσουν την εκστρατεία (έτσι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να κατηγορήσει τη Μόσχα για μια στρατιωτική ήττα ή δειλία) ή να επεκταθεί έτσι ώστε η Ρωσία να φέρει το σύνολο του κόστους μιας σημαντικής στρατιωτικής εμπλοκής», πρόσθεσε.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]