Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα αφήσουμε να νικήσουν οι ισλαμοφασίστες;

Οι ισλαμοφασίστες πανηγύριζαν όλο το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το αίμα που έρεε στο Παρίσι. Σοκ και δέος σε όλη την Ευρώπη. Ο κόσμος μας από σήμερα δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που αφήσαμε χτες. Η Ευρώπη του διαφωτισμού θα δοκιμαστεί...

Το πολιτισμικό χάος που μας χωρίζει από τους πιστούς του Ισλαμικού Κράτους είναι χαοτική. Μέχρι χτες την αποδεχόμασταν στα πλαίσια μιας ανοχής για κάθε τι διαφορετικό. Η Ευρώπη είναι ο αγαπημένος προορισμός πολλών κατατρεγμένων σε όλο τον κόσμο επειδή ακριβώς επιδεικνύει αυτή την ανοχή. Θα την έχει και σήμερα; Πολύ φοβόμαστε πως όχι. Αν κάτι κατάφεραν οι τρομοκράτες ήταν ακριβώς αυτό, να κάνουν καθεστώς το μίσος σε μία Ήπειρο που πίστευε ότι όλα αυτά τα έχει αφήσει στο παρελθόν.

Η Γαλλία έκλεισε τα σύνορά της, κατέβασε στρατό στους δρόμους. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας. Όλα αυτά είναι λογικά. Ποιος μπορεί να αγνοήσει τους “τρελούς” που ζώνονται με εκρηκτικά και έπειτα αυτοκτονούν φωνάζοντας ότι “ο Θεός είναι μεγάλος”; Αυτόν τον Θεό που στο όνομά του κάποιοι σκορπούν τον θάνατο, δεν τον ανέχεται πλέον η Ευρώπη.

Το κακό είναι ότι η αντίδραση δεν θα αφορά μόνο τους ηλίθιους του Ισλαμικού Κράτους. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές οι κοινωνίες δεν κάνουν τόσο “λεπτές” διακρίσεις. Θα την “πληρώσουν” όλοι οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ευρώπη, όλοι οι μελαχρινοί, όλοι εκείνοι που δεν θα ταυτίζονται με το πρότυπο της Αρίας φυλής. Αρχικά κάποιοι θα το δικαιολογήσουν, στο όνομα του φόβου. Στην πραγματικότητα μιλάμε για την επιστροφή στην Ευρώπη του μεσαίωνα. Τότε που πέταγαν στην πυρά τους ανθρώπους που δεν καταλάβαιναν. Τότε νόμιζαν ότι πολεμούσαν τον διάβολο. Σήμερα θα πιστεύουν ακράδαντα ότι πολεμούν την τρομοκρατία. Το κακό είναι ότι ο διάβολος ήταν άφαντος, ενώ οι τρομοκράτες έχουν ταυτότητα, θρησκεία και χρώμα. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία επιστρέφουν στην Ευρώπη του ανθρωπισμού...

Η Ευρώπη θα έπρεπε αυτή την δύσκολη στιγμή να δείξει γενναιότητα. Να μην απαρνηθεί την ταυτότητά της. Διότι Ευρώπη δεν είναι ούτε το ευρώ ούτε οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Η Ευρώπη απέκτησε την υπόσταση που όλοι γνωρίζουμε επειδή πέρασε από τον μεσαίωνα στον διαφωτισμό. Αν τυχόν παρασυρθεί σε αυτή την φάση από την οργή και τον φόβο, θα γυρίσει την πλάτη της στο ίδιο της το μέλλον. Θα είναι η απόλυτη νίκη των Ισλαμοφασιστών, ακόμη κι αν το ¨κράτος” τους εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει το χέρι της στους πρόσφυγες. Στα θύματα αυτής της απίστευτης τραγωδίας που εξελίσσεται εδώ και χρόνια στην Μέση Ανατολή. Δεν επιτρέπεται να τους γυρίσουμε την πλάτη. Τότε θα τα έχουμε χάσει όλα εκείνα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι όταν λέμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε. Δεν χρειάζεται να μισούμε. Χρειάζεται να φωνάξουμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι! Αν χάσουμε την ταυτότητά μας θα έχουν νικήσει οι ισλαμοφασίστες.

