Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν καλεί σε μουσουλμανικό κοινό μέτωπο κατά του ΙΚ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα όλες τις μουσουλμανικές χώρες να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, διαφορετικά, οι τζιχαντιστές θα συνεχίσουν τις επιθέσεις όπως εκείνες του Παρισιού και της Άγκυρας.

«Καταδικάζω ανεπιφύλακτα τους τρομοκράτες που ασπάζονται την ίδια θρησκεία με μένα και καλώ όλους τους ηγέτες των μουσουλμανικών χωρών να συγκροτήσουν ένα ενωμένο μέτωπο. Εάν δεν το κάνουμε, εκείνοι που χτύπησαν την Άγκυρα θα χτυπήσουν αλλού, όπως έκαναν στο Παρίσι», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των εργασιών ενεργειακού φόρουμ.

«Θα χτυπήσουν και άλλες πόρτες, άρα ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να συνεργαστεί για να υιοθετήσει μία στάση που θα εμποδίσει να επαναληφθεί αυτό», είπε ο Ερντογάν προειδοποιώντας ότι "εάν δεν σταματήσει η άνοδος του φανατισμού στην Ευρώπη, θα έρθουν και άλλες συμφορές".

Η Τουρκία έχει κατ΄επανάληψιν κατηγορηθεί για ανεκτική στάση ή και παροχή βοήθειας στο Ισλαμικό Κράτος και άλλες οργανώσεις που πολεμούν το καθεστώς της Δαμασκού.

Υπό την πίεση των συμμάχων της και έπειτα από σειρά επιθέσεων στο έδαφός της, η τουρκική κυβέρνηση άρχισε από το καλοκαίρι μία στροφή, εντασσόμενη στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ τελευταία, και μετά την πολυαίμακτη επίθεση στην Άγκυρα, έχει πληθύνει τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών στην τουρκική επικράτεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου ανακοίνωσε επίσης χθες την ενίσχυση των επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων των τζιχαντιστών στη ζώνη της βόρειας Συρίας που συνορεύει με την Τουρκία, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Οι τουρκικές αρχές απέλασαν ορισμένα άτομα από ομάδα 8 Μαροκινών που συνελήφθησαν την Τρίτη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και πιστεύεται ότι είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δήλωσε σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι αυτοί ήθελαν να περάσουν παράνομα στη Γερμανία.

«Τα άτομα αυτά τέθηκαν υπό κράτηση έπειτα από μια αξιολόγηση του προφίλ τους» από τους ειδικούς, «οι οποίοι θεώρησαν ότι οι Μαροκινοί αυτοί πολίτες είναι ύποπτοι για τρομοκρατία», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η κυβερνητική αυτή πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ίδια πηγή δεν διευκρίνισε τον αριθμό των υπόπτων που απελάθηκαν, αλλά σημείωσε ότι ορισμένοι από αυτούς εξακολουθούν να κρατούνται.

Οι Μαροκινοί που απελάθηκαν συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κατά την άφιξή τους το βράδυ της Τρίτης από την Καζαμπλάνκα. Αυτοί δήλωσαν ότι είναι τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι οι Μαροκινοί αυτοί ήθελαν να περάσουν στην Ευρώπη προσποιούμενοι τους πρόσφυγες, καθώς ένα χειρόγραφο που βρέθηκε πάνω σε έναν από αυτούς ανέφερε λεπτομερώς τα στάδια ενός ταξιδιού ως τη Γερμανία με το πλοίο, το τρένο και το λεωφορείο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τουρκικές αρχές δεν μπορούν προς το παρόν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες αυτές.

Από την αρχή του έτους, περισσότεροι από 650.000 μετανάστες, κυρίως Σύροι, έφυγαν από την Τουρκία για τα ελληνικά νησιά στο ταξίδι τους για την ΕΕ.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι έχει ήδη απελάσει περισσότερους από 2.300 ύποπτους τζιχαντιστές από το έδαφός της και έχει απαγορεύσει την είσοδο σε περισσότερους από 1.300.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]