Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο στρατός στους δρόμους των Βρυξελλών

Την αύξηση του συναγερμού για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στο ανώτατο όριο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέφερε ότι το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο οι βελγικές αρχές αύξησαν στο ανώτατο όριο το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή των Βρυξελλών, διότι εκτιμούν ότι υπάρχει «κίνδυνος επίθεσης με όπλα και εκρηκτικά».

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας ισχύουν από σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες. Οι σταθμοί του μέτρο είναι κλειστοί , ενώ εμφανής είναι πλέον η παρουσία του βελγικού στρατού στο κέντρο της πόλης.

Οι μεγάλες δημόσιες συναθροίσεις του Σαββατοκύριακου (ποδοσφαιρικοί αγώνες, συναυλίες κ.α.) έχουν σε μεγάλο βαθμό ακυρωθεί. Οι αρχές της περιφέρειας των Βρυξελλών κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κίνδυνο «άμεσης απειλής», σημειώνοντας, ωστόσο ,ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο».

Το επίπεδο συναγερμού είναι στο ανώτατο επίπεδο, όπως είχε συμβεί αμέσως μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο εβραϊκό μουσείο, στο κέντρο των Βρυξελλών.

Όλοι οι σταθμοί του μετρό των Βρυξελλών θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα, όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία μεταφορών της πρωτεύουσας του Βελγίου (Stib), αφού στην πόλη αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στο ανώτατο όριο εξαιτίας μιας «επικείμενης» απειλής.

«Έπειτα από τη σύσταση του κέντρου κρίσεων της Δημόσιας Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, όλοι οι σταθμοί του μετρό (...) θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα. Είναι ένα προληπτικό μέτρο», ανακοίνωσε η Stib σήμερα το πρωί στον ιστότοπό της.

«Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν, όμως κάποια τραμ επηρεάζονται από το μέτρο αυτό», εξηγεί η Stib, η οποία θα αποφασίζει «σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και την αστυνομία μέρα με την ημέρα αν θα ανοίξουν και πάλι οι σταθμοί».

Οι βελγικές αρχές αύξησαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στο ανώτατο όριο το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε το εθνικό κέντρο κρίσεων OCAM, κάνοντας λόγο για μια «επικείμενη» απειλή.

Το OCAM αύξησε στο 4 το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών, ενώ για την υπόλοιπη χώρα παραμένει στο 3.

Εκτός από τα μέτρα που αφορούν το μετρό, το κέντρο κρίσεων συνέστησε σήμερα «στις διοικητικές αρχές των 19 κοινοτήτων (της περιοχής των Βρυξελλών) να εξετάσουν το ενδεχόμενο ακύρωσης μεγάλων εκδηλώσεων» και «την αναστολή των αγώνων της Α’ και της Β’ κατηγορίας αυτό το Σαββατοκύριακο».

Παράλληλα πρότεινε να συσταθεί στους πολίτες «να αποφεύγουν τους χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι» και «να ενισχυθεί το δυναμικό της αστυνομίας και του στρατού».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]