Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικές συστάσεις προς την Ελλάδα για την... λαθρομετανάστευση!

Το θράσος των Τούρκων δεν έχει όρια!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα ως κράτος - τραμπούκος, μέσα σε όλους τους άλλους χαρακτηρισμούς που υπάρχουν για την Τουρκία. Τραμπουκισμός, όμως, σημαίνει και θράσος, το οποίο η γείτονα χώρα ιστορικά επιδεικνύει μόνο όταν έχει εξασφαλισμένες συμμαχίες.
Έτσι, μετά και από την τελευταία αυτή θρασύτατη προκλητική τουρκική κίνηση προς την Ελλάδα, θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε με ποιούς και πως τα βρήκε η Τουρκία, ώστε να τολμά να κάνει και αυστηρές συστάσεις προς την Αθήνα, ως προς το λαθρομεταναστευτικό, του οποίου την ροή ρυθμίζει η Άγκυρα και το τουρκικό παρακράτος.

Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας αναφέρουν πως η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζεται να μας τραβήξει τα... αυτιά για την απροθυμία μας να συνεργαστούμε στο θέμα των προσφύγων! Σε δημοσίευμα της SABAH εκφράζονται αιχμές για τη στάση του Λιμενικού πάνω στο κρίσιμο ζήτημα διάσωσης των μεταναστών. Η εφημερίδα γράφει:
“Ενώ συνεχίζονται οι πνιγμοί στο Αιγαίο, των προσφύγων που επιθυμούν να περάσουν στην Ευρώπη, η Άγκυρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Τσίπρα, η Άγκυρα θα θέσει στην ατζέντα τους ισχυρισμούς περί της «απροθυμίας» των Ελλήνων αξιωματούχων στη διάσωση των προσφύγων καθώς και τους ισχυρισμούς σχετικά με το ότι ομάδες του ελληνικού Λιμενικού βυθίζουν τα πλεούμενα των προσφύγων.
Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί 2 εκατ Σύρους πρόσφυγες, διέσωσε από βέβαιο θάνατο χιλιάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με προσοχή την ευαισθησία που δείχνει στο θέμα των προσφύγων η τουρκική Ακτοφυλακή, αλλά το ελληνικό Λιμενικό δεν έχει κρατήσει ιδιαίτερα εγκάρδια στάση. Η διοίκηση της τουρκικής Ακτοφυλακής, ακόμα και την περίοδο των γιορτών-αργιών εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις. Όμως από στελέχη της Τουρκικής Ακτοφυλακής εκφράζονται ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι από ελληνικής πλευράς βυθίζονται πλεούμενα προσφύγων. Οι Έλληνες λιμενικοί, όταν εντοπίζουν σκάφος με πρόσφυγες στο Αιγαίο, αντί να σώσουν τους πρόσφυγες, ενίοτε εμφανίζονται απρόθυμοι ακόμα και να ενημερώσουν την τουρκική ακτοφυλακή. Επίσης, αντί να πάρουν στη χώρα τους πρόσφυγες που διασώθηκαν, τους στέλνουν πίσω στην Τουρκία”.
Κι επειδή ο ρόλος της SABAH είναι γνωστός, όπως και οι άμεσες διασυνδέσεις της με την τουρκική κυβέρνηση, το μήνυμα που στέλνεται (προ της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία) καθίσταται απολύτως σαφές. Οι μόνοι που δεν το έχουν "παραλάβει" φαίνεται πως είναι όλοι εκείνοι που μπαινοβγαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όσο για τον "πολλά βαρύ" πατριώτη υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αυτός φαίνεται πως προτιμά αυτό το διάστημα να είναι... "αόρατος", αφού έχει ήδη κατανοήσει πως βρίσκεται σε πορεία ολικής πολιτικής καταστροφής και το πολιτικό του τέλος θα είναι οικτρό εκτός εάν υπάρξουν εξελίξεις τέτοιες που θα έχουν την δυναμική να "διαγράψουν" την συμβολή του στην κατοχή της χώρας μέσω και του τρίτου μνημονίου...




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]