Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεκίνησε την τοποθέτηση φράχτη στα σύνορά της η Σλοβενία

Μέλη της σλοβενικής αστυνομίας και του στρατού άρχισαν πρωί να τοποθετούν συρματόπλεγμα για να σφραγίσουν τα σύνορα με την Κροατία στην περιοχή κατά μήκος του ποταμού Σούτλα, σημείο εισόδου προσφύγων.

Η περιοχή όπου τοποθετείται ο φράχτης, έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ο σλοβενικός στρατός δεν δίνει πληροφορίες για την επιχείρηση και η προσέγγιση των δημοσιογράφων δεν επιτρέπεται. Αλλά από την κροατική πλευρά, εθεάθησαν Σλοβένοι στρατιώτες να ξεφορτώνουν και να ξετυλίγουν το συρματοπλέγματα για την κατασκευή του φράχτη.

Οι κάτοικοι αποδέχθηκαν την κατασκευή του φράχτη με κατανόηση, καθώς πιστεύουν ότι θα διευκολύνει τον έλεγχο της ροής των προσφύγων. Σύμφωνα με ορισμένα σλοβενικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση της Σλοβενίας σχεδιάζει την κατασκευή φράχτη και στην περιοχή Ζαβρτς και στον κοντινή λοφώδη περιοχή Χάλοζε, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κινητικότητα σε αυτό το τμήμα των συνόρων.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρο Τσέραρ χθες, σε συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι στη χώρα σήμερα ή αύριο μπορεί να εισρεύσει κύμα 30.000 προσφύγων που κινούνται από την Ελλάδα. “Γι αυτό η τοποθέτηση φυσικών εμποδίων στα σύνορα με την Κροατία είναι αναγκαία τόσο για την ασφάλεια των Σλοβένων πολιτών, αλλά και για την αποτροπή ενδεχόμενης “ανθρωπιστικής καταστροφής, αν αυτό το κύμα προσφύγων διασκορπιστεί στη Σλοβενία και στην Ευρώπη σε χειμερινές συνθήκες” υπογράμμισε ο κ. Τσέραρ.

Η εφημερίδα “Ντέλο” της Λιουμπλιάνας σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι η τοποθέτηση φράχτη στα σύνορα Σένγκεν της Σλοβενίας είναι μήνυμα του Τσέραρ στην Ευρώπη και “ύστατη έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη” ώστε να βοηθηθεί η Σλοβενία για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.

Η τοποθέτηση φραχτών στα σύνορα με την Κροατία, τα οποία τις τελευταίες 25 μέρες πέρασαν 180.000 πρόσφυγες και μετανάστες πιθανώς είναι ένδειξη ότι “με συγχρονισμένο τρόπο τερματίζεται η ευρωπαϊκή προθυμία για πλήρως ανοιχτά σύνορα” για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, επειδή είναι “δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι η Σλοβενία προχωρά μόνη της στην ανέγερση φράχτη στα σύνορα χωρίς τη συγκατάθεση της Γερμανίας και της Αυστρίας” αναφέρεται σε σχόλιο της εφημερίδας.

Τα μάτια τώρα είναι στραμμένα στη Γερμανία η οποία εξάντλησε την “εσωτερική ανοχή” μπροστά στην τεράστια προσφυγική ροή τους τελευταίους μήνες, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

STA, Hina, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λιουμπλιάνα, Σλοβενία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]