Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νύχτα ισλαμικής τρομοκρατίας στο Παρίσι (video)

  • Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών - Από 18 έγιναν 120 οι νεκροί πολίτες... 
  • "Αλάχ ου ακμπάρ" φώναζαν οι φονιάδες όταν επιτέθηκαν στο γαλλικό εστιατόριο 
  • Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες 
  • Βγήκε ο στρατός στους δρόμους του Παρισιού και κλείνουν τα σύνορα της χώρας, με εντολή Ολάντ  
Οι πληροφορίες που διέθεταν οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες αναφέρονταν σε ισλαμιστικό τρομοκρατικό χτύπημα στην Γαλλία, φαίνεται πως επαληθεύονται και δείχνουν την υλοποίηση ενός οργανωμένου σχεδίου κατά του Παριού και της Ευρώπης.
 
Πριν λίγη ώρα (περίπου 11.30 μ.μ.) το βράδυ της Παρασκευής 13.11.2015, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Euronews, σειρά εκρήξεων (τέσσερις ή περισσότερες) και πυροβολισμοί, ακούστηκαν σε κεντρική περιοχή της Γαλλικής πρωτεύουσας (Stade de France αφήνοντας 2 τουλάχιστον διαμελισμένα πτώματα).
Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλαπλές επιθέσεις (6 ή 7), αλλά και τουλάχιστον 60 ομήρους μέσα στο θέατρο Bataclan, τους οποίους εκτελούν οι τρομοκράτες (γίνονται αναφορές για δεκάδες ίσως και 100 νεκρούς, μέσα στο θέατρο)...

Μία έκρηξη σημειώθηκε έξω από το Stade de France, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μετακινήθηκε άμεσα και σπεύδει στο υπουργείο Εσωτερικών...

Παράλληλα, τρία επεισόδια με πυροβολισμούς αναφέρθηκαν μεταξύ 10ου και 11ου διαμερίσματος. Ο αρχικός απολογισμός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι 18 νεκροί.
Συγκεκριμένα, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις οδούς Fontaine au Roi, Charonne και στη λεωφόρο Voltaire κοντά στο θέατρο Bataclan.

Σύμφωνα με την αστυνομία, που ακόμα βρίσκεται σε σύγχυση, όπως σημειώνει η Figaro, υπάρχουν τρία περιστατικά πυροβολισμών με «πολλά θύματα» σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σπεύσει στα σημεία των επιθέσεων.
Στην βομβιστική επίθεση έξω από το Stade de France το Associated Press κάνει λόγο για δύο εκρήξεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες, μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, γίνεται λόγος για 18 νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματιών, ενώ ένας από τους στόχους φέρεται να είναι γαλλικό εστιατόριο, μέσα στο οποίο ήταν και τα θύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που άρχισαν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο (twiter), γίνεται αναφορά και για χρήση χειροβομβίδων...

Η γαλλική πρωτεύουσα δέχεται επίθεση από πυρήνες ισλαμιστών τρομοκρατών, ενδεχομένως στα πλαίσια αντιποίνων της συμμετοχής της Γαλλίας στους βομβαρδισμούς στην Συρία.

Ήδη, μονάδες του γαλλικού στρατού έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο του Παρισιού αποκλείοντας και ερευνώντας περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας, μετά από διαταγή του Γάλλου προέδρου, που έθεσε το Παρίσι σε κατάσταση στρατιωτικού νόμου, ενώ ταυτόχρονα ο γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι κλείνει τα σύνορα της χώρας!

Οι γαλλικές αρχές απευθύνουν εκκλήσεις τους γάλλους πολίτες να μην βγούνε στους δρόμους, ακόμη και να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους, εάν δεν βρίσκονται  σε αυτά. Ζητείται επίσης από τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και να περιμένουν νέες οδηγίες της κυβέρνησης από τα μέσα επικοινωνίας, ενώ γίνονται αναφορές για ανάληψη ευθύνης των δολοφονικών - τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμικές οργανώσεις..., ενώ την ίδια στιγμή σύμφωνα με το BBC το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει και πανηγυρίζει την επίθεση στο Παρίσι ενώ δηλώνει ως επόμενους στόχους το Λονδίνο και την Ρώμη.



