Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάθε φορά που ο Τσίπρας πηγαίνει για διαπραγμάτευση μετράμε ζημιές…

Μετά την οικονομία και στο προσφυγικό ο πρωθυπουργός υπέγραψε μία συμφωνία χωρίς να έχει προετοιμαστεί για το περιεχόμενό της

Γράφει ο Πάνος Αμυράς

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ λαϊκισμού με αιχμή την οικονομία και το προσφυγικό. Το πρόβλημα πηγάζει από την κορυφή. Ο κ. Τσίπρας απέτυχε ως διαπραγματευτής και στα δύο μεγάλα ζητήματα και αυτό πρέπει να καλυφθεί επικοινωνιακά με λαϊκίστικα τερτίπια.

ΠΑΡΕΔΩΣΕ το τιμόνι της οικονομίας στα χέρια του Βαρουφάκη, ο οποίος σήμερα θησαυρίζει εκφωνώντας ομιλίες για το πώς απέτυχε το «project Ελλάς», και φόρτωσε τη χώρα μας με ένα Μνημόνιο γεμάτο από επώδυνα μέτρα και νέα δάνεια, την ώρα ακριβώς που βλέπαμε φως στο τούνελ και η οικονομία αναπτυσσόταν. Δεν διαπραγματεύθηκε επί της ουσίας των μέτρων, αλλά μέσα σε 48 ώρες υπέγραψε τη συμφωνία που του έφεραν οι δανειστές και οι τροϊκανοί στο ξενοδοχείο «Χίλτον» και η οποία νομοτελειακά οδηγεί τη χώρα στην ύφεση και την αύξηση της ανεργίας.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ απίστευτη διαπραγματευτική ανικανότητα επέδειξε ο πρωθυπουργός στο ζήτημα του προσφυγικού. Δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του τις κινήσεις της Μέρκελ, η οποία πριν από 10 ημέρες επισκέφθηκε την Τουρκία και συμφώνησε με τον Ερντογάν να απαλλάξει τους γείτονες από την ευθύνη καταγραφής και μετακίνησης των προσφύγων προς τη Δύση.

ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΣ και αιφνιδιασμένος, ο κ. Τσίπρας, την περασμένη Κυριακή, μετέβη στις Βρυξέλλες και συμφώνησε στη Σύνοδο στην οποία δεν είχε κληθεί η Τουρκία, να αναλάβει η Ελλάδα το βάρος για τη στέγαση 50.000 προσφύγων, απαλλάσσοντας τους γείτονες από την τεράστια ευθύνη που έχουν για τη δράση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων. Χωρίς να λάβει κανένα σοβαρό αντάλλαγμα, με κυριότερα την ευρωπαϊκή υποστήριξη στη φύλαξη των συνόρων μας και τη χρηματοδότηση των αναγκών που δημιουργούνται από τη διαβίωση χιλιάδων μεταναστών, ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά συμφώνησε να υποδεχθεί το κύμα προσφύγων από τα «ανοικτά» σύνορα της Τουρκίας και ταυτόχρονα να κλείσει την πύλη μετακίνησής τους προς τη Δύση αυστηροποιώντας τους ελέγχους στη μεθοριακή γραμμή του Βορρά.

Η ΕΛΛΑΔΑ κινδυνεύει να γίνει το κέντρο διαμονής εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, την ώρα που η Τουρκία σφυρίζει αδιάφορα και κλείνει το μάτι στη βιομηχανία των δουλεμπόρων και οι χώρες της Δύσης κλείνουν τα σύνορά τους.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κατάλαβε αργά το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπέγραψε. Για αυτό το λόγο δεν έχουν πια σημασία οι κραυγές του κατά της Ευρώπης από το βήμα της Βουλής. Τις φωνές έπρεπε να τις είχε βάλει στη Σύνοδο των Βρυξελλών και όχι στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Τώρα είναι αργά. Οπως αργά θα είναι και στο μέτωπο της οικονομίας εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην πολιτική της υπερφορολόγησης. Οι Ελληνες δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν τους φόρους τους. Μόνο τον Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφτασαν στο ποσό-ρεκόρ των 2 δισ., πριν καν έρθουν τα μπιλιέτα του ΕΝΦΙΑ της προηγούμενης εβδομάδας.

ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ και ξανά φόροι για να συντηρηθεί το κομματικό κράτος που έχει προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ. Καμία μεταρρύθμιση, καμία αποκρατικοποίηση, καμία επένδυση μικρής ή μεσαίας κλίμακας που θα μπορούσε να στείλει ένα θετικό μήνυμα για να τονωθεί το επενδυτικό κλίμα.

Η ΕΛΛΑΔΑ μοιάζει παγιδευμένη στις ιδεοληψίες μιας ομάδας (πρώην πλέον) αριστερών που δεν ξέρουν πώς να διαχειρισθούν το Μνημόνιο που υπέγραψαν και για το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι να ελέγξουν τους μηχανισμούς του κράτους εξαντλώντας φορολογικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Πηγή e-typos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]