Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άσαντ σε Κίνα: "Δεν πρόκειται για εμφύλιο, αλλά για εισβολή"

«Πρόσφατα και μετά τη συμμετοχή της ρωσικής αεροπορίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας η κατάσταση βελτιώθηκε και ο συριακός στρατός προελαύνει σε πολυάριθμες ζώνες στο συριακό έδαφος στο μέτωπο .Αν και δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε κάτι ως συγκεκριμένο μέτωπο θα ήταν προτιμότερο να μιλήσουμε για κατευθύνσεις και διάφορες περιοχές στο συριακό έδαφος», διαβεβαίωσε ο σύριος πρόεδρος al-Assad σε συνέντευξή του στην κινέζικη τηλεόραση TV Phœnix.

Ο πρόεδρος al-Assad πρόσθεσε ότι μετά τον πρώτο μήνα της ρωσικής συμμετοχής οι τρομοκρατικές οργανώσεις μειώθηκαν και κατά χιλιάδες τα μέλη τους τράπηκαν σε φυγή προς την Τουρκία και προς άλλες χώρες.

«Η αντιτομοκρατική μάχη δεν μπορεί να διεξαχθεί μόνο από αεροπορικές επιδρομές αλλά πρέπει να έχεουμε στρατιώτες στο έδαφος που να επιχειρούν», τόνισε ο al-Assad που διευκρίνισε ότι αυτός ο συντονισμός επιτεύχθηκε με το συνδυασμό του συριακού στρατού που επεμβαίνεις τα πεδία των μαχών και της ρωσικής αεροπορίας που βάλει από αέρος.

Ο σύριος πρόεδρος αρνήθηκε ότι υπάρχει κάποιος συντονισμός ή επαφή μεταξύ των αμερικανών δυνάμεων και της συριακής κυβέρνησης. Ήδη εδώ κι 1 χρόνο αυτό που αποκαλείται αμερικανική συμμαχία ξεκίνησε μια εκστρατεία εναντίον των τρομοκρατών αλλά το αποτέλεσμα ήταν οι τρομοκράτες να κερδίσουν και περισσότερο έδαφος και να στρατολογήσουν περισσότερους απ΄ όλον τον κόσμο.Κτά τη διάρκεια του 1ου μήνα της ρωσικής συμμετοχής οι τρομοκρατικές ομάδες κάποιοι στην Ευρώπη κάποιοι στην Υεμένηκαι καποιοι αλλού.Κι ένα άλλο θέμα που είναι μύθος.Δεν μπορείς να χτυπήσεις την τρομοκρατία μόνο από αέρος.

Η βασική διαφορά είναι ότι οι αμερικανοί δεν συνεργάζονται με καμιά δύναμη στο έδαφος ενώ οι ρώσοι το κάνουν.Για τους τελευταίους από κοινού στρατιωτικούς χειρισμούς μεταξύ αμερικανικών μαχητικών και ρωσικών ο πρόεδρος al-Assad ανέφερε ότι αυτοί αποσκοπούσαν ν΄αποφευχθεί κάθε εμπλοκή ανάμεσά τους γιατί επειχειρούσαν μερικές φορές στις ίδιες περιοχές..

Ο πρόεδρος al-Assad σημείωσε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν απτές οργανώσεις τςη συριακής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι μια αντιπολίτευση είναι πολιτικός όρος και δεν σημαίνει ούτε μπορεί να σημαίνει μια ομάδα ή ργάνωση μαχητών με αυτόματα όπλα ή κάθε τύπο άλλου όπλου ανά χείρας.«Αν μιλάμε για μέρη που σχετίζονται με εξτρεμιστές η πλειοψηφία αυτών των οργανώσεων έχουν διασυνδέσεις με την al-Qaïda, είτε μέσω Daech είτε μέσω Nosra, αλλά αν μιλάμε για πολιτική αντιπολίτευση κάποια μέρη αυτής της αντιπολίτευσης είναι στο εσωτερικό Συρίας και άλλες εκτός Συρίας.Ένα μέρος της διοχετεύει πολιτική υποστήριξη στους τρομοκράτες και ένα άλλο μέρος δεν κάνει κάτι τέτοιο αλλά αντιτίθεται στους τρομοκράτες και υποστηρίζει την κυβέρνηση παρ΄ότι είναι αντιπολίτευση », δήλωσε ο σύριος πρόεδρος al-Assad.

