Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όντως, ο A. Τσίπρας μπορεί και μόνος!


Του Γιάννη Σιδέρη

«Η εξουσία είναι σαν το βιολί, το πιάνεις με το αριστερό και το παίζεις με το δεξί», είχε πει ο Εδουάρδο Γκαλεάνο.

Πολυχρησιμοποιημένη η ρήση, έχει τύχει δημοσιογραφικής κατάχρησης χάριν εντυπωσιασμού, αλλά αυτό δεν αποτρέπει να την επικαλεστούμε. Αποδίδει… εκπάγλως την μετατόπιση -και- της παρούσας κυβέρνησης, από την πολεμική ρητορική περί της κατατρόπωσης των εσωτερικών εχθρών, τους οποίους η ίδια καταχωρούσε στη διαπλοκή, στην ορθολογική, επωφελή συνύπαρξη μαζί τους!

Ήταν Μάιος του ‘12,όταν το alter ego του πρωθυπουργού, ο νυν υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές στον εκδότη του Έθνους, και μέτοχο του MEGA, κ. Μπόμπολα, εξακόντισε στο twitter την επιθετική φράση «Proxy War».

Έκτοτε, ως φαίνεται, παρήλθον χρόνοι πολλοί, και ο κ. πρωθυπουργός χθες έδωσε σε εφημερίδα του …άσπονδου αντίπαλου, στο «Έθνος», συνέντευξη – ποταμό, τεσσάρων σελίδων!

Ο κ. Τσίπρας, ο από πάντα διαπρύσιος κήρυκας του "όχι σε όλα", προαναγγέλλει εθνικό διάλογο, και καλεί (όπως και στην συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο), τα υπόλοιπα δημοκρατικά κόμματα σε μια ευρύτερη συζήτηση για το Ασφαλιστικό, την Παιδεία, την συνταγματική αναθεώρηση, και έναν πάγιο εκλογικό νόμο.

Κατά τον πρωθυπουργό ο διάλογος είναι «συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας», αφού «ο τόπος αξίζει ένα υψηλότερο επίπεδο πολιτικού διαλόγου»! Επίσης θέλει - λέει- να πιστεύει ότι στον διάλογο που κηρύσσει «οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για συζήτηση». Καταλήγει ότι αν δεν ανταποκριθούν «δεν θα τους περιμένουμε. Μπορούμε και μόνοι μας»!

Προφητικό ότι θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να μπορέσει και μόνος:

Η Ν.Δ. μετά την χθεσινή ιλαροτραγωδία απέδειξε ότι δεν μπορεί να είναι συνομιλητής …ούτε καν του εαυτού της. Προκάλεσε, όχι μόνο την χλεύη του πανελληνίου, αλλά και την …πατρική νουθεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, εύχεται στην αξιωματική αντιπολίτευση να επιλύσει σύντομα το πρόβλημα ηγεσίας, καθώς «στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση»!

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αρνούνται να εισέλθουν σε διάλογο, με τον κ. Θεοδωράκη να δηλώνει: «Τι λέει στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας; Ψηφίστε τώρα το ασφαλιστικό, γράψτε κάποια έκθεση ιδεών για την Παιδεία, συζητείστε για το Σύνταγμα που αφορά την επόμενη τετραετία, και αφήστε με να κυβερνήσω».

Η κυβέρνηση ένιωθε, πριν συμβούν τα χθεσινά αδιανόητα στην προκατακλυσμιαία ΝΔ, ότι είναι πλέον περίκλειστη και στερείται συμμαχιών, αφενός στο πολιτικό σύστημα, αφετέρου στο κοινωνικό πεδίο. Οι κοινωνικές αντιδράσεις αναζωπυρώνονται σε ευρείς επαγγελματικούς χώρους, ενώ αναδύεται συνολικώς η αγανάκτηση στο κοινωνικό πεδίο, για το Ασφαλιστικό.

Ακούγεται οξύμωρο αλλά οι μόνοι συμπαραστάτες του κ. Τσίπρα είναι οι τρισκατάρατοι δανειστές, οι οποίοι πιέζουν ασφυκτικά τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι (μέσα από τις διόδους συνομιλίας με τα όμορα κόμματα που έχουν στην Ε.Ε.), να στηρίξουν άνευ επιφυλάξεων τον κ. Τσίπρα! Αυτό, επειδή θεωρούν ότι η περεταίρω επιτυχής εφαρμογή του μνημονίου, έχει, ως εκ των ων ουκ άνευ, προϋπόθεση την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα.

Ωστόσο με την χθεσινή αστειότητα της ΝΔ, ήδη αποσταθεροποιήθηκε ο ένας πόλος, του αντιπολιτευτικού τριγώνου, όπερ σημαίνει ότι αποδυναμώνεται η πίεση της κυβέρνησης προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Τι να απαιτήσει και πώς να καταγγείλει από ένα κόμμα που αντικειμενικά στερείται σοβαρότητας, ότι δεν έχει επίγνωση των υποχρεώσεων του, και δεν συμβάλει την εθνική προσπάθεια;

Φυσικά συνεργάτες του πρωθυπουργού δήλωσαν στο liberal.gr ότι η στρατηγική τους δεν αλλάζει, ούτως ή άλλως απευθύνονταν στο κόμμα, ανεξαρτήτως προσώπων. Είναι βέβαια είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η ΝΔ το τελευταίο που θα είχε στο μυαλό της να στηρίξει ή να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση – άλλωστε ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει ότι στο μέλλον, το κόμμα θα είναι ένα;

Αυτό δίνει στην κυβέρνηση μεγάλη παράταση χρόνου αλλά από την άλλη την καθιστά απολύτως και μοναχικά υπεύθυνη για την επιβολή των μέτρων, και όσα αποτελέσματα εξ αυτών προκύψουν… Ο κ. Τσίπρας μπορεί και μόνος, θα υποχρεωθεί να μπορέσει και μόνος, αλλά στο τέλος θα απολογηθεί και μόνος, γιατί τα προβλήματα είναι συντριπτικά, και είναι αμφίβολο αν τα έχει συνειδητοποιήσει πλήρως και ο ίδιος.

Η ως τώρα πολιτική του πρακτική, και οι τακτικισμοί του «διαλόγου» προς άγραν εντυπώσεων, δεν δείχνουν κάτι τέτοιο...

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]