Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόνο με πυγμή καταλαβαίνουν

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί την Τουρκία και εκ μέρους της Ε.Ε., είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Αυτό σίγουρα έχει ενδιαφέρον, μια και από το χαλιφάτο του κ. Ερντογάν εκκινούν πολλά προβλήματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ ποτέ δεν προκύπτει κάποια λύση για αυτά.

Το βασικό θέμα που απασχολεί τους Ευρωπαίους είναι το προσφυγικό. Θεωρούν ότι, αν καλοπιάσουν την Τουρκία με χρήματα, υποχωρήσεις στο ζήτημα της ένταξής της στην Ε.Ε. και γεωπολιτικές... αβαρίες της Ελλάδας και της Κύπρου, τότε το σύστημα εξουσίας που διοικεί με ατσάλινο χέρι αυτή την ισλαμική χώρα θα μειώσει την αποστολή προσφύγων και λαθρομεταναστών προς τις χώρες της Δύσης.

Πλανώνται πλάνην οικτράν. Αυτό το κράτος δεν έχει ίχνος αξιοπιστίας ούτε έδειξε ποτέ κάποια σημάδια «αυτοσυγκράτησης» όποτε ένιωσε ότι έχει το πάνω χέρι στις εξελίξεις.

Αλλωστε, λίγες ώρες έχουν περάσει από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που αποκαλύπτει για ακόμη μία φορά το αδυσώπητα σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της Τουρκίας. Η λήψη έχει γίνει από πλοιάριο που μεταφέρει πρόσφυγες.

Στα λίγα δευτερόλεπτα της διάρκειάς του βλέπουμε μια ακταιωρό της τουρκικής ακτοφυλακής που καταβρέχει τους μετανάστες, ρίχνοντας νερό με μεγάλη πίεση από το «κανόνι» ύδατος που διαθέτει. Σκοπός των Τούρκων ήταν να κατευθύνουν τους πρόσφυγες προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και παράλια.

Αυτό είναι μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη της συμμετοχής του τουρκικού κράτους στη διάχυση του προσφυγικού ζητήματος στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα. Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν έχει κανέναν λόγο να σκέφτεται, να υποθέτει ή ακόμα και να ελπίζει ότι το τάισμα του θηρίου θα λειτουργήσει κατευναστικά. Θα γίνει το ακριβώς αντίθετο. Θα ζητήσουν περισσότερα.

Η μόνη ενδεδειγμένη και λειτουργική μέθοδος για διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους δεν είναι η υπόσχεση κέρδους αλλά η υπόμνηση της βλάβης που μπορούν να υποστούν, αν δεν συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο. Κοντολογίς, πυγμή!

Πηγή "Δημοκρατία"</b>


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]