Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας ετοιμάζει τον εποικισμό των νησιών του Αιγαίου

Συνάντηση Τσίπρα με περιφερειάρχες
και μητροπολίτες πέντε νησιών 
Συζήτηση των προβλημάτων - Θα αναζητηθούν αντισταθμιστικές δράσεις

Με τους περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, καθώς τους δημάρχους και τους μητροπολίτες πέντε νησιών του Αιγαίου (Λέσβου, Λέρου, Χίου, Κω, Σάμου) συναντιέται σήμερα Παρασκευή στο Μ. Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνάντηση αυτή συμμετέχει μία πολύ δυναμική ομάδα, η οποία θα ασκήσει πιέσεις πολιτικές και θρησκευτικές πιέσεις προς τους φορείς και τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου. Αυτή η ομάδα δράσης (task force) αποτελείται από τους: αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναμένενται να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά και να αναζητηθούν αντισταθμιστικές δράσεις, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τα 500 εκατ. ευρώ των κοινοτικών ταμείων. Φυσικά, δεν πρόκειται να συζητηθούν παλαιότερα προβλήματα των ελληνικών νησιών, αλλά τα νέα που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα και που αφορούν την υποδοχή και διαμονή των λαθρομεταναστών - προσφύγων.

Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να συμπήξει ένα κοινωνικό μέτωπο με τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή στα ακριτικά νησιά, τα οποία δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση των μεταναστευτικών ροών. Δηλαδή, με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας ευελπιστεί η ηγετική του ομάδα (συμπεριλαμβάνεται και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος) θα κατορθώσει να δημιουργήσει ένα σύνθετο μέτωπο άσκησης πίεσης και διαστρέβλωσης της σκληρής πραγματικότητας, προκειμένου να μην υπάρξουν συντονισμένες αντιδράσεις των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου. Προπαγάνδα και πιέσεις είναι τα "όπλα" του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να επιβάλλει την αλλοίωση της ό,ποιας αναμενόμενης αντίδρασης

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο αναγνωρίζουν ότι η έλλειψη δομών είναι τεράστιο πρόβλημα το οποίο πρέπει να διορθωθεί ταχύτατα ή όσο άμεσα επιτρέπει η ελληνική γραφειοκρατία. Πιστεύουν όμως ότι αν λειτουργήσουν σωστά τα hotspots και οι διαδικασίες ταυτοποίησης και μετεγκατάστασης των προσφύγων θα αναβαθμιστεί συνολικά η θέση της χώρας. Δηλαδή, αν εποικισθούν τα νησιά (ή άλλα μέρη της Ελλάδας), η κυβέρνηση θέλει να πιστεύει (παρά τις μέχρι στιγμής αντίθετες ευρωπαϊκές διαβεβαιώσεις) ότι θα υπάρξει κάποια "αναβάθμιση" της χώρας, η οποία θα έχει στην πραγματικότητα υποβαθμιστεί από την αθρόα προσέλευση, υποδοχή και διαμονή ενός αγνώστου αριθμού λαθρομεταναστών - προσφύγων...!

Ευτυχώς που ζούμε σε δημοκρατία και, ευτυχώς που η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για το καλό της χώρας και των ελλήνων πολιτών...!
Μετά από όλα αυτά, ένα μόνο ερώτημα έχουμε προς τον κύριο Τσίπρα και το "παρεάκι" της Αίγινας: Ελπίζετε ότι θα διαφύγετε των ευθυνών σας;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]