Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρώσοι στρατιώτες εντοπίζονται σε πολλαπλές συριακές τοποθεσίες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής

Τρεις μάχιμοι και πρώην Ρώσοι στρατιώτες εντοπίστηκαν από φωτογραφίες στη Συρία, μεταξύ άλλων, σε θέσεις κοντά στη Χάμα, το Χαλέπι και τη Χομς, σύμφωνα με όσα ανέφεραν Ρώσοι bloggers την Κυριακή, γεγονός που υποδηλώνει ότι η επιχείρηση του Κρεμλίνου εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την αεροπορική εκστρατεία του.

Η Ρωσία ξεκίνησε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές με φόντο τη στήριξη του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να εκκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις.

Αντίθετα, έχει υποστηρίξει ότι θα περιορίσει τη βοήθειά της σε στρατιωτικούς εκπαιδευτές, συμβούλους αλλά και σε παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού.

Αμερικανοί αξιωματούχοι στον τομέα της ασφάλειας και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters την περασμένη εβδομάδα, ότι η Μόσχα έχει αυξήσει τις δυνάμεις της στη Συρία από 2.000 σε περίπου 4.000 προσωπικό. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας δήλωσε ακόμα ότι εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων και πυροβολαρχίες μεγάλου βεληνεκούς έχουν αναπτυχθεί έξω από τέσσερις βάσεις που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι.

Η Κυριακάτικη έκθεση του Conflict Intelligence Team (CIT), μιας ομάδας Ρώσων bloggers-ερευνητών, ανέφερε ότι φωτογραφίες στα social media είχαν χρησιμοποιηθεί για τον γεωγραφικό εντοπισμό των τριών στρατιωτών στη Συρία.

«Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουμε αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι τα ρωσικά στρατεύματα συμμετέχουν άμεσα στις μάχες στο έδαφος της Συρίας, πιστεύουμε ότι η πραγματική κατάσταση βρίσκεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των ρώσων αξιωματούχων, σύμφωνα με τους οποίους αυτά (τα ρωσικά στρατεύματα) δεν συμμετέχουν και δεν σκοπεύουν να λάβουν μέρος στις εκεί επίγειες επιχειρήσεις», συμπλήρωσε το CIT.

Τα στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας έχουν ως βάση τη Λατάκια στη δυτική Συρία, μακριά από εκεί όπου εντοπίστηκαν οι τρεις άνδρες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του, δεν απάντησε στο γραπτό αίτημα για σχολιασμό της έκθεσης του CIT.

Πιο συγκεκριμένα, να αναφέρουμε ότι το CIT δημοσίευσε εικόνες από έναν λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στον Ayas Saryg-Ool, έναν άνδρα που, όπως δηλώνει το μέσο, υπηρετεί στον ρωσικό στρατό, αλλά και από τον λογαριασμό που ανήκει στον Vladimir Boldyrev, ο οποίος φέρεται να ανήκει στις τάξεις των Ρώσων πεζοναυτών .

Στις πρόσφατα δημοσιευμένες φωτογραφίες τους στους εν λόγω λογαριασμούς φαίνεται να έχουν προσθέσει με ετικέτα την τοποθεσία που βρίσκονται, η οποία και εντάσσεται στην ευρύτερη επαρχία της Χάμα. Η σελίδα του Saryg-Ool, στην οποία προηγουμένως φαινόταν να ποζάρει με ένα βαρύ πολυβόλο, δεν ήταν διαθέσιμη την Κυριακή.

Το CIT δημοσίευσε επίσης στιγμιότυπα από τον λογαριασμό του Ilya Gorelykh στο Instagram, ο οποίος φέρεται να έχει επίσης υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας κατά το παρελθόν.

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο ίδιος φαίνεται πως είχε ανεβάσει φωτογραφίες από το Χαλέπι, ενώ μία από αυτές τον δείχνει να κρατάει ένα τυφέκιο φορώντας πολιτικά ρούχα. Παράλληλα, μια άλλη εικόνα στην οποία ποζάρει με καμουφλάζ μαζί με τρεις άλλους ενόπλους φαίνεται να τραβήχτηκε στη Χομς. Να σημειωθεί πως ούτε αυτές οι εικόνες ήταν διαθέσιμες στο λογαριασμό του την Κυριακή.

To CIT, με επικεφαλής τον Ruslan Leviev, έχει εργαστεί στο παρελθόν με σκοπό να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τους θανάτους Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία. Στα τέλη Οκτωβρίου ήταν το πρώτο μέσο που ανέφερε τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο Ρώσου στρατιώτη στη Συρία.

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]