Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύλληψη στη Σερβία για διαβατήριο με ίδιο όνομα με αυτό του βομβιστή στο Παρίσι

Η σερβική αστυνομία συνέλαβε έναν μετανάστη που είχε στην κατοχή του συριακό διαβατήριο με το ίδιο όνομα με αυτό που ανακαλύφθηκε στο Παρίσι σε ένα από τα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις, αναφέρει η εφημερίδα Blic.

«Το έγγραφο, το οποίο περιείχε το ίδιο όνομα και τα ίδια δεδομένα, αλλά διαφορετική φωτογραφία, ανακαλύφθηκε το Σάββατο στο κέντρο υποδοχής στο Πρέσεβο και το πρόσωπο που το είχε στην κατοχή του κρατείται για να ανακριθεί», αναφέρει η εφημερίδα, η οποία δεν επικαλείται πηγή.

Το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών δεν θέλει προς το παρόν να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Ένα συριακό διαβατήριο, στο όνομα του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ (Abdelhamid Abaaoud), 25 ετών, βρέθηκε στο Stade de France.

Ένας μετανάστης, που είχε στην κατοχή του αυτό το ταξιδιωτικό έγγραφο, είχε καταγραφεί στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο.

Κατέθεσε αίτημα ασύλου στη Σερβία, στο κέντρο υποδοχής του Πρέσεβο (νότια Σερβία), και τα ίχνη του χάθηκαν στην Κροατία.

Το όνομά του είναι άγνωστο στις γαλλικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες. Οι ερευνητές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τα συμπεράσματα που μπορεί να εξαχθούν από αυτή την ανακάλυψη: το διαβατήριο είναι άραγε γνήσιο; Μπορεί άραγε να είχε κλαπεί ή πωληθεί;

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του βομβιστή αυτοκτονίας, κοντά στον οποίο βρέθηκε το συριακό διαβατήριο με το όνομα Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ (Abdelhamid Abaaoud), αντιστοιχούν σε αυτά ενός άνδρα που ελέγχθηκε τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Blic, «είναι πολύ πιθανό οι δύο άνδρες να αγόρασαν χωριστά πλαστά συριακά διαβατήρια από τον ίδιο πλαστογράφο στην Τουρκία».

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]