Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία και ΗΠΑ ετοιμάζονται να προκαλέσουν την Ρωσία μέσα στη Συρία

Κάτι μαγειρεύεται στο Ιντσιρλίκ για Συρία

“Σύγκρουση” στον αέρα των δύο πιο ισχυρών στρατιωτικών “μηχανών” του πλανήτη. Οι Ρώσοι σφυροκοπούν στόχους στη Συρία και οι ΗΠΑ μαζί με συμμάχους τους φαίνεται ότι ετοιμάζονται σοβαρά να ενισχύσουν την παρουσία τους στον εναέριο χώρο της Συρίας. Υποτίθεται ότι και οι δύο έχουν κοινό στόχο. Ωστόσο είναι προφανές ότι η συγκέντρωση τόσο ισχυρών αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή προκαλεί σκέψεις διόλου ευχάριστες για το τι μπορεί να προκύψει. Σ΄όλα αυτά η “φίλη και σύμμαχος” Τουρκία παίζει ρόλο πρωταγωνιστικό.

Το CNN Turk, με ρεπορτάζ του από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στη νοτιοανατολική Τουρκία υποστηρίζει ότι μεγάλη αεροπορική επιχείρηση στην Συρία ετοιμάζουν οι αεροπορικές δυνάμεις της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.. Στη βάση αυτή έχουν αναπτυχθεί 6 αμερικανικά αεροσκάφη αεροπορικής υπεροχής F-15C, 12 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, 12 αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης Α-10, 11 drones MQ-1 predators και 14 τουρκικά μαχητικά F-16.

Τα αμερικανικά και τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με το δίκτυο, ετοιμάζουν μια «μεγάλης κλίμακας» επιχείρηση κατά του ΙΚ στην Συρία, με τον ενδεχόμενο συμμετοχής και χερσαίων δυνάμεων. Χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στις επιχειρήσεις στην Συρία, με τον όρο να συμμετάσχουν και άλλες συμμαχικές δυνάμεις.
Οι ΗΠΑ έστειλαν ήδη έξι αεροσκάφη F-15 στο Ισντσιρλίκ και αναμένονται άλλα τόσα,όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Peter Cook. Η μεταστάθμευση των αμερικανικών αεροσκαφών έγινε κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, υποστηρίζει το Πεντάγωνο. Η Άγκυρα ζητά προστασία του εναέριου χώρου της.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι η ικανοποίηση του αιτήματος έχει να κάνει “τόσο με τη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ αλλά και με την επιθυμία μας να υποβαθμίσουμε και τελικά να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος”.

Ο Cook είπε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ θα είναι σύντομα ικανές να αξιοποιήσουν τα αεριωθούμενα F-15E Strike Eagle, γνωστά για την υψηλή ικανότητά τους στις επιθέσεις κατά στόχων στο έδαφος.
“Εκτός από τις εναέριες επιχειρήσεις, συνεχίζουμε το διάλογο με την Τουρκία για να αξιολογήσουμε τις επιλογές για πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης του ISIL, κατά μήκος των συνόρων της με ένα τρόπο που να υποστηρίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής", δήλωσε ο Cook,αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων.

Από την άλλη πλευρά όμως βρίσκεται σε εξέλιξη στην Συρία επιχείρηση των δυνάμεων της Δημοκρατικής Συριακής Συμμαχίας, την οποία επίσης υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, παρά την αντίθεση των Τούρκων, καθώς στη Δημοκρατική Συμμαχία συμμετέχουν και οι Κούρδοι του YPG της Συρίας, τους οποίους η Τουρκία θεωρεί «τρομοκράτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αεροπορικός στόλος του Ιντσιρλίκ θα πλήξει στόχους του ΙΚ στην περιοχή του Τζαραμπλούς, στη βόρεια Συρία, περιοχή όπου ενεργούν οι Κούρδοι και επ’ ουδενί, οι Τούρκοι, δεν επιθυμούν να περάσει υπό κουρδικό έλεγχο.

Τα 6 αμερικανικά F-15C που έχουν αναπτυχθεί στο Ιντσιρλίκ και τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης βομβαρδισμών, θα καλύπτουν από αέρος τα αμερικανικά αεροσκάφη κρούσης και τα drones που θα εκτελούν τις επιθέσεις στο έδαφος κατά των τζιχαντιστών.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Ρωσία έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία παρέμβαση χώρας στη Συρία, χωρίς την προηγούμενη άδεια - πρόσκληση της συριακής κυβέρνησης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]