Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δυο κρησφύγετα διατηρούσε στην Αθήνα ο Abbaoud

Δύο κρησφύγετα στην Αθήνα διατηρούσε ο "εγκέφαλος" των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Abdelhamid Abbaoud, όπως προκύπτει από την έρευνα της γαλλικής αστυνομίας με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" γενετικό αποτύπωμα του Abbaoud που εστάλη στις ελληνικές διωκτικές αρχές, μετά την "εξουδετέρωσή" του σε προάστιο του Παρισιού, ταυτοποιήθηκε με "ορφανό" ίχνος DNA που υπήρχε καταχωρισμένο στη βάση δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο "ορφανό" γενετικό αποτύπωμα είχε συλλεγεί από τα δύο διαμερίσματα που ερεύνησε τον περασμένο Ιανουάριο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε Παγκράτι και Σεπόλια, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης Ελλάδας-Βελγίου για την εξάρθρωση πυρήνα τζιχαντιστών που προετοίμαζε επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων στο Βέλγιο.

Η ταυτοποίηση των δειγμάτων DNA επιβεβαιώνει πληροφορίες που είχαν δει Abbaoud συντόνιζε από την Αθήνα σχέδιο αιματηρών επιθέσεων στο Βέλγιο ή και στη Γαλλία.

Το πρώτο από τα δύο κρησφύγετα βρισκόταν σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Αστερόπης 9 στο Παγκράτι και είχε ερευνηθεί από κλιμάκιο αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής τη 17η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Είχαν προσαχθεί δύο αλλοδαποί, εκ των οποίων ο ένας εκδόθηκε στο Βέλγιο. Στην κατοχή του είχε βρεθεί ένα κινητό τηλέφωνο που "αντάλλασσε" κλήσεις με πυρήνα ισλαμιστών τρομοκρατών στο Βέλγιο.

Κατά τη διαδικασία "εξερεύνησης" του διαμερίσματος, κλιμάκια αστυνομικών της σήμανσης συγκέντρωσαν δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα που καταχώρισαν στην εθνική βάση δεδομένων. Η ίδια τακτική, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ακολουθήθηκε και μετά τον εντοπισμό ενός δεύτερου κρησφύγετου, τη 19η Ιανουαρίου, στα Σεπόλια. Οι ένοικοι του διαμερίσματος είχαν προλάβει να διαφύγουν αφήνοντας πίσω τους αποτυπώματα αλλά και πλαστές, γαλλικές άδειες οδήγησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την περαιτέρω επεξεργασία των πειστηρίων προέκυψε ταύτιση του DΝΑ του 26χρονου Βελγομαροκινού τρομοκράτη με αντίστοιχο που είχε συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. από τα διαμερίσματα σε Παγκράτι και Σεπόλια. Μάλιστα, στα δύο σπίτια-κρησφύγετα βρέθηκαν αρκετά ακόμα "ορφανά" δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα που δεν αποκλείεται να συσχετιστούν και με άλλα άτομα που συμμετείχαν στο σχέδιο επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]