Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με πυραύλους από την Κασπία βομβαρδίζουν οι Ρώσοι τους τζιχαντιστές (video)

Ρωσικά πλοία βομβαρδίζουν θέσεις του ISIS 
από απόσταση 1.500 χλμ.

Τέσσερα ρωσικά πλοία εξαπέλυσαν πυραύλους κατά θέσεων του ISIS στη Συρία από την Κασπία θάλασσα.
Σύμφωνα με το Russia Today ο ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού επιβεβαίωσε τις επιθέσεις με συνολικά 26 πυραύλους προς 11 στόχους. Σύμφωνα με τα όσα είπε οι επιδομές ήταν επιτυχείς.

Οι πύραυλοι διήνυσαν απόσταση περίπου 1500 χλμ πριν φτάσουν στο στόχο τους ενώ όπως επισημαίνει ο ρωσικός ιστότοπος οι επιθέσεις προφανώς έγιναν με τη συνεργασία του Ιραν και του Ιρακ, καθώς οι πύραυλοι πέρασαν από τον εναέριο χώρο τους για να φτάσουν στη Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η επίθεση διεξήχθη από «τα υψηλής ακρίβειας πυραυλικά συστήματα Kalibr NK».

«Από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν πληγεί 112 στόχοι», διευκρίνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Αν και δήλωσε ότι είναι νωρίς ακόμα για να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα για το αποτέλεσμα της ρωσικής επέμβασης στη Συρία, εντούτοις ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ότι «όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα αξίζουν μια πολύ θετική αποτίμηση». Σε μια συνάντηση που μεταδόθηκε απευθείας από το Rossiya-1, ο Ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για την πορεία των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, σε ζωντανή σύνδεση, είπε στον Πρόεδρο ότι στόχους τους Ισλαμικού Κράτους έπληξαν και πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από την Κασπία Θάλασσα. «Εκτός από την πολεμική αεροπορία που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε τους εξτρεμιστές, σήμερα το πρωί συμμετείχαν και πλοία του Στόλου της Κασπίας. Τέσσερα αντιτορπιλικά εκτόξευσαν 25 πυραύλους σε έντεκα στόχους από τη Ναυτική Βάση Καλίμπρ», ανέφερε.

«Το γεγονός ότι εκτοξεύσαμε πυραύλους υψηλής ακρίβειας από την Κασπία σε απόσταση περίπου 1.500 χιλιομέτρων και πλήξαμε όλους τους στόχους λέει πολλά για την καλή εκπαίδευση και τις ικανότητες του στρατιωτικού προσωπικού», συμπλήρωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος έδωσε εντολή να συνεχιστεί η συνεργασία της Μόσχας με τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Ιράκ.

Αποκάλυψε ακόμα ότι ο Φρανσουά Ολάντ του πρότεινε να ενωθούν οι δυνάμεις του Άσαντ με τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (της αντιπολίτευσης) ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. «Συζήτησα αυτή την πρόταση με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ», εξήγησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η πρόταση της Γαλλίας φέρεται να διατυπώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε στο Παρίσι για τη Σύνοδο Κορυφής με τη συμμετοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο.



Μόσχα: Θα εξεταστούν οι αμερικανικές προτάσεις για συντονισμό των επιδρομών

Οι προτάσεις τις Ουάσιγκτον για συντονισμό των επιθέσεων στη Συρία ενδέχεται να εξεταστούν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

«Γενικά, οι προτάσεις αυτές μπορούν να τεθούν υπό επεξεργασία. Προσπαθούμε μόνο να αποσαφηνίσουμε από την πλευρά μας ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες που θα συζητηθούν σήμερα μεταξύ των εμπειρογνωμόνων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και αυτών του Πενταγώνου», είπε χαρακτηριστικά.

Πριν λίγες μέρες, Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συζήτησαν τους τρόπους για την αποφυγή οποιουδήποτε περιστατικού στο συριακό εναέριο χώρο. Αν και οι δύο χώρες αναμένεται να ρυθμίσουν τις αεροπορικές επιδρομές τους στη Συρία ώστε να μην διεξάγονται στο ίδιο μέρος και ταυτόχρονα, ωστόσο μέχρι στιγμής οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα.

Σήμερα, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ο στρατός της Συρίας σε συνεργασία με συμμαχικές πολιτοφυλακές διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις εναντίον θέσεων των ανταρτών στη Συρία με την υποστήριξη ρωσικών αεροσκαφών, από τις οποίες επλήγησαν βόρειες περιοχές της επαρχίας Χάμα καθώς και κοντινές περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ.

Καταγράφηκαν επίσης χερσαίες επιχειρήσεις – σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντουλραχμάν – κατά τις οποίες χτυπήθηκαν τέσσερις θέσεις των ανταρτών από πυραύλους εδάφους-εδάφους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]