Να σημειωθεί πως μόλις χθες υπήρξαν 17 συντονισμένες συλλήψεις ισλαμιστών τρομοκρατών σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι ευθύνες του προέδρου Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή και φυγαδεύτηκε από την προσωπική του φρουρά, είναι τεράστιες, αφού ως πρόεδρος της χώρας δεν έδειξε να είναι επαρκώς διατεθειμένος να αντιμετωπίσει, μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες, τους κινδύνους των υψηλών αριθμών των λαθρομεταναστών, αλλά και της ανοχής του απέναντι στην αντιμετώπιση σεκταριστών φανατικών ισλαμιστών...

Σε αναμονή των εξελίξεων, τόσο στην Γαλλία σήμερα και τις επόμενες ημέρες, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις (π.χ. Λονδίνο) που έχουν στοχοποιηθεί από την ισλαμιστική τρομοκρατία, ευελπιστούμε πως δεν θα υπάρξουν άλλα θύματα του θρησκευτικού μίσους μίας μερίδας φανατικών ισλαμιστών που εξυπηρετούν σχέδια μυστικών υπηρεσιών, αλλά όπως όλα δείχνουν, φαίνεται πως αυτονομούνται και κινούνται πλέον ως καμικάζι προς τον δυτικό κόσμο...


Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει μέσα από αυτά τα γεγονότα στην γαλλική πρωτεύουσα, είναι: Κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει ετοιμαστεί για παρόμοια ή μεγαλύτερης έκτασης ισλαμιστικές τρομοκρατικές ενέργειες εντός του ελληνικού εδάφους. Η ερώτηση, βέβαια, είναι ρητορική και απολύτως τυπική, αφού είναι δεδομένο πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει προετοιμάσει την χώρα και τους έλληνες πολίτες για τέτοιου είδους καταστάσεις. Κυρίως, η κυβέρνηση, δεν έχει προετοιμαστεί για κανένα μέτρο άμεσης αντίδρασης σε περίπτωση που η Αθήνα μεταβληθεί σε στόχο ισλαμιστών τρομοκρατών...


 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Στη Ευρώπη αυτή την στιγμή ισχύει η λαϊκή παροιμία << το χωριό καιγόταν και η .....λουζόταν>>.Το συγκλονιστικό και συγχρόνως τραγελαφικό η δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ ,που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της κατάστασης για ολόκληρη την ΜΑ ,είμαστε με τους Γάλλους .Μάλλον είναι με το χαλιφάτο .Που ευρίσκουν τα χρήματα και κάνουν τον πόλεμο και αγοράζουν όπλα ? Ο πόλεμος δεν γίνεται με καλάσνικοφ και σφενδόνες .Ας ασχοληθεί επί τέλους ο ΟΗΕ με το θέμα της Συρίας και του χαλιφάτου γιατί θα θρηνήσουμε πολλά θύματα σ ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι μια ένωση ,ομοσπονδία κρατών με συμφέροντα και κυβερνούν η Γαλλία και Γερμανία που αυτή την στιγμή δεν τα βρίσκουν ούτε στα οικονομικά ούτε στο προσφυγικό ,όπότε οι αποφάσεις αναβάλλονται τα γεγονότα τρέχουν και όταν θα πάρουν την τελική απόφαση τα γεγονότα θα είναι στο ζενιθ και δεν θα αντιμετωπίζονται. Αυτή είναι η Ευρώπη σήμερα . Θρηνούμε 129 νεκρούς και 352 τραυματίες και όμως στην Ελλάδα αλωνίζουν οι τεχνοκράτες οικονομολόγοι που ζητούν αυτά που τους υπαγόρευσαν τα αφεντικά τους .Αφεντικά αν κάτι στραβώσετε στην Ελλάδα να ξέρετε ότι θα σας έλθουν εκατομμύρια πρόσφυγες και τότε ούτε τα αεροπλανοφόρα θα σας σώσουν ούτε οι αεροπορικές επιδρομές .Τότε θα έχετε το πρόβλημα και θα είστε υπο κατάρρευση ,χωρίς σύνορα και εναν πόλεμο που δεν γνωρίζετε να τον κάνετε .Σώστε την Ελλάδα για σώσετε τους λαούς σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]