Στην Ελλάδα κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται για το γεγονός ότι πριν από λίγους μήνες είχαν “απειλήσει” την Ευρώπη να τους στείλουν τους ισλαμιστές. Το μέγεθος της βλακείας τους είναι ανυπολόγιστο. Και συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό, έχοντας τρικυμία στο μυαλό τους. Οι ισλαμοφασίστες δεν έχουν σχέση με κάποιο λαϊκό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. Οι τρομοκράτες δεν είναι επαναστάτες και ένα κανονικό δυτικό κράτος πολεμάει την τρομοκρατία.



Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Θα την “πληρώσουν” όλοι οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ευρώπη, όλοι οι μελαχρινοί, όλοι εκείνοι που δεν θα ταυτίζονται με το πρότυπο της Αρίας φυλής. Eνώ οι τρομοκράτες έχουν ταυτότητα, θρησκεία και χρώμα.
    Κλασικη αναλυση Δουρειου Ιππου. Πεταμε αμεσως τα περι ρατσισμου μη τυχον και μας αρπαξει κανα ψηφο τιποτα κομματα σαν την Χρυση Αυγη.

    Τελικα η βλακεια ειναι απυθμενα αθεραπευτη και η προδοτικη συμβολη αναλυτων ψευτοδημοσιογραφων μεγιστη και αποκλειστικη για την σημερινη καταντια της Ελλαδος.

    Δηλαδη τι πρεπει να κανουμε. Και ας βγαλουμε στην ακρη το χρωμα γιατι και οι Ινδοι και οι Αιθιοπες ειναι μελαχρινοι για παραδειγμα αλλα δεν σφαζουν Παρισι-σταιλ η Συρια-σταιλ.
    Επομενως ερχομαστε στα αλλα δυο οτι δηλαδη οι τρομοκράτες έχουν ταυτότητα, θρησκεία.
    Ταυτοτητα Μουσουλμανικη (δεν λεω αραβικη γιατι υπαρχουν αραβες και με αλλες θρησκειες) και θρησκεια ισλαμικη.

    Σαν κρατος ομως οικονομικα διαλυμενο, με προοπτικες αναπτυξης ανυπαρκτες, με υποδομες ανυπαρκτες, με υπηρεσιες στον πολιτη ανυπαρκτες, με προστασια για τον πολιτη ανυπαρκτη δεν θελω να εχω και τον φοβο εκατομυριων λαθραιων. Να τους προσφερω τι και απο που και θα μου πουν ευχαριστω ποιοι αυτοι που μεγαλωνουν με την ιδεολογια του Ισλαμ, του βιαιου προσηλιτισμου, που μαθαινουν να κοβουν λαιμους απο μικρα παιδια σφαζοντας κουκλες για εξασκηση.

    Τι να κανουμε δηλαδη πολεμοι γινονταν γινονται και θα γινονται αλλα δεν μπορει να χωρεσει ο πλανητης ολος σε μια χωρα 132 χιλιαδων τετραγωνικων χιλιομετρων. Κλεισιμο τα συνορα και απελαση σε καθε παρανομα εισερχοντα μηπως και καταφερει αυτος ο τοπος να επιβιωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ.Μαυριδη,

    εξηγηστε μας σε μια χωρα πτωχευμενη ,οπως η Ελλαδα , οπου οι πολιτικαντηδες

    - δεν ειναι σε θεση να προσφερουν ουτε ενα αξιοπρεπες συστημα υγειας στον γηγενη πληθυσμο,

    - που κλεβουν την ιδιοκτησια των Ελληνων,

    -που αναγκαζουν Συνελληνες μας να αυτοκτονουν ή να ζητιανευουν

    -που δημιουργουν εφιαλτικα ποσοστα ανεργιας,

    -που εχουν φαληρισει ολα τα δημοσια ταμεια,

    -που ταζουν συνταξεις βαλκανικου επιπεδου


    γιατι κοπτεστε τοσο πολυ για τους "προσφυγες" που δημιουργει η ιδια η Ευρωπη με την ανοχη της

    στην Τουρκια που υποστηριζει τον ISIS και νομιμοποιει το δουλεμποριο ;

    Και εξηγηστε μας σε μια πτωχευμενη χωρα οπως κατηντησε η Ελλαδα ,τι αναγκες εχουμε και

    ποσους ακριβως "μεταναστες" χρειαζομαστε για να "ορθοποδησουμε";

    Ακομα και στη θολοκουλτουρα πρεπει να υπαρχουν ορια, διαφορετικα εξευτελιζεστε κ.Μαυριδη.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]