Δεν μπορείς να κάνεις κανένα πολιτικό βήμα πριν νικήσεις την τρομοκρατία γιατί αυτή είναι το εμπόδιο και αυτή αποτελεί την πρώτη προετεραιότητα για κάθε σύριο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ

Μπορείς να πεις ότι είναι εμφύλιος όταν έχεις να κάνεις με μια συγκεκριμένη γραμμή που διαχωρίζει διαφορετικές συνιστώσες μιας συγκεκριμένης κοινωνίας ασχέτως αν είναι σεκταριστική, κοινωνική, η πολιτική. Αυτό δεν υπάρχει στη Συρία. Ο εμφύλιος πόλεμος καθορίζεται από εσωτερικούς παράγοντες και μοχλούς όχι από κράτη που υποστηρίζουν τρομοκράτες που έρχονται στη Συρία και τα οποία κράτη αναγγέλουν δημόσια ότι ο σκοπός τους είναι να αλλάξουν αυτό το κράτος ή όπως οι ίδιοι το λένε να αλλάξουν το καθεστώς αυτό δεν είναι ένας εμφύλιος πόλεμος αυτό είναι πόλεμος.

Και το Ισλαμικό Κράτος και η αλα Νούσρα είναι γεννήματα της αλ Κάιντα του Αφγανιστάν και όπως είπε και η Κλίντον είχαν εκπαιδευθεί για να πολεμήσουν τους σοβιετικούς με τα χρήματα των σαουδαράβων και υπό αμερικανική επίεβλεψη και καθοδήγηση.Είναι σαφές ρεαλιστικό κι όλοι το γνωρίζουν.Στην ιδεολογία τους είναι ουαχαμπίτικη σαουδαραβική.Τους υποστήριξαν η βασιλική οικογένεια Σ Αραβίας που υποστήριξε τους ουαχαμπίτικους θεσμούς δημόσια και επίσημα και βεβαίως έχουμε τόσες προσωπικότητες ουααχαμπισμού που μπορούν να τους χρηματοδοτούν.Ολα τα είδη υποστήριξης χρηήματα, αγορά πετρελαίου, ανθρώπινοι πόροι περνάνε μέσα από Τουρκία σε συνεργασία με σαουδάραβες και καταριανούς και βεβαίως με την αμερικανική και δυτική εποπτεία σε όλα αυτά.Αλλά χωρίς αυτή την πίσω βάση η ΙΣΙΣ δεν μπορεί να επιβιώσει γιατί δεν έχει εκκολαπτήριο στη Συρία γιατί δεν το έχει στη Συρία είναι σαν ξένο σώμα στη χώρα αλλά λόγω του φόβου δολοφονιών μπόρεσαν και πήραν κάποιες περιοχές αλλά στην πραγματικότητα η δύναμή τους προέρχεται από την Τουρκία με προσωπική υποστήριξη των Ερντογάν και Νταβούτογλου.

Ο τωρινός πρόεδρος της Τουρκίας είναι αδερφός μουσουλμάνος στην καρδιά του όταν είδε οτι η Μουσουλμανική αδερφότητα πηρε το πάνω χερι στην Τυνησία στη Λιβύη και στην Αίγυπτο πίστεψε ότι μπορούσε να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία στον αραβικό κόσμο όχι όμως με το οθωμανικό όνομα αλλά με το ισλαμικό έτσι πίστεψε ότι θα κυβερνούσε τον κόσμο το μόνο του εμπόδιο ήταν η Συρία. Γι αυτό ο Ερντογάν λειτούργησε σύμφωνα με την προσωπική του ιδεολογία ξεχνώντας κάθε πλάνο που είχαμε με σκοπό να έχουμε καλές σχέσεις ευημερία κλπ όμως γι αυτόν η ιδεολογία είναι το παν .Γι αυτόν η Μουσουλμανική Αδελφότητα πρέπει να πάρει το πάνω χέρι στη Συρία κι αυτός να γίνει ο ιμάμης της Αδελφότητας στην περιοχή.

Η Κίνα με αυτή τη συνέντευξη στέλνει μήνυμνα μετά την εκτέλεση κινέζου ομήρου από την ΙΣΙΣ στη διεθνή κοινότητα υποστήριξης στον πρόεδρο Άσαντ και προειδοποίηση και σε ΙΣΙΣ και ουιγούρους τουρκόφωνους εντός της επικράτειάς της.sana 22/11/15

Πηγή Dimpenews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]