Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεύτερη επίθεση της Τουρκίας κατά των Κούρδων της Συρίας

Ο τουρκικός στρατός παίζει με τη φωτιά προκαλώντας συνεχώς τους Κούρδους της Συρίας, συμμάχους του Λευκού Οίκου, να εμπλακούν σε μάχη μαζί του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κουρδικού σοσιαλιστικού στρατού YPG της Συρίας, οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού ενάντια σε θέσεις Κούρδων της Συρίας κοντά στην Κομπάνι, που ξεκίνησαν στις 24 Οκτωβρίου, συνεχίζονται.

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, στη 01.00 τα ξημερώματα, Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ με οπλοπολυβόλα, ρίχνοντας «τυφλά» πυρά προς τις θέσεις των Κούρδων, στα δυτικά της πόλης Τελ Αμπιάντ.
Η πόλη Τελ Αμπιάντ βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας. Στην πραγματικότητα είναι μια πόλη χωρισμένη στη μέση.
Η πόλη από την πλευρά της Συρίας λέγεται Τελ Αμπιάντ και από την πλευρά της Τουρκίας ονομάζεται Ακτσάκαλε. Το κουρδικό όνομα της πόλης είναι Τζίρε Σίπι.

Στις 21 Οκτωβρίου οι κάτοικοι της Τελ Αμπιάντ, η οποία απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στα μέσα Ιουνίου του 2015, ψήφισαν να προσχωρήσει η πόλη τους στην κουρδική αυτοδιοίκηση της Ροζάβα (Ροζάβα αποκαλούν οι Κούρδοι τη βόρεια Συρία, ή αλλιώς το δυτικό Κουρδιστάν).

Η Τουρκία που δεν θέλει με τίποτα η Τελ Αμπιάντ να περιέλθει και τυπικά υπό κουρδική διοίκηση, επιτέθηκε στις 24 Οκτωβρίου για πρώτη φορά ενάντια στις θέσεις των Κούρδων μαχητών της Συρίας, οι οποίοι είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, εξοπλίζονται με αμερικανικά όπλα με προσωπική εντολή Ομπάμα, και το κόμμα τους μετέχει στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Η Τουρκία τους κατηγορεί ότι είναι τρομοκράτες και ότι στην πραγματικότητα αποτελούν παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν PKK.

Την 1η Νοεμβρίου, στις 06.30 το απόγευμα, οι Τούρκοι άνοιξαν ξανά πυρ με οπλοπολυβόλα στη θέση Ζεϊτούνα δυτικά της Τελ Αμπιάντ.
Μέχρι τις 11.00 το βράδυ οι Τούρκοι συνέχισαν να παρενοχλούν με πυρά τις κουρδικές θέσεις στη Συρία.
Μάλιστα οι τελευταίες βολές που έριξαν ήταν στις 02.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θέλει με τίποτα οι Κούρδοι της Συρίας να δημιουργήσουν ένα δεύτερο κουρδικό κράτος στη βόρεια Συρία.
Ο «σουλτάνος» θεωρεί ότι μετά την ίδρυση κουρδικού κράτους στη Συρία, μοιραία θα ακολουθήσει η απαίτηση και των Κούρδων της Τουρκίας να ενωθούν με το ιρακινό Κουρδιστάν και τη Ροζάβα σε ένα μεγάλο ενιαίο κουρδικό κράτος, πράγμα που θα σημάνει τη διχοτόμηση της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε «σχεδιάσει» το καλοκαίρι του 2014 την εξολόθρευση των Κούρδων της Συρίας και την «αποστολή» ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Το σχέδιο πήγαινε ρολόι, δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι άμαχοι εγκατέλειπαν τις εστίες τους καταφεύγοντας πρόσφυγες, και η εκκαθάριση θα είχε ολοκληρωθεί εάν δεν αντιστεκόταν ηρωικά η Κομπάνι.

Στους 6 μήνες πολιορκίας της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος (Σεπ. 2014 – Ιαν. 2015), οι Κούρδοι απέδειξαν τη μαχητική τους αξία και κατάφεραν να θεωρηθούν σύμμαχοι των ΗΠΑ, με την αεροπορική βοήθεια των οποίων κατάφεραν τελικά να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές.

Από εκείνη τη στιγμή τα σχέδια του «σουλτάνου» ανατράπηκαν. Ειδικά μετά τη συνειδητοποίηση από την πλευρά των Αμερικανών ότι οι «μετριοπαθείς» αντάρτες που εκπαιδεύονταν στην Τουρκία ήταν στην πραγματικότητα τζιχαντιστές, ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να υποστηρίξει με όπλα, εκπαίδευση και χρήματα τους Κούρδους της Συρίας, τους μόνους αποδεδειγμένα δημοκρατικούς και κοσμικούς μαχητές στη χώρα.

Στο πλευρό των Κούρδων μάχονται επίσης οι Ασσύριοι χριστιανοί και Άραβες δημοκρατικοί που τα «έσπασαν» με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) επειδή συμμάχησε με την Αλ Κάιντα.

Ο νέος στρατός Κούρδων, Ασσύριων και Αράβων που συγκροτήθηκε ονομάζεται Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), έχει δύναμη 30.000 άνδρες και γυναίκες, και εξοπλίζεται επίσημα από τις ΗΠΑ με εντολή Ομπάμα.

Ο Ερντογάν που έχει πάθει υστερία με τη συμμαχία Ομπάμα – Κούρδων, όπως και με την υποστήριξη και προστασία που τους παρέχει ο Αμερικανός Πρόεδρος, προσπαθεί πάση θυσία να δημιουργήσει πολεμικό γεγονός εις βάρος των αφοσιωμένων συμμάχων του Λευκού Οίκου. Να δούμε, βεβαίως, εάν ο τουρκικός στρατός θα συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες και στις επόμενες ημέρες, όπου αναμένονται 50 Αμερικανοί κομάντος -σε ρόλο στρατιωτικών συμβούλων- να συμπολεμήσουν με τους Κούρδους της Συρίας.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]